Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Selva - piękna haszczanka miała zostać uśpiona - jest szansa, aby ją uratować i odmienić jej los

[U]Potrzebne na już 2 rzeczy:[/U]

[B]100, -PLN [/B]- na wykupienie ze schronu - mamy :)
[B]transport z [/B][B]Tomaszowa Maz. do Łodzi[/B] - w przyszłym tygodniu

[IMG]http://img267.imageshack.us/img267/2394/selva2.jpg[/IMG]

[IMG]http://img840.imageshack.us/img840/9025/selva3.jpg[/IMG]

[IMG]http://img694.imageshack.us/img694/7941/selva4.jpg[/IMG]

moca 35 - 20 pln (wpłynęło)
Argat - 30 pln (wpłynęło)
bric-a-brac - 20 pln (wpłynęło)
sylwija - 30 pln
Cleo2008 - 10 euro = 38,14 pln

= 138.14 pln

bardzo dziękuję w imieniu Selvy :)

• Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Selva jest w schronisku, w którym jest opisywana jako starsza, dzikawa sunia, potrafiąca ugryźć. Co najmniej od października przebywa na kwarantannie. *)
Osobom, które przychodzą adoptować psa i chcą, żeby to był husky, nie jest nawet pokazywana.. Krótko mówiąc, była przygotowywana do uśpienia.

to, co udało się już zrobić, dzięki pomocy ocelot, managua i camayana z forum husky:

- Selva jest ogłaszana przez Serwis Husky Adopcje
- jest oferta dla niej domu tymczasowego
- schronisko zgadza się ją wydać
- dzisiaj miała mieć zabieg sterylizacji - (mam nadzieję, ze wszytko ok, zawsze się boję.. szczególnie narkozy..)

brakuje tylko tych dwóch małych rzeczy - 100 pln i transport do łodzi - ponad 50 km

[IMG]http://img819.imageshack.us/img819/4132/selva1.jpg[/IMG]

*) przebywa w ciasnym boksie, bez spacerów, bez kontaktu z ludźmi..

Posted

[quote name='Argat']Zaraz zobaczę ile mogę dołożyć, proszę o numer konta[/QUOTE]

dziękuję bardzo :)

[quote name='bric-a-brac']Tymczas ma bezpłatny?[/QUOTE]

tak :) wchodzi na miejsce psiaka, który znalazł DS :)

właśnie problem jest tylko w wykupie i transporcie. Cześć transportu z Łodzi -do miejsca docelowego - też ma. Brakuje tylko odcinka..

Posted

Dla mnie dziwna kwota za wykupienie 100 zł :crazyeye:, za psa niby do uśpienia, nieadopcyjnego. Nie można się targować lub sprawić, żeby schronisko przekazało psa nieodpłatnie? Mniej kasy trzeba byłoby zebrać .

Posted

[quote name='wykrywka']Dla mnie dziwna kwota za wykupienie 100 zł :crazyeye:, za psa niby do uśpienia, nieadopcyjnego. [/QUOTE]
Faktycznie kwota z kosmosu.
Yuki miał "kosztować" 25 zł. I gdyby mój TZ odbierając go w Cieszynie pamietał o tym, to może by zapłacił. Ale po tym jak został z kamerą wyrzucony za bramę schronu wziął psiaka i odjechał tak po prostu :)

Posted

[quote name='ocelot']U nas w schronisku tak jest. Jak można zarobić to się zarabia na maksa.
Sunia jest w typie rasy więc trzeba jeśli się znalazł ktoś zarobić na niej.[/QUOTE]

dokładnie na stronie jest - opłata adopcyjna 20pln, a juz przez telefon mówią kolo 100 pln, i jest- 100 pln - dla tych, które są w typie rasy, dokładnie, jak napisała ocelot
i opłaca się przy podpisywaniu dokumentów, potem pies zostaje wydany
a targować się nie da, bo tam w ogóle niewiele się da, nie jest dobra sytuacja w tym schronie :(

Posted

Witam, na Selve czeka tymczas u mnie - mam swoje dwa psy wiec tak czy inaczej kupuje duze ilosci karmy takze pelnej michy jej u mnie nie zabraknie. Sunia ma na 99% zalatwiony transport z Lodzi do Katowic, do Katowic moge osobiscie po nia podjechac, i koszt tego transportu ( Katowice - Zory rowniez pokryje) niestety nie stac mnie na wiecej. Jesli transport Lodz - Katowice sie nie wykruszy ( bo to jeszcze nie jest pewne ) to potrzebujemy tylko by ktos odebral sunie z Tomaszowa i podwiozl ja do Lodzi. Jesli jednak nasz transport sie wykruszy to potrzebny bedzie transport Tomaszow - Katowice.

Posted

Selva już po sterylce - czuje się dobrze :)

wpisałam ją na wątek transportowy [url]http://www.dogomania.pl/threads/202456-pilne-Tomasz%C3%B3w-Maz.-%C5%81%C3%B3d%C5%BA[/url]

Posted

[quote name='sylwija']dokładnie na stronie jest - opłata adopcyjna 20pln, a juz przez telefon mówią kolo 100 pln, i jest- 100 pln - dla tych, które są w typie rasy, dokładnie, jak napisała ocelot
i opłaca się przy podpisywaniu dokumentów, potem pies zostaje wydany
a targować się nie da, bo tam w ogóle niewiele się da, nie jest dobra sytuacja w tym schronie :([/QUOTE]
A czy to jest zgodne z prawem? Ze biora wiecej niz maja napisane na stronie? moze czesc kasy idzie do ich wlasnej kieszeni?

Posted

ciezko stwierdzic, problem w tym ze jak sie im ktos dobierze do dupy to odbije sie to tylko na psach, nie wpuszcza wiecej wolontariuszy, a psy beda znikac w niewiadomych okolicznosciach jak mialo to miejsce w innym schronisku

Posted

[quote name='camayana']ciezko stwierdzic, problem w tym ze jak sie im ktos dobierze do dupy to odbije sie to tylko na psach, nie wpuszcza wiecej wolontariuszy, a psy beda znikac w niewiadomych okolicznosciach jak mialo to miejsce w innym schronisku[/QUOTE]

Chlera...i to nie predko sie zmieni...A tak niedawno przeciez byl marsz przeciwko zlym traktowaniu zwierzat w kilku miastach...