MaDi Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Patrząc na nią pomyślicie pewnie sunia jakich wiele jednak dla mnie jej los to osobista porażka. Nie mogę jej przygarnąć mimo,że jestem pewna iż to siostra mojego Dinusia... Wypatrzyłam ją w schronisku 18.02.2011 wtedy jednak nie wiedziałam jak jej pomóc. 26.02.2011 wróciłam po nią razem z TZtem, trafiła niestety do kojca z możliwością przebywania w domu. Szukam dla niej najlepszego na świecie domu aby mogła żyć tak jak jej brat i poznać co to dobro człowieka. Do schroniska trafiła 25 października 2010 roku w stanie skrajnego wychudzenia.... Opiekun miał problem z wyjęciem jej z boksu uciekała do wszystkich bud, wyjęła nawet głowę z dwóch obroży:-( Opuściła boks na jego rękach... Uciekła też mojemu TZtowi jeszcze na terenie schroniska:shake: Udało się ją złapać i zanieść po pewnym czasie do samochodu. Dinusia całą drogę leżała grzecznie. Pojechaliśmy do kliniki na "przegląd". Muzzy wykonał jej piękne zdjęcia:loveu: Sunia ośmieliła się nieco i wlazła mu nawet na kolana:evil_lol: POTRZEBNY DOM!!! Dinka przebywa pod opieką fundacji LSOZ www.lsoz.org [FONT=arial]FUNDACJA Lubelska Straż Ochrony Zwierząt [/FONT][FONT=arial] 24-204 Wojciechów, Romanówka 22[/FONT][FONT=arial] KRS 0000343426[/FONT] Bank Pekao SA 81124023821111001036833419 Dinka przebywa pod opieką fundacji LSOZ W schronisku: Już w klinice:multi: Quote
as_ko Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Trzymam kciuki żeby szybko znalazła domek :) Quote
muzzy Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 Fajna jest :) Może w schronisku była wystraszona, ale już pod kliniką nabrała zaufania i jak robiłem jej zdjęcia, to faktycznie podeszła, wlazła mi przednimi łapkami na nogi i się przytuliła. I tak dłuższy czas sobie siedzieliśmy :) Na pewno będzie źródłem mnóstwa szczęścia w nowym Dinkodomu :) Quote
MaDi Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 ladySwallow napisał(a):MaDi - ogłaszać? Jak możesz to pewnie,że tak. Sunia jest pogodna i jak do tej pokory spokojna myślę że ma około 4,5 roku. Quote
LadyS Posted February 28, 2011 Posted February 28, 2011 MaDi napisał(a):Jak możesz to pewnie,że tak. Sunia jest pogodna i jak do tej pokory spokojna myślę że ma około 4,5 roku. To potrzebuje więcej informacji - do jakiego domu, jak toleruje psy, koty (ew. dzieci), ile waży, jakiej jest wielkości, czy umie chodzić na smyczy, jak jeździ samochodem, co je, czy jest zdrowa, czy wykazuje agresję jakąkolwiek (nawet lękową) itd itp :lol: Quote
MaDi Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 ladySwallow napisał(a):To potrzebuje więcej informacji - do jakiego domu, jak toleruje psy, koty (ew. dzieci), ile waży, jakiej jest wielkości, czy umie chodzić na smyczy, jak jeździ samochodem, co je, czy jest zdrowa, czy wykazuje agresję jakąkolwiek (nawet lękową) itd itp :lol: Ciężko coś napisać bo jest poza schroniskiem bardzo krótko. Jest cały czas nieco wystraszona, opuszczając kojec a następnie idąc do domu jest przestraszona w domu łazi krok w krok za opiekunka która już nieco zaakceptowała. Kiedy obcy mężczyzna wyciągnął do niej gwałtownie rękę wystraszyła się i burknęła ale bez ataku. Chodzi na smyczy, jest raczej spokojna( pewnie się rozkręci:)). Stosunek do psów... była z kilkoma w boksie i nie prowokowała awantur. Zachowania do dzieci i kotów nieznane. Waży 18kg. Quote
MaDi Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 Lady jak już będą jakieś ogłoszenia to wrzuć je tutaj. Quote
muzzy Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Pusto tu coś. Co tam u Dinki? Jak pierwsze dni życia poza schroniskiem? Quote
assa Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 kurcze, śliczna jest, w sumie powninna szybko znaleźć dom ;) Quote
MaDi Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 assa napisał(a):kurcze, śliczna jest, w sumie powninna szybko znaleźć dom ;) Zapakować i dostarczyć do Ciebie? Quote
muzzy Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 MaDi napisał(a):Halo halo. Tylko ze świeżymi wieściami o Dince coś 'nie halo' ;) Co tam u niej? Quote
assa Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 MaDi napisał(a):Zapakować i dostarczyć do Ciebie? kurcze to już nie można urody popodziwiać bez konsekwencji? :eviltong: Quote
MaDi Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 muzzy napisał(a):Tylko ze świeżymi wieściami o Dince coś 'nie halo' ;) Co tam u niej? W sumie to bez zmian no może tyle,że chcieli ja adoptować na łańcuch bo na kojec nie mają.... Quote
MaDi Posted March 6, 2011 Author Posted March 6, 2011 ladySwallow napisał(a):Dziś ją w końcu ogłoszę. Dziękuję:loveu: Quote
Recommended Posts