Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

agutka napisał(a):
a to u was pełna chata ;) Teoś nie poszedł do przedszkola więc przedszkole przyszło do Teosia ;)

Dokładnie ;)
Miał być tylko Kamil i Samuel z rodzicami, a w trakcie naszej kawki, zadzwonili znajomi i w ten sposób dojechała Julia z Oliwią i ich rodzice ;)
Ale dom, z 5 dzieci, to jakaś masakra :crazyeye::mdleje: I zaczęłam się zastanawiać, jak moja mama wytrzymała ze mną i moim rodzeństwem (jest nas pięcioro) :roll:
A co do przedszkola jeszcze, to dziś rozmawiałam przez telefon z dyrektorką przedszkola. Pytała czemu przesunęłam termin przyjścia Theosia. No to jej powiedziałam ;) Poinformowała mnie, że w takim razie, gdyby było miejsce na wiosnę przyszłego roku, to da mi znać i wtedy Theoś zacznie tam chodzić. A jeśli nie będzie miejsca na wiosnę, no to od sierpnia następnego roku tak jak się zadeklarowałam ;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Sto lat dla Torki! Młodziak z niej jeszcze ;)

Fajne foty dzieciowe :)

Dzięki :)
Niby młodziak, ale jakby nie patrząc, to jakieś pół życia już za nią :roll:

unikatowydiament napisał(a):
z taką gromadką pewnie było wesoło:)

Aż za wesoło :evil_lol:

Posted

magdabroy napisał(a):
Dzięki :)
Niby młodziak, ale jakby nie patrząc, to jakieś pół życia już za nią :roll:

Co Ty gadasz!! Jak za Torą pół życia, to Sarze został jakiś rok, nie ma mowy! :eviltong:

Posted

Angi napisał(a):
To Miśka kończy teraz 8 lat.
jakby nie patrzeć, to większa połowa życia już za nią..

agaciaaa napisał(a):
Co Ty gadasz!! Jak za Torą pół życia, to Sarze został jakiś rok, nie ma mowy! :eviltong:

Miśka i Sara to nie Onki :eviltong:

marta1624 napisał(a):
Hejka Magda :) Ale kinderparty urządziłaś :lol: A Tora powinna się obrazić za to co piszesz? Jakie pół życia? Ona ma DOPIERO 4 lata :mad:

Kinderparty samo się urządziło :evil_lol:

ONek może żyć 8-9 lat, więc w tym wypadku to połowa życia już za nią :eviltong:
Owszem, może i żyć 12 lat, ale ja wolę się pozytywnie rozczarować niż pożegnać ją szybciej niż myślałam ;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
A co jest takiego wyjątkowego w ON-ku? Ja patrzę raczej na wielkość psa, a wagowo Sara jest bardzo zbliżona do Tory.

Ja się sugeruję rasą ;) Bo np. labrador jest wielkościowo jak ONek, a średnia życia to 12-13 u labków ;)

Posted

marta1624 napisał(a):
U mnie jest kilka onków (i w typie) co żyją po 15 lat, więc nie musisz aż tak o tym myśleć :p

Właśnie, w typie ;) Czyli mogą być z domieszką innej rasy, która jest dłużej żyjąca niż ONek ;)

Posted

agaciaaa napisał(a):
Statystyki to największe kłamstwo :eviltong: statystycznie kundle są zdrowe :diabloti:

Statystycznie moja kundelka (w typie ONka) żyła 8 lat i umarła na raka :roll: Więc....

Posted

magdabroy napisał(a):
Właśnie, w typie ;) Czyli mogą być z domieszką innej rasy, która jest dłużej żyjąca niż ONek ;)

Onków i w typie, nie same w typie :p Jeden kolega Kajki, onek z rodowodem, ma 17 lat i jeszcze potrafi z nią pobiegać. Zachowuje się jakby z 3 lata miał. Są jeszcze 2 onki z rodo w starszym wieku (ok. 15 lat), i jest dużo takich w typie w różnym wieku ;)

Posted

marta1624 napisał(a):
To co się chwalisz :diabloti: Nie ma fot, nie ma pochwał :evil_lol:

Jutro coś tam dodam z tych fot :eviltong:

Pani Profesor napisał(a):
cześć i czołem :D

...pytacie skąd się wziąłem :evil_lol: