giselle4 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 [quote name='Jusia&Szila']o rany! ale akcja! no to trzymam kciuki![/QUOTE] staramy sie cos dobrego robic Ty to wiesz sama nam pomagasz i dajesz z siebie duuuzo:0 Quote
giselle4 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 ..teraz priorytet to Pchelka Krzysia Luba Mandaryn Cekin Pirat Quote
giselle4 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 podniose czekam co tam u Was sie dzieje:) Quote
Zosia123 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 No więc wiadomości z pierwszych chwil: chłopaki zachowują się nienagannie, natomiast moja suka jest na maksa zdenerwowana i próbuje zagradzać drogę Apcia do wszystkiego, co należy do niej. Miejmy nadzieję, że się przyzwyczai.... Oto Apcio na swoim legowisku (za które dziękuję Cioteczce Poker :)) [IMG]http://i56.tinypic.com/11ls95d.jpg[/IMG] [IMG]http://i54.tinypic.com/t5nns7.jpg[/IMG] Tu w przedpokoju (tłoczno się zrobiło :)) [IMG]http://i54.tinypic.com/kc11du.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/flhhmo.jpg[/IMG] A tu chwila wytchnienia po posiłku - te dwa czarne wariaty poszły nad Odrę :) [IMG]http://i55.tinypic.com/mli8o2.jpg[/IMG] Quote
Poker Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Ale ten Apcio wielki !!! Co ta Tolcia taka zazdrosna? przecież to facet ,a nie konkurentka do serca Bruna. Quote
iwstar58 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Akcja owiana tajemnicą, ale super akcja. Trzymam kciuki żeby psiaki dogadały się Apcio to chyba spokojny pies, ustąpi suni. Moja "babcia" też na dzień dobry chciała zjeść Sambo. Będzie dobrze Quote
Zosia123 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Apcio jest bardzo grzeczny, chociaż nie słyszy jej warkotów ale najwyraźniej rozpoznaje, że coś jest nie tak, bo wycofuje się przed nią. Zresztą póki leży to jest spokój, dopiero jak zaczyna się przemieszczać to Tolcia zaczyna się denerwować. A przemieszcza się wtedy, gdy zobaczy, że ktoś z nas się ruszył. Więc póki co staramy się nie ruszać :) Zresztą on potrafi warknąć, jak nasze robią się zbyt nachalne, chociaż niezbyt groźnie to brzmi :) Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Apcio na pewno mieszkał kiedyś w mieszkaniu. Umie chodzić po schodach, chociaż wchodzenie na pierwsze piętro przysparza mu trochę trudności. Ładnie trzyma siusiu i kupkę (co prawda wychodziłam dzisiaj z nim co 2 godziny na wszelki wypadek i jeszcze mój tz z nim wyjdzie wieczorem). Na smyczy chodzi w porządku, reaguje na widok psów, tzn. zauważa i ciągnie do nich, a do jednego czarnego grubasa powiedział hyyyy hyyyy (tak właśnie szczeka :)). Quote
Zosia123 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Pokerku Tolcia jako 7 miesięczny szczeniak miała za sobą już 2 pobyty w schronisku. Ona po prostu potrafi docenić to, co posiada (nas oczywiście przede wszystkim) i dlatego tak bardzo tego broni. Quote
Poker Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 biedna Tolusia. Czyli Apcio jednak widzi? A to że nie słyszy jej warkotów, to i lepiej. Może nie będzie dzięki temu awantur. Quote
Zosia123 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Widzi całkiem dobrze, aczkolwiek coś tam na oczkach ma. Ale jak śpi, to można wrzeszczeć a on nic. Quote
basia34 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Zosiu jestes Wielka i dzieki .Apollo bedzie szczesliwy. Quote
Zosia123 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Dzisiaj byliśmy na spacerku przed szóstą, bo się bałam że Apcio nie wytrzyma, ale okazało się, że niepotrzebnie. Po spacerku zaczął strasznie jęczeć, więc dałam wszystkim śniadanko i jest teraz spokój. Niestety Tola cały czas odgania go ode mnie... Quote
giselle4 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 ufff to troche mi lzej mimo ze akcja byla przygotowana strarannie Zosiu,pierwsze koty za płoty..... zobaczymy co dalej trzymam kciuki ...brak dogo mnie ogranicza Quote
LILUtosi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Apollo jest czystym psem i wytrzymuje standardowe pory. A jak jest głodny to nie ma silnych. Teraz to kawał psa. Jak będziecie u weta to zważcie go. Quote
Zosia123 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Apcio na pewno przytył odkąd go widziałam ostatni raz, jest o wiele lepiej. Nawet po drugim śniadaniu zostało parę kuleczek niedojedzonych. Ale na pewno wet musi go porządnie obejrzeć. Przymierzam się do kąpieli, bo jednak śmierdzi... Ale to chyba w przyszłym tygodniu, żeby chłopaka zbytnio nie stresować. Dzisiaj go trochę wyczeszę, bo wyłażą z niego straszliwe kołtuny. Quote
Nadziejka Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 :crazyeye::iloveyou::thumbs::calus:Zosienko najwieksza serduszkiem - ale sie nadzialo tutaj hohoooo , cudownie ze moglas wziac Apolcia , cudownie , choc wiem ze nie na zawsze , ale cudownie kochana Zosi:loveu::loveu:enko, jaki on cudnie dostojniusi , :iloveyou::modla:wszystkie tsi sztiuki calusne cudne! Quote
LILUtosi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ja mu próbowałam te kołtuny wyczesać, ale ta sierść była swilcowana co przy czesaniu go bardzo drażniło. Nie podobało mu się to strasznie. U mnie w torebce została książeczka Apolla. I tu moje pytanie: Czy Apollo zostaje u Was do czasu adopcji? Quote
Zosia123 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='LILUtosi']Ja mu próbowałam te kołtuny wyczesać, ale ta sierść była swilcowana co przy czesaniu go bardzo drażniło. Nie podobało mu się to strasznie. U mnie w torebce została książeczka Apolla. I tu moje pytanie: Czy Apollo zostaje u Was do czasu adopcji?[/QUOTE] Właśnie jesteśmy po czesaniu, wymęczyłam biedaka na maksa i wypełniłam jego kudłami pół kubła na śmieci :) Zupełnie zapomniałam o książeczce. Na Twoje pytanie nie mogę jeszcze udzielić odpowiedzi, dlatego - tak jak mówiłam wczoraj Arturowi - prosiłabym o trzymanie dla niego miejsca przez następne kilka dni. Oczywiście mam nadzieję, że u nas zostanie (na dt oczywiście). Quote
LILUtosi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Zosiu określmy ile to będzie te kilka dni? Nie ukrywam że jestem zamęczana ze wszystkich stron o miejsce, szkoda żeby się marnowało. Quote
giselle4 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 [quote name='LILUtosi']Zosiu określmy ile to będzie te kilka dni? Nie ukrywam że jestem zamęczana ze wszystkich stron o miejsce, szkoda żeby się marnowało.[/QUOTE] Lilu ,prosze poczekaj pare dni...prosze Quote
Zosia123 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 [quote name='LILUtosi']Zosiu określmy ile to będzie te kilka dni? Nie ukrywam że jestem zamęczana ze wszystkich stron o miejsce, szkoda żeby się marnowało.[/QUOTE] To może jeszcze 2 dni. Nie ukrywam, że coraz mniej optymistycznie widzę to wszystko, bo moja Tola nadal okropnie się denerwuje. Raczej spodziewałam się ewentualnych problemów ze strony Bruna, a tymczasem Bruno zachowuje się jak prawdziwy dżentelmen. No ale nie traćmy nadziei. Słuchajcie, Apcio potrafi tak stanąć sobie i pojękiwać. Nie oznacza to, że jest głodny, ani też, że mu się chce. Może coś go boli? Jutro wybieramy się do weta, dzisiaj już nie chcę go już dręczyć, zresztą chyba burza nadciąga. [IMG]http://i52.tinypic.com/6gh6h5.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts