wilczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 backbone to nie kierowca kierownik ani syn prezesa-zle zrodlo informacji.... a ja gdzie bylam?-slalam po 10 godzin na mrozie zbierajac podpisy wspomagajace schronisko,zbieralam dary,dowozilam,zbieralam karme smycze i obroze po szkolach...(wiemy kto)w tym samym czasie grzaly dupyy w schronie kiedy wolontariusze za was odkowali gowna poprzymarzane do ziemi.najlepsze co toz zrobil w zyciu-tak szybko oddal schronisko jak je przejal Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='Pies Wolny']No jak o co ? O to , że Chloee chlo (pewnie wodę brzozową, bo musi oszczędzać -bezrobotna, a tak dwa w jednym narąbie się i ładnie pachnie) i potem robi na forum to co powinna w klo.. .[/QUOTE] Nie obrażaj mnie.... Czyżby tonący brzytwy się chwyta??? Tylko na tyle was stać? Obrażać niczemu nie winnych ludzi? Quote
agack222 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']Nie obrażaj mnie.... Czyżby tonący brzytwy się chwyta??? Tylko na tyle was stać? Obrażać niczemu nie winnych ludzi?[/QUOTE] pierwsza zaczelas obrazac NICZEMU nie winnych ludzi. Quote
ewab Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']Nie obrażaj mnie.... Czyżby tonący brzytwy się chwyta??? Tylko na tyle was stać? Obrażać niczemu nie winnych ludzi?[/QUOTE] Zajmij stanowisko w sprawie ukrywania psa. Czy to aby nie przestępstwo? Jak można wierzyć ludziom, którzy tak oszukują innych? Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ja przychodziłam o 7.00 rano żeby pomagać Marcie i Tomkowi. Czy chodz raz te wymienione osoby nakarmily, napoiły, wymasowały zamrarzajace sie łapy psów? Ja nikogo nie obrażam, po prostu widziałam co dajecie swoim "ulubieńcom" do jedzenia i jak z nimi postępujecie. Dlatego sugeruję, żebyście sami to zjedli. Wy nie macie pojęcia jak ze zwierzakami postępować. Tylko im szkodzicie. Ja nikogo nie wyzywam od bezrobotnych i alkoholików. Zastanówcie się lepiej nad sobą. Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='ewab']Zajmij stanowisko w sprawie ukrywania psa. Czy to aby nie przestępstwo? Jak można wierzyć ludziom, którzy tak oszukują innych?[/QUOTE] nie wiem o co ci chodzi. Quote
Pies Wolny Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']Nie obrażaj mnie.... Czyżby tonący brzytwy się chwyta??? Tylko na tyle was stać? Obrażać niczemu nie winnych ludzi?[/QUOTE] Jakim cudem można Ciebie obrazić ? Ty sama siebie obrażasz i nie szanujesz (pomijam wszystkich nas, innych, na tym wątku, których także obrażasz) - to czego wymagasz ode mnie - przecież masz moje oklaski - coś jeszcze sobie życzysz ? Quote
wilczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 skoro widzialas co dajemy naszym ulubiencom a o 7 rano karmilas poilas i masowalas psy to pytam JAKIM PRAWEM DAWALISCIE ZAPLESNIALE JEDZENIE??????czy nigdy nie splesniala ci bulka w domu czy nic z art spozywczych nie przeterminowalo sie?-ale czy to zjadlas?-nie pewnie to wywalilas i poszlas kupic nowe,to dlaczego widzac te zepsute rzeczy dawalas zwierzakom zamiast je wywalic?przeciez to normalne ze cos sie moze zepsuc-ale nie normalne jest to ze jeszcze sie tym chwalisz ze o 7 rano paslas zgnilizna zwierzeta i to z marta i tomkiem.... Quote
ewab Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']nie wiem o co ci chodzi.[/QUOTE] Myślę, że na tyle inteligencji ci nie brakuje. Tylko temat niewygodny. [quote name='chloee']Ja przychodziłam o 7.00 rano żeby pomagać Marcie i Tomkowi. Czy chodz raz te wymienione osoby nakarmily, napoiły, wymasowały zamrarzajace sie łapy psów? Ja nikogo nie obrażam, po prostu widziałam co dajecie swoim "ulubieńcom" do jedzenia i jak z nimi postępujecie. Dlatego sugeruję, żebyście sami to zjedli. Wy nie macie pojęcia jak ze zwierzakami postępować. Tylko im szkodzicie. Ja nikogo nie wyzywam od bezrobotnych i alkoholików. Zastanówcie się lepiej nad sobą.[/QUOTE] A ja myślałam, że przychodziliśmy ratować zwierzęta. Marta była pracownikiem, rozumiem, że była w stanie samodzielnie pracować na swoje wynagrodzenie. A co się stało, że przestałaś przychodzić? Nikt ze schroniska nie wyzwał cię od alkoholików i bezrobotnych. Choć moim zdaniem nazywanie kogoś bezrobotnym nie jest ubliżaniem. Co do postępowania ze zwierzakami, to Marta i Tomek też prezentowali stanowisko, że nikt oprócz nich nie wie jak postępować ze zwierzętami. Można o tym poczytać nawet na tym wątku - kilka miesięcy wcześniej. A jeśli chodzi o tonących. Jeśli ktoś tu utonie to będą to nasze zwierzęta. Prawda jest smutna. Osobom robiącym zamieszanie i rozsiewającym kłamliwe plotki na tym zupełnie nie zależy. (PS. Trochę plotek pewnie przekażę jutro. Są porażające, chamskie i wredne) Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='wilczka']skoro widzialas co dajemy naszym ulubiencom a o 7 rano karmilas poilas i masowalas psy to pytam JAKIM PRAWEM DAWALISCIE ZAPLESNIALE JEDZENIE??????czy nigdy nie splesniala ci bulka w domu czy nic z art spozywczych nie przeterminowalo sie?-ale czy to zjadlas?-nie pewnie to wywalilas i poszlas kupic nowe,to dlaczego widzac te zepsute rzeczy dawalas zwierzakom zamiast je wywalic?przeciez to normalne ze cos sie moze zepsuc-ale nie normalne jest to ze jeszcze sie tym chwalisz ze o 7 rano paslas zgnilizna zwierzeta i to z marta i tomkiem....[/QUOTE] Widziałam jak wielcy pracownicy z tej plesni kazali robić zupy dla psów! Co do ewab i sprawy Maja to mówię , że chciałam pomóc psiakowi. Ale widzę że i to nie jest wam na reke. Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='Pies Wolny']No jak o co ? O to , że Chloee chlo (pewnie wodę brzozową, bo musi oszczędzać -bezrobotna, a tak dwa w jednym narąbie się i ładnie pachnie) i potem robi na forum to co powinna w klo.. .[/QUOTE] To jest dopiero obrazanie ludzi... Quote
wilczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 cos to mija sie z prawda-bo gdyby byly karmione plesnia to teraz nie byloby usmiechnietych mordek i machajacych ogonkow-jedyny powod tego ze czesci z nich juz nie ma to fakt ze teraz sa w nowych domkach:)a moze ta plesn ma leczniczo uzdrawiajace dzialanie?????ze wszystkie takie wesole? Quote
ewab Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']Widziałam jak wielcy pracownicy z tej plesni kazali robić zupy dla psów! Co do ewab i sprawy Maja to mówię , że chciałam pomóc psiakowi. Ale widzę że i to nie jest wam na reke.[/QUOTE] Proszę żebyś podpisała się imieniem i nazwiskiem. To co piszesz jest pomówieniem. Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 pseudo miłośnicy zwierzaków skaczą do gardła tym co naprawdę zależy na zwierzakach!!! Jesteście tacy zawistni co tylko potwierdza to, że macie coś na sumieniu... Quote
chloee Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='wilczka']cos to mija sie z prawda-bo gdyby byly karmione plesnia to teraz nie byloby usmiechnietych mordek i machajacych ogonkow-jedyny powod tego ze czesci z nich juz nie ma to fakt ze teraz sa w nowych domkach:)a moze ta plesn ma leczniczo uzdrawiajace dzialanie?????ze wszystkie takie wesole?[/QUOTE] Hehe... tylko wiekszość psów miała rozwolnienie... Eh... żenada... Quote
wilczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 alez zapraszamy zapraszamy-zobacz ocen i potem sie wypowiadaj Quote
Pies Wolny Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']ewab to jest dopiero obrazanie ludzi![/QUOTE] Zgoda, wypij jeszcze - zrozumiesz - kpisz czy o drogę pytasz ? jest wyjście - zostań sama ze sobą. Quote
wilczka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [quote name='chloee']Hehe... tylko wiekszość psów miała rozwolnienie... Eh... żenada...[/QUOTE] podaj adres a wysle ci kilka qpek-zobaczysz sprobujesz i ocenisz mozesz rowniz wyslac do analizy jesli bedziesz miala watpliwosci Quote
Potter Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ksenia od kilku miesięcy, na długo zanim jeszcze marto-hobbity zostały zwolnione, atakowała nas w Stowarzyszeniu alarmującymi mailami o dramatycznej sytuacji w schronisku. Z tych informacji wyłaniał się obraz PUK-2, a marto-hobbity w tym bajzlu jako mężowie (i żony) opatrznościowi. Niestety, miałam ten komfort, że o sytuacji w schronisku nie musiałam dowiadywać się z oszołomionych maili, bo wystarczyło mi tam znienacka pojechać na prywatną kontrolę. Piszę o tym na dowód, że PUD już grubo wcześniej knuł i kombinował, szukając sojuszników. A było o co powalczyć - przecież stanowisko kierownika schroniska to posadka cud-mniód-malina. Pożądają jej wszyscy. Dla tej kasiory i poczucia władzy warto zrobić każde świństwo. Quote
Nick...Nolte Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 [FONT=Tahoma][quote name='Potter']Zastanawiam się, jakim prawem te kolaboranckie szmaty niszczą ciężką pracę, jaką włożyło wielu ludzi z całego kraju, w tym ja, w odbicie schronu z pazurów pukniętych? Uważam, że tak jak za Polski Podziemnej należało by ogolić im do skóry te puste łby.[/FONT] [FONT=Tahoma]Najpierw "przyjaciele" z emira pozbawili Kielce schroniska, teraz trójka idiotów robi wszytko, żeby tego schroniska nie przywrócono. Doprawdy, Kielce to miasto wybrane![/FONT] [FONT=Tahoma]Uprzejmie informuję, że tak jak poradziliśmy sobie z preziem, khierowniczkami i innym plugastwem, tak poradzimy sobie z trójką oszołomów.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Potter - Agnieszka Lechowicz, prezes SOZ[/QUOTE][/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]Oj pani prezes, cóż za wyrafinowana i błyskotliwa wypowiedź. Długa i emocjonalna, ale czy aby przemyślana? W cywilizowanym świecie komunikacja powinna odbywać się na nieco bardziej kulturalnym poziomie, a rynsztokowy język dowodzi wyłącznie braku argumentów.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Zresztą, gdyby obecna ekipa zawiadująca schroniskiem takimi argumentami dysponowała, to dyskusja prowadzona byłaby w innych okolicznościach, a nie ograniczała się do opluwania innych na forum przyjaciół zwierząt.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Zastanówcie się, jak brzmią wasze wypowiedzi. Najwyraźniej wydaje sie wam, że im więcej inwektyw upchacie w jednym poście, tym bardziej udowodnicie swoje racje. Ludzie, nie tędy droga. [/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Zapewne większość z was ma dzieci. Może zanim klikniecie "zatwierdź odpowiedź", zastanówcie się, czy bez cienia wstydu pochwalilibyście się swoją twórczością przed własnym dzieckiem, komunikując mu, że autorem jest mamusia albo tatuś? A chcielibyście, żeby wasze dzieci w taki sposób broniły w domu przed wami swoich racji? Takiej formy komunikacji i dyskusji chcecie uczyć młode pokolenie?[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Wyszydzanie, obrażanie, inwektywy, a gdyby wziąć te wszystkie posty i przepuścić przez sito, nie zostałoby nic - zero argumentów, zero konkretów i niestety zero kultury.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Zresztą wszystkie posty, które pojawiły się na tym forum na przestrzeni kilku ostatnich dni to wyłącznie wasze posty – bez drugiej strony - a łączy je: złość, arogancja, niecenzuralny język, a co z tego wynika - bezsilność.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]Miejcie tę świadomość, że takie fora przeglądają ludzie postronni - tak, jak ja - i po kilku czy kilkunastu wpisach nie ma się już wątpliwości, że im bardziej zaciekłe wypowiedzi, tym mniej w rzeczywistości macie do powiedzenia, także na swoją obronę. Efekt odwrotny do zamierzonego...[/FONT] Quote
Pies Wolny Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Nick Nolte - a Ty za kogo robisz ? o czym Ty piszesz, wiesz chociaż ? Quote
Odi Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Ponieważ walczyłam o wyzwolenie Psów Kieleckich, a także z uwagi na to, iż w jednym Matrixie już żyłam przez lat cztery bez mała, zatem - zważając na powyższe powiem krótko - rozmawiałam wczoraj z Enedą przez telefon. Mam prośbę do Was wszystkich Drodzy Kielczanie kochający Psy - bądźcie zawsze uczciwi wobec Psów i pogódźcie się. Quote
erka Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 No i jak się czujecie? Zemsta jest słodka prawda?:cool3: Szkoda tylko ,że kosztem psów, ale one nigdy szanownych PUD-niętych wiele nie obchodziły. Kiedy juz nie było kamer, nie można było gwiazdorzyć, a została tylko cięzka praca przy psach, to juz było za ciężko, bo by panience się tipsy zniszczyły. A "wybitny indywidualista" zamiast pisać grafomańskie teksty na dogo musiał trochę sie wziąc do roboty ,więc mu to było nie w smak . Ta dwójka wprowadzała ferment od samego początku, to przez nich bardzo wielu wolontariuszy zrezynowało z pracy w schronisku . Bo mało kto pozwoli sobie na wrzaski i pomiatanie, kiedy po swojej pracy , czy szkole przychodzi wolontarystycznie pomagac, a ci, ktorzy biorą za to pieniądze ograniczają się do wydawania rozkazów. Wg nich,żeby się nie narobić trzeba było dopchac sie do kierowniczych stołków, no może jeszcze stanowisko rzecznika prasowego by "gwiazdę" satysfakcjonowało:evil_lol:, ale mimo wielu wysiłków nie udało się, na szczęście dla psiaków. I w końcu kierownictwo schroniska podjęło dezycję, którą powinni podjąć juz dużo wcześniej, a efekty widzicie:cool3:. Tym, którzy są spoza Kielc i nie znają sytuacji, a teraz sa zaniepokojeni , moge tylko powiedzieć,ze ŚTOZ i pracownicy schroniska robią wszystko,zeby w tej trudnej sytuacji psiaki były dobrze zaopiekowane, wszystkie sa najedzone , leczone, wyprowadzane na spacery, są szczęśliwe i zadowolone. I to wszystko mimo kłód cały czas kładzionych przez urzędników, a teraz byłych "przyjaciół". Mimo ciągłych ataków ze strony urzędników,ze psów nie przyjmują, a teraz ataków z drugiej strony,że psy przyjmują:cool3:. Mimo tego,że urzędnicy nie chcą dać pieniędzy na hotele, a psy trzeba z ulicy zabrac , chociaż schronisko zamkniete, ale kogo to obchodzi. Mimo tego,ze tak szumnie zapowiadany remont, został wykonany, tylko w małej części i to jeszcze spartaczony, mimo braku wielu rzeczy, które do prawidłowego funkcjonowania schroniska są niezbędne. Mimo donosów ze strony obrażonych "pań z TOZ",które zrezygnowały z pracy w schronisku, bo myślały,ze tam sie będa bawić z kotkami i szczeniaczkami, a rzeczywistośc je przerosła, a teraz ataków"wybitnych indywidualistów":cool3:. Nie wiem, jak długo oni to jeszcze wytrzymają, dla dobra psiaków,życzę im,zeby jak najdłużej. Quote
Recommended Posts