Czaruś Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 fioneczka napisał(a):doszła wpłata od Agnieszki32 ... Aguś dziękujemy !! brakuje już tylko wpłaty od Oli koleżanki Sandry, zuza911 i Ivo_ Ola wyśle dziś, bo nawet rano pisała mi smska :) Quote
fioneczka Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ARDNAS napisał(a):Ola wyśle dziś, bo nawet rano pisała mi smska :) Sandra ale ja tylko tak informacyjnie ... ja nie poganiam :oops: Quote
Czaruś Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 fioneczka napisał(a):Sandra ale ja tylko tak informacyjnie ... ja nie poganiam :oops: Ja wiem Asiu :) ja tez tylko tak informacyjnie pisałam :) Quote
baster i lusi Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ja już nie mam sił proszę zobaczcie http://www.dogomania.pl/threads/202381-6-miesi%C4%99czny-mix-amstafa-i-CC.-Pan-zmar%C5%82-dzieci-w-domu-dziecka-a-on-sam-na-ulicy Quote
fioneczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 u Ineczki prawie ok ... tylko oczka jeszcze zaczerwienione i łupież cały czas jest ... no ale to zaledwie kilka dni pipka nabrzmiała taka jak była no i lala nie wytrzymuje do rana w ciągu dnia nie ma problemu ale w nocy siq robi w pokoju, jednak posłanka nie moczy bezwiednie więc nie ma tragedii być może osłabiony pęcherz i problem z sierścią to efekt narkozy ... przecież od 26 stycznia niewiele czasu minęło a ona tą skóreczkę ma ogólnie bardzo delikatną nie ma nadmiernego pragnienia mała jest bardzo radosna, rozrabia na wybiegu jak pijany zając, problemem jest chęć wieszania się na gałęziach, nawet tych które są 2 metry nad ziemią, no i ciąga na smyczy jak parowóz, ale dostała trochę czasu na korzystanie z życia a naukę rozpocznie za kilka dni. Pięknie zjada swoje porcje, smakują jej przede wszystkim te polane omeganem (tylko mało tego w butelce i kupić trzeba będzie niedługo) jutro będę dzwoniła do dr Popiela sprawdzić jak tam posiew dam znaka ;) Quote
diuna_wro Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 może Furagin trzeba podać? Mogę wysłać. Jutro jadę do banku po te hasła do przelewów, bo pocztą to się chyba nie doczekam nigdy. Od razu wieczorem zrobię przelew na ten spray. Na klinikach, na łupież mojego tymczasa ostatnio sprzedali mi HydraSpray Inka Blondinka jest podobno po dzieciach, może stąd taka pipka wystająca? Quote
fioneczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 diuna_wro napisał(a):może Furagin trzeba podać? Mogę wysłać. Jutro jadę do banku po te hasła do przelewów, bo pocztą to się chyba nie doczekam nigdy. Od razu wieczorem zrobię przelew na ten spray. Na klinikach, na łupież mojego tymczasa ostatnio sprzedali mi HydraSpray Inka Blondinka jest podobno po dzieciach, może stąd taka pipka wystająca? mi doktory wspomniały o Vetriderm spray i tego póki co będę się trzymała ;) bo szamponów Vetriderm uzywam i są dobre a jak ten Hydra Spray ? ... działa ? moja Mona po dzieciach nie jest ale przy urojeńcu taką pipkę miała wyślę nr konta na PW ... dziękuję :Rose: Quote
diuna_wro Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 z tych zaróżowień tylko spojówki zostały? uszy już OK? Quote
fioneczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ale on całkiem nieźle w opisie brzmi i jest tańszy !! muszę zrobić rozeznanie czy u nas się go dostanie nie musi być drogi ... ma być skuteczny uszka były zaróżowione i ciepłe ale po zastrzyku "zbladły" tylko na jak długo? steryd o przedłuzonym działaniu działa do 5-7 dni zobaczymy jak będzie w sobotę a z furaginem się wstrzymamy bo ona tylko przerwy nocnej nie wytrzymuje, nie podsiqje więc myślę ze to nie wina pęcherza jutro będę z Markiem rozmawiać to podpytam jak tam sytuacja Quote
diuna_wro Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 ten spray: http://www.eurowet.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=221&Itemid=45 śmierdzi okrutnie, ale szybko działa. Ja tak tylko wspominam, że takie cuś też jest. To czekam na nr konta Quote
diuna_wro Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Jakby co, mam dostęp do leków ludzkich na receptę, bez recepty i w cenach hurtowych. Np. Encorton Quote
fioneczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 diuna_wro napisał(a):Jakby co, mam dostęp do leków ludzkich na receptę, bez recepty i w cenach hurtowych. Np. Encorton będę pamiętać ;) jednak ja też mam dojście do leków które stosowane są przy alergiach, chorobach autoimmunologicznych itp bo mąż choruje i póki co wolałabym żeby to podanie sterydu w zastrzyku było jednorazowe bo przy osłabieniu po sterydach bakterie szaleją itd ... z Fionusią moją to przerobiłam :( Quote
diuna_wro Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 w sobotę zauważyłam, że większość psów u nas ma teraz zaczerwienione uszy, błony międzypalcowe i łupież. Inka była gładziutka i jasna Quote
Uru Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 Fioneczko podaj mi tez numer konta na inke. niebawem na koniec miesiaca bede wplacac deklaracje. Quote
fioneczka Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 doszła wpłata od Ivo_ ... dziękuję!!! Quote
fioneczka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 doszła wpłata od Oli i zuza911 DZIĘKUJĘ :Rose: pewnie nie każdy zagląda w rozliczenia więc wkleję tutaj ;) fioneczka napisał(a):może zróbmy tutaj post rozliczeniowy: deklaracje stałe fioneczka 50 wpłacone luty zuza911 50 (niebieskie forum) wpłacone luty Ivo_ 50 (niebieskie forum) wpłacone luty mad-len 20 (niebieskie forum, na dogo corrida ;)) wpłacone luty ARDNAS 40 wpłacone luty mroofka 20 zł wpłacone luty ciocia mroffki 10 zł wpłacone luty baster i lusi 20 zł wpłacone luty Uru 20zł wpłacone luty 10,- Ania z Poznania 20zł wpłacone luty Ola, koleżanka Sandry 30 zł wpłacone luty Basia koleżanka Sandry 10zł wpłacone luty Basia&Safi 10 zł (od marca) Agnieszka32 50 zł wpłacone luty ............................. razem 400,- :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: będę tańczyć i śpiewać !!!!! deklaracje jednorazowe zuza911 100,- na transport wpłacona gryf80 100,- wpłacona Amazonka71 30,- (niebieskie forum) wpłacona Chita 30,- wpłacona Etta 70,- wpłacona własciciel Bruna, P.Krzysztof 200,- wpłacona Enigma79 20zł wpłacona KOKI z niebieskiego 50,- wpłacona ................................ razem 600,- Fur dorzuci coś jednorazowo w połowie miesiąca (mam przypomnieć) DZIĘKUJĘ , Wszystkim Wam bardzo dziękuję !!! WPŁATY NA KONTO LUTY 2011 Pan Krzysztof 200,- 7.02.11 jednorazowa baster i lusi 20,- 8.02.11 stała fioneczka 50,- 8.02 stała ARDNAS 40,- 9.02 stała Basia 10,- 9.02 stała Gryf80 100,- 9.02 jednorazowa KOKI 50,- 9.02 jednorazowa Amazonka71 30,- 9.02 jednorazowa Etta 70,- 9.02 jednorazowa Enigma79 20,- 10.02 jednorazowa Chita 30,- 10.02 jednorazowa Ania z Poznania 20,- 11.02 stała mroofi 30,- 11.02 stała (za siebie i Ciocię) 11.02 stała mad-len/Corrida 20,- 11.02 stała Uru 10,- 12.02 stała Agnieszka32 50,- 14.02 stała Ivo_ 50,- 15.02 stała Ola 30,- 16.02 stała zuza 911 150,- 16.02 stała i jednorazowa ............................................................................ razem: [SIZE=3]980 zł [FONT=Lucida Sans Unicode]Dziękuję !!! :Rose:[/FONT] wydatki: 8,- obroża 10.02 - paragon post 134 10,- KalmAid 10.02 100,- podróż 12.02 (zrobiłam łącznie 430 km, 10l/100 gaz 2,70) 50,- leki na AR wrocław 12.02 faktura post 134 30,- zeskrobina na posiew mykologiczny 12.02 potwierdzenie post 134 400,- hotel od 12.02 - 12.03 100,- na transport Rafika http://www.dogomania.pl/threads/202054-Około-9-miesięczny-PROBLEM.-Bity-zagłodzony-w-typie-AST!!!-POMOCY!!-Ostrowiec-Św potwierdzenie przelewu w poście 170 ............................ razem 698,- stan skarpety balb-Inkowej na dzień 16 lutego +282 zł Zadeklarowane bazarki i wpłaty: Alicja napisał(a):Fioneczko , w takim razie z mojego bazarku coś do was pójdzie... nie wiem jeszcze jak podzielę ale zanim w końcu z nim wystartuję to myślę sytuacja u psiaków się wyklaruje "baster&lusi" napisał(a):myśle nad bazarkiem z ciasteczkami dla piesków.Gdy mi to wypali pomogę. furciaczek napisał(a):W polowie miesiaca postaram sie jednorazowo cos wplacic, prosze fioneczko tylko o przypomnienie bo moze mi wyleciec z glowy. diuna_wro napisał(a):czekam na nowa liste haseł do przelewów i wpłace na spray Quote
Kana Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Księgowa z Ciebie jak się nie patrzy :loveu: Quote
Czaruś Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 PRZEPRASZAM, ALE BRAKUJE TYLKO 50 ZŁ STAŁEJ DEKLARACJI http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&p=119755#p119755 Smutny Rysio może zamieszkać koło Inki :) Quote
fioneczka Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Kana napisał(a):Księgowa z Ciebie jak się nie patrzy :loveu: to zboczenie zawodowe jest ;) ... się nie naginaj ze mnie lubię jak jest jasno i przejrzyście :p ARDNAS napisał(a):PRZEPRASZAM, ALE BRAKUJE TYLKO 50 ZŁ STAŁEJ DEKLARACJI http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&p=119755#p119755 Smutny Rysio może zamieszkać koło Inki :) wierzę że się uda ... że już w ten weekend niuniek zawita u Marka Quote
Viris Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Potwierdzam wpłatę 100 zł z Balbinkowego konta na konto Rafika z Ostrowca. Jeśli Balbince zabraknie funduszy to proszę o info - postaramy się oddać tą wpłatę jakimś bazarkiem! Ogromnie dziękujemy. Quote
Kana Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Spoko loko tera Ineczka nasza nie zginie :) Dziewczyny jedna blondyna z niebieskiego forum znów szaleje i zbanowała mnie na miesiąc... Chyba chyba przestane się bawić w dobrą dziewczynkę z idiotkami i zakończę etap ratowania psów... Mam po prostu dość żenujących ludzi. Quote
fioneczka Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Kana a ja uważam że nie trzeba zwijać ogona pod doopę tylko robić to co robić chcemy, i może głupio to zabrzmi ale robić to "na własny rachunek". Za bardzo emocjonalnie podchodzimy do pewnych spraw ... powinnyśmy rzucić na luz. Powiem Ci szczerze, że nie dalej jak wczoraj pomyślałam o tym, że w chwili kiedy Ineczka znajdzie swój ukochany, jedyny domek ja spadam. Będę spokojniejsza, nie będę się przejmować, zajmę się sobą ... zacznę chodzić do kosmetyczki, fryzjera, na basen - w końcu mnie będzie na to stać. Odpocznę sobie psychicznie. Sytuacja sprzed dwóch dni pokazała mi, że powinnam trochę spasować. Angażuję się niepotrzebnie i próbuję pomóc tylko po to żeby ktoś później strzelił focha. Róbmy koleżanko to co robimy, to co dyktuje nam serce, tylko róbmy to z pewną rezerwą ;) A odnośnie Ineczki. Wczoraj rozmawiałam z Markiem. Oczka troszkę lepiej. Dziewczynka uwielbia głaskanie i czesanko. Łupież mniejszy ale jeszcze dość widoczny szczególnie na grzbiecie. Mała szaleje jak prawdziwy szczyl, szaleje do tego stopnia że zapomina że na dworze trzeba załatwić wszystkie sprawy łącznie z siq i qp no i zdarza się jej że chwilę po spacerze nafajda w pokoju. Będę dziś dzwoniła żeby sprawdzić czy coś urosło w posiewie. Na sobotę jestem umówiona z Markiem, na wspólny spacer z Moną i Inką ... może się nie zjedzą dziewczyny. Quote
Uru Posted February 17, 2011 Author Posted February 17, 2011 Rezerwa jest potrzebna. Dosłownie robić swoje ,porządnie jak trzeba i to na prawde załatwia pewne sprawy niedomówien. A propos Inki to zazdroszcze tego wspólnego spacerq! :) Quote
bros Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 :) przez chwile poczułam się jakby o mnie mowiono :) ciotki ta rezerwa, ten dystans jest niezbędny :) dopiero poznałam co znaczy samej zajmować się adopcjami, bardzo to wypalające, a o tej kosmetyczce i fryzjerze to jakbyś mi fioneczko wyjęła z moich myśli :) za spacer trzymam kciuki :) mocno - dziewczyny fajne są a mają mądrych przewodników wiec liczę na ciekawą fotorelację :) Quote
Kana Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Fioneczko kocham Cię wiesz :loveu: Nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu :iloveyou: Masz rację, musimy działać dalej :) Pomóżcie 7 letniej Pitce Dorze, oddana do schronu przeżywa dramat. http://www.dogomania.pl/threads/202520-KRAK%C3%93W-PILNIE!!!-7-mio-letnia-pittbullka-red-nose-trafi%C5%82a-do-schroniska.?p=16337930#post16337930 Quote
Recommended Posts