laverte Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Ktokolwiek chciałby adoptować śliczna suczkę w typie Flat Coated Retriever? Ma około rok, jest bardzo grzeczna, zna podstawowe komendy. Uwielbia towarzystwo człowieka... Szuka właścicieli! Została znaleziona 22/II w okolicy Tenczynek / Krzeszowice / Kraków.Jest bardzo zadbana. Chętna do pracy i do kontaktu, ale nie nachalna. Idealnie dogaduje się z innymi psami, akceptuje też koty. Suczka ma cieczkę, ale miejsce znalezienia wskazuje na to, że została porzucona... W panice podbiegała do nadjeżdżających samochodów, szukała, piszczała... Chętnych zapraszamy do kontaktu. [IMG]http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/182245_144210092308457_102538043142329_286922_4975270_n.jpg[/IMG] Quote
masza44 Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Jaka cudowna!! Mam nadzieje że szybko znajdzie kochających opiekunów na zawsze...Jeśli ma cieczkę i biegała luzem to trzeba pomyśleć o sterylce aborcyjnej jak się jej cieczka skończy. Jakby co ja się dorzucam na suńcię. Quote
*Gajowa* Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 Sunia piękna ! Wstawiłam ją tutaj : [url]http://www.dogomania.pl/threads/114573-Flatki-szukaja-domow!?p=16374294#post16374294[/url] Tam zaglądają flatkowe ciotki na pewno pomogą. Czy sunia jest w schronisku czy bezpieczna w DT ? Quote
bumerang Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 Jest bardzo ładna, czy ktos sprawdzał czipa lub tatuaż?? Quote
laverte Posted February 28, 2011 Author Posted February 28, 2011 [COLOR=green]Mania - bo takie imie dostała - nie jest w schronisku, przebywa u nas :) Nie ma tatu, nie miała chipa. Jest zdrowa i zadbana :)[/COLOR] Quote
laverte Posted March 1, 2011 Author Posted March 1, 2011 [COLOR=green]Mania jest psem kochającym ludzi! Cały czas jest w okolicy człowieka, ale jednocześnie nie jest nachalna. Jak się jej powie, żeby sobie "poszła" na legowisko, to niezwłocznie to czyni. Nie ma też zapędów, żeby dziadowała przy stole podczas jedzenia... Podczas spacerów jeśli jest spuszczona ze smyczy odbiega może na 5m max, ale nie dalej, nie ma pomysłów, żeby próbować gdzieś dalej sobie odbiegać. Jak tylko się na nią cmoknie, to natychmiast się melduje przy nodze. Dlatego sądzę, że szanse, iż komuś uciekła na spacerze (z powodu cieczki) są naprawdę nikłe. Fakt iż jest taka grzeczna myślę jest bardziej zasługa niej samej, niż jakiejś wielkiej pracy człowieka. Owszem, podstawowe komendy zna, ale poza tym, jest to po prostu dobry poczciwy piesek. Mamy już oko na domek, więc mam nadzieję, że się wszystko uda! No a sterylka za około miesiąc, niezależnie od tego do kogo by miała trafić. [/COLOR] Quote
bumerang Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 trzymam kciuki za wspanialy domek dla Mani, moze zrobic jej ogloszenia? Jest tak pięknaże domki powinny sie bic o taką ślicznotkę! Quote
anika3 Posted March 1, 2011 Posted March 1, 2011 Witam. Pisałam wczoraj do Laverte prywatną wiadomość, a widzę, że odpowiedzi na moje pytania są tu, na forum. :-) Czy rzeczywiście jest już upatrzony domek dla suczki? Czy to mój mail zasugerował, że taki jest? Czy do czasu sterylizacji suczka będzie w DT? Jeszcze jedno: czy Mania jest przyzwyczajona do zostawania w domu np. 3-4 godziny? Czy nie wariuje wtedy? Quote
laverte Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 [COLOR=green]Suczka jutro idzie do domu :) Dziękujemy wszystkim za zainteresowanie i pomoc. [/COLOR] Quote
bumerang Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Ogromnie sie cieszę - życzę Mani szczęśliwego życia w nowym domku. Quote
Recommended Posts