Erykowa Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Trzymam kciuki za dobre wyniki ! Bądźcie dzielni oboje :( Quote
WATACHA Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Cholera co się dzieje :(?Czy nie za dużo już się wydarzyło :(?Trzymam kciuki. Quote
gato Posted December 19, 2015 Posted December 19, 2015 Trzymam kciuki żeby było dobrze! Myślisz, że może to być jakoś powiązane z poprzednimi jego problemami (chudnięcie)? Quote
Bolsbokser Posted December 19, 2015 Author Posted December 19, 2015 Tak gato. To wielce prawdopodobne, że schudniecie jest z tym problemem związane. Teraz bravuś śpi spokojnie, nie dyszy już. Dostał antybiotyk i p/zapalne. Jutro znowu na antybiotyk. Troszeczkę jeszcze ciężej oddycha, ale jest lepiej. Widać gorączka spada. Jutro będzie krew. Qoopa za kilka dni. Jestem załamana. To jakiś pech :-( Quote
Bolsbokser Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Dziękuję majoka i wzajemnie. Krew bravo od góry do dołu idealnie. Miał też test na giardie. Wszystko ok. Czekam na wynik qoopki. W środę usg brzucha i echo serca. Quote
Alicja Posted December 21, 2015 Posted December 21, 2015 Dziękuję majoka i wzajemnie. Krew bravo od góry do dołu idealnie. Miał też test na giardie. Wszystko ok. Czekam na wynik qoopki. W środę usg brzucha i echo serca. trzymam kciukasy 1 Quote
Bolsbokser Posted December 21, 2015 Author Posted December 21, 2015 Jak poprzednio byłam na sygnale u weta z bravo, ważył 59-60 kg. Obecnie waży 62-63 kg (wazony na tej samej wadze). Więc jest niewielka poprawa. To też potwierdza moja wagę w oczach. Bo jakiś czas temu pisałam, że na moje oko przytyl ok 2 kg. Pierwotnie jednak, czyli jak wyglądał idealnie, ważył 65-66 kg. Niby dużo nie schudł. Ale jak pies nie jest otyly, to jednak nawet 3 kg to sporo. Mam.nadzieję, że badania wskażą problem, ale jednocześnie mam nadzieję, że będzie to problem łatwy do wyleczenia. W środę powinny być już wyniki kału. Quote
Alicja Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Może faktycznie jakieś robactwo mu się zalęgło i trzeba teraz porządnie wytłuc gadzinę . Brawo , trzymaj się chłopaku Quote
gato Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 A jest jakaś opcja, że to jakieś wirusowe zapalenie? Ale to chyba by w morfologii wyszło? Mam nadzieję i trzymam kciuki, że nic paskudnego się nie znajdzie, tylko coś łatwego do wyleczenia!!! Quote
Bolsbokser Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Biorę jeszcze jedna opcje pod uwagę. Mam koty, wychodzące. Te debile jedzą myszy, a te z kolei są zatasiemcowane. Może to tasiemiec?! Apetyt ma, jak goopi, schudł, nie tyje... Na 15:30 jedziemy na badania. Quote
Bolsbokser Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Koty muszę odrobaczac co 1 mc!!! Quote
Bolsbokser Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Uffff.... glisty u bravo. Mamy dolpac. Serduszko czyste, jama brzuszna też. Żadnych zlogow, wszystko czysciutko. Za raz tableteczki dostanie. Quote
Bolsbokser Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 Tzn nie ma dojrzałych form, tylko jaja. Teraz kolej na przebadanie pozostałych. Psy były na początku listopada odrobaczane. Koty co 1 mc. Ale wystarczy taki jeden bravo zarażony i nie do końca odrobaczony. Teraz będę najpierw kupę badać, a potem indywidualnie odrobaczac. Quote
angineuuka Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Czyli mozna sie cieszyc, ze to "tylko" robaki? 1 Quote
WATACHA Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Warto by było siebie odrobaczyć.Ja zawsze to robię z psami. Quote
Erykowa Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Hej To super,że wiadomo co a przy tym,że "tylko" to ! Pewnie odetchniecie na święta. 1 Quote
Alicja Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 Trzeba wytłuc u wszystkich . No właśnie ...powiedzcie mi jak to jest zwierzaki odrobaczamy , a MY ? a weźcie powiedzcie Rodzicowi w przedszkolu , zeby poprosił lekarza o recepte na coś na robale , to albo Rodzic się opiera że NIE albo lekarz twierdzi , ze nie ma potrzby . Ja Kube regularnie odrobaczałam , pomimo ,że nigdy nic nie miał , ale siebie nigdy tak serio , jedynie jak Kuba dostawałPyrantelum to też wzięłam Quote
Bolsbokser Posted December 24, 2015 Author Posted December 24, 2015 Koty odrobaczam co 1 mc. Psy co 3 mc. A sami też się odrobaczamy co 6 mc. Dopiero co odrobaczalam psy. Tylko u bravo problem. Oczywiście wiem, że całe stado się odrobacza. Ale najpierw dam kupę ich do badania. Quote
Bolsbokser Posted December 24, 2015 Author Posted December 24, 2015 Warto by było siebie odrobaczyć.Ja zawsze to robię z psami. Mam vermox, za raz się odrobaczymy. Tabletki dla pozostałych psów już zamówione. Koty odrobaczone. Mój wet już odruchowo mi receptę na vermox wypisuje, jak biorę dla zwierząt na odrobaczenie. Wyobraźcie sobie, że jak byłam u internisty i spytałam np o vermox, to lekarz stwierdził, że nie ma potrzeby :o Nawet jak ma się jednego futrzaka, to powinno się raz na jakiś czas odeobaczyc!!!! Quote
Bolsbokser Posted December 24, 2015 Author Posted December 24, 2015 Przepraszam, że życzeń nie składam. Ja po prostu świąt nie lubię. Dla mnie to bardzo trudny okres. Mam jedną osobę w rodzinie, która psuje magię świąt :( I jeszcze Wiktor.... Quote
Alicja Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Spokojnie odpocznij w ten czas wolny od pracy . Ja odkąd nie ma już Moich najwazniejszych obok mnie to nie lubię świąt , znika mi rodzina i ciężko to polubić Dobrze , ze mi podpowiedziałaś z tym lekiem , poproszę moją panią dr 1 Quote
WATACHA Posted December 24, 2015 Posted December 24, 2015 Ja osobiście nie lubię życzeń także mi nawet na rękę :P. Ja zawsze proszę wet o zentel, podobno najlepszy.Do tego ja piję dużo ziół i takie tam, czasem i psom daję.Niestety zżeram też duże ilości słodyczy :(, ale od stycznia się znowu biorę za siebie. Quote
Erykowa Posted December 31, 2015 Posted December 31, 2015 Hej,co u Was? WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU,PRZEDE WSZYSTKIM DUŻO ZDROWIA DLA WAS I ZWIERZAKÓW.i NIECH TEN 2016 BĘDZIE DUŻO LEPSZY OD TEGO ! Quote
Recommended Posts