Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jak juz jestesmy przy kasie, to chcialabym sie poradzic/poskarzyc.... pomarudzic...
otoz u mnie wyglada sprawa tak,ze przesylam euro.... do tej pory jakos to szlo ... oplaty oplatami zawsze tam cos uszczkneli... ale ostatnio jak wplacilam dla Deri i doszlo ponad 57 zlotych to bank zatrzymal sobie az 20 zlotych....

musze przyznac , ze mnie sieknelo... 20 zlotych to strasznie duzo forsy straconej.... i nie wiem czy to ten bank (PKO) jest takim zdziercom, czy moze jest jakas inna przyczyna...ale stracilam ochote na wysylki....
moze ktoras z was wyznaje sie w tym temacie?
moze by ktoras popytala jak to jest? prosze.... ja chetnie sie dokladam .. ale w tej sytuacji trzeba sie namyslic co robic...

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kava napisał(a):
jak juz jestesmy przy kasie, to chcialabym sie poradzic/poskarzyc.... pomarudzic...
otoz u mnie wyglada sprawa tak,ze przesylam euro.... do tej pory jakos to szlo ... oplaty oplatami zawsze tam cos uszczkneli... ale ostatnio jak wplacilam dla Deri i doszlo ponad 57 zlotych to bank zatrzymal sobie az 20 zlotych....

musze przyznac , ze mnie sieknelo... 20 zlotych to strasznie duzo forsy straconej.... i nie wiem czy to ten bank (PKO) jest takim zdziercom, czy moze jest jakas inna przyczyna...ale stracilam ochote na wysylki....
moze by ktoras popytala jak to jest? prosze.... ja chetnie sie dokladam .. ale w tej sytuacji trzeba sie namyslic co robic...

:crazyeye::crazyeye::crazyeye: matko i córko !!!!!!!!! Chyba ktoś w tym banku oszalał :crazyeye::shake: Kochana przedstaw mi sytuację na jakiej zasadzie i skąd przesyłasz a ja dziś lub jutro będę w PKO więc zapytam :shake:

Posted

Kava napisał(a):
napisze ci na pw,
a tak dla wszystkich to byla szczecinska filia PKO

Będę jutro w banku więc zapytam dokładnie. Próbowałam przed chwilą zadzwonić do PKO ale niestety nikt nie odbiera!!!
Przecież to czyste złodziejstwo!!!

Posted

To wygląda na agonię banku. Próbują ratować się podwyżkami a faktycznie prowadzi to do czegoś odwrotnego. Faktycznie to bardzo drogi bank.

Posted

Kava napisał(a):

Rozmawiałam z Panią z PKO i niestety taką opłatę bank nalicza :( Pani proponuje znaleźć inne rozwiązanie bo szkoda pieniążków :( Proponowała usługę Money gram czy coś w tym stylu jeśli dobrze zrozumiałam ale posiada ją PKO z Żubrem oni nie. Albo bezpośrednie przelewy na konto. Będą dużo tańsze. Tą usługę Pani zdecydowanie odradziła!

Posted

Dziewczyny, mam konto do którego tylko ja mam dostęp i działa. Ale niestety na razie nie mam pieniędzy żeby tam wpłacić minusowy stan konta, prawie 27 zł.
To jest moja jedyna opcja jaką mogę zaproponowac jednak dopiero za ok 3 tyg jak będe miała kasę żeby wpłacić.

Posted

jeśli o mnie i moją opinię chodzi, to ja jestem za kontem od faflok ;-)
A te 3 tygodnie aż tak nie straszne, bo przecież w trakcie szukania DT lub hoteliku jesteśmy.

Aha z jakiegoś wątku skopiowałam listę ponoć sprawdzonych i polecanych przez dogomaniaków hoteliki i DT i lista jest ułamkowa, ale może to nas na coś naprowadzi:

Hoteliki i DT prowadzą hotel_lilki, yumanji (kojce, więc pewnie odpada), mariamc, daśka, hotelamok, zuziaM, BeaBono, Ania + Milva & Ulver, borysus, Lionees (kiedyś Renata5; dla staruszków), jamor, Paja, furciaczek, LILUtosi, Czarodziejka (dla staruszków), UMilki, psiakiGabi, DIF, kasiaprzystał, Kasia77, sylwiaso, Tattoi.

Posted

Dziewczyny jakby konto było potrzebne na już, to ja mogę swojego użyczyć. W tej chwili nie zbieram na żadnego innego spanielka, wcześniej zbierałam na 3, ale pieniążki już wypłacone spanielastym i wszystkie już w nowych domach. :p

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Dziewczyny jakby konto było potrzebne na już, to ja mogę swojego użyczyć. W tej chwili nie zbieram na żadnego innego spanielka, wcześniej zbierałam na 3, ale pieniążki już wypłacone spanielastym i wszystkie już w nowych domach. :p

Hurra!!
To ja lecę od rana z koksem i w wydarzeniach dodam że mamy osobę do zbierania funduszy (Asia wyślesz mi dane m PW? Mogę oficjalnie je podać na wydarzeniu czy raczej osobicie każemu wysyłać?)

Zaczniemy zbierać pieniążki a w międzyczasie szukamy hotelu albo DT.

Posted

Faflok napisał(a):
Hurra!!
To ja lecę od rana z koksem i w wydarzeniach dodam że mamy osobę do zbierania funduszy (Asia wyślesz mi dane m PW? Mogę oficjalnie je podać na wydarzeniu czy raczej osobicie każemu wysyłać?)

Zaczniemy zbierać pieniążki a w międzyczasie szukamy hotelu albo DT.

Już wysyłam Ci PW.

Co do FB, to chyba bezpieczniej będzie wysyłać każdemu, chociaż to trochę kłopotliwe.

Posted

[quote name='BERKANO']jeśli o mnie i moją opinię chodzi, to ja jestem za kontem od faflok ;-)
A te 3 tygodnie aż tak nie straszne, bo przecież w trakcie szukania DT lub hoteliku jesteśmy.

Aha z jakiegoś wątku skopiowałam listę ponoć sprawdzonych i polecanych przez dogomaniaków hoteliki i DT i lista jest ułamkowa, ale może to nas na coś naprowadzi:

Hoteliki i DT prowadzą hotel_lilki, yumanji (kojce, więc pewnie odpada), mariamc, daśka, hotelamok, zuziaM, BeaBono, Ania + Milva & Ulver, borysus, Lionees (kiedyś Renata5; dla staruszków), jamor, Paja, furciaczek, LILUtosi, Czarodziejka (dla staruszków), UMilki, psiakiGabi, DIF, kasiaprzystał, Kasia77, sylwiaso, Tattoi.

jestem mloda stazem na dogo, wiec tylko kilka z tych ww DT "znam"
poleclabym goraco BeaBono z wlasnych wirtualnych doswiadczen ( Dodi) oraz lilutosi i psiakiGabi o furciaczku i jamorze slychac tylko dobre rzeczy.....
jestem przeciwko DT z kojcami....