Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Raaja, bo tak ją nazwałyśmy, to piękna, biała suczka w typie husky. Podejrzewamy, że ma około 2 lat, na pewno nie więcej. Mieszka w boksie z suczkami, wyraźnie widać, że pierwsza dopycha się do jedzenia, więc pewnie rządzi, choć niekoniecznie zębami. Gdy kuca się przed boksem, pierwsza podchodzi, wącha, obserwuje. Jest wyraźnie zaciekawiona, jeśli jakaś suczka wchodzi przed nią - przesuwa ją pyskiem i całym ciałem, ale nie gryzie ani nie warczy. Według pracowników, jest raczej zgodna z psami, nie wdaje się w bójki. Mało szczeka, raczej śpiewa - do człowieka, do innych psów. Poszukujemy dla Raaji tymczasu, gdzie będzie bezpieczna przed pseudohodowcami, a także funduszy dla niej oraz domu stałego.

Kilka fotek:

Raaja pojedzie do hotelu, wyspecjalizowanego w pracy ze szpicami. Hotel to 300 zł + karma - karmę zapewniają HA, za co serdecznie dziękujemy!

30 zł - HA deklaracja stała
20 zł - józwa deklaracja stała
50 zł - Igam deklaracja jednorazowa

----
Na koncie Raaji:
- 50 zł od Igam
- 150 zł od darczyńców z Warszawy - Monika G., Iwona Ł.

Saldo konta:
wpłaty:
50 zł - Igam
150 zł - darczyńcy z Warszawy (Monika G., Iwona Ł.)
20 zł - jóźwa w ramach deklaracji stałej
40 zł - HA w ramach deklaracji stałej
20 zł - dopłata ze skarpety Grupy Alternatywy do hotelu

wypłaty:
140 zł za hotelik od 17.04 do 30.04
140 zł za hotelik od 1.05 do 14.05

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

sonia71 napisał(a):
pewnie z tydzień ,...coś około ...temu dostałam maila od dziewczyny właśnie od takich psów ,wkleiłam go kilka razy na wątek zamojskich ,jak chcecie poszukajcie namiary może ona coś pomoże ,ja już skasowałam na swojej poczcie więc nie mam-pozdrawiam Raaję.

Ja już powiadomiłam Sayrel i Husky Adopcje, sunie mają już tam wątki na forum wewnętrznym. Może akurat coś sie znajdzie...

Posted

pewnie z tydzień ,...coś około ...temu dostałam maila od dziewczyny właśnie od takich psów ,wkleiłam go kilka razy na wątek zamojskich ,jak chcecie poszukajcie namiary może ona coś pomoże ,ja już skasowałam na swojej poczcie więc nie mam-pozdrawiam Raaję.

Posted

sonia71 napisał(a):

Ja już powiadomiłam Sayrel i Husky Adopcje, sunie mają już tam wątki na forum wewnętrznym. Może akurat coś sie znajdzie...

• 2 weeks later...
Posted

józwa napisał(a):
co tam u suni?
ma juz dt?
mam znajoma co niedlugo bedzie szukac przyjaciela
czy sunia jest sterylizowana? wiadomo jak reaguje na dzieci?

Nie ma póki co DT, suczka nie jest sterylizowana, jednak jest taka możliwość przed zabraniem ze schroniska. Nie wiadomo, jak reaguje na dzieci.

Posted

a jak dlugo jest w schronie? wiadomo dlaczego tam trafila?
jutro bede widziala sie z ta dziewczyna to opowiem jej o suni
da sie doprac te zazolcenia?
i jeszcze jedno pytanko:)
z kim sie kontaktowac w razie czego
najlepiej zeby byl to ktos kto zna bialaske

Posted

józwa napisał(a):
a jak dlugo jest w schronie? wiadomo dlaczego tam trafila?
jutro bede widziala sie z ta dziewczyna to opowiem jej o suni
da sie doprac te zazolcenia?
i jeszcze jedno pytanko:)
z kim sie kontaktowac w razie czego
najlepiej zeby byl to ktos kto zna bialaske

Nie wiadomo, ile jest w schronie, na pewno już ok. 3-4 miesięcy. Nie wiadomo, jak trafiła - zapewne błąkająca się była i ją odłowili. Zażółcenia zejdą, ale nie od razu - po kilku kąpielach, odpowiednich środkach pielęgnacyjnych i żywieniu poprawi się stan sierści. No i nie ma osoby, która zna tą suczkę - bo rozumiem, że chodzi Ci o osobę, która, nie wiem, wyprowadza ją na spacery albo coś. Niestety, wiemy o nich tyle, ile jest napisane - nikt nam ich nie da na spacer, ani nie da nam rzetelnych informacji na ich temat. Proponuję kontakt do sacred PIRANHII, bo to ona ją wypatrzyła i jest na miejscu.