A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [SIZE=4][B]Dostałam od Owieczki sms-a o treści:[/B][/SIZE] [B][SIZE=2]"Lusia już w domku[/SIZE][/B][B][SIZE=2] :megagrin:[/SIZE][/B][B][SIZE=2], ma super! Mam zdjęcia! Ale wstawię je pewnie jutro :eviltong: " Porycze sobie teraz troszke... ze szczęścia [/SIZE][/B] Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [B]Jestem po rozmowie telefonicznej z Owieczką.[/B] [SIZE=4][COLOR=red][B]LUSIEŃKA MA SUPER!!![/B][/COLOR][/SIZE] Jeszcze nie ochłonęłam, więc teraz nie napiszę relacji z rozmowy, może później... a najlepiej by było gdyby opisała to Owieczka, w końcu to świadek naoczny :) Napiszę tylko tyle, że Lusieńka stoi przy bramie i płacze za Owieczką... a Owieczce też się "serducho kroi..." Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 O Bogowie :multi::multi::multi: Trzymaj sie Lusienko :loveu: i badz grzeczna :lol: Niech juz to bedzie Twoj ostatni domek z raczkami do mizianka :multi: Moze Panstwo zaloguja sie na dogo? Jak Ich zaczarowac,hmm?????:lol: Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a'][B]Jestem po rozmowie telefonicznej z Owieczką.[/B] [SIZE=4][COLOR=red][B]LUSIEŃKA MA SUPER!!![/B][/COLOR][/SIZE] Jeszcze nie ochłonęłam, więc teraz nie napiszę relacji z rozmowy, może później... a najlepiej by było gdyby opisała to Owieczka, w końcu to świadek naoczny :)[/QUOTE] Asia, pisz co wiesz,ja tu juz nie wyrabiam :lol: Kurde, bidula placze a ja z nia :-( Ilez te psiny musza przechodzic :shake: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='dusje']O Bogowie :multi::multi::multi: Trzymaj sie Lusienko :loveu: i badz grzeczna :lol: Niech juz to bedzie Twoj ostatni domek z raczkami do mizianka :multi: Moze Panstwo zaloguja sie na dogo? Jak Ich zaczarowac,hmm?????:lol:[/QUOTE] Jakoś wszystkie wieźmowe siły mnie odejszły :), jakas niemoc, czy coś? może trzeba jakiej czarodziejskiej mikstury użyc?:cool3: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a']Jakoś wszystkie wieźmowe siły mnie odeszły :), jakas niemoc, czy coś? może trzeba jakiej czarodziejskiej mikstury użyc?[/QUOTE] A więc! Wiem, od "a więc" zdania się nie zaczyna, więc zaczne jeszcze raz:eviltong: Quote
azalia Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Owieczko,uszczknij choć rąbka tajemnicy,bo oszalejemy tutaj,plis... Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a']A więc! Wiem, od "a więc" zdania się nie zaczyna, więc zaczne jeszcze raz:eviltong:[/QUOTE] Nie drzaznij sie bo na zawal zejde ;) Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='dusje']Asia, pisz co wiesz,ja tu juz nie wyrabiam :lol: Kurde, bidula placze a ja z nia :-( Ilez te psiny musza przechodzic :shake:[/QUOTE] Owieczka zaprowadziła Lusię do nowego domku, zobaczyła ogród i zaniemówiła... Ogród z oczkiem wodnym:p Będzie sie gdzie miała Lusia bawić :evil_lol: Dom z dwoma wejściami- jednym dla nowej Pańci Lusi ( i dla Lusi), drugie prowadzi do części domu rodziców i benka-nowego kolegi Lusi. Benek śpi w domu:) , Lusia też będzie spała w domu.:multi: Spostrzegawcza Owieczka zauważyła budę, ale ona służy do... trzymania doniczek:megagrin: Luśka, prosto z dworu, gdzie pobiegała sobie po zasiewach na grządkach, wpakowala się do domu, łapami oparła się o stól, pokazała brudne od ziemi wąsiska, a Pańcia nic!:lol: Owieczka chciała Lusi wjechać na ambicję, że powinna sie zachować jak na dame przystało, ale jakoś to Lusi umknęło:evil_lol: Przywitano Lusieńkę okrzykiem, że ładniejsza niż na zdjęciach:multi: Kiedy Owieczka wychodzila, Lusia cisnęła się za nią i oczywiście plakała. Nowej Pańci bylo troszkę przykro, bo do tej pory pieski się do niej garnęły, a tu masz! Owieczka ją (Pańcię) uspokoiła, powiedziala, żeby dać Lusi kilka dni czasu, bo w końcu z pewnego dla niej miejsca, ktore traktowała jak dom, znajduje się ponownie w jakiejs innej sytuacji, z kims nowym... Lusia pokochała Owieczke, a tu Owieczka odchodzi i Lusieńka czuje, że na zawsze.. Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='azalia']Owieczko,uszczknij choć rąbka tajemnicy,bo oszalejemy tutaj,plis...[/QUOTE] Owieczka będzie mogla wejść na dogo dopiero jutro... Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a']Owieczka zaprowadziła Lusię do nowego domku, zobaczyła ogród i zaniemówiła... Ogród z oczkiem wodnym:p Będzie sie gdzie miała Lusia bawić :evil_lol: Dom z dwoma wejściami- jednym dla nowej Pańci Lusi ( i dla Lusi), drugie prowadzi do części domu rodziców i benka-nowego kolegi Lusi. Benek śpi w domu:) , Lusia też będzie spała w domu.:multi: Spostrzegawcza Owieczka zauważyła budę, ale ona służy do... trzymania doniczek:megagrin: Luśka, prosto z dworu, gdzie pobiegała sobie po zasiewach na grządkach, wpakowala się do domu, łapami oparła się o stól, pokazała brudne od ziemi wąsiska, a Pańcia nic!:lol: Owieczka chciała Lusi wjechać na ambicję, że powinna sie zachować jak na dame przystało, ale jakoś to Lusi umknęło:evil_lol: [B]Przywitano Lusieńkę okrzykiem, że ładniejsza niż na zdjęciach:multi:[/B] Kiedy Owieczka wychodzila, Lusia cisnęła się za nią i oczywiście plakała. Nowej Pańci bylo troszkę przykro, bo do tej pory pieski się do niej garnęły, a tu masz! Owieczka ją (Pańcię) uspokoiła, powiedziala, żeby dać Lusi kilka dni czasu, bo w końcu z pewnego dla niej miejsca, ktore traktowała jak dom, znajduje się ponownie w jakiejs innej sytuacji, z kims nowym... Lusia pokochała Owieczke, a tu Owieczka odchodzi i Lusieńka czuje, że na zawsze..[/QUOTE] To pogrubione zdanie bardzo mnie uspokoilo :lol: Lusienka szybko przyzwyczai sie do nowego miejsca ale z pewnoscia potrzebuje i ona i Panstwo kilka dni. U Owieczki miala super i zdazyla sie przywiazac do niej,do Izy i do domku. Kochane nasze serduszko :loveu: Musi byc dobrze i juz :multi: Bedziemy namolnie dopominac sie o foty i info,co? Moze Owieczka ulatwi kontakcik z Pania i bedziesz Asiu mogla chociaz mailowac z nowym domkiem? A z tym psim przywiazaniem mam doswiadczenie: przywiozlam do NL Niunie z zamiarem wyadoptowania jej.Znalazlam domek po sasiedzku na 2 ulicy i odstawilam Niunie na probe na kilka godzin.Wszystko bylo slicznie dopoki mala nie zorientowala sie, ze mnie tam nie ma,no i zaczal sie placz.Do adopcji nie doszlo - Niuncia gonila kocury ale trzeb Ci widziec jej szalona radosc,gdy wrocila do nas :lol: No i zostala juz na zawsze :lol: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [SIZE=3][COLOR=red][B]Qrcze, co chwilkę nie mam Internetu[/B][/COLOR][/SIZE]:angryy: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a'](...)[B]Przywitano Lusieńkę okrzykiem, że ładniejsza niż na zdjęciach:multi:[/B] (...)[/QUOTE] [quote name='dusje']To pogrubione zdanie bardzo mnie uspokoilo :lol:[/QUOTE] Mnie również właśnie[B] TO ZDANIE[/B] wprawiło w ogromną radość. [quote name='dusje']Lusienka szybko przyzwyczai sie do nowego miejsca ale z pewnoscia potrzebuje i ona i Panstwo kilka dni. U Owieczki miala super i zdazyla sie przywiazac do niej,do Izy i do domku. Kochane nasze serduszko :loveu: Musi byc dobrze i juz :multi: Bedziemy namolnie dopominac sie o foty i info,co? Moze Owieczka ulatwi kontakcik z Pania i bedziesz Asiu mogla chociaz mailowac z nowym domkiem? A z tym psim przywiazaniem mam doswiadczenie: przywiozlam do NL Niunie z zamiarem wyadoptowania jej.Znalazlam domek po sasiedzku na 2 ulicy i odstawilam Niunie na probe na kilka godzin.Wszystko bylo slicznie dopoki mala nie zorientowala sie, ze mnie tam nie ma,no i zaczal sie placz.Do adopcji nie doszlo - Niuncia gonila kocury ale trzeb Ci widziec jej szalona radosc,gdy wrocila do nas :lol: No i zostala juz na zawsze :lol:[/QUOTE] Łoj! Masz rację, o foty i info wywiercimy dziurę! Co do namiarów dot. nowego Pańciostwa, jakiegokolwiek kontaktu z nimi to jasne, że będę błagać Owieczke, ale już nie dzisiaj, bo mi wreszce doope skopie, ze tak ciągle dzwonię:diabloti: Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a']Qrcze, co chwilkę nie mam Internetu:angryy:[/QUOTE] Moze tak? :evil_lol: [IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/c/computers/pc-anni111.gif[/IMG] Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='A-s-i-a']Mnie również właśnie[B] TO ZDANIE[/B] wprawiło w ogromną radość. Łoj! Masz rację, o foty i info wywiercimy dziurę! Co do namiarów dot. nowego Pańciostwa, jakiegokolwiek kontaktu z nimi to jasne, że będę błagać Owieczke, ale już nie dzisiaj, bo mi wreszce doope skopie, ze tak ciągle dzwonię:diabloti:[/QUOTE] Owieczka pewnie padnieta i swoej dzis tez przeszla.Zaczekamy do jutra :lol: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='dusje']Moze tak? :evil_lol: [IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/c/computers/pc-anni111.gif[/IMG][/QUOTE]:diabloti: Wypróbowałam, na razie działa.;) Ale, myslę,że to moja wina. Jak się zobaczy coś takiego, to nic, tylko uciekać [IMG]http://www.picturesanimations.com/c/computers/1176340683.gif[/IMG] i takim oto sposobem Net zrywa ze mną kontakt Quote
Magda82 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 O Bożeee a jak ona tam bedzie płakała cały czas :-( i jak serduszko jej tam pęka za Owieczką:placz: co ona biedna malutka tam czuje? Tak sie kazdy cieszy ze psiak ma swój własny domek ale jak przychodzi co do czego to serce płacze a Lusia swoim zachowaniem wcale nam nie pomaga:placz: Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [B]No nie poklikamy sobie tutaj, bo znowu miałam brak NETA!!![/B] Nie pomogła recepta Dusje, spróbuje tak postraszyć: [IMG]http://www.picturesanimations.com/c/computers/170.gif[/IMG] a moze lepiej po dobroci?: [IMG]http://www.picturesanimations.com/c/computers/0-28HELLO2.gif[/IMG] Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='Magda82']O Bożeee a jak ona tam bedzie płakała cały czas :-( i jak serduszko jej tam pęka za Owieczką:placz: co ona biedna malutka tam czuje? Tak sie kazdy cieszy ze psiak ma swój własny domek ale jak przychodzi co do czego to serce płacze a Lusia swoim zachowaniem wcale nam nie pomaga:placz:[/QUOTE] Ja tez siedze i płaczę, bo wyobażam sobie, co przeżywa Lusienka... Pocieszam sie tym, pamiętając jaka była Lusia tutaj, że jej wystarczy mizianko, buziaczki i momentalnie się uspokaja. A tam jeszcze do tego kolega. I podobno w nowym miejscu, jest niewiele takich chwil, kiedy nikogo nie ma w domu. Quote
Owieczka Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [quote name='Magda82']O Bożeee a jak ona tam bedzie płakała cały czas :-( i jak serduszko jej tam pęka za Owieczką:placz: co ona biedna malutka tam czuje? Tak sie kazdy cieszy ze psiak ma swój własny domek ale jak przychodzi co do czego to serce płacze a Lusia swoim zachowaniem wcale nam nie pomaga:placz:[/QUOTE] Jestem padnięta ale napiszę szybciutko : Lusia ma wspaniały dom , chyba o takim właśnie marzyłam dla tej psiny... Piękny, duży ogród i cały czas ktoś w domu :) Kolega Banek ( śliczny ogromny pies) który przywitał Lusię bardzo pozytywnie. Ogród podzielony na dwie części więc nawet jeśli Lusieńka przez jedną furtkę czmychnie to jest jeszcze jedna ;P Lusia najpierw zwiedziła ogród na smyczce ale potem daliśmy jej wolną rękę i biegała luzem tam gdzie chciała :) W pewnym momencie zapomniała i o mnie i o całej nowej sytuacji bo poczuła się jak u siebie, z ogonkiem w górze śmigała tylko po ogrodzie zwiedzając wszystkie krzaczki i zakamarki. Kilka razy nawet musiałam ją wołać bo znikała w odchłani ogrodu :P Potem oczywiście wpadała z brudnymi łapkami i czarną brodą na stół i dopominała sie o pieszczoty. Na szczęście uszło jej płazem ;P Bardzo mili i wyrozumiali ludzie :) Pańcia Lusi bardzo przeżywa że Lusia za mną tęskni i cały czas próbuje ją przekupywać czymś dobrym i woła do domu :P Lusienka ma zapowiedziane spanie w łóżku :P Jak to wyjdzie, nie wiem bo dzisiaj pierwsza noc w nowym miejscu. Pańciowie zapłacili za transport z górką więc 30 zł zostało na jakąś biedę :) Zostawiłam Lusi jej szeleczki żeby nowi pańciowie mogli ją kontrolować i czasem zabrać na spacerek :) Poprosiłam też o adresatkę lub Chipa. :) Oczywiście będę ich męczyć o zdjęcia i na pewno zaproszę na forum :) Umowa adopcyjna podpisana !! :P Zdjęcia dopiero jutro :P Quote
dusje Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 [FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=purple]Owieczko :loveu: Dziekujemy Ci za wspaniala opieke i za dowiezienie Lusienki do jej nowego domku.Rownie serdeczne podziekowania dla Cioci Izy :multi::multi::multi:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Garamond][SIZE=4][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE][/FONT] [IMG]http://www.animaatjes.nl/plaatjes/t/thank_you/i67670932_72162_2.gif[/IMG] Jowitka pojedzie chyba do Krakowa na BDT.Trwaja ustalenia.Moze inna bieda skorzysta, ale to juz zalezne od dziewczyn z Zamoscia. Quote
A-s-i-a Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 [quote name='Owieczka']Czas chyba zmienić tytuł wątku :D[/QUOTE] :laugh2_2:Super Owieczko, że się tutaj zjawiłaś, chociaż na chwilkę. Dzieki za twój zapal i poświęcenie[IMG]http://www.picturesanimations.com/flowers/0/0-025.gif[/IMG][IMG]http://www.picturesanimations.com/flowers/0/0-025.gif[/IMG] Wielkie dzięki za wszystko, naprawdę! [IMG]http://www.picturesanimations.com/flowers/0/0-025.gif[/IMG][IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/105.gif[/IMG] Wyobrażam sobie jak musisz być zmęczona... Idz i płaszcz doopke w łóżku, dość na dzisiaj. Czekamy jutro na fotki. Zapomniałam o zmianie tytułu, juz to zrobię i tez znikam. Tym razem ja sama sie rozłączę;) Quote
fiorsteinbock Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Dziewczyny, jestescie wspaniale!!! Wszystko od poczatku do konca odbylo sie sprawnie i szybko. Lusia jeszcze niedawno byla przeszkoda dla ludzi a dzis...jest podziwnia i szanowana. Czego wiecej moglismy dla niej chciec :) Ogromnie sie ciesze!!! Bardzo, bardzo!!!! Quote
Recommended Posts