Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostalysmy na Nadziei Dobermana kolejne zgloszenie o suce do adopcji.
Kora ma ok 18-19 miesiecy, jest piekna,brazowa,niekopiowana suka. Wychowywala sie w ogrodzie przy domu,podobno nie zgadzala z druga suka (nie wiem z czyjej winy).
Kora trafila pod opieke Nadziei jako kolejny pies w hotelu, a pod konkretnie skrzydla moje i Jagienki jako 8 pies w "naszym" hotelu i juz pomalu nie wyrabiamy z opieka i spacerami.....nie mamy tyle czasu ile powinnysmy zapewnic kazdemu naszemu podopiecznemu.
Kora jest bardzo przestraszona,kuli sie na szybszy ruch....wciaz rozglada na spacerze,ale idzie ladnie na smyczy i jest bardzo lagodna...

Miala miec od razu dom,jednak 2 letni pies jest za stary:shake:

Bardzo prosze o pomoc w oglaszaniu!!!!

• Replies 102
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepiękna jest!:loveu:
A my (zwłaszcza TŻ - co dobrze rokuje;)) od jakiegoś czasu jesteśmy coraz bardziej zafascynowani dobkami:) To chyba trochę za sprawą karusi, ale też przede wszystkim Ulowej Sonii:)
Ale niestety na razie to jeszcze nie jest "ten" moment...
Jak zawsze problem w funduszach i miejscu dla całego stadka...

Posted

Evelko jestem zawsze gotowa,gdy przyjdzie TEN moment:)

Asiorek dziekuje,jak cos wymysle to Ci podesle:)

abero...Kora ma na szyi obroze,lancuszkowa.Nie wiem skad ten szok....

Posted

abero...Kora ma na szyi obroze,lancuszkowa.Nie wiem skad ten szok....[/QUOTE]

Karusiap, zważywszy wielkośc ogniw, to raczej obroża łańcuchowa. Widzę, że jest fabrycznie połączona z taśmą i domyślam się, że to nie improwizacja, ale zadziwiająco przypomina po prostu łańcuch na psiej szyji, szczególnie, że na zdjęciach wyglada na to, że się wpija w skórę. Niemniej, nie mam żadnych wątpliwości, że Kora ma świetną opiekę, tylko myślę, że byłoby jej wygodniej w innej obroży :-)

Posted

Nie jest fabrycznie polaczona. Smycz jest dopieta na karabinku. Mniejsza z tym,obroza jest na nia za duza,niemniej na takiej byla i na takiej nie raz spaceruje. Na pewno wkrotce dostanie szelki;)

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
A czy ona jest wysterylizowana?Jaka cudna para byłaby z Dilerkiem.....mmmmmmiodzio.Ja tylko tak się rozmarzyłam, jak mogliby sobie słodko leżeć na jednej sofce.Pysio w pysio;).

:)

Nie,Kora nawet na wirusowki nie byla szczepiona.Na razie ja odrobaczylismy.

Posted

2 lata- za stary pies, to co dla nich znaczy pies 10-letni-bruk i wynocha.Sorry,ale 2 letni psiak jest najcudowniejszy,jeśli nie ma jakichś bardo złych nawyków, to jest to świetny materiał do ułożenia.Wiem, bo tak naprawdę te ADHD'owce zaczynały coś"kumać" po 2 -gim roku życia, a tak nie było szansy."Wieczne szczeniaki" i ciągłe kłopoty.

Posted

karusiap napisał(a):
Tzn to nie Ci ludzie co oddali Kore uwazaja,ze jest stara.Tylko potencjalny dom adopcyjny szuka jednak mlodszego.

No, wszystko się zgadza, za rok lub najwyżej 1,5 będą remontować dom i wymieniać meble i potrzebny jest im po to szczeniak,bo jeszcze o tym nie są przekonani albo "sponsorzy"ew.zmian.Tak więc, jak szczeniak zniszczy im wszystko, to powód będzie jak znalazł.

Posted

Felka z Bagien napisał(a):
No, wszystko się zgadza, za rok lub najwyżej 1,5 będą remontować dom i wymieniać meble i potrzebny jest im po to szczeniak,bo jeszcze o tym nie są przekonani albo "sponsorzy"ew.zmian.Tak więc, jak szczeniak zniszczy im wszystko, to powód będzie jak znalazł.

no tak:)chyba,ze tak:)

Posted

Kora, ok 2 letnia sunia, jest wspaniałą, delikatną dobermanką przepięknej maści. Łagodna w stosunku do ludzi, szuka akceptacji roztaczając wokół swój czar. Ten magiczny pies skradnie serce każdej osoby, która ją pozna, Nam zależy jednak na tej jednej jedynej wymarzonej istocie, której Kora będzie mogła oddać swoje wrażliwe serce. Ona jeszcze nie wie co to jest poczucie bezpieczeństwa u boku człowieka. Może to Ty zostaniesz jej przewodnikiem?

Posted

Jagienka napisał(a):
Kora, ok 2 letnia sunia, jest wspaniałą, delikatną dobermanką przepięknej maści. Łagodna w stosunku do ludzi, szuka akceptacji roztaczając wokół swój czar. Ten magiczny pies skradnie serce każdej osoby, która ją pozna, Nam zależy jednak na tej jednej jedynej wymarzonej istocie, której Kora będzie mogła oddać swoje wrażliwe serce. Ona jeszcze nie poczuła co to jest poczucie bezpieczeństwa u boku człowieka. Może to Ty zostaniesz jej przewodnikiem?

Mam nadzieje,ze ten piekny tekst nie pozostawia zludzen,ze.....Jaga sie zakochala w dobermanie:eviltong::multi::loveu: