przyjaciel_koni Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 [B]Dąbrówka[/B] - moja rodzina już dawno ze mną nie gada ! (przynajmniej mam ciszę). Aniu - Dąbrówka chyba już jest pogodzona z faktem, że rodzina sobie myśli co myśli. Ale wiem, że Ty cały czas się boisz, czy nie powie nie - jak widzisz mówi nadal [B]tak !!! Wielkie uznanie dla Dąbrówki !!!!! [/B] Quote
Guest Elżbieta481 Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Jak tam Rudy?Daj znać,please Ela Quote
agusiazet Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Dąbrówko ja podtrzymuję moja propozycję zakupu karmy dla Misia, podaj adres na priwa i po pierwszym wysyłam. Rudi, jak tam sobie radzisz w hoteliku? Roki, daj się złapać Ani, bedzie lepiej!!! Quote
Tigraa Posted September 28, 2006 Author Posted September 28, 2006 Misiasty i Roki spia sobie w krzaczkach.Dokarmia ich rowniez jedna mila pani,to wlasnie jej syn bęzie wiozl Misiaczka do Olsztyna-jesli oczywiscie nasza kochana Dąbrowka powie "tak":loveu: Co do Rudiego to napisalam maila do Agnieszki,ale jestem pewna ze wszystko ok.Tylko domku brak :shake: Wrzucilam Rudiego na kilka ogloszen w necie,na razie brak odzewu ale trzymajmy kciuki,w koncu znajdzie domek,jest taki ladny i taki kochany. Quote
GreenEvil Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30962"] Rudy Radom[/URL] - 405,00 tak informacyjnie, bo Dabrowka wie gdzie szukac ;) pzdr GreenEvil Quote
agusiazet Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Aniu, czy Ty jeszcze nie płaciłaś Rudiemu za hotel, że on ma jeszcze tyle kasy na AFN? Quote
przyjaciel_koni Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Ania jeszcze nie płaciła za hotelik. [B]Aniu [/B]- nie molestuj już Dąbrówki - przecież ze trzy razy [B]napisała, że się zgadza !!!!!! [/B] Quote
Tigraa Posted September 28, 2006 Author Posted September 28, 2006 Kasa jest cala na AFN.Ustalilam z Agnieszką-wlascicielką hotelu ze zaplace dopiero jak Rudi znajdzie domek.Az mi skora cierpnie jak sie okaze ze szybko nie znajdzie :shake::crazyeye:boje sie tego bardzo,bo jeszcze Rokiego chcialam oddac do hoteliku.A to dodatkowe 14 zl dziennie (Rudi 12 a Roki 14).najwazniejsze jest jednak zeby zapewnic im zime w cieple,zeby zadne nie zostal na dworze sam w mroz i snieg.Licze na Waszą pomoc Kochani.Nie dam rady sama. Quote
Majaa Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 [quote name='Ania-tygrysiczka']Kasa jest cala na AFN.Ustalilam z Agnieszką-wlascicielką hotelu ze zaplace dopiero jak Rudi znajdzie domek.Az mi skora cierpnie jak sie okaze ze szybko nie znajdzie :shake::crazyeye:boje sie tego bardzo,bo jeszcze Rokiego chcialam oddac do hoteliku.A to dodatkowe 14 zl dziennie (Rudi 12 a Roki 14).najwazniejsze jest jednak zeby zapewnic im zime w cieple,zeby zadne nie zostal na dworze sam w mroz i snieg.Licze na Waszą pomoc Kochani.Nie dam rady sama.[/quote] Jutro będę u Agnieszki - pogadam z Rudim ;) A tak poważnie zobaczymy jak się ma i na ile robi postępy w nauce bycia z ludźmi! Quote
agusiazet Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Czekamy na dobre wieści od Rokiego!!! Quote
Tigraa Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 Nie jest dobrze... Powiedzial mi dzis jeden starszy pan,ktory tam mieszka i psiaki zna,ze Rokiego zobaczyl dzis facet od Toyoty.Rzucil w niego kamieniem a Roki sie wkurzyl i capnal faceta za portki i rozerwal mu na d**** No i psiaki maja teraz naprawde przerabane.Facet zadzwonil do spoldzielni,obsunal prezesa i zagrozil ze ma cos zrobic z psami bo jak nie to poda go do sadu. Mam nadzieje ze psiaki nie dadza sie skrzywdzic,ale czasu naprawde jest malo.Jutro bede rozmawiac z kierownikiem schroniska,poprosze o zlapanie psiakow,bo z Rokim nie bedzie to proste.Wtedy odbiore Rokiego i umieszcze go w hotelu,a Miska 7pazdziernika pan J.zawiezie do Olsztyna. Szczerze mowiac to mysle o tym ze jakby Roki trafil na osobne duze boksy dla agresywnych to by nie bylo w sumie zle.Gdyby byl sam.Ale gdy trafi do bytowych zagryzą go,on nie umie sie bronic.Ale z drugiej strony...boje sie ze wetka biorąc odwet na mnie,moze uspic Rokiego pod jakimkolwiek pretekstem,jest z tego znana. Misiek natomiast do schroniska trafic nie moze,bo "pani wet" usypia zwierzaki ktore maja jakikolwiek feler.A Mis jest stary i kuleje.Juz przerabialismy to z Dredkiem.Czesc z Was pewnie wie o czym mowie.Psiak mial wyrok smierci,cudem udalo sie go wyciagnac "pani wet" z pod igly. Teraz jest nowy kierownik i naprawde dba on o psy,ale pani wetka w chwilach kiedy kierownika nie ma,nadal uprawia samowolke:mad: Quote
przyjaciel_koni Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Przykre wieści Aniu. I nie umiem nic pomóc (niestety). Wiem, że zrobisz co tylko się da, ale jesteś tam całkiem sama. Oby jakoś się to dobrze skończyło. [B]Aniu[/B] - Co do pieniędzy na AFN - nie rób tak jak napisałaś !!!! To nie jest dobry system. Potem sprawa ucichnie, a Ty zostaniesz z problemem. [B]Płać za psiaki co 2 tygodnie.[/B] Tak jest rozsądniej. Wtedy widać, że zaczyna brakować na opłatę, czasem ludzie właśnie na to zwracają uwagę. Nikt nie pamięta, że miałaś zapłacić później. To częsty błąd, a skutki już teraz widać w zadłużeniach na Dogo !!!!!! Przepraszam, że to napisałam, ale to wyłącznie prawda ! Quote
Tigraa Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 [quote name='przyjaciel_koni']Przykre wieści Aniu. I nie umiem nic pomóc (niestety). Wiem, że zrobisz co tylko się da, ale jesteś tam całkiem sama. Oby jakoś się to dobrze skończyło. [B]Aniu[/B] - Co do pieniędzy na AFN - nie rób tak jak napisałaś !!!! To nie jest dobry system. Potem sprawa ucichnie, a Ty zostaniesz z problemem. [B]Płać za psiaki co 2 tygodnie.[/B] Tak jest rozsądniej. Wtedy widać, że zaczyna brakować na opłatę, czasem ludzie właśnie na to zwracają uwagę. Nikt nie pamięta, że miałaś zapłacić później. To częsty błąd, a skutki już teraz widać w zadłużeniach na Dogo !!!!!! Przepraszam, że to napisałam, ale to wyłącznie prawda ![/quote] Dzieki za rade.sama absolutnie nie dam rady finansowo utrzymac 2 psiakow w schronisku.Nawet jednego :shake:. Kurcze boje sie zeby zdazyc na czas ich zabrac.Nie moge spac przez to.Zeby tylko im ktos czegos nie zrobil.Dzis ich nie widzialam,ale pan mowil ze są. Quote
przyjaciel_koni Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 [B]Bardzo prosimy o dalszą pomoc finansową dla psiaków, którymi opiekuje się Ania !!!!!! Pomóżmy Jej, by mogła nadal pomagać !!!!! [/B]Już niedługo opłata za hotelik pochłonie część zgromadzonych pieniędzy. Tu potrzebne stałe wsparcie aż do czasu znalezienia domów, co sprawą prostą nie jest. Quote
agusiazet Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Aniu, już niedługo wypłata, jeśli o mnie chodzi na sto % przeleję stówę dla Rudiego i Rokiego, ale Przyjaciel Koni ma rację, lepiej płacić za psiaki co dwa tygodnie, niżby dług miał rosnąć. Koniecznie złap Rokiego, nawet przez schronisko, może jak im się zapłaci zawiozą psa do hotelu? Jeśli koszty nie będą strasznie wielkie, tzn do 100 zł mogę je pokryć. Czy ktoś się dorzuci? A Misiu niech koniecznie jedzie do domku tymczasowego. Wie, może się mądrzę, ale inacZej coś złego się przytrafi i będziemy mieć straszne wyrzuty sumienia. Raz już tak miałam i więcej nie chcę!!! Czy paczka przyszła? Quote
Tigraa Posted September 30, 2006 Author Posted September 30, 2006 [I]agusiazet paczka przyszla dzis,dzieki serdeczne :buzi: psiaczki dzis dostana pyszne jedzonko[/I] Quote
agusiazet Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Smacznego psiaczki!!! Co z Rokim? Quote
Dabrowka Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Agusiazet - dziękuję za propozycję dokarmienia Misia ;) Kupuję mojej sforze Brita, 15 kg kosztuje 85-95 zł (zależy jaki). Przeciętne spożycie ;) to 10kg tygodniowo - wiadomo, latem ciut mniej, zimą trochę więcej. Nie dam rady Misia "rozliczyć" oddzielnie, wszystko będzie karmione z jednego worka... Ile zje Misio? 10 kg miesięcznie? 15?... Mam też nadzieję, że Brit mu będzie służył :razz: Moje rudasy nie narzekają ;) I oczywiście obiecajcie mi, że będziemy mu szukać domu. Nie ustalam żadnego terminu, do kiedy Miś ma tymczas, ale uznajmy, że to tymczas ;), należy mu się chociaż nadzieja na swojego człowieka. Quote
przyjaciel_koni Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Dąbrówka - bardzo rozsądne podejście - nie wolno nam się ucieszyć i zapomnieć tak jak to często bywa !!!! Domu trzeba szukać bardzo intensywnie !!! Co do karmy myślę, że damy radę ! Quote
agusiazet Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Dobrawka, nie wiem, czy aż tak dużą paczkę karmy bedzie mnie stać kupić, ze względu na inne zobowiązania, ale jeśli mozesz podać numer swojego konta na priwa to przeleję teraz połowę tej kwoty, a później (koło 5 października) drugą połowę. Przepraszam za kłopot, ale los Misia leży mi na sercu, więc się postaram!!! Quote
przyjaciel_koni Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Coś mi mówi, że w przyszłym tygodniu nadejdzie jakaś pomoc - na jedzonko chyba będzie ! Quote
przyjaciel_koni Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Aniu - pamiętaj by zapłacić za hotelik po 2 tygodniach pobytu Rudiego ! Quote
agusiazet Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Aukcja Rudiego na Allegro się skończyła, było paru obserwujących, czy nikt w sprawie pieska się nie kontaktował? Quote
przyjaciel_koni Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Ponówcie tą aukcję - koniecznie !!!! Psiaki Ani muszą się pokazywać !!!! Quote
agusiazet Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Ponowiłam, może teraz Rudiego ktoś wypatrzy!!! Quote
Recommended Posts