Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właśnie wpłaciłam 150 zł na Rufiego.

105 zł idzie na 7 dniowy pobyt czyli do wtorku 19 września.
45zł poprosiłam żeby Gajowa kupiła za to jakąś karmę.

Beka jeśli chcesz może wpłacić nawet groszę na hotelik.
Albo podrzucić trochę karmy w przyszłym tygodniu.

No chyba że się szybciutko znajdzie domek.;)

• Replies 242
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:modla:wpłacajcie pieniążki kochani !!!!:modla:

ja też na wątku Vikorii napisałam apel

pieska trzeba zaszczepić na wściekliznę a potem doszczepić-nie wspomnę już o drobaczeniu !!!

Anouk dzięki:Rose:

Posted

Gajowa czy mogłabyś wybrac się z Rufim do weterynarza założyć mu książeczkę i odrobaczyć.

Później go zaszczepimy ale najpierw ważne jest żeby go odrobaczyć.

Oddam Ci kaskę.
Trzeba zadbać o psiaka tak żeby do nowego domku poszedł z kompletna książeczką.

Szukamy sponsorów!!!!! Sama nie dam rady.:shake:

Posted

Słuchajcie - to ja adoptowałam kollaka z Mielca który uciekł w trakcie transportu ale wciąz nie tracę nadziei, że się odnajdzie.(zobaczcie wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30169 )

Czy są już chętni na tego mlodego?
Jesli nie to ja go adoptuję a jesli znajdzie się kollak z Mielca - będe miała dwa.Żaden problem.
Mieszkam w Szczecinie, dziewczyny z Dogomanii juz sprawdziły warunki jakie mogę zapewnić pieskowi.
Co o tym myślicie?

Posted

Nie kupujcie tabletek na odrobaczenie, mam do oddania "Aniprazol" lub "Flubenol".
Beka dzis bede od 13 na Farbiarskiej, wiec bedziesz mogla zabrac, a moze Gajowa bedzie jechala w okolice?

Posted

[quote name='annetw']Słuchajcie - to ja adoptowałam kollaka z Mielca który uciekł w trakcie transportu ale wciąz nie tracę nadziei, że się odnajdzie.(zobaczcie wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30169 )

Czy są już chętni na tego mlodego?
Jesli nie to ja go adoptuję a jesli znajdzie się kollak z Mielca - będe miała dwa.Żaden problem.
Mieszkam w Szczecinie, dziewczyny z Dogomanii juz sprawdziły warunki jakie mogę zapewnić pieskowi.
Co o tym myślicie?

Kurcze przeczytałam wątek i straszna szkoda.

AnetaW - musisz się dobrze zastanowić jest kilka rzeczy które musisz przemyśleć:

1) Ten Twój pierwszy Collak nie przepada za psami - co będzie jak się znajdzie. Dwóch facetów w mieszkaniu, no nie wiem.

2) Przeczytaj posty Gajowej - jak go zostawiła w domu to strasznie piszczał może to jest kwestią przyzwyczjenia ale nie wiem czy dla niego nie lepszą opcją będzie domek z ogródkiem - gdzie będzie mógł przebywac pod nieobecność właścicieli.

3) Transport z Warszawy

Widze że jesteś idealna osobą żeby adoptowac naszego Rufiego ale proszę zastanów się dobrze. Nie zniechęcam Cię ale jednak jesteś bardzo daleko i w razie gdyby się okazało że np. Rufi nie może zostawać sam w domu to bęzie problem żeby przywieść go z powrotem.

Gajowa - proszę zrób jeszcze kilka prób na zostawanie Rufiego w domu jak wychodzisz

Posted

Wiem właśnie! cały czas o tym myślę, jestem rozdwojona strasznie. Chcę dobrze a moze się okazać, że pogorszę sytuację :( a to ostatnia rzecz jakiej bym chciała.
Ja mieszkam w bloku, może pies nie jest przyzwyczajony do mieszkania takiego i dlatego piszczy, boi się samotności.Muszę porozmawiać z dziewczynami na ten temat.
co tu robić? co tu robić :(

Posted

Mogę z Rufim podjechać do wetki z tym nie ma problemu, a przy okazji
zobaczymy na ile jest obeznany z samochodem.
Chyba trzeba zacząć od wścieklizny - co wy na to ?
On zdecydowanie nie lubi być sam - bardzo piszczy nawet jak zostawiam
mu Gaję do towarzystwa w domu. Tak, że zostawania w domu trzeba go będzie nauczyć. Rufi się bardzo pilnuje, nie odchodzi ode mnie na krok w ogrodzie. I nawet jezeli sie dzieje coś ciekawego i kolezanki biegną do
ogrodzenia on zostaje przy mnie.
Jest bardzo ostroźny /nie chcę powiedzieć bojący się/ ale to wynika z jego
braku doświadczenia i wieku - moim zdaniem 7-8 miesiecy.
Ma zadatki na super fajnego psa.

Posted

Mam sporo telefnów w sprawie Rufiego - wiadomo rasowy większe zainteresowanie. Większość osób niestety mieszka w bloku.
Jest jedna Pani mieszka obok naszego Rufiego i mam nadzieje że wpadnie do niego w weekend i może coś z tego będzie.

Posted

Tabletki na robale dotarły - bardzo dziekujemy Kora. Jutro piesiowi podam tylko muszę rano zaopatrzyć sie w paróweczki.
Ciocia beka wspomogła Rufiego kwotą 20 zł - dziekujemy.
Rufi po całym dniu biegania teraz śpi sobie smacznie obok mnie i
chrapie.

Posted

Anouk92 nazwała go Rufim. Tabletki na robale rano zjadł razem z paróweczką. Nie wiem ile dni trzeba odczekać ze szczepieniem na
wścieklizne.
Rufi cały dzień jest w ogrodzie z Gają, Teklą i Liskową. Pięknie się bawią
z Gają - dzis w czasie tych szaleństw Rufik miał kontuzję przedniej łapki.
Musiałam pożałować, pomasować łapkę i po 10 minutach szaleństwa
były kontynuowane.
Po kolacji o 20tej Rufi z Gajką przychodzą do domu i śpią do 6tej rano.

Posted

[quote name='*Gajowa*']
Anouk92 nazwała go Rufim. Tabletki na robale rano zjadł razem z paróweczką. Nie wiem ile dni trzeba odczekać ze szczepieniem na
wścieklizne.
Rufi cały dzień jest w ogrodzie z Gają, Teklą i Liskową. Pięknie się bawią
z Gają - dzis w czasie tych szaleństw Rufik miał kontuzję przedniej łapki.
Musiałam pożałować, pomasować łapkę i po 10 minutach szaleństwa
były kontynuowane.
Po kolacji o 20tej Rufi z Gajką przychodzą do domu i śpią do 6tej rano.
odrobaczać najlepiej wieczorem-by z rana piesek się wypróżnił po nocy-a tak to wykupka tę tabletkę w południe:roll: i odrobaczenie jest bez sensu.

potrzebna zbiórka pieniążków dla Collie na hotelik domowy u Gajowej/15 zł za dobę

na AFN z dopiskiem "Collie z Radzymina-u Gajowej"

Posted

Zapomniałam napisać że rozmawiałam w tygodniu z jedną Panią z budowy.
Okazuje sie że Rufiego przyprowadził jego właściciel-pracownik budowy.
Stwierdził że go już nie chce - niech pilnuje budowy.

A więc Rufi jest w pełni do adopcji - właściciel nie będzie go szukać.

Gajowa - w sobotę możesz podjechać do weta i spytać się czy najpierw powinnien zostac zaszczepiony przeciw wśiekliźnie czy na choroby zakaźne.

Dostałam 50 zł od Pana z allegro, który bardzo przejął się losem Rufiego ale niestety nie może go adoptować - będzie na szczepienie.