luka1 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 To jest wątek, który zakładam suni przebywającej obecnie w schronisku. Sunia została zabrana 13 stycznia z dworca PKP. Czy sama tam jakoś się dostała, czy ktoś ją tam zostawił - nie wiadomo. Po prostu psina siedział na mokrym, zimnym chodniku i czekała na kogoś. Nie pojawił się ten najważniejszy dla nie człowiek, za to przyjechali pracownicy schroniska i zaopiekowali się zamarzającym psem. Sunia, okazało się, że jest w bardzo zaawansowanej ciąży. Była bardzo zmęczona i zszokowana tym co ją spotkało. Najpierw długo spała, potem troszeczkę zjadła i zaczęła tęsknić. Płakała w kwarantannie i wypłakała sobie miejsce w budynku administracyjnym. Jest tak wzruszająca, że do dziś nikt nie zdecydował się przenieść ją do ogólnych boksów. Sunia już jest po porodzie, bardzo źle zniosła rozstanie z malcami. Niestety los jest okrutny. Teraz namiastką macierzyństwa dla niej jest opieka nad schroniskowymi szczeniakami. Sunia nie ma imienia i bardzo potrzebuje ciepłego domu. Quote
luka1 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Nadal nie ma nikogo od tej rasy? No cóż, psina będzie musiała siedzieć w schronisku. Jest bardzo zestresowana sytuacją i może utratą dzieci. Wkrótce będzie musiała iść do ogólnych boksów - takie są przepisy. Quote
Aimez_moi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 O Boziu...... taka piekna sunieczka....... Quote
leonarda Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dziewczyny, wejdźcie na forum e-beagle, na ich stronie i tam dajcie znać o suni. No i dobrze byłoby dać znać, skąd jest - chociaż z jakiego rejonu Polski? Quote
Tomo 2 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Spokojnie . My nie urzędujemy na dogo codziennie wystarczy napisać pw to się pokażemy i postaramy się pomóc Może na początek gdzie ta sunia jest . Poproszę o namiary na siebie na PW. Quote
Aimez_moi Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Piekna psiunia.......:):) Super, ze jestescie.....:) Quote
Teanka Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Suńka jest w schronisku w Sochaczewie, z tego co pisała luka1 . Biedulka. Quote
luka1 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Dziękuję wszystkim, że się pojawiliście na wątku. Sunia jest w Sochaczewie. Jest już po porodzie. Maluchy zostały uśpione i sunia teraz dochodzi do siebie. Na razie matkuje szczeniakom - na zdjęciu, ale wkrótce będzie musiała iść do ogólnych boksów. Będzie to dla niej ogromne przeżycie. Quote
Aimez_moi Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Powolutku dojdzie do siebie...... Ale przejscie do boksow......boje sie myslec jak sobie da rade..... Quote
luka1 Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 wiem, że pracownicy w takich sytuacjach bardzo naginają przepisy, ale... Quote
luka1 Posted February 1, 2011 Author Posted February 1, 2011 zalogowałam się na e-beagle może uda się wyciągnąć ją ze schroniska do domku Quote
Aimez_moi Posted February 1, 2011 Posted February 1, 2011 [quote name='luka1']zalogowałam się na e-beagle może uda się wyciągnąć ją ze schroniska do domku[/QUOTE] Boziu.......trzymam za to kciuki..... To takie cudne psiaki.....:):) Quote
luka1 Posted February 3, 2011 Author Posted February 3, 2011 Ha, Tasza ma dużą szansę na wyprowadzkę. Trzymajcie kciuki we wtorek. Quote
Igiełka Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 To wspaniale oby się udało. ;) Trzymam mocno kciuki ;) Quote
Aimez_moi Posted February 3, 2011 Posted February 3, 2011 Ok...... musze do wtorku dotrwac....... Trzymam mocno kciuki......:):) Quote
BasiaD Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Ja też trzymam kciuki i podnoszę Taszkę na 1...Wszystkiego dobrego Niuniu... Quote
Aimez_moi Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 Dzis niedziela......jeszcze troche...... Quote
luka1 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 no i udało się (na razie - tfu tfu) Taszeńka pojechała do domku. Quote
Aimez_moi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Bardzo sie ciesze.....mam nadzieje, ze zostanie tam na zawsze......:):) Taszka....:) szczescia psiunio....:) Quote
luka1 Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 A tu jeszcze Tasza na służbowym fotelu z moją bidulką - Vegą A teraz wsiada do autka i wio po nowe życie Quote
Aimez_moi Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Obydwie na tym fotelu super...... Taszka..... szczescia......:) Quote
Recommended Posts