Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Arim - będziemy się odzywać na początku lipca w sprawie tego leku.
Jeśli uda się u Was dostać go za znacznie mniejszą cenę - super :) Dzięki za informację :)

• Replies 548
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Dada M']Arim - będziemy się odzywać na początku lipca w sprawie tego leku.
Jeśli uda się u Was dostać go za znacznie mniejszą cenę - super :) Dzięki za informację :)[/QUOTE]
Ja zapłacę za ten lek. Przypomnijcie mi tylko :)

Posted

[quote name='arim']Wiga,zróbmy inaczej!Jezeli bedzie potrzebny ten lek,to ja go zaplace i wysle.A Twoja deklaracja moze przyda sie Majce na cos innego:)[/QUOTE]

Z tego co wiem to Dada już kupiła ten lek.
No właśnie. Ile Maja ma to brać?
Gosia- napisałam Ci pv to ważne.

Posted

[quote name='magdyska25']Dziękuję Paweł :) Pewnie, że się przyda!

[B]Dostałam przelew od [/B][B] ZEFIREK2- 20 zł.
i kolejna osoba KateKermit zadeklarowała stałą 15 zł.
[/B]
DZIĘKUJE po raz setny![/QUOTE]

Ja przelałem 10 zł ; D. zastanawiam się nad wpłatami stałymi , ale nie wiem czy wypali .

Posted

[quote name='paweeł']Ja przelałem 10 zł ; D. zastanawiam się nad wpłatami stałymi , ale nie wiem czy wypali .[/QUOTE]

Dziękuję Pawle, pewnie dojdą po weekendzie.
Oczywiście napiszę.

Dzisiaj mam wizytę przedadopcyjną dla Majeczki!!! Proszę trzymać kciuki! Nie chce zapeszać.
[B]Czy może ktoś na wątku jest z autem i ma dzisiaj trochę więcej czasu- chodzi mi o transport do Dziekanowa Leśnego? [/B](oddam za benzynę). Jak Pani mi tłumaczyła jak tam dojechać komunikacją miejską to się przeraziłam...
Wizyta jest przewidziana na godz. 19 (ja wcześniej nie dam rady).

Posted

[quote name='APSA']A czy Majka ma brać ten lek "do oporu"[/QUOTE]

Nie, absolutnie.
Wszystko zależy od wyników badań krwi, za ok. miesiąc-1,5 miesiąca.
Rozmawiałam o długości stosowania leku w kontekście Ursopolu, który wystarczyłby na 25 dni i to było za mało.

Maja od wczoraj mocno drapie się po uszach, może kupię jej dziś ten Oridermyl ?
Może być mała tubka, jeśli wizyta wypadnie pozytywnie, kolejną kupią już nowi opiekunowie Majki :)

Słodziak śpi sobie teraz w domu, na posłaniu obok Maszy (!) :)
Chciałabym ją wieczorem wykąpać, oczywiście na noc zostałaby w domu.

Posted

Czy ktoś mógłby zawieźć Magdyskę do Dziekanowa ? To kawał drogi, w ogóle nie wyobrażam sobie, jak ona ma tam dojechać autobusem i to jeszcze po 19.
To bardzo ważne, domek dla Majki musi być sprawdzony - jeśli wszystko wypadnie pomyślnie ... :)
Tylko ktoś musi dziś pomóc z transportem.

Posted

[quote name='Dada M']Czy ktoś mógłby zawieźć Magdyskę do Dziekanowa ? To kawał drogi, w ogóle nie wyobrażam sobie, jak ona ma tam dojechać autobusem i to jeszcze po 19.
To bardzo ważne, domek dla Majki musi być sprawdzony - jeśli wszystko wypadnie pomyślnie ... :)
Tylko ktoś musi dziś pomóc z transportem.[/QUOTE]

Kolejki nie ma, nikt się nie pcha? dziwne ;)

Ja dzisiaj wychodzę z pracy wcześniej ok. 13 bo muszę jeszcze podjechać na uczelnię a potem zdążyć na wizytę i jeszcze "zahaczyć" o swój dom.
Jak coś mój nr tel jest w podpisie.

Maja ma jeszcze + 85 zł. za karmę, którą sprzedałyśmy z racji wybrzydzania przez Maję.
Pieniądze pójdą na Oridermyl.

Posted

To widzę, że psy się chyba pogodziły :). W takim otoczeniu Majka powinna być od dawna. Mam nadzieję, że dziś okaże się, że znalazł się Dom dla Majki. Transport też się znalazł.

Majka trzymam kciuki.

Posted

[quote name='magdyska25']Dzięki Justyna za załatwienie transportu ;)

Agnieszka- chciałam Ci odpisać ale masz zapchaną skrzynkę :) Dziękuję za odpowiedź, nie martw się jak widzisz mam transport.[/QUOTE]

ooo super :bigcool::bigcool::bigcool:

bardzo się cieszę, że się udało!:)
czekamy na wieści,
oby to był dobry domek-Majeczce się bardzo bardzo należy!:loveu:

Posted

Przepraszam za off :oops::oops:

3 msc szczeniak z Konstancina ma dwa dni, potem na resztę życia zawiśnie na łańcuchu:-(:-(:-( Bardzo, bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/205236[/url]

Posted

(Nie wiem dlaczego nie wyświetliło mojego poprzedniego wpisu) Majeczka jeszcze się dziś nie dowei czy Domek odpowiedni, bo potencjalnej opiekunce coś wypadło w pracy. Spotkanie przełożone na niedzielę po schronisku :), więc kciuki nadal zaciśnięte.

Posted

[quote name='justynaz87']To widzę, że psy się chyba pogodziły :)[/QUOTE]

W sumie pomijając początkową "gościnność" Maszy i jej typowe, niestandardowe zachowania (pokażę Ci cały brzuch i jednocześnie będę na Ciebie warczeć, będę się przymilać i zaczepiać do zabawy i jednocześnie zaprezentuję Ci mój najgroźniejszy uśmiech), to psiaki były pogodzone od samego początku ;)
Oczywiście, jest nerwowo, gdy Maja zbliża się np. do łóżka lub klatki szynszyli (Zuza nie może spokojnie patrzeć na taką zniewagę ! a jeśli chodzi o szynszylę - w sumie w dalszym ciągu nie wiemy, czy Zuza broni swojego "dziecka" czy potencjalnego obiadu ;)), ale ogólnie jest ok.
Starałam się, by moje psy kojarzyły Maję z samymi przyjemnościami - długie, intensywne spacery (odkąd zaczęłam zabierać na wspólne spacery Maję i Maszę, Maszka ani razu nie spojrzała krzywo na swą nową koleżankę ;)), wspólne zabawy, najlepsze smakołyki podawane w towarzystwie Majki itd.

Maja zaczęła nam koncertować nocami :) Potrafi szczekać godzinami i jest z siebie bardzo dumna :)
Nie wiem, co ją tak bojowniczo nastraja, ale na pewno ma ważkie powody.

W ciągu dnia, gdy ktoś jest w domu, drzwi wejściowe są otwarte, więc Maja sama decyduje, czy chce się wygrzewać, czy zająć ukochane posłanie Maszy.
W nocy - trochę śpi w domu, trochę na zewnątrz. W domu charczy jak Lord Vader :)
Wykonałabym jej jeszcze rtg klatki piersiowej (niekoniecznie natychmiast - moim zdaniem kolejność może być taka: za 3 tygodnie powtórzone badania krwi, rtg, badanie serca - jeśli wszystko będzie w miarę ok, można usunąć kamień nazębny).

Wet wydrukował mi wczoraj kartę Majki, odebrałam wyniki cytologii, kupiłam też Oridermyl, Fiprex i szampon.
Oridermyl - wzięłam dużą tubkę, bo mała jest 3 razy mniejsza, a tylko o 20-kilka zł tańsza (a Maja ma przyjmować lek 2 razy dziennie, przez minimum 2 tygodnie).
Poprawa jest natychmiastowa :)
Wzięłam Fiprex z myślą o dodatkowym zabezpieczeniu Majki po kąpieli - ma obrożę, otrzymała w schronisku spot-on (chyba Duowin) - więc nie szalałam z droższymi środkami.
Jeśli Maja pojedzie do DS - polecę nowym opiekunom, by kupili jej Kiltix.

Wydatki:

Oridermyl - 79 zł (mały rabat - zamiast 87 zł)
Fiprex - 27 zł
szampon DermaVet - 8 zł

razem: 114 zł

Posted

Jeszcze 2 wczorajsze zdjęcia - Maja ma minę króla złodziei, bo zajęła posłanie Maszy:

[IMG]http://img851.imageshack.us/img851/4628/img009t.jpg[/IMG]

[IMG]http://img191.imageshack.us/img191/7/img008kp.jpg[/IMG]

Odkąd Maja zaczęła bywać w domu, miałam okazję lepiej przyjrzeć się, w jaki sposób wstaje, kładzie się itd.
Przydałby się jej preparat wzmacniający stawy.

Posted

[quote name='APSA']A czy Majka ma brać ten lek "do oporu"
Harald miał przepisane 60 tabletek i koniec, Moris chyba 30 - u nich była to jednorazowa kuracja o określonym czasie. Wet mówił coś na ten temat?
[COLOR=gray]Z kolei Torcia z podobnymi odchyleniami wątroby w ogóle nie miała tego zalecanego. Co lekarz, to opinia.[/COLOR][/QUOTE]
[COLOR=dimgray]Uroscam generalnie jest na problemy z pęcherzykiem żółciowym, na to brał Moris (i znów po badaniach ma brać, minęło jakieś 3 lata od tamtego) i Grizabella (zalecenie - dłuuugo, bo to zależy od poziomu problemu). Torcia miała skopana wątrobę ale woreczek bez złogów.[/COLOR]

Posted

Asia- dziękuję!!!

Wizyta przebiegła bardzo dobrze :)
Myślę, że to jest dobry dom dla Majeczki i proszę trzymać kciuki za środę!!!
Może to być wielki dzień naszej bohaterki!