Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mały nie bedzie mial obcinanej łapy, nie jest chory na nic innego, jest zaszczepiony.

nie bedzie mial obcinanej łapy, chcą żeby mu sie to mocno zziarniło i w ten sposob nie bedzie jej kaleczył <?>

ma 8 miesiecy, i jest cudny!!!!! niech go ktos wezmie!!!

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dostaje hitopan i akutex - na zziarnienie,nie chcą mu poprawic zle amputowanej łapy ,aby ni enarazac na ból.łapka jest obolała i krwawi.na drugiej coś się buduje.poza tym jest zdrowy,zaszczepiony i można go zabrac do domu

Posted

hehe ;) wiesz co, nie wiem dokładnie co z ta druga łapą - ma wygiętą i chyba go boli, bo obgryza jak sie tam dotknie. nie chcę za dużo wypytwać bo mnie tam przepędzą.... !! :P

Posted

chce wkleic zdjecia malucha ale ciagle nie moge!! co to fotosik nie dziala? czy jak? kopiuje url, wklejam tu i obrazek jest pusty, no jak to?? przeceiz wczesniej juz wklejalam!! co jest?

Posted

Jakoś brzmi dziwnie postępowanie z tą łapcią.
Rybon wypowiedz się, czy dobrze że czekają?
Ja znam tylko sytuacje, kiedy się obcina łapcie i tego plusy. A zziarnienia nie znam plusów, więc niech mnie ktoś oświeci proszę :modla:

Posted

rozmawiałam wczoraj z wetem i jest tego smego zdania,łapa powinna byc amputowana całkowicie,ja sie nie znam na tych bullowatych ,ale dla mnie pies o takiej posturze i masie nie może sie podpierac na kikucie ,to nie leciutki psiak tylko cięzki pies rozbudowany w klatce piersiowej,wydaje mi sie ze on tylko rozjątrzac będzie koniec kikutka.jesli uda się zebrac pieniądze na operację to mogłabym tego dopilnowac i kilka dni po się zając nim ,ale co dalej??nie mogę dac mu tymczasu na dłuzgo ,po prostu nie dam rady,mam za duzo obowiązków a on będzie wymagał stałej kontroli.czy ktos go wezmie ??

Posted

dzieki doddy, ale jak widzisz zdjecia juz sa :) ja nie wiem czemu, ale jesli to robie od razu po wklejeniu obrazka, to nie ma problemu, pozniej jest.
kurcze, ja bym go tak chciala wziac... :( ON JESWT WYJATKOWO KOCHANY!!

to tu macie jeszcze jedno:)

Posted

sluchajcie, daje zdjecia lap, zebyscie widzieli jak!! wygalda sytuacja. on jest od razu od wziecia - idziesz, bierzesz, masz, trzeba dzialac!! jak najszybciej. z kikutka mu ciagle leci krew, jest to troche otwarte i lata bez opatrunku.

Posted

Rozmawialam dzis z kolejnym wetem i on takze nie poleca zostawiania tej lapy!!!
Skoro leci nadal krew to proces zziarnienia i tak nic nie daje.
Pies o takiej masie bedzie obciazal kikut, bedzie ranic i zacznie dochodzic do martwicy!

Niech schronisko w koncu wezmie sie do roboty i niech Klinika w porozumieniu ze schroniskiem operuje!~Schronisko powinno pokryc koszty!!!!!!

Jesli nie chcieli pokrywac kosztow, powinni psa uspic jak trafil z wypadku a nie operowac debilnie i skazywac szczeniaka na taki los!!!!

Posted

I co z decyzją o amputacji?
Na co Lecznica czeka? Bo ja nie rozumiem? Niech mi ktoś wyjaśni.
Albo poprosze o tel do Lecznicy, to sama zadzwonie i sie zapytam.

Posted

doddy napisał(a):
I co z decyzją o amputacji?
Na co Lecznica czeka? Bo ja nie rozumiem? Niech mi ktoś wyjaśni.
Albo poprosze o tel do Lecznicy, to sama zadzwonie i sie zapytam.

lecznica nie czeka na nic, bo amputacji po prostu nie bedzie. twierdz, ze ta noga, kikucik mo zziarnieje, i nie trzeba amputwac. pytanie tylko czy takie twierdzenie to nei z oszczednosci wynika.... ale no comments!!

operacje trzeba zrobic, jakie beda koszty??

ALE!! na 80% mam dla niego tymczas !!:multi: do niedzieli przemysli!!!! bo na stałe wziac nie moze, a jesli wezmie na tymczas, to musi miec gwarancje, ze potem pojdzie do domku stalego :):)