sylwija Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Selva - piękna haszczanka miała zostać uśpiona - jest szansa, aby ją uratować i odmienić jej los [U]Potrzebne na już 2 rzeczy:[/U] [B]100, -PLN [/B]- na wykupienie ze schronu - mamy :) [B]transport z [/B][B]Tomaszowa Maz. do Łodzi[/B] - w przyszłym tygodniu [IMG]http://img267.imageshack.us/img267/2394/selva2.jpg[/IMG] [IMG]http://img840.imageshack.us/img840/9025/selva3.jpg[/IMG] [IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7941/selva4.jpg[/IMG] moca 35 - 20 pln (wpłynęło) Argat - 30 pln (wpłynęło) bric-a-brac - 20 pln (wpłynęło) sylwija - 30 pln Cleo2008 - 10 euro = 38,14 pln = 138.14 pln bardzo dziękuję w imieniu Selvy :) Quote
sylwija Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Selva jest w schronisku, w którym jest opisywana jako starsza, dzikawa sunia, potrafiąca ugryźć. Co najmniej od października przebywa na kwarantannie. *) Osobom, które przychodzą adoptować psa i chcą, żeby to był husky, nie jest nawet pokazywana.. Krótko mówiąc, była przygotowywana do uśpienia. to, co udało się już zrobić, dzięki pomocy ocelot, managua i camayana z forum husky: - Selva jest ogłaszana przez Serwis Husky Adopcje - jest oferta dla niej domu tymczasowego - schronisko zgadza się ją wydać - dzisiaj miała mieć zabieg sterylizacji - (mam nadzieję, ze wszytko ok, zawsze się boję.. szczególnie narkozy..) brakuje tylko tych dwóch małych rzeczy - 100 pln i transport do łodzi - ponad 50 km [IMG]http://img819.imageshack.us/img819/4132/selva1.jpg[/IMG] *) przebywa w ciasnym boksie, bez spacerów, bez kontaktu z ludźmi.. Quote
moca35 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 mogę wspomóc sumą 20zł, jak się przyda? Quote
sylwija Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 pewnie, że się przyda - bardzo dziękuję :) Selva jest tak wycofana i zagubiona, ogon ma cały czas podkulony. tak przeraźliwie smutna.. Quote
Argat Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Zaraz zobaczę ile mogę dołożyć, proszę o numer konta Quote
sylwija Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 [quote name='Argat']Zaraz zobaczę ile mogę dołożyć, proszę o numer konta[/QUOTE] dziękuję bardzo :) [quote name='bric-a-brac']Tymczas ma bezpłatny?[/QUOTE] tak :) wchodzi na miejsce psiaka, który znalazł DS :) właśnie problem jest tylko w wykupie i transporcie. Cześć transportu z Łodzi -do miejsca docelowego - też ma. Brakuje tylko odcinka.. Quote
bric-a-brac Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 To dwie dyszki ode mnie, skromnie, ale lajf is brutal ;) PW i wysyłam. Quote
sylwija Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 [quote name='bric-a-brac']To dwie dyszki ode mnie, skromnie, ale lajf is brutal ;) PW i wysyłam.[/QUOTE] super :) wielkie dzięki Quote
Marycha35 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 a co konkretnie z transportem? jakiego kawałka brakuje??? Quote
Igiełka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 piękna sunia trzymam kciuki za udaną akcję wykupienia i transportu :lol: Quote
wykrywka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Dla mnie dziwna kwota za wykupienie 100 zł :crazyeye:, za psa niby do uśpienia, nieadopcyjnego. Nie można się targować lub sprawić, żeby schronisko przekazało psa nieodpłatnie? Mniej kasy trzeba byłoby zebrać . Quote
tayga Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 [quote name='wykrywka']Dla mnie dziwna kwota za wykupienie 100 zł :crazyeye:, za psa niby do uśpienia, nieadopcyjnego. [/QUOTE] Faktycznie kwota z kosmosu. Yuki miał "kosztować" 25 zł. I gdyby mój TZ odbierając go w Cieszynie pamietał o tym, to może by zapłacił. Ale po tym jak został z kamerą wyrzucony za bramę schronu wziął psiaka i odjechał tak po prostu :) Quote
ocelot Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 U nas w schronisku tak jest. Jak można zarobić to się zarabia na maksa. Sunia jest w typie rasy więc trzeba jeśli się znalazł ktoś zarobić na niej. Quote
sylwija Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [quote name='Marycha35']a co konkretnie z transportem? jakiego kawałka brakuje???[/QUOTE] Tomaszów Mazowiecki - Łódź Quote
sylwija Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 [quote name='ocelot']U nas w schronisku tak jest. Jak można zarobić to się zarabia na maksa. Sunia jest w typie rasy więc trzeba jeśli się znalazł ktoś zarobić na niej.[/QUOTE] dokładnie na stronie jest - opłata adopcyjna 20pln, a juz przez telefon mówią kolo 100 pln, i jest- 100 pln - dla tych, które są w typie rasy, dokładnie, jak napisała ocelot i opłaca się przy podpisywaniu dokumentów, potem pies zostaje wydany a targować się nie da, bo tam w ogóle niewiele się da, nie jest dobra sytuacja w tym schronie :( Quote
camayana Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Witam, na Selve czeka tymczas u mnie - mam swoje dwa psy wiec tak czy inaczej kupuje duze ilosci karmy takze pelnej michy jej u mnie nie zabraknie. Sunia ma na 99% zalatwiony transport z Lodzi do Katowic, do Katowic moge osobiscie po nia podjechac, i koszt tego transportu ( Katowice - Zory rowniez pokryje) niestety nie stac mnie na wiecej. Jesli transport Lodz - Katowice sie nie wykruszy ( bo to jeszcze nie jest pewne ) to potrzebujemy tylko by ktos odebral sunie z Tomaszowa i podwiozl ja do Lodzi. Jesli jednak nasz transport sie wykruszy to potrzebny bedzie transport Tomaszow - Katowice. Quote
sylwija Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Selva już po sterylce - czuje się dobrze :) wpisałam ją na wątek transportowy [url]http://www.dogomania.pl/threads/202456-pilne-Tomasz%C3%B3w-Maz.-%C5%81%C3%B3d%C5%BA[/url] Quote
camayana Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Dziekuje wszystkim za zainteresowanie sunia Quote
Mgielka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='sylwija']dokładnie na stronie jest - opłata adopcyjna 20pln, a juz przez telefon mówią kolo 100 pln, i jest- 100 pln - dla tych, które są w typie rasy, dokładnie, jak napisała ocelot i opłaca się przy podpisywaniu dokumentów, potem pies zostaje wydany a targować się nie da, bo tam w ogóle niewiele się da, nie jest dobra sytuacja w tym schronie :([/QUOTE] A czy to jest zgodne z prawem? Ze biora wiecej niz maja napisane na stronie? moze czesc kasy idzie do ich wlasnej kieszeni? Quote
camayana Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 ciezko stwierdzic, problem w tym ze jak sie im ktos dobierze do dupy to odbije sie to tylko na psach, nie wpuszcza wiecej wolontariuszy, a psy beda znikac w niewiadomych okolicznosciach jak mialo to miejsce w innym schronisku Quote
Mgielka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 [quote name='camayana']ciezko stwierdzic, problem w tym ze jak sie im ktos dobierze do dupy to odbije sie to tylko na psach, nie wpuszcza wiecej wolontariuszy, a psy beda znikac w niewiadomych okolicznosciach jak mialo to miejsce w innym schronisku[/QUOTE] Chlera...i to nie predko sie zmieni...A tak niedawno przeciez byl marsz przeciwko zlym traktowaniu zwierzat w kilku miastach... Quote
Recommended Posts