feliksik Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 arabiansaneta napisał(a):No i ciekawe, jak im się wiedzie w tym zastępczym domu, czy nie tęsknią za nim i jak ich traktują ci przybrani rodzice? Bo skoro "na dzień dobry" wyrządzili im taką krzywdę, to wyglądają na egoistów. zgadzam się, a nie wiedzą chyba jak zwierzę może pomóc w wychowaniu dzieci - jak uczy wrażliwości i odpowiedzialności Quote
Asia_M Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 Co słychać u malca? Czy ktoś go dzisiaj widział? Quote
EVA2406 Posted March 17, 2011 Posted March 17, 2011 feliksik napisał(a):zgadzam się, a nie wiedzą chyba jak zwierzę może pomóc w wychowaniu dzieci - jak uczy wrażliwości i odpowiedzialności To prawda. Poszukuję osoby, która może sprawdzić domek w Radomiu. Pilne!!! Quote
kakadu Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 EVA2406 napisał(a):To prawda. Poszukuję osoby, która może sprawdzić domek w Radomiu. Pilne!!! evo jesli to jeszcze aktualne i nikt sie nie zglosi to moge sprobowac cos zalatwic, ale to moze troche potrwac, bo to przez znajoma, ktora mieszka ok 30 km od radomia... w razie czego daj znac smsem Quote
grzenka Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Z ogłoszenia na adopcje.org przyszedł do mnie taki mail: "podoba nam się ten psiak ale niestety za daleko: ( mieszka ale to nic i tak go odwiedzimy; )" Nie wiem co o tym myśleć:roll: Quote
otita Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 grzenka napisał(a):Z ogłoszenia na adopcje.org przyszedł do mnie taki mail: "podoba nam się ten psiak ale niestety za daleko: ( mieszka ale to nic i tak go odwiedzimy; )" Nie wiem co o tym myśleć:roll: Faktycznie jakby bez sensu, albo jakieś dziecko to pisało. Quote
azalia Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 A że mimo wszystko warto odpisać natego meila,różnie to bywa,a może to jakaś szansa. Quote
jotpeg Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 sluchajcie, jego historia jest bardzo medialna - moze napiszcie do kogos, kto zajmuje sie facebookiem, zeby z tego zrobic wydarzenie? no i az sie prosi o ogloszenie do gazety. Quote
grzenka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Świetny pomysł.A może by napisać do Uwagi na TVN?Może ich zainteresuje jego historia, jak myslicie? Quote
jotpeg Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 jak najbardziej. historia dla mediow - super; dzieci - same opuszczone - z sercem dla psa. dzieci znalazly dom. pies - nie. pomocy, dobrzy ludzie! Quote
Asia_M Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Czasem Uwaga TVN zajmuje się takimi tematami - to bardzo poruszająca historia. Całkowicie zgadzam się z Wami - Jak można nazwać ludzi, którzy niby powinni być dobrzy bo adoptują niechcianych chłopców, a z drugiej strony mają w nosie inną, bezdomną istotę. Tutaj nie chodzi o to, ze mieli obowiazek zając się psem, bo mogą nie mieć ku temu warunków, ale przynajmniej powinni zaangażowac się w poszukiwania domu. Brak serca i wrazliwości. Quote
grzenka Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Poczekajmy jeszcze - co o tym mysli Monikab, założycielka wątku. Quote
otita Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Faktycznie temat bardzo medialny! Poruszy kilka ważnych kwestii! Quote
jotpeg Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 wyslijcie to do gazet. dla mnie nie tyle jest wazna tamta rodzina i jej motywacja, co to, zeby pies znalazl dom. a dobra "story" tylko mu pomoze. Quote
jotpeg Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Asia_M: a moze daloby sie podmienic napis na tym slicznym banerku: dzieci znalazly dom pies - NIE Quote
Asia_M Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 jotpeg napisał(a):Asia_M: a moze daloby sie podmienic napis na tym slicznym banerku: dzieci znalazly dom pies - NIE Oczywiście, zajmę się tym. Pozdrawiam Quote
jotpeg Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 monikab, ile on moze wazyc? bo moze do mikropsiakow (do 6kg) sie nadaje?? chociaz chyba wiecej ma, mimo ze maly. :p Quote
monikab Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 U Maxa wszystko dobrze.Szukamy dla niego domu stałego nie dt.Niech nie będzie tak przeżucany z rąk do rąk.Pies nadal u Pani,jest super posłuszny i słuchany,ma wilczy apetyt,Pani wyprowadza go na smyczy bo bardzo boi się o malca,choć tak jak pisałam ma trudną sytuację w domu.Co do akcji medialnej byłabym raczej ostrożna z uwagi na złą chwałe jaką mogłoby to przynieść placówce Domu Dziecka i osobom,które stały się rodziną zastępczą dla poprzednich opiekunów Maxa. Quote
arabiansaneta Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 A co szkodzi, ze przyniesie? Niech się uczą wrażliwości na potrzeby wszystkich istot! Quote
Recommended Posts