Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 785
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='delfy2000']Kazik fajnie że i faceci sie właczają w pomoc zwierzakom[/QUOTE]No tak,facetów chyba mało na tym forum.Tylko,że ja jestem Basia a Kazik,to mój piesek;)Ale tak myslę,że Twój nick nie mówi jakiej płci jesteś,to dopiero zagadka:)Ale wiem,mój nick jest mylący,nie chciałam,tylko basie były zajęte;)

Posted

[quote name='kazik132']No i to chyba nie jest ustalone.Imie psiaka też o ile dobrze pamietam, nie:([/QUOTE]

[quote name='malawaszka']bez tego nie ma co gdziekolwiek go wstawiać, czekam zatem na ustalenie konkretów[/QUOTE]

Jestem pewna, ze dziś pisałam tutaj, ale w związku z przerwą na dogo wszystko jest możliwe...
Co robimy dalej? Mamy jakies deklaracje, ale nie ma konta, pies nie ma imienia, mam osobę, która chce mu zrobić wydarzenie na FB
Dogo07, pisałam do Ciebie w sprawie ewntualnego DT. Czy zdecydowałas coś?
Potrzeba nam szybkiego działania...pies czeka juz tak długo.

Posted

[quote name='danka4u1']Jestem pewna, ze dziś pisałam tutaj, ale w związku z przerwą na dogo wszystko jest możliwe...
Co robimy dalej? Mamy jakies deklaracje, ale nie ma konta, pies nie ma imienia, mam osobę, która chce mu zrobić wydarzenie na FB
Dogo07, pisałam do Ciebie w sprawie ewntualnego DT. Czy zdecydowałas coś?
Potrzeba nam szybkiego działania...pies czeka juz tak długo.[/QUOTE]No i widzę już jakieś konkrety.Danka4u1 widzę, coś już nawet szykujesz.Masz rację, musimy nadac mu imię,szukać pieniędzy jeśli to płatny DT.Ale FB by mógł pomóc na pewno,więc żeby mógł powstać,muszą być jakieś ustalenia i dobry tekst.Ja tu jeszcze nie znam ludzi dobrze,ale może Ty Danka4u1 wiesz,któ bym mógł tekst napisać,to i do ogłoszeń by był od razu.

Posted

[quote name='kazik132']No tak,facetów chyba mało na tym forum.Tylko,że ja jestem Basia a Kazik,to mój piesek;)Ale tak myslę,że Twój nick nie mówi jakiej płci jesteś,to dopiero zagadka:)Ale wiem,mój nick jest mylący,nie chciałam,tylko basie były zajęte;)[/QUOTE]

Basiu przepraszam. Ale skąd ja mogłam wiedzieć? Jestem nowa, a to wszystko pojac tak od razu to trudno. Ale ja też jestem tego samego rodzaju, to znaczy niemeskiego, gdybys miala watpliwosci.

Posted

[quote name='delfy2000']Basiu przepraszam. Ale skąd ja mogłam wiedzieć? Jestem nowa, a to wszystko pojac tak od razu to trudno. Ale ja też jestem tego samego rodzaju, to znaczy niemeskiego, gdybys miala watpliwosci.[/QUOTE]Nie ma sprawy,nie Ty pierwsza delfy się zdziwiłaś:)Pociesz się,że ja też się uczę,ale przyznam,że wciaga ta nauka bardzo!Zebym to ja w szkole tak szybko się chciała kiedyś uczyć,to bym dziś Nobla miała i zbudowała 1000 darmowych DT:)Powoli zaczynam coraz wiecej wiedzieć i umieć.Ty na pewno też niebawem będziesz:)Pozdrawiam!
Dziewczyny,to jakie imię damy temu psiakowi?

Posted

Kazik, dobrze, ze się nie obraziłas, dzięki. A ja mam następne pytanie, tym razem nie tylko do Ciebie. Danka pisała o potencjalnym DT. A kto decyduje o takich rzeczach? I dlaczego nikt nie odpowiada na takie ważne pytanie. Na FB mieliśmy wrażenie ze chodziło o znalezienie miejsca poza schroniskiem dla tego psiaka. Jeżeli to jest wciąz aktualne, to nie rozumiem braku jakiegoś działania.

Posted

Nie wiem co napisać. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za przybycie i chęć pomocy !!!

Trudność polega na tym, że psiak jest daleko ode mnie, nie mam z nim kontaktu ponieważ tak jak pisałam wcześniej , ta osoba co bywała u niego w schronisku i pisała mi o nim , na ten moment nie może nic zrobić.
Cytuję:
"To był cudowny, delikatny , kochający człowieka piesek- umarł w straszny sposób za kratą:-(:-(:-( Bubu jest równie wspaniały : delikatny, nieśmiały, wdzięczny za najmniejszy, przyjazny gest."

[IMG]http://i53.tinypic.com/qs47tf.jpg[/IMG]

A tamten piesek jak zginął ?
Cytuję:
"został przebity ostrym przedmiotem. "
"umarł na skutek mocnego uderzenia (kopnięcia, uderzenia łopatą lub innego narzędzia!!!) i jeszcze po śmierci został kilka razy nacięty nozem... "
:(

Nie dziwcie się więc, że się boję.

Ten piesek nosi schroniskowe imie Bubu. Może więc jakoś podobnie go nazwać, Bobuś czy coś takiego ?
A jeśli chodzi o namiary to ja wiem że to jest bardzo ważne ale dopóki psiak nie będzie w dt/hoteliku to nie bardzo jest na kogo je podawać.
Dlatego sama nie wiem co robić.

Czytałam pw od danki4u1, bardzo Ci dziękuję że tak tutaj pomagasz :).
Jest propozycja dt, to dobra propozycja.
Jest też propozycja dt od mestudio.

Posted

to niech idzie na to inne dt, poki do marcja u mestudio meijsca ne bedzie. chcemy szybko pomoc, zeby pies zyl, nie zostal zabity.
a jakie sa odleglosci od schronu- do tego dt anonimowego i potem do mestudio?
nie warto poszukac dt w jego okolicach na ten miesiac? z zaznaczeniem,ze tylko jeden jedyny miesiac?

Posted

Jaki tu ruch, jak dobrze!
Poczytałam wszystko i myśle,że pora na konkretne decyzje dla Bubu.
Ale wróce jeszcze do postu Dogo07.Aż mnie telepie po tym, co napisała.Na wątku tego pieska nie znalazłam tej informacji albo źle czytałam.Ale jeśli to prawda,to straszna historia!Tym bardziej trzeba zabierać stamtąd Bubu!
Dogo07,a dużo psów w tym schronisku jest?

Posted

[quote name='Dogo07'].

Czytałam pw od danki4u1, bardzo Ci dziękuję że tak tutaj pomagasz :).
Jest propozycja dt, to dobra propozycja.
Jest też propozycja dt od mestudio.[/QUOTE]

[quote name='Dogo07']Można wyadoptować.
Ale na dt też potrzebne są pieniążki.
A Mestudio pisała mi że tak mniej więcej to w marcu mogłaby go wziąć.[/QUOTE]

Mysle, ze sprawa jest prosta tzn w wykonaniu może taka nie być, ale po to tutaj jesteśmy, by pokonywać trudności i zapobiegać nieszczęściu..
- [B]wysyłamy prośby o pomoc finansową[/B]; na [B]FB[/B] podobno odzew jest większy, więc tam trzeba przede wszystkim się skupić. [B]Kto zrobi wydarzenie na FB ?[/B]
- musimy miec[B] konto[/B]
- jak mozna załatwić [B]wyadoptowanie[/B] Bobusia ze schronu? [B]Kto mógłby to zrobić[/B]? To Wy juz wiecie lepiej. Ja staram się uporządkować czynności
- Dogo07? kto? [B]decydujemy się na którąś z opcji DT.[/B] W miare szybko podejmujemy decyzję, bo domki nie czekają na nas.

Cały czas mam przed oczami tamtego psiaka, stąd ten ponaglający ton..wybaczcie, ale boje sie...

Posted

[quote name='lika1771'][B]Jezeli chodzi o konto to ja moge moje ptywatne dac[/B](musiałam załozyc tylko na rodzinne),bo takie u nas wymogi od nowego roku[/QUOTE]
Dziekujemy z całego serca.
Dziewczyny, może tak być???? Piszcie szybko, bo ja ciągle chodzę na akcje żebracze, a ludzie pytają o konto.

Posted

[quote name='kora78']to niech idzie na to inne dt, poki do marcja u mestudio meijsca ne bedzie. chcemy szybko pomoc, zeby pies zyl, nie zostal zabity.
a jakie sa odleglosci od schronu- do tego dt anonimowego i potem do mestudio?
nie warto poszukac dt w jego okolicach na ten miesiac? z zaznaczeniem,ze tylko jeden jedyny miesiac?[/QUOTE]

wiecie co - sprawa Cacka to przeszłość - nie miła dla wszystkich. Człoweik, kt to zrobił chyhba nie pracuje juz.
Zanim osądy jakieś będziecie snuć - pojedźcie i sprawdźcie co sie TAM dzieje.
sczerze...Są lepiej wygladające schrony - wypicowane za kase Unii - ale w Radomiu psy mają biednie, ale schludnie...i co waznijsze nie są zestresowane jak człowiek podchodzi do nich - a to cos oznacza.
Cacek zginał - tak z winy pracownika! nie bede tłumaczyc jego działań bo to niewytłumaczalne.
Został odepchnięty dosc mocno jak było wydawane jedzenie - dostał krwotoku wewnętrznego i umarł. Ale człowiek co to zrobił chciał zatuszowac sprawe i zrobił co zrobił.
Nie pracuje tam juz.
Jedźcie i poznajcie ludzi, któzy tam pracują....to dobra ekipa!a zachowanie psów o tym świadczy...
nie odgrzewajcie atmosfery psychozy...bo to nie pomoze, a zaszkodzi.
BUBU mieszka sobie w schronie i mieszka.
Kora - w tym schronie SPECJALNIE psów sie nie zabija...wiem bo mam kontakt z pracownikami...zabieram od nich psy i robie zdjecia do ogłoszeń...
Problem w Raodmiu jest tylko miedzyludzki - wolontariusze dogadać się nie mogą...zresztą - ilu tam jest wolontariuszy...ech.
Wolontariusz to wg mnie osoba, która wpada do schronu i pomaga szukac domów. Od gówien to są pracownicy.
Malawaszka - nie stresuj sie - w Radomiu psom krzywdy sie nie robi.
Zobacz Perełke - mogli olac temat, a ją ratowali. I pomimo, ze psioczą" na wet schroniskowa - jakos dała rade wykonać operacje w schronie.
WET schroniskowa wg mnie ma większe doświadczenie z psami i kotami niz nie jeden wet miastowy!
Wiadomo - nie zagwożdziuje pogruchotanej łapy o sprzetu nie ma...
ale w Radomiu daje się szanse KAzdemu psu.
to czy mają warunki na późniejsze trzymanie psó po operacji - czy psów chorych - to inna sprawa. Nie nie mają - bo w szpitaliku i innych pom. kwarantanny są psy co nie nadaja sie na trzymanie w kojcach.
do tego szczeniaki, które w ilościach hurtowych dowożone sa do schroniska + parwo...
szczerze babeczki - najbardzije mnie dziwi, że jak jest problem ze szczylami w schronie /bo parwo lub inna bakteria panoszy sie/ to nie ma chętnych z Raodmia /z Dogo/ aby zabrac chociażby jednego szczyla na awaryjny DT...