Borówka16 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Czekam niecierpliwie na wieści od weta..... Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dzwoniłam do Kropki, są u dr. Czekają bo jest pacjent. Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Oczywiście, nie wytrzymałam i zadzwoniłam znów do Kropki. To chłopak. na resztę musimy poczekać bo właśnie jest badany chłopaczek chucherko. Quote
sacred PIRANHA Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 oby chłopaczek okazał się zdrowy tylko bardzo zaniedbany i przestraszony... Quote
Basia1244 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jeśli to jest do kompletu od tych 3 z worka, co do schronu trafiły, to i tego/tą tam zawieźcie - chociaż niech przegląd zrobią i potem można na dt zabrać - bo diagnostyka się przyda, szczepienie chociaż, odrobaczenie. Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Przegląd u dr już jest. pewnie niedługo arkadiusz lub Kropka napiszą. Quote
arkadiusz Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dredzik waży 4.600 kg, ma ok 11-15 lat, zaawansowana paradontoza, ząbki są w tragicznym stanie, ma lekką zaćme na oczach, obolało okolice odbytu (od długotrwałej biegunki), pani dr oczyściła mu tyłek, oczy, powycinała dredy z pyszczka i okolic tyłeczka. Dostał zastrzyk przeciwbólowy i antybiotyk Betamox, na odrobaczenie dostał Paratex (pół tabletki jutro, pół za 2 tyg). Tam gdzie trafi trzeba go wykąpać, odmoczyć cały brud i ostrzyc. Doktor powiedziała, że jest stary jak świat, ale będzie okej. Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 arkadiusz napisał(a):Dredzik waży 4.600 kg, ma ok 11-15 lat, zaawansowana paradontoza, ząbki są w tragicznym stanie, ma lekką zaćme na oczach, obolało okolice odbytu (od długotrwałej biegunki), pani dr oczyściła mu tyłek, oczy, powycinała dredy z pyszczka i okolic tyłeczka. Dostał zastrzyk przeciwbólowy i antybiotyk Betamox, na odrobaczenie dostał Paratex (pół tabletki jutro, pół za 2 tyg). Tam gdzie trafi trzeba go wykąpać, odmoczyć cały brud i ostrzyc. Doktor powiedziała, że jest stary jak świat, ale będzie okej. No to smutne wieści:( Mam nadzieję, że choć ostatnie swoje lata będzie miał godne, w cieple i o pełnym brzusiu. Quote
jaanna019 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dziadulek :) lubię dziadulki. Staruszki są fajne :) Quote
Basia1244 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 No tak napisałam w tym samym czasie , co ty :) a poza tym jestem niezmiernie ciekawa, czy to już koniec yorków z tego źródła, czy jeszcze będą znajdowane dalsze. A Magda załatwiła to dt? Szlag normalnie! Quote
Basia1244 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Palsześc imie, w szopie spać nie może , więc jest to dt czy nie? Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Borówka16 napisał(a):Arek, dzięki za relację :) No, to widzę, że maluch to nie taki chomik na jakiego wygląda na fotkach, przecież waży "aż" prawie 5kg :D ;) Pewnie jak ma te swoje lata to się znudził komuś lub w pseudo nie było w niego dochodów i bach na ulicę...ehh..ludzie to debile :( I pytam o to co Basia - jak z DT od Ulv? Cos się kroi z DT chyba, ale dokładnie nie wiem. Wrócę do domu i na spokojnie się dowiem. Chciałabym bardzo żeby już w cieple był. na pewno marzły mu kosteczki bardzo:( Quote
Borówka16 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Arek, dzięki za relację :) No, to widzę, że maluch to nie taki chomik na jakiego wygląda na fotkach, przecież waży "aż" prawie 5kg :D ;) Pewnie jak ma te swoje lata to się znudził komuś lub w pseudo nie było w niego dochodów i bach na ulicę...ehh..ludzie to debile :( I pytam o to co Basia - jak z DT od Ulv? Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 jaanna019 napisał(a):Dziadulek :) lubię dziadulki. Staruszki są fajne :) propozycja imienia? :) Ja niedługo znikam na trochę, ale wrócę! Quote
Borówka16 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Najfajniejszy to ma ten kiełek wystający :) A co do imienia-Dredzik, jestem za :) Quote
NikaEla Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Edi100 napisał(a):propozycja imienia? Dredzik to fajne imię dla staruszka :) Quote
arkadiusz Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Jak wracaliśmy z Kropką od weta zrobiliśmy mu pare zdjęć. Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Dredzik, może być:) Dredzik nie będzie dziś spał w szopie tylko gościnnie u cioci Biaka1:) Bożenko, dziękuję, że przyjechałaś po biedulka do Żmigrodu i że dasz mu schronienie w ciepełku:):) Jak dasz radę, napisz jak się w domu zachowuje. Quote
BIANKA1 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dredzik siedzi w kenelu na środku pokoju . Cały czas koczował pod drzwiami , a że ciemno , posesja ogromna , pełna zakamarków , to baliśmy się , żeby nam nie mykną między nogami . Jest przerażony ilością psów i kotów . Wszyscy przyszli go witac . Jest wielkości moich kotów .Przywiozłam go w kocim transporterku , gdzie zmieścił sie z wielkim recznikiem , i jeszcze się obracał .Prosiłam Ulv , czy nie może jutro go zabrac , bo odgryza się Rokiemu i może żle skończyć , nie mówiąc o przepadnięciu na podwórku .Powarkuje na psy , i chciał mnie uchlać . I to tyle . Quote
pa-ttti Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 pewnie się trochę porozmnażał, w końcu za krycie takim "yorkiem" ze 200zł można wziąć. potem się chłopak bezużyteczny zrobił, po co go leczyć, karmić, po co go nawet uśpić, to też kosztuje, znalezienie nowego domu też kosztuje, trzeba mieć czas i chęci. najłatwiej wykopać z domu, krzyżyk na drogę, miło było ale nasze drogi muszą się rozstać!!! papa przyjacielu, zarobiłeś co miałeś zarobić, żegnaj! na twoje miejsce jest już nowy, młody, płodny "york". Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 BIANKA1 napisał(a):Dredzik siedzi w kenelu na środku pokoju . Cały czas koczował pod drzwiami , a że ciemno , posesja ogromna , pełna zakamarków , to baliśmy się , żeby nam nie mykną między nogami . Jest przerażony ilością psów i kotów . Wszyscy przyszli go witac . Jest wielkości moich kotów .Przywiozłam go w kocim transporterku , gdzie zmieścił sie z wielkim recznikiem , i jeszcze się obracał .Prosiłam Ulv , czy nie może jutro go zabrac , bo odgryza się Rokiemu i może żle skończyć , nie mówiąc o przepadnięciu na podwórku .Powarkuje na psy , i chciał mnie uchlać . I to tyle . Bożenko, to niedobrze:( Szukam mu transportu i noclegu we wrocławiu na jedną dobę. Czy ktos zechce pomóc?:( Quote
Edi100 Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Chyba bedę miała transporcik do Wrocławia, bo xmartix bedzie jutro u mnie;) Tylko noclegu do niedzieli nam trzeba ulv, w niedziele po zawodach z Kra by Go odebrała. Halo wrocław? Quote
Recommended Posts