Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Aneczko co tam u Was:)? Gdyby ktoś chciał w sprawie psiej do Najwyższych pisać, proszę tekścior, trzeba ich zmusić, ups, zachęcić do sensownej roboty wreszcie;)
Nie ma co liczyć na cudowanie księdza, Izuś czytałam o Natanku, błagam, ile jest aberracji na świecie to baniak pęka!!!!

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szanowny Panie Marszałku,[/SIZE][/FONT]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z ogromnym niepokojem zauważyłam, że w zamieszczonym na stronie internetowej Sejmu [B]Planowanym Porządku Dziennym 98. Posiedzenia Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej w dniach 18 i 19 sierpnia 2011 r[B].[/B][/B] nie uwzględniono drugiego czytania projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Obecnie obowiązująca Ustawa jest zdecydowanie niewystarczająca i nie rozwiązuje wielu istotnych problemów, m.in. kwestii prowadzenia schronisk i hodowli zwierząt. Prace nad projektem nowelizacji Ustawy o ochronie zwierząt trwają od dawna. Wejście proponowanych zapisów w życie w znaczny sposób wpłynęłoby na poprawę sytuacji zwierząt oraz ograniczenia zjawiska ich bezdomności, tym samym przyczyniając się również do wzrostu bezpieczeństwa ludzi.[/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jako obywatelka Rzeczypospolitej Polskiej wrażliwa na los zwierząt zwracam się do Pana Marszałka z uprzejmą prośbą o uwzględnienie drugiego czytania projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt podczas 98. Posiedzenia Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej w dniach 18 i 19 sierpnia 2011 r.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z poważaniem,[/FONT][/SIZE]

[I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]podpis[/FONT][/SIZE][/I][/SIZE][/FONT]

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Fawko kanapowiec serdecznie dziękuje wszystkim którzy go wspierają :) i przesyła wdzięczny uśmiech ;)
[IMG]http://img41.imageshack.us/img41/7276/photo125p.jpg[/IMG]

Posted

Dziewczynki krew potrzebna. Dogomaniaczka prosi!!!!
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/212387-B%C5%82agam-o-pomoc.Bardzo-potrzebna-krew-dla-mojego-zi%C4%99cia-.?p=17385133#post17385133"]http://www.dogomania.pl/threads/212387-Błagam-o-pomoc.Bardzo-potrzebna-krew-dla-mojego-zięcia-.?p=17385133#post17385133[/URL]

Posted

Dziś Fawko był na baaardzo długim spacerze aż na Janowie :) Puściłam go i Gałgan wybiegał się za wszystkie czasy. Nie uciekł o dziwo ;) Ale nie wracał też grzecznie jak go zawołałam. Przychodził jak mu się chciało :) niezły oszołom z niego. Wszystkie krzaczki podsikane oczywiście. Zastanawiam się nad zakupem kagańca ... Fawek atakuje wszystkie psiory, nawet suczki :(

Posted

Kasa jest więc chyba nie ma się co zastanawiać. Wiesz Anuś, on raz, że nie widzi więc woli wyprzedzić przeciwnika, dwa, jesteście jego stadem/ rodziną więc Was broni jak potrafi, a że pewno potrafi i ma czym... ;-)

Posted

Dokładnie tak, Iza :) Nie denerwujemy się na niego, raczej nas to rozczula ;) ale jeśli będziemy go puszczać bez smyczy (co uwielbia) to musi mieć kaganiec... ciekawe czy mu sie to spodoba :razz:

Posted

Idźcie po kaganiec tam, gdzie dobrze Wam doradzą wybór, żeby np. się nie okazało, że mu się czubek wciśnie w nochala (przy nochalku musi być nieco zapasu). Kiedyś myślałam, że zakup kagańca to pikuś i grubo się pomyliłam. ;-) Mowa oczywiście o dobrym, dobrze leżącym i spełniającym swoją rolę kagańcu.

Posted

[quote name='tana']No właśnie już się zastanawiam jaki kupić ;) Pójde z faworkiem najlepiej i od razu przymierzymy, żeby wszystko było o.k.[/QUOTE]
I to jest słuszna koncepcja, ma się trzymać, byle nie za ciasno i byle mógł nieco jęzorka wywalić. ;-)

Posted

[quote name='Smyku']Faworku słodziak jesteś jak to z faworkami bywa .[/QUOTE]
To więcej niż pewne ale takie słodziaki to zwykle ząbki mają, że hohoho! :-)

Posted

To wspaniały widok taki biegający sobie psiak bez smyczy. Ja uwielbiam tak stać i obserwować wtedy.:-)
Właściwie to nie spotkałam psa który lubiałby mieć kaganiec. Psiak mojej córki jak mu się chce zakładać kaganiec to najpierw odwraca głowę (w tym zachowaniu jest pytanie: muszę go mieć ?) ale później daje pycholka żeby mu założyć (to zachowanie jest stwierdzeniem: no dobra niech już będzie, ale wcale mi się to nie podoba)

Posted

Aneczko zapomniałam dodać, pewnie o tym wiesz;), że Fawko uwielbia masełko.....he he he
Anuś i proszę podpytaj weta ile Fawko powinien dziennie jeść, jego chuda pupu mi się śniła dziś!!! Błagam;)