Carolcia Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Jestem na tym forum już dośc długo i bardzo czesto przebywam na psach zaprzegowych ,no i są własciciele haszczaków ,malamutów ,ale nie ma samoyedów:mad: .Przecież to nie jest aż taka rzadka rasa w Polsce. Jeśli na tym forum kryją się własciciele tych pięknych psów ,to pochwalcie sie nimi :p .Ja niestety się nie pochwale bo mam mamuta :cool3: Quote
ktrebor Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Och paru właścicieli jest. Jednak o swoich psiakach dyskutują głównie na forum [url]www.samoyed.pl[/url] Quote
Carolcia Posted September 11, 2006 Author Posted September 11, 2006 [quote name='takatuka']Melduję się z jednym białasem :p[/quote] :p :p :p ale strasznie malo jest wlascicieli bialasków na dogo :placz: Quote
kingula Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ja sie melduje z cala biala gromada :evil_lol: Quote
Alsza Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Cześć dziewczyny!!! Ja też się melduje z moim Blondynem :lol: Quote
ofca Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 no i my sie meldujemy.:D pochwal sie malamutkiem,zwlaszcza ze jest czarno-biały! pozdrawiam iwona Quote
Carolcia Posted September 14, 2006 Author Posted September 14, 2006 oooo widze ,ze coraz więcej was jest :p . Blackym sie chwale na swojej galerii :cool3: (do ktorej bardzo serdecznie zapraszam:cool3: ,bo malo osób tam zagląda :placz: ) Quote
virtavalo Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 No i ja sie melduje z 2 białaskami. :multi: Nas można spotkać na [URL="http://www.samoyed.pl"]www.samoyed.pl[/URL] :lol: Quote
takatuka Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 [quote name='virtavalo']No i ja sie melduje z 2 białaskami. [/quote] A nie trzema :cool3: ? Quote
virtavalo Posted September 25, 2006 Posted September 25, 2006 No Eluś, uległam i Moonia zamieszkała w Moskwie. Mam nadzieje, że jeszcze w tym roku zawita na moskiewskiej wystawie. No i teraz tylko 2 samoyedki u mnie w domu. Quote
Pearl Posted October 8, 2006 Posted October 8, 2006 Ja mogę się zameldować jako tymczasowa (niestety!) posiadaczka samoyeda. Przynam, ze ta rasa podbiła moje serce i przyszłości napewno podkusze się o takiego;) Quote
vena Posted December 2, 2006 Posted December 2, 2006 HEJ! Ja też się melduję z dwiema blondynkami: Veną i Viką (Venka jest "prywatna" - moja, Vika "państwowa" - czyli szkolna, opiekuje się nią mój mąż, więc mieszka z nami) obie to dogoterapeutki:lol: Quote
lolka75 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 to i ja zglaszam obecnosc. Mam samojedke Maxine, ma prawie 6 miesiecy. Mieszkamy w Holandii ale Maxina jest Polka:loveu: Quote
gosia_sara Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 mam pytanko do właścicieli samoyedków :) jakie są te psiaki na co dzień? Ja mam hasiorka(2 letnią) i niedługo będę miała kolejnego (3 letniego), ale od dłuższego czasy chodzą za mną samoyedy. Możecie coś o nich opowiedziec?? Wiem, ze w necie moge znaleźc dużo na temat ich charkarektów, ale chciałabym usłyszec opinie właścicieli. Quote
virtavalo Posted December 6, 2007 Posted December 6, 2007 No tak, rzeczywiście samoyedy to wspaniale psy. Ja mam ich 3 - 2 suczki i szczeniaka psa. Sa bardzo wesołe, zawsze gotowe do zabawy, jak potrzeba to też "pogadają" i jak potrzeba to sie przytulą. Moje psiaki sa bardzo czułe i wrazliwe - niedawno pomogły mi, kiedy bardzo zachorowałam - ocuciły mnie - własnie samoyedy. Nie oddałabym ich za nic na świecie ;) Niestety masz husky to wiesz, że samoyed to zaprzęgówka i potrzebuje ruchu. Maluch jest za mały, ale starsze sunie uwielbiaja spacery i bieganie przy rowerze. Musisz równiez dbać o ich kondycję i pilnowac by nie utyły - maja skłonności do tycia. Moja najstarsza samoyedka wiecznie jest na diecie :) ale jakoś dajemy sobie radę z jej tendencjami do tycia. Karmienie nie jest uciążliwe. Moje psiaki jedzą karmę belcando i widzę, że ona im bardzo służy. Jesli masz jeszcze jakies konkretne pytania to pytaj :) Quote
lolka75 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 Ja ze swojej strony powiem ze to najwspanialsza rasa jaka poznalam... Moja sunia jest delikatna, wrazliwa bardzo mila. Jest okropnym przytulakiem i jak napisala virtavalo lubi "pogadac"...a najczesciej wyklocic sie:lol:. Slyszalam o roznych cyrkach ze szczeniakami ale moja Maxina niczego nie zniszczyla (oczywiscie nie liczac rolek papieru toaletowego ktory byl najlepsza zabawka;)), ale buty, zabawki syna, meble...to nie bylo zainteresowanie Maxiny w mlodszym wieku. No dobra koncze bo moglabym godzinami opowiadac o mojej samojedce:lol:. Pozdrawiamy Quote
karlaaa Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='virtavalo']Niestety masz husky [/quote] :icon_roc: Co w tym złego?? Bo nie rozumiem... Quote
lolka75 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='karlaaa']:icon_roc: Co w tym złego?? Bo nie rozumiem...[/quote] :lol:podejrzewam ze to niefortunne zdanie mialo znaczyc ze samojedy tak samo jak husky potrzebuja ruchu:lol:.... bez nerwow karlaaa;) wszyscy kochamy psy:loveu::loveu: Quote
karlaaa Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 [quote name='lolka75']:lol:podejrzewam ze to niefortunne zdanie mialo znaczyc ze samojedy tak samo jak husky potrzebuja ruchu:lol:.... bez nerwow karlaaa;) wszyscy kochamy psy:loveu::loveu:[/quote] No chyba że :p Ja się nie denerwuje (trudno do tego doprowadzić) tylko troszę mnie zastanowiła ta wypowiedź, nic więcej. Husky od samoyedów gorsze nie są :cool1: (wcale nie uważam że ktoś tak powiedział, to moje osobiste zdanie) Koniec kropka. Quote
lolka75 Posted December 7, 2007 Posted December 7, 2007 i wspaniale:p...ciesze sie ze sie nie zdenerwowalas.... a virtavalo sorki za wtracanie sie:oops:...chcialam dobrze;) Quote
virtavalo Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='virtavalo']Niestety masz husky [/quote] Oczywiście, że to zła budowa zdania dała takie wrażenie. Nie mialam na mysli nic złego - wszystkie zaprzęgówki sa wspaniale i o tym wiesz. Sorry, jesli źle mnie odczytalaś - nie było moim celem dykredytowanie jakiejnkolwiek rasy :-(. Quote
karlaaa Posted December 12, 2007 Posted December 12, 2007 [quote name='virtavalo'] nie było moim celem dykredytowanie jakiejnkolwiek rasy :-(.[/quote] Wiedziałam o tym i nadal wiem :) ale dziwnie to zabrzmiało :mad: ;) Spoko nic się nie stało, nie musisz przepraszać. Quote
mortikia Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 [quote name='virtavalo']samoyed to zaprzęgówka...[/quote] ...do pasienia reniferów :lol: ps. Skoro samojed to taki zaprzęgowiec (a nikt nie pisze, że tak naprawde do czego innego został stworzony) to czemu na zawodach nikt nie startuje z samojedem? To psy do biegania rekreacyjnego; nie mają takiej [U]chęci[/U] do pracy jak husky czy malamuty. Pobiegać?- owszem, ale tylko wtedy, gdy mają na to ochotę i to one chcą wyznaczać tempo, kierunek itd itp... A każdy maszer wie, że jeśli zaprzęg nie chce pracować (i współpracować)- nic z tego nie będzie. Kiedyś mialam duuużo doświadczenia z samkami. Mój wujek startował kilka lat temu z sześcioma białasami. Zawsze miał ostatnie miejsce, bo samki robiły co chcialy a on błagał je, żeby biegły;) To był ciekawy widok :cool3: I na nic w tym wypadku były treningi, bo facet się starał- to psy nie chciały :evil_lol: Zaraz dostanę reprymendę. :roll: Tak więc zaznaczam, że TO MOJE ZDANIE, które wyrobiłam sobie na podstawie OBCOWANIA Z TĄ RASĄ. :razz: Justa Quote
Recommended Posts