madziai Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Około 18 wychodzę do sklepu a pod balkonem leży sobie maleństwo, które tylko nieśmiało na mnie spojrzało. A u nas dziś wichura taka, że aż chciało łeb oberwać...No to nie myśląc długo poleciałam do sklepu po jedzonko dla maleństwa następnie nakarmiłam. Po około dwóch godzinach poszłam zobaczyć czy nadal jest i zobaczyłam jak biedactwo chowa się za kioskiem, aby ten straszny wiater jej nie porwał... Zaraz wstawię zdjęcia malutkiego brudaska, którego tylko troszkę przekąpałam bo za bardzo się nie dał... Drogie Dogomaniaczki jakie kroki mam najpierw poczynić, bo mogę ją (to suczka) troszkę u siebie zatrzymać i zaprowadzić do weterynarza, a potem chciałabym znaleźć jej dom... Mam już dwa pieski i dlatego tego przesympatycznego maleństwa nie mogę zostawić, choć mam 4 letnią córę a ona cały czas za nią chodzi:lol: Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i bardzo proszę o porady, za które serdecznie dziękuję. a to ostatnie robione po krótkiej kąpieli...niewiele brudku się zmyło - jutro spróbujemy ponownie się przekąpać... Quote
nika28 Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Madziai, wydrukuj i porozwieszaj ogłoszenia o znalezieniu psa w okolicy tego sklepu... Może maleństwo się komuś zgubiło, chociaż widać że chyba długo się błąkał :( Sprawdź też u weta czy nie ma chipa. A jak się właściciel nie znajdzie, to trzeba porobić ogłoszenia i poszukać nowego domku :) On jest śliczny i na pewno szybko ktoś się zakocha :loveu: Quote
madziai Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Dzięki NIKA...w poniedziałek planuję iść z nią do weta...kupka dziś była nieciekawa, pełna robali. Dzisiaj zastanowię się nad imieniem i może jeszcze raz spróbuje przekąpać Przypominam sobie, że idąc do miasta tydzień temu widziałam ją z daleka...(mój sokoli wzrok w przypadku błąkających się piesków raczej się nie myli) więc z pewnością od dłuższego czasu jest bezpańska. Nad ogłoszeniami pomyślę.. boje się czy nie jest w ciąży... Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Szkoda, że nikt tu nie zagląda... Psinka znaleziona przeze mnie dwa razy wykąpana...nie opuszcza mnie na krok i nawet dziś nad ranem zaczęła sobie poszczekiwać. To chyba dobry znak, że szybko zapomnij o traumie z ulicy. Dodam, że wie co to kanapa i nie załatwia się w domu - czyli wychowana w domowych pieleszach. Jest bardzo łagodna (zero agresji) i z każdym dniem coraz mniej strachliwa... Kurcze chciałabym, aby znalazła super domek... TYCIA - bo tak ją nazwałam prezentuje się tak: Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Dogomaniacy ze Zduńskiej Woli....MOŻE WIECIE CZYJ TO PIESEK??? I mam jeszcze jedno pytanko czy TOZ działające u nas w mieście weźmie sunię, czy raczej odmówią??? Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi... Quote
anecik60 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 ja zagladam na ten watek codziennie z nadzieja ze juz znalazl sie jej domek:) jestem nowa na dogo i sama zabardzo nie wiem jak sie oglasza pieski i tak dalej. wogole jestesmy z roznych wojewodztw:( ona jest poprostu sliczna:) moze allegro jej zrobic jak myslisz? Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Dzięki za codzienne odwiedzinki...ja też jestem nowa "w te klocki"...zaraz wybieram się z nią do weta i zobaczymy co powie...pozdrawiam serdecznie Quote
nika28 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Czekam na wieści od weta :) Sunia cudna, myślę że szybko znajdzie domek :) Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Wróciłam właśnie od weta i okazało się, że jak nie mogę jej zatrzymać to pozostaje tylko zgłoszenie jej do Urzędu Miasta a oni naślą schronisko:angryy:... Dzwoniłam też do TOZ w swoim mieście i oni powiedzieli, że jak parę dni mogę sunię zatrzymać to przyjadą, sfotografują i wystawią ogłoszenie w gazecie i u siebie na stronie internetowej. Moja suka jest strasznie zazdrosna, ale postanowiłam Tycie kilka lub kilkanaście dni przetrzymać - oby udało się znaleźć D.S.!!! Tylko tak się zastanawiam co ze sterylizacją????????? Na razie ją odpchliłam, później odrobaczę a w tygodniu może uda mi się ją zaszczepić. Tylko tyle mogę zrobić w kwestii finansowej i D.T. Zrobiłabym banerek i bazarek dla Tyci ale nie mam pojęcia jak to się robi... Cioteczki pomożecie ze sterylizacją kochanej Tyci??? Ma około dwóch lat...i jest przecudowana.... Quote
anecik60 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 a sa w waszym miescie darmowe sterylizacje? Dobrze ze TOZ zrobi ogloszenia dla Tyci:) Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Raczej nie ma...weterynarz by coś chyba wspomniała...tak myślę... W każdym razie jak pójdę później po tabletkę na odrobaczonko to się zapytam... A u Ciebie Anecik sterylizują za darmo bezdomne zwierzęta??? Quote
anecik60 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 przez pare miesiecy sterylizowali bo jakas Pani finansowala. Moja suczka zalapala sie na to:) teraz juz nie ale podobno od marca Urzad Miasta ma sterylizowac za darmo, ale to jeszcze nic pewnego. Spytaj sie ile jak cos u was kosztuje sterylizacja. Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Przy następnej wizycie na pewno się zapytam. Dzięki Anecik... Quote
madziai Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Tablete na odrobaczenie mam...a sterylka kosztowałaby 150 zeta:(...przy moich obecnych finansowych możliwościach toż to MAJĄTEK!!! A darmowych sterylek niestety nie ma, ponoć TOZ też na początku roku nie ma na to kasy..dopiero w połowie roku... To jak tu zapobiegać bezdomności, jak miasto nie finansuje sterylek bezpańskich zwierzaków...:placz: Quote
Ada44 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 - trzymam kciuki za domek dla ślicznotki - jest malutka, to powinna szybko znależć, najlepiej na allegro , tak myślę, zrobić ogłoszenie,,,ale ja też jestem tu od niedawna i sie nie znam....moze wejdż na inne wątki i zapytaj kogoś, kto jest tutaj dłużej??? Quote
Ada44 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 - jeszcze raz przyjrzałam sie suni, ma chyba coś w sobie z owczarka szetlandzkiego, może wejdż na forum sheltie i napisz w adopcjach, że przybłąkał się mix z sheltie, to moze ktoś z miłośników tej rasy ją weżmie??? - spróbuj wybrać w googlach- owczarek szetlandzki- wejdż na forum, zarejestruj się i daj ogłszenie w dziale sos...może będzie miała szczęście.... Quote
anecik60 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 ja moge zrobic jej allegro tylko wymysl jakis tekst jaki mam zamiescic, tylko ze bede musiala podac do ciebie kontakt jakby ktos dzwonil i sie pytal o suczke,oka, (najgorzej ze bedzie wpisane inne wojewodztwo a niektorzy jak wyszukuja pieski to po wojewodztwach chyba, ale warto sprobowac:) a na sterylke moze uda nam sie jakos nazbierac, wiesz o co chodzi w tych bazarkach? no i zamiesc jeszcze tam gdzie Ada44 napisala:) ona jest sliczna musi ktos ja wziac:) Quote
madziai Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Dzięki wielkie dziewczyny...dziś porozwieszam ogłoszenia u mnie w Zduni i poczytam o co chodzi w bazarkach. Mam parę rzeczy na zbyciu więc może uda się uzbierać na sterylkę. Co do owczarka szetlandzkiego to faktycznie coś w tym jest. Zajrzę na owczarkowe forum. Tycia jest naprawdę cudowna...tak, jak pisałam wcześniej chodzi za mną krok w krok (nawet do WC), w domu się nie załatwia, piszczy za mną jak wychodzę z domu i szczeka na moją sukę (to się mała bestyjka rozbestwiła:lol:). Będzie naprawdę oddaną sunią i prawdziwym przyjacielem. Oczywiście jestem za Allegro...nad tekstem się zastanowię...dziś mają być z TOZ lub jutro więc może poczekajmy co powiedzą (łudzę się, że może przyjadą z pomysłem na domek...ehhh te marzenia:roll:). Tycia dziękuje Wam za wsparcie i przesyła buziaki. TRZYMAJMY KCIUKI ABY DOMEK SZYBCIUTKO SIĘ ZNALAZŁ. Quote
madziai Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Właśnie zalogowałam się na forum http://www.shelties.pl/forum ...czekam tylko na zgodę administratora (swoją drogą z taką procedurą się jeszcze nie spotkałam) i wystawiam Tycię do adopcji... Quote
madziai Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Właśnie za poradą jednej Dogomaniaczki wystawiłam ją na wątku MIKROPSY W POTRZEBIE...zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-og%C5%82aszaj%C4%85c-swoje-MIKRUSY-pami%C4%99tajcie-o-innych-kt%C3%B3re-cierpi%C4%85!?p=16276791#post16276791 Oczywiście ten wątek nadal aktualny... Quote
madziai Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 anecik60 napisał(a):[quote name='madziai']Oczywiście jestem za Allegro...nad tekstem się zastanowię...dziś mają być z TOZ lub jutro więc może poczekajmy co powiedzą (łudzę się, że może przyjadą z pomysłem na domek...ehhh te marzenia:roll:). oka, to daj znac kiedy mam wystawic ja na allegro:) dam znać dam... Quote
anecik60 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 [quote name='madziai']Oczywiście jestem za Allegro...nad tekstem się zastanowię...dziś mają być z TOZ lub jutro więc może poczekajmy co powiedzą (łudzę się, że może przyjadą z pomysłem na domek...ehhh te marzenia:roll:). oka, to daj znac kiedy mam wystawic ja na allegro:) Quote
madziai Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Była u mnie Pani z oddziału TOZ i zrobiła kilka zdjątek do ogłoszeń w gazecie i na stronę internetową...trochę z nią porozmawiałam i okazało się, że sterylizują suki jak z Warszawy dostają kasę - na chwile obecną jej nie dostali...może jak Tycia znajdzie domek to uda się ją wysterylizować...może może Domek potrzebny na cito bo moja suka na nią warczy i boję się, żeby maleństwu nic się nie stało:crazyeye: Quote
madziai Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 Anecik myślę, że z Allegro poczekajmy jeszcze kilka dni...na chwilę obecną jestem w trakcie rozwieszania ogłoszeń w swoim mieście i cichutko liczę na to, że może ktoś ją szuka...z drugiej strony może ktoś z mojego terenu będzie chciał ją przygarnąć...(mogłabym sprawdzić przyszły domek)... Ale Allegro cały czas biorę pod uwagę, gdyż postaram się zrobić wszystko, aby nie trafiła do schronu...toż to maleństwo kochane by sobie tam nie dało rady a mi pękłoby serducho...:shake: Quote
Recommended Posts