Mariat Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 [quote name='arabiansaneta']A co szkodzi, ze przyniesie? Niech się uczą wrażliwości na potrzeby wszystkich istot! Ja to widze jeszcze inaczej. Jest to kompletne zignorowanie uczuc tych dzieci. Dzieci pokochaly tego pieska. jak mozna przygarnac dzieci i mowic o milosci do nich ,raniac w tym samym czasie ich uczucia? Bo nie podejrzewam, ze ktos przygarnia dzieci nie kochajac ich. Dzieci te juz wczesniej wykazaly sie dorosloscia, opiekujac sie psiakiem,wiec w nowym domu robilyby to dalej. Na tym ma polegac troska o dobro dziecka w XXI wieku? Quote
jotpeg Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 w opisie historii nie musimy wymieniac konkretnej placowki domu dziecka czy konkretnej rodziny zastepczej, wiadomo, mozna zachowac dyskrecje, zeby kogos nie skrzywdzic pomyjami typu Fakt. Choc uwazam, ze postepowanie rodziny zastepczej za niewychowawcze i bez serca. jednakowoz nie wszystkie rodziny zastepcze sa super. :shake: wiec moze lekka krytyka by sie przydala. i dom dla Maksa... Quote
jotpeg Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Asia_M: :loveu: bardzo ładny banerek!!! wymowny... Quote
Asia_M Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 jotpeg napisał(a):Asia_M: :loveu: bardzo ładny banerek!!! wymowny... Dziękuję bardzo :) Zrobiony na szybko, niedługo postaram się wrzucić ładniejszy. Zgadzam się z Wami. Uważam, że takie sytuacje powinny być piętnowane medialnie - w odpowiedniej formie, ale jednak... Quote
monikab Posted March 20, 2011 Author Posted March 20, 2011 jak tylko dojdę do siebie postaram się dowiedzieć konkretnych faktów na temat adopcji chłopców i sytuacji z psem,moze uda mi się porozmawiac z kims kompetentnym z placówki Quote
grzenka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 To super.Historia faktycznie jest "medialna' i może pomóc malutkiemu znaleźć dom.A jesli chodzi o sama placówkę, to przecież właśnie tam po odejściu chłopców był kopany i przeganiany:angryy: Quote
feliksik Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 monika, a czy ja mogę chociaż małego na onet wrzucić? Jak wyrazisz zgodę to roześlę dalej już tą historią to mediów. Od czasu jak schroniskowy Dick z CK otrzymał nagrodę psa bohatera http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Niewidomy-bohater-roku-2010-Dick-ma-już-dom , dzwonią do mnie media z pytaniem o ciekawe historie - można to wykorzystać Quote
EVA2406 Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 Mariat napisał(a):Ja to widze jeszcze inaczej. Jest to kompletne zignorowanie uczuc tych dzieci. Dzieci pokochaly tego pieska. jak mozna przygarnac dzieci i mowic o milosci do nich ,raniac w tym samym czasie ich uczucia? Bo nie podejrzewam, ze ktos przygarnia dzieci nie kochajac ich. Dzieci te juz wczesniej wykazaly sie dorosloscia, opiekujac sie psiakiem,wiec w nowym domu robilyby to dalej. Na tym ma polegac troska o dobro dziecka w XXI wieku? Też o tym wcześniej pisałam i dokładnie tak myślę. A wierzcie mi wiem o czym mówię................... Quote
otita Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 [quote name='feliksik']monika, a czy ja mogę chociaż małego na onet wrzucić? Jak wyrazisz zgodę to roześlę dalej już tą historią to mediów. Od czasu jak schroniskowy Dick z CK otrzymał nagrodę psa bohatera http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Niewidomy-bohater-roku-2010-Dick-ma-już-dom , dzwonią do mnie media z pytaniem o ciekawe historie - można to wykorzystać Na pewno trzeba wykorzystać Twój kontakt! Quote
jotpeg Posted March 21, 2011 Posted March 21, 2011 tymczasem podniese - moze ktos sie dolaczy do Maxa druzyny? Quote
grzenka Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 [quote name='feliksik']monika, a czy ja mogę chociaż małego na onet wrzucić? Jak wyrazisz zgodę to roześlę dalej już tą historią to mediów. Od czasu jak schroniskowy Dick z CK otrzymał nagrodę psa bohatera http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Niewidomy-bohater-roku-2010-Dick-ma-już-dom , dzwonią do mnie media z pytaniem o ciekawe historie - można to wykorzystać Monikab, daj znać proszę...to wielka szansa. Quote
monikab Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 dałam już znać Feliksik.Nie robimy rozgłosu medialnego,ogłaszamy malca ale bez udziału telewizji Quote
arabiansaneta Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 A dlaczego? Rozgłos medialny czasem skutkuje! Quote
Olga7 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 [quote name='feliksik']monika, a czy ja mogę chociaż małego na onet wrzucić? Jak wyrazisz zgodę to roześlę dalej już tą historią to mediów. Od czasu jak schroniskowy Dick z CK otrzymał nagrodę psa bohatera http://www.dogomania.pl/threads/81546-CK-Niewidomy-bohater-roku-2010-Dick-ma-już-dom , dzwonią do mnie media z pytaniem o ciekawe historie - można to wykorzystać Może jednak skorzystać z szansy naglośnienia w mediach tej wyjątkowej historii Maxa i jego losów-tak ogolnie,bez piętnowania rodziny adoptującej dzieci ? Los tego psa wzruszy pewnie wielu ludzi a wśrod nich niejedna osoba może pokocha tego psa akurat -a innym,pozostalym chętnym do jego adopcji można bedzie zaproponować innego bezdomnego psa wtedy i dzięki temu kilka psów zyska wtedy dobrych ludzi i szczesliwy kąt u nich na zawsze ? Uszczęsliwi się wtedy więcej psow a i Max doczeka kochającej rodziny przede wszystkim także ? Quote
feliksik Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 no tak myślałam, ale jednak może monika ma rację, zawsze będzie wiadomo jaki to dom dziecka, a jak poczują się dzieci jak dojdzie do nich ta historia - może faktycznie szukajmy domu, żeby nikomu przykrości nie zrobić Quote
Olga7 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 Może zatem niech w informacjach nie bedzie podawane ,w jakich stronach -okolicach jest ten Dom dziecka a tylko tak ogolnie-gdzieś tam w Polsce a do dzieci nie zawsze taki program dotrze w tv ? chyba ,że są na tyle duże już ,ale i tak wtedy będą spokojniejsze i zadowolone,że ich ukochany pies Max ma już nowy dom ? Tym bardziej,jesli podkresli się w tv dobre serce tych dzieci i ich wrażliwość,będą mialy satysfakcję i zostaną docenieni a jednoczesnie bedzie to dobry przyklad dla innych dzieci i mlodzieży do naśladowania. Quote
otita Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 olga7 napisał(a):Może zatem niech w informacjach nie bedzie podawane ,w jakich stronach -okolicach jest ten Dom dziecka a tylko tak ogolnie-gdzieś tam w Polsce a do dzieci nie zawsze taki program dotrze w tv ? chyba ,że są na tyle duże już ,ale i tak wtedy będą spokojniejsze i zadowolone,że ich ukochany pies Max ma już nowy dom ? Tym bardziej,jesli podkresli się w tv dobre serce tych dzieci i ich wrażliwość,będą mialy satysfakcję i zostaną docenieni a jednoczesnie bedzie to dobry przyklad dla innych dzieci i mlodzieży do naśladowania. Też tak myślę. Quote
EVA2406 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Asia_M napisał(a):Co słychać u malucha? I ja też chciałabym wiedzieć................ Quote
monikab Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 u Maxa bez zmian,jest przekochanym,niekłopotliwym i bardzo słuchanym psiakiem.Przyzwyczaił się już do pewnego rytmu dnia a mainowicie-poranny spacer,po którym natychmiast wraca i kłądzie się na swoim posłąnku,wstaje około 11 i je,po czym kładzie się znowu spać lub bawi się z kolegą.Następnie kolejny spacer popołudniowy,drzemka lub zabawa,wieczrny,posiłek i spać.max nie wejdzie do pokoju jeśli mu się nie pozwoli,nie jest namolny,jest wręcz przegrzeczny.Boi się dużych psów,pewnie nie raz jakiś dał mu w kość,Uwielbia być głaskany,w stosunku do obcych jest nieco wycofany ale nie przejawia absolutnie agresji.Trudno mu sie dziwić,ludzie go zawiedli.To naprwadę wspaniały pies.Pani u której jest wyprowadza go na smyczy ale tak jak pisałąm wcześniej jest to uciążliwe przy 2 swoich psach,schorowanej mamie i kilku psach pod opieką.Na dniach zrobię nowe zdjęcia Maxowi. Quote
Recommended Posts