Jump to content
Dogomania

Schronisko w Radomsku - Ruszamy z adopcjami! Prosimy o pomoc.

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='felkanowakowa']To ja już nic nie rozumiem, po co ta wewnętrzna sonda na dogo i miau, skoro potem dowiadujemy się, że agitacja trwa, ale nie na rzecz kandydata wytypowanego przez nas samych? Taka współpraca jest do bani. A do tego jeszcze hasła typu "jestem wolnym człowiekiem", "mam prawo wyboru", "mogę głosować na kogo chcę" etc. To po co to wszystko? Jaki jest sens tworzenia takiej sondy i regulaminu? Cieszmy się wolnością wyboru w trakcie trwania sondy wewnętrznej, a po jej zakończeniu solidaryzujmy się z wygranym. I w tym miejscu wielki pokłon dla Pipi, która w tym miesiącu jest z nami, mimo, że też tak bardzo potrzebuje pomocy.

Nie dość, że mamy "pokrzywionych" urzędników z panią prezydent na czele, to jeszcze dogomaniacy się na nas wypinają. Przykre to trochę.

Temidko, nie poddawaj się, mamy jeszcze trochę czasu, damy radę!

PS. Felka z Bagien - nic się nie pomyli, bo jam nie z bagien, ja jestem bardziej felką z bagna (ale tego lokalnego;))[/QUOTE]

Święta racja. Nie ma pół w ciąży, pół w Toruniu !

Posted

[quote name='Madlene']Teraz musimy jak najszybciej i jak najwięcej głosować. Jest różnica 1 głosa, więc jeśli teraz się zmobilizujemy to się uda! Ja jeszcze jutro będę miała ok 15/ 20 głosów. Mamy przecież w szkole salę komputerową w której są przecież komputery. Wejdę i poproszę o zagłosowanie! Tylko mam nadzieję, że jest tam explorer :/ i że admin krakvetu nie nawali :([/QUOTE]
One wszystkie maja te sam IP = router spinający je w sieć i podający dostęp do netu.

Posted

Wybaczcie, że się wcinam w Wasz wątek, ale chciałabym wyjaśnić pewne nieporozumienie.

Jestem członkiem Stowarzyszenia Pomocy Królikom, które od pewnego czasu wspiera Toruń w głosowaniu w Krakvecie. Poczuliśmy się troszkę nieswojo, kiedy dowiedzieliśmy się, że formułowane są jakieś insynuacje i oskarżenia o oszustwo. Nic takiego nie ma z naszej strony miejsca - po prostu my też mobilizujemy swoich członków, nasze forum i naszych znajomych.

Toruńskie schronisko jako jedno z niewielu bardzo pomaga nam i naszym adopcyjnym królikom. Dzięki świetnej współpracy z nim, wszystkie króliki które do nich trafiają są przeznaczane do adopcji prowadzonych przez SPK, a nie są oddawane w pierwsze lepsze ręce. Pani Kierownik pozwala nam przechowywać w osobnym pomieszczeniu (z dala od psów i kotów) króliki pochodzące z naszych interwencji, dzięki czemu możemy działać w tym regionie naprawdę na dużą skalę. Dlatego nie wahaliśmy się ani chwili, kiedy poprosili nas o pomoc.

Niezależnie od wyniku tego głosowania, bardzo chętnie podejmiemy z Wami współpracę i w kolejnym głosowaniu możemy działać razem. Wychodzimy z założenia, że tu tak naprawdę nie ma przegranych, bo zawsze pomoc trafi do tych czy innych potrzebujących zwierząt. Nie psujmy więc atmosfery i nie rzucajmy oskarżeń, nie miejmy do siebie pretensji. To przecież niczemu i nikomu nie służy, a w gruncie rzeczy mamy przecież wspólny cel - pomoc zwierzętom. :)

Posted

tu nie chodzi tylko o to zeby glosowac bo ktos poprosi, w wewnetrznej ankiecie dogo tez glosowalam na Radomsko bo wystarczy wejsc i obejrzec zdjecia jak te psy wygladaja, one glodują! dziwie sie ze ludziom nie przyszlo do glowy zeby glos oddac tam gdzie jest on najbardziej potrzebny!

Posted

[quote name='chita']tu nie chodzi tylko o to zeby glosowac bo ktos poprosi, w wewnetrznej ankiecie dogo tez glosowalam na Radomsko bo wystarczy wejsc i obejrzec zdjecia jak te psy wygladaja, one glodują! dziwie sie ze ludziom nie przyszlo do glowy zeby glos oddac tam gdzie jest on najbardziej potrzebny![/QUOTE]
Ot i prawda. Nie widziałem takiego głodu w Toruniu jaki jest w Radomsku. Toruńskim psom się polepszy, a psy Radomskie możemy od śmierci głodowej uratować - jest różnica ?

Posted

Przed chwilą wróciłam z Konferencji Prasowej Pani Prezydent Radomska, która odbyła się
w schronisku.
Cały czas podważa się opinię lekarza schroniskowego oraz ŁTOZ, a także reportażu Panoramy.
Pada stwierdzenie, że opieramy się tylko na zdjęciach dwóch piesków (!)
Nasza działaność też została zmarginalizowana.
Ponieważ dzisiaj nie będę miała możliwości obejrzenia tego w NTL, proszę osoby z Radomska o relację.
Było jeszcze Radio Łódź.

Jestem oburzona.

Posted

Chita, Toruń jest jednym z niewielu schronisk, które nie ogranicza się do psów i kotów więc nie dziw się, że wiele organizacji zajmujących się królikami czy świnkami morskimi będzie chciało pomóc w zebraniu środków na utrzymanie ich.
Blacky87 bardzo mądrze napisała. Jednoczy nas wspólny cel, o którym mam wrażenie niektórzy zapominają.

Za Radomsko osobiście trzymam kciuki.

Posted

Temido, a nie zaprosiliście Pani Prezydent do boksów?Czyli jak zrozumiałam,miasto nie chce dofinansowywać schroniska.Jeśli źle myślę, to mnie skoryguj.A czy przynajmniej kierownictwo schroniska było za Wami, bo jak rozumiem weterynarz też walczy o psy?

Posted

[quote name='Temida']Przed chwilą wróciłam z Konferencji Prasowej Pani Prezydent Radomska, która odbyła się
w schronisku.
Cały czas podważa się opinię lekarza schroniskowego oraz ŁTOZ, a także reportażu Panoramy.
Ponieważ dzisiaj nie będę miała możliwości obejrzenia tego w NTL, proszę osoby z Radomska o relację.
Było jeszcze Radio Łódź.

Jestem oburzona.[/QUOTE]

Tylko weterynarz i my walczymy o psy.
Pani Prezydent ni widzi problemu.

Posted

[quote name='Temida']Tylko weterynarz i my walczymy o psy.
Pani Prezydent ni widzi problemu.[/QUOTE]

a kiedy kolejne wybory bo ja chetnie droga mailową wyraże swoja opinie na temat jej niedbalstwa o sprawy dla spoleczenstwa wazne...

Posted

[quote name='Temida']Przed chwilą wróciłam z Konferencji Prasowej Pani Prezydent Radomska, która odbyła się
w schronisku.
Było jeszcze Radio Łódź.

Jestem oburzona.[/QUOTE]

A co byś chciała o Moli wiedzieć.

Posted

w schronisku.
Było jeszcze Radio Łódź.

Jestem oburzona.[/QUOTE]

Moli jest łagodna dla ludzi i zwierząt, to młodziutki, sympatyczny piesek.

Posted

[quote name='Temida']Tylko weterynarz i my walczymy o psy.
Pani Prezydent ni widzi problemu.[/QUOTE]
Ogladalam reportaz w Panoramie i widzialam Pania Prezydent przechadzającą się z prasolka pośród boksow. Nastepnie jej komentarz do sytuacji mnie powalil: "....nie zapominajmy, ze to jest schronisko, nie hotelik..."

nie moge pisac przeklenstw na forum, ale krew sie we mnie zagotowala. Wypowiedz urzednika państwowego zoblogowanego do opieki nad bezdomnymi zwerzetami! Szok i totalny w...w!
Zapisuje sie na watku, postaram sie pomoc!

Posted

[quote name='nika28']U mnie ktoś z rodziny chce zagłosować, ale znowu są problemy z oddaniem głosów.
Mi się wcześniej udało zagłosować, ale teraz du... blada. Z żadnej przeglądarki nie możemy oddać głosu :(

Czy ktoś zgłosił ten problem administratorowi Krakvetu ?[/QUOTE]
Mam taki sam problem, oddaje glos a strona sie nieładuje.

Posted

A o której jest NTL z tą Konferencją ? Z miłą chęcią obejrzę i utwierdzę się w przekonaniu, że dobrze zrobiłam na nią nie głosując.
[B]chita[/B], wybory pewnie dopiero za kolejne 5 lat...

Posted

[URL]http://www.szczecinek-schronisko.com.pl/[/URL]

Macie link do strony schroniska w Szczecinku , też w zarządzie PGK.
W archiwum jest na otwarciu krótka mówka mojego Burmistrza a Szczecinek jest od Radomska mniejszy.

Pokażcie p.prezydent jak można......

Posted

Trafiłam na wątek z banerka o glosowaniu. Jestem w tej chwili na Goldenline i dopisuję komentarze do założonych tam wątków schroniska, prosząc o glosowanie.Jeśli ktos jeszcze jest zarejestrowany na tym portalu, proszę o dodanie komentarza, aby wątki tam się rozruszały.