Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No super! Mała szybko robi postępy:) Tylko żeby nie poszła w ślady mojej suczki na tych spacerach, właśnie jesteśmy po przymusowej kąpieli, po małym wytarzaniu się w ludzkiej kupie:D

• Replies 504
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczne zdjęcia,LILU powinna zostać fotografem artystycznym,ale kto wtedy by bidy hołubił ?
Iskierka jest tak podobna do Gusi tylko nasza mała robi postępy bardzo powoli.

Posted

o tak, LILUtosi robi śliczne zdjęcia - zazdroszczę :)

imperator - współczuje, na szczęście moje psiule w ludzkich odchodach się nigdy nie wytarzały, ale za to w kaczych tak - i to chyba był najgorszy smród z jakim miałam do czynienia. Tego się nie da porównać z niczym innym... ble... ryzyko chodzenia na spacery do parku koło stawku ;)

A ja nadal przeziębiona, eh... głowa mi pęka od niedzieli... ale do pracy chodzić trzeba, eh...

Posted

Dziękuję za komplementa...:eviltong:
Ale to tylko troszkę lepszy sprzęt.
AKRUM, ja też leże, już trzeci dzień. Mój tz marudzi że musi wszystkie spacery sam obrobić. Dziś przerabiam katar.

Mała dzisiaj spała ze mną przytulona. A teraz chodzi jak cień. Nie szanuje niczego, stół, łóżko, fotel, wszędzie gzie się da wejść to wchodzi. :mad:

Posted

[quote name='LILUtosi']AKRUM, ja też leże, już trzeci dzień. Mój tz marudzi że musi wszystkie spacery sam obrobić. Dziś przerabiam katar.[/QUOTE]
no to możemy sobie rękę podać :):):)
to teraz jesteśmy po prostu "smarkate baby" :)

LILU, a jak miejsce szycia Iskry??
nadal się paprze, czy bo sreberku się zaczęło goić??

Posted

[quote name='Akrum']Eh, dopiero zauważyłam wpis, a nr konta też właśnie podesłałam.
Więc Asiaczek się z lekka zdziwi...
zaraz jej napiszę pw
Pyrdka - może zróbmy tak, że jak ktoś poprosi jeszcze o nr konta na Iskrę - wówczak podsyłaj mój (zaraz Ci podeślę w pełni dane na PW).
A Twoje konto użyczymy dla szczylków, które musimy umieścić w PDT, ok?
Co by się zaraz zamieszanie nie zrobiło z rozliczeniem...
Trzeba by im wątek założyć... Spróbujesz ???
A rana rzeczywiście nie za ciekawie wygląda na tych fotkach... :(
Kurcze, potrzebna kontrola weta.[/QUOTE]
Dobrze, że dopiero dzisiaj zabieram się za pozostałe przelewy;)
I jak z tym miejscem po szwie?

Pzdr.

Posted

Nie tak jakbym chciała. Jutro postaram się podjechać do weta. Dziś jeszcze mnie łóżko trzyma. Przemyje dzisiaj, spryskam jeszcze raz. Zobaczymy. Dziwie się że wet nie dał jakiś antybiotyków przeciwzapalnych.

Posted

fajnie ,że Iskierka proludzka, bo z Gusią kiepsko, dzicz totalna.Ucieka przed nami i w domu i na ogródku. niczym nie można jej zachęcić.Już zaczynam się martwić.
Przytulać się nie chce, na rękach spięta jak drewno.

Posted

Iskra otwiera się maluteńkimi kroczkami.
Poker - na Gusie też przyjdzie czas - otworzy się i będzie biegać, bawić się, przychodzić na tulanki :)

Ciekawie, co wet powie na tą cieknącą rankę...

Posted

Czy iskra może nazywać się Fifka? Bo iskra takie twarde trochę. A iskierka za długie.
A co do naszej dziewczynki to już otworzyła się za bardzo. I już się boje co będzie jak będę musiała wyjść. Ujawnił się lęk separacyjny. Staram się ją zamykać na chwilę ale ona wtedy szaleje, wyje, nie chce być już sama. Byleby tylko przytulić tą mordkę do człowieka. Nie jest zazdrosna o inne psy. Jak ma swoje miejsce to się tego trzyma. Jak człowiek siedzi, leży to ona spokojnie układa się gdzieś obok. Ale np jak myje podłogę to ona biega niespokojnie w tą i z powrotem.

Posted

może być i Fifka :)

haha, imperator - to chyba na prawdę jakieś przeznaczenie :) tym bardziej teraz, jak dostała takie imię :):):)

a ten lęk separacyjny - hm... jakie to wszystko jest przewrotne, najpierw psy same się izolują, nie chcą przebywać przy człowieku, wolą samotnie, a później znów na odwrót, nie chcą już zostawać same, wyją, niszczą... psia psychika :)

Posted

To całkiem normalne. Nagle dostają to co najlepsze. Uwagę, pełną miseczkę, czułość, ciepłe posłanko. Nie chcą tego stracić. Teraz muszą tylko zrozumieć że nie trzeba o to walczyć, że to jest na zawsze. Na to trzeba więcej czasu. Dziś nastąpił przełom w gojeniu się rany. Zaczerwienienie ograniczyło się do 1/3 ranki. Idzie ku lepszemu.

Posted

ufff. czas najwyższy by ranka się zaczęła porządnie goić i zabliżniać.
za jakiś czas i tak na nowo będzie musiała być cięta, bo sterylka będzie ją czekała...

ale póki co, za jakiś czas trzeba by pomyśleć o szczepieniu małej. ale to na spokojnie, jak już na 100% dojdzie do siebie po tej ciężkiej ciąży...

Otwieraj się malutka, otwieraj i niedługo ruszymy z akcją ogłoszeniową.

Posted

[quote name='Akrum']może być i Fifka :)

haha, imperator - to chyba na prawdę jakieś przeznaczenie :) tym bardziej teraz, jak dostała takie imię :):):)

Dla wyjaśnienia miałem kotkę FIFKĘ, która niestety zdechła...

Posted

fajna suńka , dobrze że już szczęśliwa i jest nadzieja ,że szybko zapomni o złych czasach.
Wpłaciłam dziś na nią 55 zł z bazarku.Proszę o potwierdzenie na nim jak dojdzie kasa.

Posted

Nie mam dziś dobrego dnia. Od soboty próbuje wypędzić choróbsko i się nie udaje. Przychodzę do domu a Fifi zamknięta w łazience zdemolowała dokumentnie to pomieszczenie. Małe 10 kilo może waży a tyle złego wykombinować. Mój tz pozbył się szlafroka, dokumentnie podarty, radyjko przeżarte, suszarki kable zjedzone, a wszystko co się dało i co w moim mniemaniu się nie dało przeniosła do poziomu zero.