Jump to content
Dogomania

Galeria Bibi- czyli świat w kolorach black&white

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest papillonek
Posted

[quote name='Maalwi']Mama Bibianki to mega obżartuch a ona jest bardzo wybredna i połowe smakołyków i karm nie używam, bo ona ich nie je, więc różne grzywacze się zdarzają[/QUOTE]

Rozumiem ;) A ulubione przysmaki i karmy to?

Posted

[quote name='papillonek']Rozumiem ;) A ulubione przysmaki i karmy to?[/QUOTE]

hmm jej ulubione to na pewno przysmaki ze 100% mięsa, np z Brita oraz słoiczki z przysmakami maced.
Karme nową je przez 1 góra 2 dni a potem dla niej już jest stara :D
Ale do tej pory chyba najbardizej wsuwa Joserę chociaz i tak jej to idzie baardoz, bardoz słabo.

Czasami gryzaki do czyszczenia zębów zje, czasami jak jej się przypomni to pogryzie kość,ale rzadko :D

Guest papillonek
Posted

Marny z niej jadak :)
A może wypróbuj jakąś inną karmę?

Posted

[quote name='papillonek']Marny z niej jadak :)
A może wypróbuj jakąś inną karmę?[/QUOTE]

Ojj gybym tak ciągle próbowała, to bym nie miała gdzie mieszkać :D Cały dom by karmy zapełniały.
Daria, a pamietasz jak byłas, to przytszła paczka z Joserą i jak oba psiaki wpiepszały :D

Posted

[quote name='FredziaFredzia']A czemu nie wyszło z maluchem na przechowaniu? ;)[/QUOTE]

To wina przypadku, nie uzgodnienia, kolezanka nie wchodizłą na fejsa, a mi się skasował jej numer, potem z samego ranka widizałam, jak wyjeżdżała :)
Szkoda trochę, jej sunia jest Super ;)

Guest papillonek
Posted

[quote name='darii_iia']Karm, to ona już próbowała bardzo dużo...A Bibi i tak nie je. Byłam świadkiem jaka z niej wybredna sunia. :D
Btw. Mój Grzywacz, to też obżartuch. ;)[/QUOTE]

Może trzeba ją nakręcić na jedzenie??

Posted

[quote name='papillonek']Może trzeba ją nakręcić na jedzenie??[/QUOTE]
ja mam takiego niejadka w domu. nie da się jej nakręcić na jedzenie. ręce opadają. jakby mogła to by i 5 dni nie jadła, żebra na wierzchu, po cieczce schudła prawie pół kilo (przy wadze 5 kg :placz:). ona po prostu nie lubi. modli się nad miską. wybrzydza. marudzi. jak byliśmy u rodziców to prawie nic nie jadła, w domu ma towarzyszkę to trochę je - żeby tamtej nie dać - ale jak na to jedzenie patrzę to mam ochotę jej dać w łeb :p
także ja rozumiem Malwi, niektórych psów po prostu się nie da nakręcić na żarcie - ja jakbym moją przegłodziła to jedyne co bym uzyskała to suka-szkielet. wcale by nie zaczęła od tego jeść.
oczywiście nie cuduję, nie zmieniam ciągle karm, ma jeść co dadzą a jak nie to papa jedzonko :diabloti: ale to jedzenie to jest takie modlenie się nad michą :roll:
przy czym smaki wszelkiego rodzaju zjada, lubi na nie pracować, ładnie się nakręca, ale jak tylko dam karmę to pluje dalej niż widzi. małpiszon jeden :) :loveu:
ostatnio pobiła rekord plując tranem (płynnym - który jej wlałam do dzioba)

Posted

[quote name='Błyskotka']Przyszłam w odwiedziny :).
Bibi jest śliczna :)[/QUOTE]

Witamy i dizekujemy :)

A jak...?

Posted

[quote name='Jaga.']ja mam takiego niejadka w domu. nie da się jej nakręcić na jedzenie. ręce opadają. jakby mogła to by i 5 dni nie jadła, żebra na wierzchu, po cieczce schudła prawie pół kilo (przy wadze 5 kg :placz:). ona po prostu nie lubi. modli się nad miską. wybrzydza. marudzi. jak byliśmy u rodziców to prawie nic nie jadła, w domu ma towarzyszkę to trochę je - żeby tamtej nie dać - ale jak na to jedzenie patrzę to mam ochotę jej dać w łeb :p
także ja rozumiem Malwi, niektórych psów po prostu się nie da nakręcić na żarcie - ja jakbym moją przegłodziła to jedyne co bym uzyskała to suka-szkielet. wcale by nie zaczęła od tego jeść.
oczywiście nie cuduję, nie zmieniam ciągle karm, ma jeść co dadzą a jak nie to papa jedzonko :diabloti: ale to jedzenie to jest takie modlenie się nad michą :roll:
przy czym smaki wszelkiego rodzaju zjada, lubi na nie pracować, ładnie się nakręca, ale jak tylko dam karmę to pluje dalej niż widzi. małpiszon jeden :) :loveu:
ostatnio pobiła rekord plując tranem (płynnym - który jej wlałam do dzioba)[/QUOTE]

Toż to lama, nie grzywacz :D

Nie, no ostatnio zauważyłam,ze im wiecej pies biega, to tym głodniejszy jest a Bibi nawet wczooraj pozarła kilka granulek karmy z psim jedzeniem w puszce, ale u mnie też tak nie ma, ze jak nie zje to kupuję nowa karmę, ma jeść a jak nie to tez zabieram,ale zauważyłam,że wsuwa ostatnio suchą z mokra karmą słabo idzie ale je :)

Guest papillonek
Posted

[B]Nakręcanie:[/B]
Nie przesadzajmy ,nie ma mowy żeby zdrowy pies się zagłodził ;) Nakręcić,czyli sprawić żeby jedzenie było największą wartością.A nie leżało cały dzień w misce .15 min zabierasz jak nie zje i czeka do wieczora.Nie je 5 dni?6-ego zje jak mu się w tyłku przegłodzi nic się nie stanie oprócz tego że potem zje wszystko ;)Oprócz tego jest wiele sposobów na nakręcanie psa,kulki turlane po dywanie,drugi pies jedzący karmę z twojej ręki ,a Ty go chwalisz (przy zazdrośniku pójdzie łatwo). Albo na komendy ,pomęczy się żeby zasłużyć i zje nawet ,,gooowno w papierku'' :evil_lol:

Posted

Można też dosmaczać;) ja jak Doti nie chciała jeść "lepszego" suchego to brałam kawałek szynki i 'tłuściłam' jej karmę wtedy zapaszek przyciągną i zjadła wszystko:) albo olejem;) Dla mnie dobrym sposobem była tez Josera fesival bo miała apetyczny sosik;)

Guest papillonek
Posted

[quote name='westie_justa']Można też dosmaczać;) ja jak Doti nie chciała jeść "lepszego" suchego to brałam kawałek szynki i 'tłuściłam' jej karmę wtedy zapaszek przyciągną i zjadła wszystko:) albo olejem;) Dla mnie dobrym sposobem była tez Josera fesival bo miała apetyczny sosik;)[/QUOTE]

Absolutnie! Nie warto od razu kłaść nowej karmy pełną michę bo pies(niejadek) się zniechęci! najpierw po kulce ;)

Posted

[quote name='westie_justa']Można też dosmaczać;) ja jak Doti nie chciała jeść "lepszego" suchego to brałam kawałek szynki i 'tłuściłam' jej karmę wtedy zapaszek przyciągną i zjadła wszystko:) albo olejem;) Dla mnie dobrym sposobem była tez Josera fesival bo miała apetyczny sosik;)[/QUOTE]

Bibi je własnie tą Joserę i o jaki znowu sos chodzi? ciagle o tym słyszę a ja żadnego sosu nie mam!

papillonek- Bibi przegłodziłam 3 dni hahaha potem zjadła a potem znów nie,dziwny pies :D
turlanie kulek po podłodze nic nie jade, drugi pies też nie, bo go nie posiadam (do czasu :diabloti:) Wiec nie ma na nią sposobu :roll:

Posted

Witam w galerii Bibi- śliczna dziewczynka- planujecie karierę wystawową? Wd mnie jest piękna...

Znam z autopsji problemy z niejadkiem- moja Chicca taka jest... Już na głowie staję, żeby jadła więcej, co chwilę próbuję podpasować nowe karmy, które inni mi polecają- do tej pory sprawdziła się Acana dla większych psów- dobra bo na zwierzęcym tłuszczu. Próbowałam też diety BARF- no i to był błąd, wszystko co wcześniej przytyła, na BARFie zrzuciła...

Posted

[quote name='Maalwi']Bibi je własnie tą Joserę i o jaki znowu sos chodzi? ciagle o tym słyszę a ja żadnego sosu nie mam!

papillonek- Bibi przegłodziłam 3 dni hahaha potem zjadła a potem znów nie,dziwny pies :D
turlanie kulek po podłodze nic nie jade, drugi pies też nie, bo go nie posiadam (do czasu :diabloti:) Wiec nie ma na nią sposobu :roll:[/QUOTE]
Chodzi o Josere Festival , jak ją zalejesz wodą powstaje sosik. Ponoć apetyczny, moja niejadka była innego zdania;)

Posted

[quote name='arielka186']Witam w galerii Bibi- śliczna dziewczynka- planujecie karierę wystawową? Wd mnie jest piękna...

Znam z autopsji problemy z niejadkiem- moja Chicca taka jest... Już na głowie staję, żeby jadła więcej, co chwilę próbuję podpasować nowe karmy, które inni mi polecają- do tej pory sprawdziła się Acana dla większych psów- dobra bo na zwierzęcym tłuszczu. Próbowałam też diety BARF- no i to był błąd, wszystko co wcześniej przytyła, na BARFie zrzuciła...[/QUOTE]

My już na wystawki chodizmy :)

Bibi jejadek,ale tak meega źle to nie jest ;)
teraz też spróbuję Acanę

Posted

Malwi Bibi ma to chyba po Queście potrafi zasnąć przy jedzeniu albo właśnie modli się nad nim.Oczywiście jedzonko musi mieć przygotowane w misce ale wysypane na kafelki to wtedy może łaskawie zje.
Ostatnio znalazłam na niego sposób i jak się obija przy jedzeniu to wołam Joya (zje wszystko i wszędzie) jak tylko słyszy że idzie to wtedy szybko zje wszystko.Nie ma chytrość :)

Posted

[quote name='papillonek'][B]Nakręcanie:[/B]
Nie przesadzajmy ,nie ma mowy żeby zdrowy pies się zagłodził ;) Nakręcić,czyli sprawić żeby jedzenie było największą wartością.A nie leżało cały dzień w misce .15 min zabierasz jak nie zje i czeka do wieczora.Nie je 5 dni?6-ego zje jak mu się w tyłku przegłodzi nic się nie stanie oprócz tego że potem zje wszystko ;)Oprócz tego jest wiele sposobów na nakręcanie psa,kulki turlane po dywanie,drugi pies jedzący karmę z twojej ręki ,a Ty go chwalisz (przy zazdrośniku pójdzie łatwo). Albo na komendy ,pomęczy się żeby zasłużyć i zje nawet ,,gooowno w papierku'' :evil_lol:[/QUOTE]

miałaś psa niejadka ?

Posted

A u mnie nawet to nie pomaga... Jak je z Pakiem i Arielką (no i drugą chi Milką) to zamiast jeść stoi nad miską i warczy... Kiedy karmię małe osobno- też trochę zje, a resztki pozwala żeby zjadła Mila (przez co mi trochę przytyła:roll:). Teraz przeczytałam o tej Joserze- dobra ta karma? Smakuje? Może wypróbuję... Natomiast Acanę z czystym sumieniem polecam- my od kilku dni znów do niej wróciłyśmy, ale chciałabym małej urozmaicić jedzonko- dlatego pomyślałam o Josera... Znajoma doradzała mi Animondę, i też nie jest zła, i nawet przystępna cenowo (tzn takie opakowanie na raz dla dwóch chi kosztuje 4zł).
A co do wystaw- będziecie w Warszawie we wrześniu?