Jump to content
Dogomania

Piękna SABA zdrowieje, ale JUTRO TRACI DT! :( Diablesko pilnie szukamy DT! POMÓŻ!

Recommended Posts

Posted

mru napisał(a):
Saba do tego wszystkiego jest na minusie!

... czyli trzeba kogoś z wielkim sercem, czasem i kasą .......................... skąd takich brać ???

czy coś wiadomo co z sunią, skoro to do dzisiaj DT ......
a czy obecny tymczas nie może się trochę przedłużyć???

Wiem, że troszkę zebrano na forum dr Lucy, ale to pewnie i tak za mało na cokolwiek :(

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasa z Dr Lucy jeszcze nie doszła, ale jest ponoć w drodze! ile tego jest? ponoć nie za dużo... :(

ktoś kto by adoptował Sabę wcale nie musi mieć dużo kasy, Saba musi jedynie jeść karmę, która by jej nie uczulała...

Posted

Jaż napisałam na u dr Lucy, że nasza tymczasowiczka Dosia, też alergiczka, dopiero na karmie Nutra Nuggets "jagnięcina z ryżem" przestała mieć dokuczliwe objawy alergii ... dla Saby trzeba koniecznie taką lub podobną, niealergizującą karmę kupić.

Kasa niestety potrzebna, choćby na dojazdy do weta na kontrole i na samego weta, na leki, karmę itp. itd.

Obecna właścicielka bez kasy i niezaradna i psina przypłaciła to zdrowiem :(

Posted

ile trzeba? Konto Vivy i dopisek Saba , jak rozumiem. Chyba że na jakieś inne dotrze szybciej.

Czy jamnikowaty baardzo kochliwy jamnikowaty kundelek może być jej towarzyszem?
Czy nie zarazi się ta chorobą skóry?

8-godzinną nieobecność ludzi wytrzyma? Czy nie ma niebezpieczeństwa że weterynarz z innego miasta sobie nie poradzi?

Posted

pieniążki na to konto najprędzej :)

[FONT=Tahoma]22 1370 1109 0000 1706 4838 7304
Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva!
ul. Kopernika 6 m 8, 00-367 Warszawa

tytułem "leczenie collie" lub "Saba collie"

[SIZE=2]
co do towarzysza - Saba bardzo lubi psy, na pewno by go polubiła :)

czy to zaraźliwe? nie, to tylko reakcja na alergię i złe warunki w jakich Saba mieszkała
ale oczywiście mogę dopytać koleżankę, u której jest Saba (ona ma koty i zupełnie nie było problemu)

samotność Saba przeżywa w pierwszym momencie , ale wiele psów tak reaguje
na pewno da się jej pokazać, że nic strasznego się nie dzieje - służymy pomocą w tej kwestii
[/FONT]

Posted

tekst pisała koleżanka, u której Saba do dziś przebywa - wiadomo, ze chciałaby dla Saby jak najlepiej ;) ja jednak uważam, że nawet największy ogród nie zastąpi spacerów - sama mam 5 psów w mieszkaniu w bloku i wiem, że jakbym miała ogród tez by chodziły na spacery bo to super okazja do budowania kontaktu. także oczywiście nie musi być to dom z ogrodem!

Posted

Cześć, przebłagiwałam :) dziś DT (inny:)) o miejsce dla Saby i ewentualnie miejsce by było ;), ale DT jest płatny, no i to nie domek stały... Wiadomo, że z kasą u nas ciężko, oj ciężko... :(
Jeżeli jest taka możliwość domku stałego to po prostu CUD!:)!

Posted

Paulina78 napisał(a):
Niestety nie było sterylki... :(, ale są zastrzyki są, albo może zrobić sterylkę... ???

jakby szła do domu to my możemy sfinansować sterylkę, na to muszą się znaleźć pieniądze no.

Posted

mru, powiedziałam Karolinie (napisałam sms'a znaczy :)), że dasz jej znać mailem co i jak by wyglądało... z ewent. DT płatnym...

Ale i tak kciuki trzymam za ADOPCJĘ!!! Niech zdarzy się cud...