obraczus87 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Tak własnie myślałam, że Kasiek. ma tego psa na DS....
obraczus87 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='koosiek']Nie rozumiem w takim razie, w jakim celu utworzyłaś ten wątek i wydarzenie, jeśli nie dla pomocy psom przebywającym w przytulisku? Dla szumu? Oklasków? Ogłaszam ok. 50 psów, nieraz cudze kosztem tych pod moją opieką. Nie mam już możliwości póki co pomóc ogłoszeniowo. Ale Ty widzę masz czas i możliwości. Czemu nie weźmiesz się za ogłaszanie klembowskich psiaków? Za robienie konkretnym zwierzakom wydarzeń, zakładanie im wątków? Za pomoc, która ma sens, która może pomóc tym psiakom, a nie zaszkodzić?[/QUOTE] Na wydarzeniu Fb padła prosba o ogłsozenia m.in. dla Bzika i Shagiego.. niestety odzewu ze strony kasiek. ZERO.....
koosiek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='obraczus87']Na wydarzeniu Fb padła prosba o ogłsozenia m.in. dla Bzika i Shagiego.. niestety odzewu ze strony kasiek. ZERO.....[/QUOTE] A wiesz dlaczego? Bo Kasiek. pomaga tylko na wybrane sposoby: [quote]Ty wolisz sprzątać po psach w schronach i chodzić z nimi na spacery ,a ja inaczej.[/quote]Wiesz Kasiek., ja tam uwielbiam ten schroniskowy smrodek. Kocham sprzątać psie gówna. Ubóstwiam wręcz łażenie na spacery z brudnymi, śmierdzącymi kundlami, nieraz zupełnie nie znającymi smyczy. To prawie tak fajne, jak taplanie się w błocie, żeby złapać gryzącego dzikusa. Pfff, kto by tam chciał siedzieć w domu, grzać tyłek przed kompem i klepać w klawiaturę... Kto jeszcze lubi - łapki do góry :) Aha, Kasiek.. Nie kłam, że Azyl nie chciał psa. Wyraźnie pisali, że go nie wzięli, bo nie mieli miejsca (kto był w Azylu, ten wie, jak psy wciśnięte są w każde możliwe miejsce). Jak tylko zwolnił się tymczas, zaproponowali to miejsce Twojemu psu, zamiast wsadzić tam jakiegoś ze schroniska. To Ty wtedy uniosłaś się dumą i nie wydałaś psa.
anouk92 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='Merys']Po trzecie, wolontariusze powinni porozdawac te psy ludziom. [/QUOTE] Z wrażenia aż oplułam monitor - gratuluję wiedzy i obycia w adopcjach. Nie wiem czy płakać czy się śmiać z takich porad :(
Merys Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='anouk92']Z wrażenia aż oplułam monitor - gratuluję wiedzy i obycia w adopcjach. Nie wiem czy płakać czy się śmiać z takich porad :([/QUOTE] Gratuluje zdan wyrwanych z kontekstu.
malvaaa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Wszystkie odpowiedzi przeczytałam ,nie wiem jak namówić ludzi ,zeby karmę do schronu wozili ,żeby zaczęli pomagać ,ogłaszać psy itd? Więc tu nie pomogę ,moze jak sie dowiedzą jak tam jest to wtedy to sie zmieni.Pisałam ,że chce zrobić wydarzenie na FB i odpowiedzi nie było ,bo na samym wątku usłyszałam ,ze nie jest tam raj ąle nie umieralnia ,wiec lepiej zostawić tak jak jest-bo jest schron i to jest najważniejsze ,a jaki to już inna sprawa. Jaka zostanie napisana petycja i do kogo ,na to też nie mam wpływu ,mam nadzieję ,że taka ktora pomoże psiakom na tym terenie ,bo o to chodzi Jeszcze raz powtórzę pisanie o moich prywatnych sprawach ,nijak się ma do Klembowa,wątku nie ma ,bo usunęłam ,trzeba mi bylo pomagać wtedy ,gdy nie miałam co zrobić z psiakiem i usłyszałam ,ze mogę go trzymać w piwnicy .Kasa dla psiaka bardzo mile widziana ,tym bardziej ,ze osoba ,która deklarowała pokrycie kosztów szczepienia , wycofała się.[/QUOTE] Za duzo w tym wszystkim nie wiadomych... to jest chyba najwiekszy problem, nie wiesz jak pomoc a zakladasz watek, robisz szum na fb a dalej niech sie dzieje co chce, moze ktos napisze, moze ktos pomoze, moze ktos zbierze... zbiorka karmy nie jest problemem, wystarczy zmienic tytul wydarzenia, ktory skupi sie na pomocy a nie za gadaniu jak tam jest strasznie i niech ktos cos z tym zrobi... ludzie na pewno zechca pomoc jesli dostana konkretne wskazowki, co jest najbardziej potrzebne, gdzie to ewentualnie dowiezc itd. moja rada, i mysle ze innych dziewczyn jest taka zebys zmienila tytul, wtedy bardziej pomozesz tym psiakom
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='mala_czarna']Osobą, która deklarowała pieniądze za szczepienia byłam ja. Zgadza się, potwierdzam. Nie licz jednak na to, że będę pokrywać koszty szczepienia psa, którego, jak się okazało (zachowałam korespondencję na FB - kto chce przeczytać mogę przesłać) masz w domu stałym!! Nie robisz mu ogłoszeń, nie wyleczyłaś psa do końca z grzybicy, nadal twierdzisz, że ratlerek jest nieadopcyjny bo, uwaga, jest agresywny. Powiadasz, że kasa mile widziana? Pieknie, cudnie wręcz, jest tylko jeden, malutki problem ;) Poprosiłaś moderatora o zamknięcie wątku. Na FB usunęłaś wydarzenie. To jak chcesz zbierać pieniądze na psa widmo? Kasiu, pomyśl troszkę najpierw nim zajmiesz się jakimkolwiek psem. Chwała Ci za to że go przygarnęłaś, ale może jednak czas pomyśleć o adopcji? Tak na serio?[/QUOTE] Ostatni raz o moim psie Jak mam psa w domu stałym -to po co mam mu robić ogłoszenia? Myśl trochę zanim jakąś głupotę napiszesz,nie chcesz zapłacić to nie płać ,nic do tego nie mam ,tylko po co obiecalaś?,tak miałabym kasę od kogoś innego Przyjedz machnij czarodziejską różdżką wylecz go z grzybicy tak szybko jak możesz ,wiesz na czym polega ta choroba? Masz wiedzę wet. o sposobach leczenia i planie leczenia? Bo ja mam.
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='obraczus87']Na wydarzeniu Fb padła prosba o ogłsozenia m.in. dla Bzika i Shagiego.. niestety odzewu ze strony kasiek. ZERO.....[/QUOTE] Gdzie ta propozycja?
obraczus87 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Gdzie ta propozycja?[/QUOTE] To nie propozycja tylko prośba. Jestes w stanie porobic ogłoszenia dla psiaków? Jesli tak, to daj mi prosze znac.
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='obraczus87']To nie propozycja tylko prośba. Jestes w stanie porobic ogłoszenia dla psiaków? Jesli tak, to daj mi prosze znac.[/QUOTE] Jestem robiłam nie raz ,ogłaszam na fb,w Fundacji i w necie.Zebrałam kiedyś kasę na szczeniaki ,zalatwilam tymczas dla suni (cały miesiąc) ,ale nikt nie chcial skorzystać -to mnie trochę powstrzymało ,a ponoć bylo na cito.
tripti Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 o to super, do dzieła, zapraszamy na wątek schroniska, tam są psiaki i można wybrać i ogłaszać.
obraczus87 Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Jestem robiłam nie raz ,ogłaszam na fb,w Fundacji i w necie.Zebrałam kiedyś kasę na szczeniaki ,zalatwilam tymczas dla suni (cały miesiąc) ,ale nikt nie chcial skorzystać -to mnie trochę powstrzymało ,a ponoć bylo na cito.[/QUOTE] Podaj mi swojego maila, to postaram sie podeslac Ci dane do ogloszen. Ja albo poprosze Age35. Nie watpie ze robiłaś, ale nie kazdemu sie chce po prostu.
koosiek Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Jestem robiłam nie raz ,ogłaszam na fb,w Fundacji i w necie.Zebrałam kiedyś kasę na szczeniaki ,zalatwilam tymczas dla suni (cały miesiąc) ,ale nikt nie chcial skorzystać -to mnie trochę powstrzymało ,a ponoć bylo na cito.[/QUOTE] Nie odkręcaj kota ogonem, dobrze wiesz, dlaczego Benek został w dotychczasowym DT. Super, jeśli zajmiesz się teraz ogłaszaniem psiaków, może dzięki temu jakiemuś uda się opuścić przytulisko :) A tytuł wydarzenia zmienisz?
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.'] Jak mam psa w domu stałym -to po co mam mu robić ogłoszenia? Myśl trochę zanim jakąś głupotę napiszesz,nie chcesz zapłacić to nie płać ,nic do tego nie mam ,tylko po co obiecalaś?,tak miałabym kasę od kogoś innego [/QUOTE] Skoro masz psa w [B]domu stałym[/B] to czemu prosiłaś mnie o pieniądze na szczepienie?!?!?! Czemu mówiłaś mi, że nie stać Cię na psa, że dużo pieniędzy wydajesz już i tak na własnego psa? Czemu tutaj, na wątku piszesz, że cyt: [B]Kasa dla psiaka bardzo mile widziana? [/B]I skoro masz kiepską sytuację finansową to co ze szczepieniami psa?? Boże, jaka ja głupia byłam jak Ci uwierzyłam w to, że pies będzie u Ciebie tylko w domu tymczasowym.
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='koosiek']Nie odkręcaj kota ogonem, dobrze wiesz, dlaczego Benek został w dotychczasowym DT. [/QUOTE] Koosiek , zastanów sie trochę zanim cos napiszesz ,sprawa Benka jest wyjaśniona ,ja o innym tymczasie pisałam dla suni ,a Benek to nie sunia ,Benek ma tez swoje wydarzenie na fb , założone prze zemnie ,wiesz o tym .
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='obraczus87']Na wydarzeniu Fb padła prosba o ogłsozenia m.in. dla Bzika i Shagiego.. niestety odzewu ze strony kasiek. ZERO.....[/QUOTE] A to dla wszystkich niedowiarków ,którzy uważają ,że ja nic dla psiakow nie robię tylko dla szumu i oklasków czy daliście info do sos... - skomentowano album Boksery użytkownika Fundacja Azylu pod Psim Aniołem Katarzyna dodał(a) link w sekcji Tablica użytkownika Fundacja Azylu pod Psim Aniołem. Katarzyna Dogo Udostępniajcie i pomóżcie Schronisko w Klembowie-apel na Gumtree Schronisko w Klembowie cytat" Witam serdecznie. Byłem niedawno w "azylu" dla zwierząt w podwarszawskim Klembowie. (schronisko to nie chlubi się dobrą opinią) To co tam zastałem jest nie do opisania... Zwierzęta są pozamykane w tak ciasnych klatkach, że ... Zobacz więcej Przez: Katarzyna Dogo 17 marca o 19:30 · · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo [url]http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/-1,1656721,0,,namierzyli_nielegalne_schronisko__psy_pozamykane_w_skrzyniach,wiadomosc.html[/url] 17 marca o 20:47 · Lubię to! Katarzyna Dogo SPANIELEK SZUKA DOMU dluga opowiesc o spanielu, ktorego nikt nie chce... Miejsce: CALA POLSKA Godzina: 16 marca 2011 00:00 17 marca o 19:20 · · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo SPANIELEK SZUKA DOMU dluga opowiesc o spanielu, ktorego nikt nie chce... Miejsce: CALA POLSKA Godzina: 16 marca 2011 00:00 17 marca o 17:41 · · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo WYRZUCONA PSINKA Z AUTA Miejsce: CAŁA POLSKA Godzina: 13 marca 2011 15:00 17 marca o 16:48 · · Lubię to! · · Udostępnij Ostatnia aktywność Katarzyna weźmie udział w WINNY OKRUCIEŃSTWA WOBEC ZWIERZĄT GOSPODARSKICH,MINISTER SAWICKI Z PSL. · Lubię to! · · Zaproś gości Katarzyna weźmie udział w WYRZUCONA PSINKA Z AUTA. · Lubię to! · · Zaproś gości „udostepnione” w polu Tablica użytkownika WYRZUCONA PSINKA Z AUTA. Katarzyna Dogo Nasze Psy UDOSTĘPNIJ MOJE ZDJĘCIE, PROSZĘ! Lord jest prześlicznym mieszańcem owczarka niemi... Zobacz więcej Przez: Fundacja Animalia 17 marca o 00:01 · · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo Schronisko w Klembowie-apel na Gumtree Schronisko w Klembowie cytat" Witam serdecznie. Byłem niedawno w "azylu" dla zwierząt w podwarszawskim Klembowie. (schronisko to nie chlubi się dobrą opinią) To co tam zastałem jest nie do opisania... Zwie... 16 marca o 22:20 · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo DOMKI TYMCZASOWE PILNIE POTRZEBNE!!! Zostań Rodziną Zastępczą! Miejsce: Fundacja, Azylu pod Psim Aniołem, ul.Kosodrzewiny 7/9, Warszawa Godzina: 24 lutego 2011 01:00 15 marca o 17:00 · · Lubię to! · · Udostępnij Katarzyna Dogo 1,5 kg Tinka z łańcucha - po operacji mózgu! TINKA NIE ŻYJE [*] Miejsce: Kraków, Polska Godzina: 9 marca 2011 15:30 15 marca o 16:56 · · Lubię to! · · Udostępnij Ostatnia aktywność Katarzyna i Monika Mucharska są teraz znajomymi. · Lubię to! · „MAMY 167 ZŁ-zbiórka z dogo i...” w polu Tablica użytkownika Stary schorowany Kaukaz, wyciągnięty z rowu czeka na dom . „Prawda,prawda Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla...” na temat linku użytkownika Edyta Brat Ziemiańska. To tylko kawałeczek mojej radosnej twórczości jak ktoś napisał i jeszcze pare wyd na fb , które założyłam psiakom ,żeby im pomoc ,więc moze najpierw niech się ktoś zorientuje co ja robię ,skoro mnie nie zna ,a później pisze. I tak jest codziennie ,mozna sprawdzić ,co to klepanie w klawiaturę przynosi ,jakie sa efekty.
malvaaa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 kaasiek to również działa w drugą strone, powinnaś się bardziej 'przyłożyć' do tego wątku, zebrac wiecej info na ten temat a nie skopiować tekst z jakiegos reportażu, w złą strone to wszystko poszło, dziewczyny chodzą po urzędach proszą a taki szum może tylko zaszkodzić... powinna to byc inna pomoc, zbiorka karmy, kocy, slomy jesli juz chcesz pomoc tym psiakom... wiem ze masz dobry intencje ale moim zdaniem zle sie do tego zabralas... mam nadzieje ze to wszystko nie pogorszy wszystkiego, i to chodzenie po ludziach przez dlugi czas nie pojdzie na marne.
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='malvaaa']kaasiek to również działa w drugą strone, powinnaś się bardziej 'przyłożyć' do tego wątku, zebrac wiecej info na ten temat a nie skopiować tekst z jakiegos reportażu, w złą strone to wszystko poszło, dziewczyny chodzą po urzędach proszą a taki szum może tylko zaszkodzić... powinna to byc inna pomoc, zbiorka karmy, kocy, slomy jesli juz chcesz pomoc tym psiakom... wiem ze masz dobry intencje ale moim zdaniem zle sie do tego zabralas... mam nadzieje ze to wszystko nie pogorszy wszystkiego, i to chodzenie po ludziach przez dlugi czas nie pojdzie na marne.[/QUOTE] Ale dlaczego Ty i Kago nie powiedziałyście tego wcześniej ,jak zalożyłam wątek i pytałam o opinię o Klembowie ,mowilam o fb ,nie napisałyście nic jak ta sprawa wygląda aktualnie ,że dziewczyny chodzą po urzędach itp?,Zobaczylam reportaż dla mnie makabra,dostalam opinie innych osób ,ale nie z dogo i zostałam poproszona o pomoc w tej sprawie , czytałam watek klembowski itp i dlatego zrobiłam wyd .na FB .
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 Jeśli nie odpowiesz mi na tym wątku to założę na Dogo nowy. Zapytam raz jeszcze: Skoro masz psa w [B]domu stałym[/B] to czemu prosiłaś mnie o pieniądze na szczepienie?!?!?! Czemu mówiłaś mi, że nie stać Cię na psa, że dużo pieniędzy wydajesz już i tak na własnego psa? Czemu tutaj, na wątku piszesz, że cyt: [B]Kasa dla psiaka bardzo mile widziana? [/B]I skoro masz kiepską sytuację finansową to co ze szczepieniami psa?? Boże, jaka ja głupia byłam jak Ci uwierzyłam w to, że pies będzie u Ciebie tylko w domu tymczasowym.
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='malvaaa']kaasiek to również działa w drugą strone, powinnaś się bardziej 'przyłożyć' do tego wątku, zebrac wiecej info na ten temat a nie skopiować tekst z jakiegos reportażu, w złą strone to wszystko poszło, dziewczyny chodzą po urzędach proszą a taki szum może tylko zaszkodzić... powinna to byc inna pomoc, zbiorka karmy, kocy, slomy jesli juz chcesz pomoc tym psiakom... wiem ze masz dobry intencje ale moim zdaniem zle sie do tego zabralas... mam nadzieje ze to wszystko nie pogorszy wszystkiego, i to chodzenie po ludziach przez dlugi czas nie pojdzie na marne.[/QUOTE] Daj spokój, to nie ma żadnego sensu z nią rozmawiać. Poczytaj o ratlerku u Kasi. Chciała ode mnie pieniądze na psa, który nie jest tymczasem!!!
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Ale dlaczego Ty i Kago nie powiedziałyście tego wcześniej ,jak zalożyłam wątek i pytałam o opinię o Klembowie ,mowilam o fb ,nie napisałyście nic jak ta sprawa wygląda aktualnie ,że dziewczyny chodzą po urzędach itp?,Zobaczylam reportaż dla mnie makabra,dostalam opinie innych osób ,ale nie z dogo i zostałam poproszona o pomoc w tej sprawie , czytałam watek klembowski itp i dlatego zrobiłam wyd .na FB .[/QUOTE] Jesteś zbyt mało kumata. Gdybyś interesowała się Klembowem wiedziałabyś, że pewne sprawy są w toku, i nie powinno się o tym jeszcze pisać. Kto cię prosił o pomoc???? Nic nie robisz!!
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='mala_czarna']Jesteś zbyt mało kumata. Gdybyś interesowała się Klembowem wiedziałabyś, że pewne sprawy są w toku, i nie powinno się o tym jeszcze pisać. Kto cię prosił o pomoc???? Nic nie robisz!![/QUOTE] Jestem bardziej kumata ,od ciebie ,skoro to takie tajne to trzeba było mi pw wysłać ,zebym wiedziała na czym sprawy stoją i tyle .Sprawy prywatne nie na wątku ,już pisalam o tym ,ale widocznie nie kumasz
malvaaa Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 wiem, wogole nie powinnam pisac ale az sie we mnie gotuje wszystko na takie podejscie do sprawy...
mala_czarna Posted March 23, 2011 Posted March 23, 2011 [quote name='kasiek.']Jestem bardziej kumata ,od ciebie ,skoro to takie tajne to trzeba było mi pw wysłać ,zebym wiedziała na czym sprawy stoją i tyle .Sprawy prywatne nie na wątku ,już pisalam o tym ,ale widocznie nie kumasz[/QUOTE] Słuchaj, proszę Cię po raz ostatni. Jeśli nie wyjaśnisz uczciwie, dlaczego chciałaś ode mnie pieniądze na psa, który nie jest u Ciebie na tymczasie, a jest w domu stałym, to uwierz mi, tak się to nie skończy. I nie mydlij mi oczy Klembowem, bo i tutaj i na FB napiszę.
kasiek. Posted March 23, 2011 Author Posted March 23, 2011 [quote name='mala_czarna']Słuchaj, proszę Cię po raz ostatni. Jeśli nie wyjaśnisz uczciwie, dlaczego chciałaś ode mnie pieniądze na psa, który nie jest u Ciebie na tymczasie, a jest w domu stałym, to uwierz mi, tak się to nie skończy. I nie mydlij mi oczy Klembowem, bo i tutaj i na FB napiszę.[/QUOTE] Psiak byl u mnie na tymczasie i wtedy chcialam od Ciebie pieniądze na psa(szczepienia),sama zadeklarowałaś pamiętasz tak? Stalo sie jak stalo został na stale ,nie planowałam tego ,warunkiem jednym z wielu bylo pokrycie tych kosztów A pisz sobie gdzie chcesz ,mi to ....
Recommended Posts