Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Igam napisał(a):
Świetna wiadomość.
Ciekawa jestem jak drogę zniesie i jak jej będzie w DT :)

tak wszystko jest oki, sunia jest spokojna, zrównoważona, wet robi wszystko przy niej sam, nie potrzebuje asekuracji ani pomocnika;-)
już się nie mogę doczekać soboty jak ją zobacze:-)

Posted

Raaja wyjechała już z Zamościa, podobno jest rewelacyjna do ludzi, nawet do obcych - liże po rękach, daje ze sobą robić wszystko. Podobnie do dzieci - przygląda się, jak dziecko ją głaskało po pysku nawet, to suka je lizała (dziecko w wieku ok. 2 lat).
Do psów niewiadomo, generalnie jak przechodziła obok boksów, to nasadziła się do jednego psa, ale ten ją namiętnie obszczekiwał. Poza tym zero reakcji na psy. Najbardziej interesuje ją trawka, wąchanie i rozglądanie się w samochodzie Nie chciała do niego wsiąść, ale jedzie spokojnie.

Posted

wróciłam:-)
sunia pojechała, niestety przed chwila dzwoniła Agnieszka z drogi, ze poszło im koło i utknęli w wulkanizacji...jak pech to pech, no ale aby dojechała do tego Lublina i nie minęła sie z Wojtkiem który maja przejąc i zabrac do Krakowa:-) dobrze ze wyruszyli z zapasem czasu...
Sunia ogólnie jest spokojna do ludzi, do auta nie chciała wsiąść więc panowie ją wnieści, mimo zapierania sie zero warczenia, jeżenia, napinania się...zamknęlismy ja w bagazniku i podeszłam z moją córcią najpierw pod szybe zeby zobaczyć czy sunia nie bedzie szczekac do dziecka czy co, lizała szybe więc weszłysmy do środka i było ok
Raaja mnie wylizaładokładnie po rękach, moja córcia też się załapała na liźnięcie;-) w aucie jedzie spokojnie, tzn chciała przeleźć do nas na poczatku ale pare razy ją posadziłam (pare razy na siłe musiałam ja wypchnąc z powrotem do bagażnika- zero jakiejkolwiek negatywnej reakcji z jej strony) i odpuściła, siedzi i obserwuje świat przez szybe:-)

mielismy dla niej kaganiec skórzany na wszelki wypadek, ale pan pracownik mowil ze z nią nie mieli problemow zadnych a do nas jako całkiem obcych ludzi sunia też zachowywała sie bardzo spokojnie, więc sobie odpuscilismy

Raaja ma niesamowicie piekne pomarańczowe oczy, które na tle białej siersci wyglądają zjawiskowo po prostu...strasznie sie ciesze, że sie udało...choc martwi mnie fakt ze do schroniska własnie trafiła kopia Raaji...

Posted

mnie sie podoba to:

a teraz już będzie tylko taka uśmiechnięta...jak sie patrze na te foty i na to jaka ostatnim razem w schronisku jak byłam stała na wybiegu, taka zdołowana, zniechęcona...ehh łzy się cisną do oczu...

Posted

Joodith napisał(a):
Zjawisko piękna! Żałuję, że nie miałam okazji poznać tej Królewny ;)

kochana została nam jeszcze do wyciagnięcia jej koleżanka z boksu Raissa, najprawdopodobniej tez do Krakowa będziemy ją wysyłać;-)
na dodatek w schronie na kwarantannie jest suka kopia Raaji więc napewno kogos transportować jeszcze zdążysz hihi

Posted

ja jeszcze tylko dopisze o ostatnich wydatkach:
zakup ubranka posterylkowego, obrozy -30zł (za smycz dziękujemy pinusi00)
opłata schroniskowa - 30zł
nasza część kosztów paliwa - 35zł (reszte opłaciła pinusia00 dziękujemy za to i za transport do Lublina, były przygody ale sie udało:-) )

Posted

józwa napisał(a):
piekna jest raaja :)
a jak ona w koncu z innymi psami ?
a ten kudlaty/a obok niej na zdjeciu to kto to?

Raaja dogaduje sie z psami i jest super do ludzi, nie ma z nią problemów:-)
jest taka superowa,że być może niedługo zmieni hotelik na bezpłatne domowe dt;-)
a to kudłate to malamut;-) nie wiem ladySwallow to to co z nią przyjechało? czy to coś innego?

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):
Raaja dogaduje sie z psami i jest super do ludzi, nie ma z nią problemów:-)
jest taka superowa,że być może niedługo zmieni hotelik na bezpłatne domowe dt;-)
a to kudłate to malamut;-) nie wiem ladySwallow to to co z nią przyjechało? czy to coś innego?

Nie, to co innego ;) tamto ma już domek.

Posted

sacred PIRANHA napisał(a):

hurraa :)

Na razie rozhulałam się w zakupach ;) ale dla Raaji wszystko :) może coś w maju jeszcze wysupłam

Posted

To świetnie :)
Czy na koncie Raaji są jakieś pieniążki czy też wszystko poszło na hotelik i transport? Bo miała i deklaracje i te jednorazowe :)