Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ŻYCIORYS RITY:
Cóż mogę o sobie napisać, chyba tylko to że zawsze chciałam być gwiazdą.

Tam, gdzie się urodziłam nikt tego nie rozumiał, pomimo że miałam świetne predyspozycje. Lubelska wieś czego innego wymaga od psów, na pewno nie tego, żeby miały swoje marzenia.

Ja nie spełniłam marzeń swoich właścicieli i wylądowałam na planie długiego serialu, kręconego w schronisku w Puławach. Ciągnął się on dla mnie jak ,, Moda na sukces " i był tak samo interesujący.

Aż pewnego dnia na planie schroniska pojawiła się ekipa filmowa i odkryła moje niedoceniane zdolności. Fakt pokazywałam się z najlepszej strony, ale tak prawdę mówiąc ja wszystkie strony mam najlepsze.
Nie zastanawiając się długo rozwiązałam kontrakt ze schroniskiem w Puławach i wyruszyłam na nowy plan filmowy.

Zacznę od szkoły filmowej w hoteliku u p.menadżer funi w Zamościu. Mam nadzieję że sporo mnie nauczy.
Moje marzenie: Chciałabym zagrać chociaż raz jak moja imienniczka, bo jestem równie zdolna i piękna jak ona :

http://www.youtube.com/watch?v=wHGbaTocCFc&feature=related

Żeby moje marzenie się spełniło potrzebuję dobrego reżysera, z którym nakręcimy film naszego życia.

Każdy kto zechce mnie zaangażować do takiego filmu może zadzwonić do mojej pani menadżer funi pod nr tel. 601 071 963

P.S. Rita ma 4 lata, jest zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, odpchlona, odrobaczona. Grzeczna, miła, pięciokilogramowa suczka. Wysterylizowana.

Słynna ekipa filmowa to E-S i as_ko , którym serdecznie w imieniu Rity dziękuję.

PORT FOLIO RITY :

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A tu mnie ubrali w niezbyt gustowną kreację, po operacji plastycznej mojego brzuszka:

Kapelusz też niedobrany do mojej urody :

Bez tej sukni prezentuję się znacznie lepiej

Posted

Tak gadam z zabanowaną Madalleną i nie możemy we dwie wyjść ze zdumienia, że TAKI pieseczek jak Rita ponad rok w schronie siedział ! :crazyeye:
Ja jestem w obu pipkach zakochana :D
As-co mniej, bo to u niej nalały obie :D

Posted

Bianko, jeszcze jedno ! Od dzisiaj za 8 mies. przestanie działać Ricie obroża beaphar - przciwkleszczowo-przeciwpchelna. To ważne ta data. Dzisiaj jej kupiłam i założyłam. Lilce też.

Posted

E-S napisał(a):
Bianko, jeszcze jedno ! Od dzisiaj za 8 mies. przestanie działać Ricie obroża beaphar - przciwkleszczowo-przeciwpchelna. To ważne ta data. Dzisiaj jej kupiłam i założyłam. Lilce też.

E-S dziękuję. Proszę podaj jej cenę. Jeżeli Lilka nie pojedzie już do funi, to 88 zł za weta i za tą obrożę przeleję na konto podane przez Was, jeżeli pojedzie to przeleję do funi na Waszą sunię.
Rita będzie sponsorowana z bazarku, więc muszę dokładnie przygotować wpisy do jego rozliczenia.

Posted

Niestety nie powiem Ci ile bo po 1 - robiłam większe zakupy jeszcze dla swoich psów i dla papug, po drugie - mam dużą marżę bo mam złotą kartę stałego klienta, po trzecie - nie zbieram paragonów bo mnie na te kwitki szlag jasny trafia i krew zalewa, wszystko mi w nich potem tonie w teczce. Prezent dla sunieczek.

PS, wiesz jaki obwód szyjki ma Rita ?
Całe 24 cm ! :D krasnalek okrutny !

Posted

To mniejszy niż moja najmniejsza jamniczka Pola. Jest też chyba bardzo chuda, futerko maskuje to.:roll:
Bardzo dziękuję za kolejny prezent dla Rity.:lol:

Tu widać jaka jest wielka

Futerko rude, oczka rude, nawet pazurki rude. Tylko nosek czarny jak węgielek.

Posted

Jestem :)
Tak Bianko, ona jest wychudzona bardzo, wszystkie żeberka czuć pod palcami.
Dzisiaj na spacerku Rita się wysikała i zrobiła kupkę, byłam niezmiernie szczęśliwa :multi: Zastanawiam się tylko czy to przypadek, bo byłyśmy zaraz po 6 rano czy ona coś łapie patrząc na Lilkę.

Martwi mnie jedna sprawa, zauważyłam że Rita zostawia kropelki krwi na podłodze, przyglądałam się szwowi ale to nie to, w moczu też krwi nie ma, wydaje mi się że to z dróg rodnych, dobrze by było żeby Funia może ją zabrała już do swojego weta żeby ją obejrzał.

Kubraczek posterylkowy ten co mamy jest sporo za duży, odstaje i Rita daje radę sobie wylizywać szew, po za tym wczoraj go zasikała :shake: i jest do prania.

Dostaliśmy od weta Multimastit (zawiesina dowymieniowa dla bydła :cool3: ), trzeba jej tym raz dziennie szew posmarować.

Posted

Funia na pewno Ritę do weta zabierze.
Ja jej jeszcze dzisiaj wyślę bardzo dobre maści na ranę i specjalne plastry do przyklejania na brzuszek. Mam koszulkę malutką po sterylizacji Nuki, ale muszę zaraz dać pracownicy do pozszywania, bo Nuka poodgryzała z niej troczki. Kończę dzisiaj prcę późno, ale może zdążę wysłać. Miałaby na piątek.
Martwi mnie to krwawienie z dróg rodnych, tu koniecznie będzie musiał obejrzeć weterynarz.

Posted

Isadora7 napisał(a):
To ja dziewczynke obsłuże allegrowo

Bardzo dziękuję :loveu:

Andzike napisał(a):
Melduję się u cudnej Rity :)
Zjawiskowa dziewczyna jest...

Dziękuję że zajrzałaś :p

Posted

bianka0 napisał(a):
Wiem, dzwoniłam do funi.
Koszulka, maści i opatrunki wysłane.
As_ko czy Rita w ciągu dnia jeszcze krwawiła ?

Tak, niedużo ale trochę tak.

Posted

Napisze krótko bo kłade się spac .Nie podoba mi się mała ....ZObacze jak po nocy bedzie i zawioze ja do weta , jest piekna !!!!!!!!! Nie powinna nawet przyzwyczaic sie do mnie ( bo długo nie posiedzi ) ,rewelacja .Jest troszke wieksza od Yorka .
Załozyłam jej troszke ubranko aby nie drapała rany i kołnierz również został .Wiec zabezpieczona jest na noc porzadnie .
Z racji niestety coraz wiekszych podwyżek musieliśmy i my zmienic troszkę cennik .
Proszę zajrzyjcie na watek hoteliku ,( jest w budowie ) .
Sa we dwie w boksie ,więc byłoby taniej o 1 zł od suczki .
Nie wiem czy na stałe bo czarna dominuje Rite i czas pokaże czy bedą mogły razem mieszkać .

Posted

Została karma ,która kupiła Ewa dla Tiny .Poleciła abym podawała dziewczynkom ( Bianko ,zgadzasz się ?) Orijen .Koszt z ta karmą zmniejszy się do 8 zł doba .