Viris Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Imię: Fafik Wiek: około rok płeć: pies rasa: ma coś z teriera Miasto: Ostrowiec Świętokrzyski sterylizacja: nie szczepienia: brak Kontakt w sprawie adopcji: 608339230 [email protected] Opis pies przebywa pod opieką OSPZ Animals z Ostrowca ROZLICZENIE: [SIZE=3]- 6 zł odrobaczenie + 5,50 zł z pozostałości z bazarku Anny Antoniny Pies przebywa pod opieką OSPZ Animals : http://www.dogomania.pl/threads/200462 Telefon wieczorową porą, kobitka jedzie pksem przez Polskę. Pies, biega od auta do auta po stacji benzynowej w Kunowie. Deszcz pada. Pojechałyśmy, mimo że nie było szans nigdzie go zabrać - zabrałyśmy. Akurat były kąpiele psów u nas, więc on poszedł pod szampon również. Śmierdział jak nieszczęście, zdjęcie ze stacji nie odda jego stanu i wyglądu. Wyglądał jak STARA BRUDNA SZMATA. Na razie udało się tylko ustalić że nie ma chipa. Nie miał obroży, nic. Quote
Viris Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Psiak został wykąpany, wyczesany z dredów. Zeszło kilka godzin ale ako tako wygląda. Niestety na śniegu szybko się upierdzielił więc zdjęcia są jakie są. Pies mieszka w kojcu i strasznie płacze. Nie stać nas na płatne DT. Prosimy o jakąkolwiek pomoc! Quote
mrs.ka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Viris szczerze podziwiam bo wiem ,że to było n i e m o ż l i w e ,żeby go zabrać a jednak ...zabrałyście psiaka!!! Ja oferuje allegro i ogłoszenia na tych najpopularniejszych portalach,wstawię go na małopolske bo mam transport do Krakowa,także tym się nie sugeruj. I wstawię go na wątek starachowicki z zaznaczeniem oczywiście ,że jest w Ostrowcu ,bo u nas teraz trochę medialnego szumu będzie to może większe zainteresowanie psiakami. A słuchaj ,ta kobitka co wtedy do mnie dzwoniła i twierdziła ,że za kilka dni może sie nim zaopiekować to się nie odezwała??? Napisz tylko ile może ważyć i tak orientacyjnie ile cm. w kłębie bo na zdjęciach to nie mozna określić ,czy mały ,czy mały-średni :) Quote
Viris Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Babeczka odzywa się cały czas, jednak nie da rady się psiakiem zaopiekować (tż alergik). Ma ogłaszać po znajomych i starać się szukać mu domku. Dzięki za wszystkie opcje pomocy - działaj śmiało. Tylko numer do adopcji podawaj taki jak tu w wątku (bo tamten to mój firmowy). Pies jest średni. W kłębie może ok 35 cm wagowo niestety nie wiem, może koło 10? Nie zważyłam, nie miałam siły. Poszukam zdjęcia "z człowiekiem". Quote
mrs.ka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 ok, te informacje wystarczą do ogłoszeń i oczywiście tel. podaje taki jak w poście #1 ,tylko pamiętaj,że jakby ktoś dzwonił z Krakowa to w sprawie transportu nie ma problemu ,tylko daj mi znać:) Fafik oczywiście śliczniutki:loveu: poproś może Ania102 ,żeby porozsyłała wątek bo ma doświadczenie Quote
aga38 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Faktycznie jest cudowny,poproszę Zuzkę2 niech go ogłasza Quote
erka Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Piękny jest:), mam nadzieję,że się komus spodoba:). Quote
Viris Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 On bardzo cierpi w kojcu, on kocha człowieka każdym kłaczkiem na swoim ciele. Nie zgadza się za bardzo z innymi psami u nas więc siedzi biedak sam. Quote
Zuzka2 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 Ogłosiłam Fafika na szerlok Kraków,Katowice,Warszawa i gumtree Kraków.Nie pisałam,że nie lubi innych psów.Gdzie przebywa podałam - z możliwością transportu.Jak zawsze-krótko i na temat;-) Quote
Viris Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Fajny psiak, musi szybko znaleźć człeka bo zgooopieje. Dziękujemy za ogłoszenia! Quote
mrs.ka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 a dlaczego Fafik jeszcze nie zaszczepiony, ja w ogłoszeniach piszę ,że zaszczepiony bo przecież w razie co to i tak bez szczepień nie wydacie do adopcji Quote
Viris Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 mrs.ka napisał(a):a dlaczego Fafik jeszcze nie zaszczepiony, ja w ogłoszeniach piszę ,że zaszczepiony bo przecież w razie co to i tak bez szczepień nie wydacie do adopcjiWiesz dlaczego? Dlatego że moja Klara raczyła umierać, dlatego że nikt inny jakoś nie kwapi się do zaszczepienia innych psów które są tam dłużej - w tym szczeniąt i muszę się o pomoc prosić!. Dlatego że wszyscy do mnie mają pretensje, gdy tak na prawdę powinnam siedzieć z moją Klarą i patrzeć czy oddycha. Dlatego że nie mamy skąd brać kasy, a w bazarkach pomaga jedna osoba. Zakładam za wszystko na co nie ma kasy z własnej kieszeni mimo że moje długi rosną. A i tak co chwile jakieś pretensje. Nie wiem jak Ty ale ja nie szczepię psa na dzień dobry, kilka dni kwarantanny i dopiero. Ostatnio mieliśmy psa zgarniętego z "wypadku" po 13 dniach u nas znaleźli się właściciele. Szczepienie na dzień dobry było by bezsensowne. Nie przesadzasz trochę w drugą stronę? Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Mnie też wet nigdy by nie zaszczepił psa bez odrobaczenia i potem 14dni kwarantanny,ale wiem,że niektórzy w jednym dniu podają tabletkę odrobaczającą i szczepią (np.w Starachowicach któryś wet tak robi). Quote
erka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Cudny Fafik, spragniony kontaktu z człowiekiem, cierpi w kojcu, bardzo prosimy o pomoc w szukaniu domu dla niego. Quote
mrs.ka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Viris ,nie denerwuj się bo to nie było oskarżenie tylko pytanie. Ja akurat szczepie psy na dzień dobry ,oczywiście po zbadaniu przez weta , jedynie w przypadkach kiedy konieczna jest sterylizacja aborcyjna to odkładam na dwa -trzy tygodnie. Ale każdy niech postepuje w/g swoich zasad. Widzę ,że jesteś rozżalona i pozostawiona sama sobie ,wiem ,że czujesz się bezradna ale musisz sobie poradzić bo z własnego doświadczenia wiem ,że tak już poprostu jest i liczyć można tylko na siebie. Sama wiesz ile razy ja jestem z kilkunastoma psami w domu i długami u weterynarza na tysiąc złotych albo i więcej. Też sama robię bazarki i nikt mi nie pomaga. Trzeba zacisnąć zęby i walczyć o te psiaki , zobaczysz ,że jesteś silna. Ja niewiele mogę Ci pomóc i tego nie obiecuję ale będę Faficzka wszędzie reklamować i wszystkim polecać. Quote
Zuzka2 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Choć to marne pocieszenie,to psiak ma b.dużą oglądalność,a to zawsze mnie cieszy,bo oznacza to,że ogłoszenie jest zachęcające;-)Szkoda,że nadal jest bez domu,ale ja wierzę,że ta oglądalność dobrze rokuje-ma większą niż rasowe psiaki.Wrzucę go zaraz jeszcze na morusek.Może jak zdążę to też do anonsów. Quote
Zuzka2 Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Co tak cicho u psa?Nikt nie chce takiego ładnego,białego kudłacza?:-) Odświeżam jego ogłoszenia na szerloku i wrzuciłam do anonsów Kielce i Radom. Quote
mrs.ka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ja też wszystkim proponuję, nawet tej kobitce od królików ,wiesz Zuzka o kogo chodzi:) Quote
Viris Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Bardzo dziękuję. Jak widać ja nie wyrabiam na zakrętach - nawet nie daję rady podnosić wątku. Wczoraj nasze psy odwiedził doktor Fafik został odrobaczony. A dzisiaj jadę na czesanko i zabiegi higieniczne więc będzie trochę zdjęć :) Quote
Zuzka2 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 mrs.ka napisał(a):ja też wszystkim proponuję, nawet tej kobitce od królików ,wiesz Zuzka o kogo chodzi:) Wiem,która;-)Tylko ja się bałam,że terierowaty to jej zrobi porządek z królikami:evil_lol: Ta od królików już do mnie nie pisze.Nie wiem czy dzwoniła do kogoś ws psiaka,bo wysłałam jej sporo do wyboru. Quote
AnnaAntonina Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Zapraszam do Fafika, śliczny z niego kudłacz. A mój osobisty kudłacz też się pochorował, to chyba jakaś 'epidemia' w OSPZ. Quote
Recommended Posts