Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po ponad godzinnej rozmowie z Basią... a właściwie monologu Basi z zachwytami, ochami, achami w temacie Rity. Basia stwierdziła, że jest piękniejsza niż na zdjęciach, że ma bardzo dużo zachowań jamniczych. No a tu Basia się nie myli całe życie miała 100procentowe jamniki więc je doskonale zna. Rita teraz leży w ślicznej wiklinowej budce i bardzo jej się podoba.

No i jesteśmy umówione na niedzielę na sesję zdjęciową :)

• Replies 372
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Andzike napisał(a):
Słodki brzunio :D :D :D

Myślę, że ta wiadomość powinna być jutro we wszystkich gazetach!!!

A przynajmniej w gazetach stołecznych :diabloti:

Posted

No ja nie wiem czy u Basi już niem a ekipy telewizyjnej. Rozmawiałyśmy dobrze ponad godzinę. Ledwio odłożyłam słuchawkę ... Basia zadzwoniła żeby mnie poinformować dodając że dwukrotnie. Aha i nie wiem ale chyba powinnam powtórzyć że Rita jest bardzo piękna i mądra :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Isadora7 napisał(a):
I te kolory są najpiękniejsze :)

Zgadzam się:) też uwielbiam psy w tym kolorze :loveu: Boże jak ta Rita dobrze trafiła. Pomyśleć, że jeszcze całkiem niedawno siedziała w ciasnej klatce :shake:, a tu nagle dzięki Biance tak jej się poszczęściło:bigcool::bigcool::bigcool:

Posted

handzia napisał(a):
Zgadzam się:) też uwielbiam psy w tym kolorze :loveu: Boże jak ta Rita dobrze trafiła. Pomyśleć, że jeszcze całkiem niedawno siedziała w ciasnej klatce :shake:, a tu nagle dzięki Biance tak jej się poszczęściło:bigcool::bigcool::bigcool:

Super się maliźnie trafiło :)
Oj siedziała handziu i to od stycznia ubiegłego roku :(

Posted

handzia napisał(a):
Pomyśleć, że jeszcze całkiem niedawno siedziała w ciasnej klatce :shake:, a tu nagle dzięki Biance tak jej się poszczęściło:bigcool::bigcool::bigcool:

Handziu, szczęście Rity to praca zespołowa. :lol:
As_ko, nellyduży, E-S, funia, Isadora, Teresz10 :loveu:
Bez ich pomocy nic by się nie udało :p

Posted

W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka.

Posted

[quote name='teresz10']W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka.

Teresz, strasznie Ci dziękuję za pomoc w transporcie !!!:loveu:

O Ricie 2 wspomniała Handzia:
[quote name='handzia']Kochane cieszę się bardzo, że Ritka ma nowy domek, a do tego jeszcze taki wspaniały i wyjątkowy :loveu:. Pozwolę sobie wstawić zdjęcia naszej zamojskiej suni podobnej do Rity, może jakaś sąsiadka albo znajoma p. Basi zobaczy:cool3: może zechce mieć takie samo szczęście w domu?

Ale nic więcej o niej nie napisała ... pewnie sama niewiele się dowiedziała.
Sądzę, że gdyby zamojskie dziewczyny założyły jej wątek i zainteresowały się małą, to poszłaby do domu równie szybko jak Lidzia

http://www.dogomania.pl/threads/204104-Minisunia-Lidzia-vel-Abi-vel-Plamka-ju%C5%BC-we-w%C5%82asnym-domku!-Po-jednym-dniu-w-DT!/page5

Tylko skoro w przypadku Lidzi mobilizacja zamojska do założenia jej choćby tylko wątku trwała 2 mies i gdyby nie Piranha i Lady to w ogóle nic by z tego nie było, to wiesz ... ja w takie błyskawiczne akcje nie wchodzę, bo szlag mnie trafia.

Posted

[quote name='teresz10']W schronie w Zamościu widziałam taka rudziznę jak Rita która wiozłam...może ktos z Zamoscia moze cos o niej napisac? Jak brałam Lilkę to już miałam w samochodzie Ritę a tu patrzę Rita nr2 w schronie - jak bliźniaczka.

Sunia jest od niedawna w schronie. Zwróciłyśmy na nią uwagę z Funią jak była jeszcze na kwarantannie. Jest bardzo podobna do Rity, może deczko trochę bardziej kudłata, dlatego ją tu wstawiłam:) Skoro Rita tak szybko znalazła dom, to może ta piękność też ma
szansę. Sunia ma już własny wątek, zapraszam :) http://www.dogomania.pl/threads/2052...dzie-happy-end

Posted

A teraz mega sesja zdjęciowa, nie przerywać dopóki nie powiem STOP :)

w swojej budce z przytulakiem-krówką która dostała z darów dla jamników.

cześć Isadora jestem Rita

dobra pójdę na chwilę do siebie

wróciłam, ale powiedz proszę czy nie jestem piękna?

nie ma to jak w kuchni pilnować interesu

Posted

a może by tak na balkon?

to spanko Rity bez Rity chwilowo, ale od pierwszego dnia jej się spodobało

a ja mam balkon, a ja mam balkon :):):):)

Pancia masz coś do żarełka?

ech to nie było żarełko

Posted

Wiesz Isadora, coś ci opowiem... Pani szykowała sałatkę i postawiła na stole i wiesz ja sprawdziłam, że jest dobra. Wskoczyłam na stół i zaczęłam ją szamać. Wiesz ja tak z troski...

jasne smyrdaj, miziaj tego nigdy za dużo

no to która pierwsza wchodzi - Pani czy ja?

Kuchnia to najlepsze miejsce w mieszkaniu, głównie wtedy gdy Pancia coś tam szykuje :)

Posted

Przytulak krówka prezent od jamnika Emira Bezeta z Torunia - dla jamnisiów w potrzebie

i podpasowało, można robić szarpanko, tłamszonko, polowanko

Zobacz Isadora jakiego mam odblaska

Pancia teraz mnie zobaczysz w ciemnościach.
Kamizelka odblaskowa to prezent ode mnie

Posted

za uszczelkę przy drzwiach wejściowych też lubię robić

A ja od siebie dodam, że dawno nie widziałam tak pogodnej, tak kontaktowej sunieczki. Psiaka który jest zaledwie chwile w domu. Natychmiast jak przyszłam było podawanie łapki, buziaki, przytulaki.

Rita już zjednała sobie wszystkich w okolicy, nie ma osoby która by nie zachwycała się Ritą. Jej spojrzenie, jej niespotykane umaszczenie, jest przytulna, ale nie nachalna. Taka dystyngowana psia dama. Nie szczeka, olewa szczekaczy "zadrzwiowych". Do ludzi i do psów bardzo, bardzo przyjazna, uwielbia dzieci.

A teraz zachwycać się proszę Ritą :):):)