Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 667
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Handzia.
Może nie " zbieramy na hotelik " tylko zbieramy deklaracje stałe na hotelik.
Nie wiemy ile czasu sunia spędzi w hoteliku i w związku z tym nie możemy powiedzieć , ile pieniędzy będzie potrzeba na jego opłacenie.
Głupio by było, gdyby po miesiącu, czy dwóch sunia musiała wrócić do schronu, bo nie byłoby pieniędzy na opłacenie hotelu.
Podobnie jak Ty ubolewam nad smutnym życiem sunieczki, ale pomagać też trzeba rozsądnie, czyli najpierw zdobyć środki na utrzymanie psa, a dopiero póżniej wyciągać go ze schronu.Żeby nie było tak jak z Hunterem......... pies został wyciągnięty, a teraz brak pieniędzy na jego utrzymanie i leczenie.
Zrobisz jak uważasz, to co napisałam, traktuj jako delikatną sugestię.

Posted

Byłam dzisiaj w schronie; pogoda fatalna - deszcz i śnieg, psy niechetnie wychpodziłty z boksów.
Ale Tania była - siadziała w tym samym miejscu i patrzyła w dal...
Pracownik zgodsził sie sprawdzic wiek suni, zadra ma zadzwonic i zapisac.
Wieczorem wrzuce zdjecie, chhociaz nie rózni się ono niczym od tych z piewszej strony.

Posted

Żunia napisał(a):
Handzia.

Głupio by było, gdyby po miesiącu, czy dwóch sunia musiała wrócić do schronu, bo nie byłoby pieniędzy na opłacenie hotelu..

Taaaaaa, na bank by wróciła, Hunter też mam nadzieje nie wróci, nie tam.........

Posted

handzia napisał(a):
Tolu po prostu mnie dobiłaś tymi zdjęciami. Choć raczej nie spodziewałam się zobaczyć jej w innym miejscu, to jednak jest to bardzo przykre:(

Sama tez jestem przybita; na wybiegu było mało psów, bo pogoda fatalna, a ona tam siedziała pod sciana i patrzyłą w dal:(
wtatara napisał(a):
jest sliczna- ją tez wrzucę

Nic o niej nie wiemy, jesli DS to doswiadczony...

Posted

Żunia napisał(a):
Handzia.
Może nie " zbieramy na hotelik " tylko zbieramy deklaracje stałe na hotelik.
Nie wiemy ile czasu sunia spędzi w hoteliku i w związku z tym nie możemy powiedzieć , ile pieniędzy będzie potrzeba na jego opłacenie.
Głupio by było, gdyby po miesiącu, czy dwóch sunia musiała wrócić do schronu, bo nie byłoby pieniędzy na opłacenie hotelu.
Podobnie jak Ty ubolewam nad smutnym życiem sunieczki, ale pomagać też trzeba rozsądnie, czyli najpierw zdobyć środki na utrzymanie psa, a dopiero póżniej wyciągać go ze schronu.Żeby nie było tak jak z Hunterem......... pies został wyciągnięty, a teraz brak pieniędzy na jego utrzymanie i leczenie.
Zrobisz jak uważasz, to co napisałam, traktuj jako delikatną sugestię.

Dzięki Żunia, faktycznie może źle się wyraziłam, miałam jak najbardziej na myśli deklaracje stałe. Znam sytuację Huntera ale może nie byłoby tak źle. Na razie jednak Tania chyba nie ma szans. Teraz jest bardzo specyficzny czas, kiedy wszystkim jest wyjątkowo ciężko z kasą. Ale mam nadzieję, że to się poprawi i nazbieramy dla małej na hotelik. A najfajniej by było gdyby ktoś zaoferował BDT....

Posted

Mam dość po prostu, rzygać sie chce na te schroniska, no nie mogę, przeciez gdyby można było wyprowadzać te psy na spacery to byłaby zupełnie inna bajka, no nie wyrabiam, nie piszę więcej bo bana zbiorę, jezu no to jest jakaś paranoja....

Posted

wtatara napisał(a):
trzeba ja troche poogłaszac i domek bedzie. Ona młoda, sliczna

No właśnie, na razie chociaz z tej mańki trzeba zacząć. Tylko ja nie bardzo wiem jak to się robi. Może ktoś pomoże?

Posted

cioteczki dotarłam do kompa po kilku dniach, myślałam, że dobre wieści a tu co - ona się zupełnie stamtąd nie rusza :(
zabierzmy ją do hoteliku, ale faktycznie najpierw trzeba zebrać stałe deklaracje... ja już miałam żadnego psiaka więcej nie dodawać, ale serce mi pęka - mogę niestety na razie tylko 10zł wysupłać stałki. szukamy tych deklaracji? trzeba by wątek porozgłaszać

z ogłoszeniami pomogę! tylko co o niej wiemy??

Posted

handzia napisał(a):
To może zbierajmy na hotelik. Fajnie by było jakby do Funi trafiła. Ja na początek daję 20 zł. Kto się jeszcze dorzuca:cool3:

No chyba mamy 50 złotych

Posted

Wspaniale :multi: mamy już 50 zł. Myślę, że Tola coś nam o niej napisze. Była wczoraj w schronie. Dobrze było by wiedzieć troszkę więcej o jej historii. Jak długo przebywa w schronisku i ile ma lat.