Isadora7 Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 [quote name='tanitka']jamnisiu, ty wciąż bez domu? :([/QUOTE] No niestety. dzisiaj mam nadzieję sie już wyrobie z allegro dla niej Quote
luka1 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 sprawdzała te ciemniejsze miejsca - to takie kolor sierści. Pies nie ma zmian chorobowych. Jest bardzo wesołym psiakiem, ale z kotami się nie bawi, traktuje je bardzo poważnie - jak szkodniki i je tempi. A więc dom nie może być zakocony. Quote
Anna K. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 U mnie czeka ciepły pokój, cisza i spokój (kotków nie ma), dobra miska, opieka wet, spacery, weekendowe wyjazdy ze znajomymi psiarzami, no i ja....Tyle mogę zaoferować. Jest tylko jedno "ale"...czy ona wytrzyma sama 12 h/4x w tyg.? Jeżeli chodzi o sprzątanie po psie, zniszczenie czegoś - to dla mnie nie ma problemu. Tylko o kontakt. Czytałam wątki na dogo o pozostawianiu psa na długi okres czasu. Wiem, że opinie choć różne, nie są temu przychylne. Quote
luka1 Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 w tej sytuacji jednak musiałabyś mieć koty - przecież psina musiałaby się czymś zająć. :evil_lol: Quote
Anna K. Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Pewnie nie jeden kotek nawinie się jej na spacerku :) A spacerki byłyby full wypas, bo ja chodzić baaardzo lubię. Może znajdzie się osoba bardziej dyspozycyjna niż ja. Wszystko dla dobra suni. Quote
tanitka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [QUOTE]czy ona wytrzyma sama 12 h/4x w tyg.? [/QUOTE] a ktoś mógłby ją choć w międzyczasie na krótko wyprowadzić? Quote
tanitka Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ale sa na to pieniądze i nie ma co z nią zrobić po sterylce, czy nie ma ani jednego, ani drugiego? Quote
luka1 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 pieniądze na sterylkę to może i są, tylko własnie co po ? Quote
luka1 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Właściwie nie wiem. Guła jedna - nawet nie zapytałam Ale się dowiem. Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 A czy ona była odrobaczona lub zaszczepiona na cokolwiek? Quote
luka1 Posted February 13, 2011 Author Posted February 13, 2011 Właściwie nie wiem. Guła jedna - nawet nie zapytałam Ale się dowiem. Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Może warto zgłosić suczkę tutaj [url]http://www.dogomania.pl/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-%C5%81ap?p=16304094#post16304094[/url] można dostać 150zł dofinansowania na sterylizację Quote
leni356 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Wstawiłam jamnisię też na stronę: [URL]http://www.psydoadopcji.pl/2011/02/jamnisia-do-adopcji/[/URL] Jak się już znajdzie ktoś zainteresowany to może ją oddać tam gdzie Ludwik był kastrowany? sterylka 150 zł kosztuje i może zostać w szpitaliku lecznicy parę dni. Oby tylko się fajny domek znalazł :thumbs: Quote
Mika31 Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 ciocie trzeba ją wykastrować jest młoda ładna niech nie trafi do pseudo Quote
mamanabank Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Ja też o to błagam, błagam, błagam :modla::modla::modla: Jeśli nie będzie lepszej opcji mogę ją potem zabrać do siebie. Quote
Anna K. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='tanitka']a ktoś mógłby ją choć w międzyczasie na krótko wyprowadzić?[/QUOTE] Niestety, tanitko, nie mam nikogo. Zresztą problemem nie jest to, że suńka załatwi się w domu. Przynajmniej u mnie. Myślałam o "wyprowadzaczach", ale ja z tych, co obcej osobie kluczy do mieszkania nie dam. Pracy z dnia na dzień też nie zmienię. Chociaż kto wie... ;) Sunia musi być obowiązkowo wysterylizowana przed adopcją, inaczej trafi do schronu z kolejnym przychówkiem. P.s. Nawet mieszkanko mam na parterze, wszystko pod jamnika :) Quote
malagos Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 Anno K - tylko problem w tym, ze pies będzie wstrzymywał potrzeby fizjologiczne, przez te 12 godz., a to nie jest najlepsze dla jego zdrowia. Żeby to było 7-8 godz............ Quote
Anna K. Posted February 13, 2011 Posted February 13, 2011 [quote name='malagos']Anno K - tylko problem w tym, ze pies będzie wstrzymywał potrzeby fizjologiczne, przez te 12 godz., a to nie jest najlepsze dla jego zdrowia. Żeby to było 7-8 godz............[/QUOTE] Jedne się wstrzymują, inne nie. Jestem gotowa postawić piaskownicę z wysianą trawą i przynieść trochę zapachów z podwórka. Ale zgadzam się, nie po to szuka się pieskowi domu żeby testować jego zwieracze. Ktoś dyspozycyjny trafi się pewnie lada chwila. Czas płynie a suńka marznie w schronie :( Quote
leni356 Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='tanitka']a gdzie ta lecznica jest Leni?[/QUOTE] Gocław, niedaleko Ciebie. Quote
tanitka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 no to ja ja mogę do lecznicy zabrać we wtorek (jutro) po południu jadąc z Łodzi do Warszawy i ją tam zostawić na sterylkę, a potem mamanabank by ją przejęła na DT? :) Quote
mamanabank Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 Jeśli jest taka potrzeba (i zgoda ;-)) mogę ją zabrać potem do siebie, czyli do Łowicza. Quote
mamanabank Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 [quote name='Isadora7'][B]mamanabank[/B] ja ewentualnie mogę jakąś wyprawkę dać dla dziewczynki - spanko, ubranko, kocyki (nóweczki).[/QUOTE] Suuuuuper! Bardzo super! Quote
Recommended Posts