Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='APSA']Gosia, mówisz, ze pani Danusia? Wiek średni, raczej szczupła? I jest wolontariuszką od ładnych paru lat?
To ja ją znam :) Tzn. aż jeden raz ją widziałam :lol:[/QUOTE]

Wszystko się zgadza :)

Jeśli chodzi o czesanie - przyznaję się bez bicia, rzadko mam szczotkę pod ręką ;) Ale zamiast czesania - skubię ;) Przy okazji to dobry test, na ile pies jest cierpliwy i zrównoważony (podobnie jak wycinanie kołtunów).

• Replies 234
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Tydzień temu byłam z nim na spacerze - jak zwykle, humor mu dopisuje, ale z tylnymi łapami jest coraz gorzej :-/
Od 1 września opiekę nad rejonem, gdzie przebywa Aston, przejmuje bardzo fajny opiekun - poproszę go, żeby pokazał Astona lekarzom, pewnie nadszedł już czas na leki.

• 2 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Całe szczęście, że p. Danusia nie zawodzi, i co tydzień zabiera klatkę Astona na spacer.
Gdy będziemy z APSĄ ponownie w schronisku, to weźmiemy psiaki na wybieg - niech się nacieszą, Aston coraz starszy i słabszy, nigdy nie wiadomo, co się z nim stanie podczas tej zimy :-/
Postaram się, by w najbliższym czasie Aston był promowany na 1 stronie kąciku adopcyjnego.

• 3 weeks later...
Posted

Czasami się pocieszam,że lepsza bezdomność ,,TU'' niż domność w rekach nieodpowiedniej osoby,bo zwyrodnialców tez nie brakuje.
Cała trójka w swoim gronie od lat...mają siebie nawzajem i chyba się kochają.
Choć wiadomo,nie ma to jak prawdziwy dom i kochający pan czy pani.
Takie fajne i kochane psiaki.

• 2 weeks later...
Posted

Aston wrócił do boksu, nic poważnego mu się nie stało (rana na pysku, ma tam wygolony ozdobny pasek ;)).
Danusia zabiera na spacer psiaki z tego boksu na dwie tury - najpierw Aston i Fraza, potem Szparag.
Gdy ostatnio Szparag wrócił po spacerze, psiaki niestety się spięły :-/ co trochę burzy ustalony rytm spacerów - trzeba będzie zabierać całą klatkę na raz.

Muszę przesłać opisy Astona i Frazy do kącika adopcyjnego jako parę bardzo związanych ze sobą psów, idealną do podwójnej adopcji.
Urocze jest to, że zawsze śpią razem w jednej budzie - teraz ma to dodatkową zaletę, będą się nawzajem ogrzewać.

• 2 weeks later...
Posted

O, super, że wystawiłaś ogłoszenia :)

Spróbuję jutro zrobić Astonowi nowe zdjęcia.
I Luli też - nawet z tymi kiepskimi fotkami, jakie ma, wzbudza pewne zainteresowanie.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...