Marycha35 Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Aneczko co tam u Was:)? Gdyby ktoś chciał w sprawie psiej do Najwyższych pisać, proszę tekścior, trzeba ich zmusić, ups, zachęcić do sensownej roboty wreszcie;) Nie ma co liczyć na cudowanie księdza, Izuś czytałam o Natanku, błagam, ile jest aberracji na świecie to baniak pęka!!!! [FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Szanowny Panie Marszałku,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z ogromnym niepokojem zauważyłam, że w zamieszczonym na stronie internetowej Sejmu [B]Planowanym Porządku Dziennym 98. Posiedzenia Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej w dniach 18 i 19 sierpnia 2011 r[B].[/B][/B] nie uwzględniono drugiego czytania projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Obecnie obowiązująca Ustawa jest zdecydowanie niewystarczająca i nie rozwiązuje wielu istotnych problemów, m.in. kwestii prowadzenia schronisk i hodowli zwierząt. Prace nad projektem nowelizacji Ustawy o ochronie zwierząt trwają od dawna. Wejście proponowanych zapisów w życie w znaczny sposób wpłynęłoby na poprawę sytuacji zwierząt oraz ograniczenia zjawiska ich bezdomności, tym samym przyczyniając się również do wzrostu bezpieczeństwa ludzi.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Jako obywatelka Rzeczypospolitej Polskiej wrażliwa na los zwierząt zwracam się do Pana Marszałka z uprzejmą prośbą o uwzględnienie drugiego czytania projektu nowelizacji ustawy o ochronie zwierząt podczas 98. Posiedzenia Sejmu Rzeczpospolitej Polskiej w dniach 18 i 19 sierpnia 2011 r.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Z poważaniem,[/FONT][/SIZE] [I][SIZE=3][FONT=Times New Roman]podpis[/FONT][/SIZE][/I][/SIZE][/FONT] Quote
tana Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Fawko kanapowiec serdecznie dziękuje wszystkim którzy go wspierają :) i przesyła wdzięczny uśmiech ;) [IMG]http://img41.imageshack.us/img41/7276/photo125p.jpg[/IMG] Quote
Marycha35 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Dziewczynki krew potrzebna. Dogomaniaczka prosi!!!! [URL="http://www.dogomania.pl/threads/212387-B%C5%82agam-o-pomoc.Bardzo-potrzebna-krew-dla-mojego-zi%C4%99cia-.?p=17385133#post17385133"]http://www.dogomania.pl/threads/212387-Błagam-o-pomoc.Bardzo-potrzebna-krew-dla-mojego-zięcia-.?p=17385133#post17385133[/URL] Quote
Iljova Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Cześć Faworciu kochany, co dzisiaj robiłeś ? Quote
tana Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Dziś Fawko był na baaardzo długim spacerze aż na Janowie :) Puściłam go i Gałgan wybiegał się za wszystkie czasy. Nie uciekł o dziwo ;) Ale nie wracał też grzecznie jak go zawołałam. Przychodził jak mu się chciało :) niezły oszołom z niego. Wszystkie krzaczki podsikane oczywiście. Zastanawiam się nad zakupem kagańca ... Fawek atakuje wszystkie psiory, nawet suczki :( Quote
majqa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Kasa jest więc chyba nie ma się co zastanawiać. Wiesz Anuś, on raz, że nie widzi więc woli wyprzedzić przeciwnika, dwa, jesteście jego stadem/ rodziną więc Was broni jak potrafi, a że pewno potrafi i ma czym... ;-) Quote
tana Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Dokładnie tak, Iza :) Nie denerwujemy się na niego, raczej nas to rozczula ;) ale jeśli będziemy go puszczać bez smyczy (co uwielbia) to musi mieć kaganiec... ciekawe czy mu sie to spodoba :razz: Quote
Marycha35 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Na pewno nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;) Quote
majqa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Idźcie po kaganiec tam, gdzie dobrze Wam doradzą wybór, żeby np. się nie okazało, że mu się czubek wciśnie w nochala (przy nochalku musi być nieco zapasu). Kiedyś myślałam, że zakup kagańca to pikuś i grubo się pomyliłam. ;-) Mowa oczywiście o dobrym, dobrze leżącym i spełniającym swoją rolę kagańcu. Quote
tana Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 No właśnie już się zastanawiam jaki kupić ;) Pójde z faworkiem najlepiej i od razu przymierzymy, żeby wszystko było o.k. Quote
Marycha35 Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Kaganiec z kiełbaski to by się Fawkowi spodobało;) Izuś zgadzam się, ja zanim dobrałam kaganiec dla Filecika to nabyłam 4!!!!! Quote
majqa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='tana']No właśnie już się zastanawiam jaki kupić ;) Pójde z faworkiem najlepiej i od razu przymierzymy, żeby wszystko było o.k.[/QUOTE] I to jest słuszna koncepcja, ma się trzymać, byle nie za ciasno i byle mógł nieco jęzorka wywalić. ;-) Quote
Smyku Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Faworku słodziak jesteś jak to z faworkami bywa . Quote
majqa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='Smyku']Faworku słodziak jesteś jak to z faworkami bywa .[/QUOTE] To więcej niż pewne ale takie słodziaki to zwykle ząbki mają, że hohoho! :-) Quote
Iljova Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 To wspaniały widok taki biegający sobie psiak bez smyczy. Ja uwielbiam tak stać i obserwować wtedy.:-) Właściwie to nie spotkałam psa który lubiałby mieć kaganiec. Psiak mojej córki jak mu się chce zakładać kaganiec to najpierw odwraca głowę (w tym zachowaniu jest pytanie: muszę go mieć ?) ale później daje pycholka żeby mu założyć (to zachowanie jest stwierdzeniem: no dobra niech już będzie, ale wcale mi się to nie podoba) Quote
Marycha35 Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Aneczko zapomniałam dodać, pewnie o tym wiesz;), że Fawko uwielbia masełko.....he he he Anuś i proszę podpytaj weta ile Fawko powinien dziennie jeść, jego chuda pupu mi się śniła dziś!!! Błagam;) Quote
Marycha35 Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Hi, hi, to jeszcze nic Ilusiu.....;) Quote
majqa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [quote name='Marycha35']Hi, hi, to jeszcze nic Ilusiu.....;)[/QUOTE] No to czekam aż się rozpędzisz ze zwierzeniami. :-) Quote
Recommended Posts