Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A gdzie maluszek? U p. Ireny?

Nie, nie, jest u  mamy koleżanki ze Stow. ale nie wykluczone że na czas zabiegu trafi do mnie.

Lolo  się wścieknie...

Posted

Oj tam, wytłumaczysz mu, że to na chwilkę tylko :)

Jak staruszka Benia? Ona chyba już jako rezydentka zostanie?

Bo w tym wieku, to jej niewiele czasu zostało.

Był u Niej nasz dr.W. Pobrał krew do badania, w piatek przywiezie przenośne EKG.

Sunia ma problemy z wątrobą i sercem. Podobno zbiera sie płyn w opłucnej.

O tylnich łapach juz nie wspomne.

To bedzie trudne "leczenie", bo sunia waży ponad 60 kg. a jej opiekunka, cudowna p.Basia Kom. jest wagi piórkowej.

Podnieść  Beni komfort życia, taki jest  cel.

Posted

Dropiata Mika już wygojona po sterylce.  W niedzielę zamieszka w  nowym, krakowskim  domku, takim z najwyższej półki.

Szczęściara i .... tfu..tfu.

Nie miałam czasu napisać, że  mała zaliczyła 'zwrot z adopcji".

Pani która zainteresowała się Miką -  wielce sympatyczna.  Rozmowy nie miały końca...

Bezpośrednie spotkanie również bardzo pozytywne.

A następnego dnia pani dzwoni że ogromnie jej przykro, ale ma egzemę spowodowaną śliną Mikusi..

Tyle że jakoś tej egzemy nie było widać...

W zasadzie to już mam dość adopcji. Tych dziesiątek rozmów, lawirowań by nie urazić a odmówić. 

I chyba lepiej się rozmawia z facetami, choć często lakoniczni i trzeba z nich wyciągać informacje.

e641d6f0aff6037bmed.jpg

Ku przestrodze ; e-mail od "Pani"

Dzień dobry pani Basiu
Ja też przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję ale wzięłam parę dni urlopu, żeby odpocząć.
A byłam na mojej leśnej działce  w XXX  gdzie jest całkiem inny świat...bez internetu.
Sunia na dobre zawładnęła moim sercem....mam nadzieję, że jeszcze nie została zaadoptowana.
Rozumiem, że w poniedziałek tj 10 sierpnia zostanie poddana sterylizacji. Na samą myśl mnie wszystko boli bo się psinka ucierpi.
Cały czas o niej myślę....bo mimo wszystko komuś ją zabrano, do kogoś była przywiązana i pewnie ona też cierpi.
Wiem, że piesek jeśli stworzy mu się odpowiednie warunki do życia , otoczy ciepłem , miłością.....odżywa i przekonuje się do nowego właściciela.
Mój pieseczek, kiedy go zabrałam ze schroniska to była kupka nieszczęścia.Zły człowiek chciał się go pozbyć przywiązując w lesie do drzewa, zostawiając samemu sobie.....serce boli. Był brudny, skołtuniony, cuchnący jak skunks z chorym żołądkiem i tak bardzo wystraszony, że gdyby mógł wcisnął by się w mysią dziurę.Bałam się czy się u mnie to trzęsące stworzonko odnajdzie. Ale kiedy przywiozłam go do domu, pierwszą rzeczą jaką zrobił było obsikanie komody. Ha, zaznaczył swój teren, pomyślałam....czyli to jest jego dom. I tak zostało do końca całe 14 lat. Bardzo mi go brakuje.
Nie wiem ile Mikusia ma lat, byłabym wdzięczna za informację.

( I tu nazwisko,adres i telefon Pani X)

W załączeniu zdjęcia mojego pieseczka xxxx  na działce.

Posted

Dlatego czekamy. Schronisko powiadomione, w  miejscu znalezienia ( przywiązany do barierki na klatce schodowej kamienicy) piesek nikomu nieznany.

Co do łapki, to ma stwierdzony problem z główką kości udowej na tle genetycznym. Nie znam szczególów. Potrzebna jest operacja.

Eh, no to chyba się nie zgubił... :(

Biedaczek.

Posted

Eh, no to chyba się nie zgubił... :(

Biedaczek.

Na to wygląda....

Pami kochana, kakadu wysłała na mój adres e-mail zdjęcia ( na modelce) ciuszków. Można Cię prosić o zrobienie bazarku ?

Wysyłką zajmie się kakadu.

Posted

Na to wygląda....

Pami kochana, kakadu wysłała na mój adres e-mail zdjęcia ( na modelce) ciuszków. Można Cię prosić o zrobienie bazarku ?

Wysyłką zajmie się kakadu.

Czekam na zdjęcia i propozycje cen ;)

Posted

Wysłałam przed chwileczką.

Co do cen, tez pytałam o to kakadu, ale nic nie odpisała. No i masz babo placek.

Aaaa, kakadu  ma problem z dostepem do netu, ale obiecała zagladać na bazar i udzielać odpow. co do wymiarówek.

Posted

Wysłałam przed chwileczką.

Co do cen, tez pytałam o to kakadu, ale nic nie odpisała. No i masz babo placek.

Aaaa, kakadu  ma problem z dostepem do netu, ale obiecała zagladać na bazar i udzielać odpow. co do wymiarówek.

Dobrze żeby napisała chociaż rozmiary z metek, jeśli ciuszki mają. Zapisałam sobie zdjęcia i jutro mam wolne więc zrobię bazarek. A jaki cel? Ogólnie na Stow. czy jakiegoś konkretnego psiaka?

Posted

Z utargu szkolnego ( z biżuterii Poker) przelałam 100zł na konto (dla Bubelka)

Nikuniu !

Bubelek wdzięczny bardzo !

Na konto  Stowarzyszenia to nawet 115,00 zł od Ciebie sfrunęło, co z wdzięcznością potwierdzam !( 22.09 i 25.09.2015r.)

Posted

Przybyły nam dwa  jamnicze stworki. "Dziewczynki".

Na szczęście  już zagospodarowane  w bezpłatnych DT.

Ta młodziutka jamnisia znaleziona zostałą tydzień temu na peryferiach B-B.

Niestety, nikt nie pyta o Nia w schronisku, zero odzewu na porozlepiane w miejscu znalezienia ogłoszenia.

Prawa tylknia łapka felerna. RTG wykazał stare zwichniecie stawu skokowego.

30db1b7d3eb949c0med.jpg

Mieszanka jamnisi z dobermanem. Młodziutka, przesympatyczna.

Też nikt nie szuka.

ce54719afda6f48amed.jpg

Posted

Szukamy pilnie domu dla tego wspaniałego psa ! Półtoraroczny, w typie wilczarza, baaardzo, baardzo wielgachny.( 70 cm w kłębie)

Przyjacielski, łagodny, 'po szkole'. Starsi Państwo którym psa zostawiono pod opieką ( w ciupeńkim,blokowym mieszkanku), nie są w stanie zapewnić mu odpowiedniej dawki ruchu i życiowej przestrzeni.

Kontakt; 502329612 B-B

9ebeb02076e663eemed.jpg

Taki jestem dobrze wychowany...

5b7cfe949ef65a8amed.jpg

a8550b2ec0eab9dfmed.jpg