Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kerian napisał(a):
Czy Alfiś ma ogłoszenia, np. na Cafe Animal? Co prawda, nigdy tam nie dodawałam, ale mogę spróbować. Na Allegro mogę mu zrobić :)

Ogłoszenia w internecie są jak już pisałam wcześniej ale im więcej tym lepiej! :)

Posted

Fajny plakacik, na pewno się przyda! Ma, moim zdaniem, poważną wadę - myślicie, że komuś będzie się chciało czytać tyle tekstu? Niestety, w dzisiejszych czasach sztuka czytania upadła kompletnie:( Ale jak najbardziej pomysł dobry!

Posted

no, w sumie, bo az tekst nachodzi na dolne fotki. ja bym usunela 2 zdania z poczatku:

nie mial latwiego zycia... i zostal zabrany od ludzi, ktorzy nie powinni....

i zbyt wiele jest o tym, jaki on jest trudny, to zraza. niewiele zachety jest w tym tekscie

oczywiscie, to zadne uwagi o casablanci, bo Ona skopiowala tekst chyba z 1 stronki?
stanowczo za duzo o tym, jaki to Alf nieufny i niedobry

Posted

Zredagujemy tekst. A może ktoś by go ładnie poprawił, ma ktoś talent? Generalnie tekst miał odstraszać nieodpowiedzialnych raptusów bo psiak nie jest typowym kanapowcem, decyzja ma być przemyślana, ludzie na maxa odpowiedzialni, świadomi charakteru pieska, moze rzeczywiście jednak troche przesadziłam.. ;)
Plakat, projekt świetny jednak też się zgadzam, ze za dużo tekstu. Krótko, zwięźle i na temat ;) Fajnie by było gdyby na samym dole był pasek z tzw zrywkami z mailem i telefonem. Masz talent casablanca.

Posted

Tak na gorąco to tylko skróciłam, "skondensowałam" tekst. Oto on:

Alf to 2-letni średni psiak. Nie miał łatwego życia. Znęcano się nad nim psychicznie i fizycznie, był prawdopodobnie duszony. Kiedy trafił do schroniska, był bardzo zestresowany i przestraszony. Obecnie jest coraz lepiej i zaczyna ufać człowiekowi. Przy próbie poznania bywa bardzo nieufny, potem staje się wspaniałym towarzyszem, pakuje się na kolana i nie chce z nich zejść. Szukamy dla Alfa domu bez małych dzieci i innych psów, gdyż jest bardzo o nie zazdrosny. Zanim adoptujesz, pomyśl, czy będziesz w stanie okazać temu psiakowi mnóstwo cierpliwości i zrozumienia, nie rób nic pod wpływem impulsu. Potrzebuje doświadczonego i cierpliwego opiekuna, który zrozumie jego tragedię i ogromną potrzebę miłości, który będzie potrafił sprawić, że stanie się znów radosnym i pełnym życia psem.

Mam nadzieję, że się przyda.