Jump to content
Dogomania

FIDO - malutki sznupkowato-terierkowato-kudłaty piesek - Ma DOM!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 175
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, to ja jestem tą panią z Włocławka, która chce Fido... Szczerze mówiąc bardzo bym chciała (wraz z moim Synkiem) zaopiekować się nim, a moje obawy rzeczywiście dotyczą jedynie jego kontaktów z kotkami. A z Fido zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia, ma przesympatyczną mordkę i naprawdę żal patrzeć jak mu smutno w schronisku... A w ogóle to ciekawi mnie, jaki były jego wcześniejsze losy?

Posted

Serdecznie witamy. :) W poniedziałek postaram się sprawdzić Fidunia na kotki, mam nadzieję, że będzie zachowywał się porządnie. :) Fido został znaleziony i od 24 listopada mieszka z nami. A no i miałam donieść wieści od niego. :) Był na spacerze, oczywiście bardzo się na niego ucieszył. Gdy tylko weszłam do kojca od razu podbiegł i kazał się głaskać. :)

Posted

Tak trzymamy kciuki, jeżeli Fido będzie grzeczny dla kotków to może uda sie pójść do nowego domku, a jeśli n ie to mamy miejsce w dt, należałoby jeszcze zarezerwować to miejsce na wypadek gdyby Pani pieska nie wzięła.Co o tym myślicie?

Posted

princessafi7 napisał(a):
Witam, to ja jestem tą panią z Włocławka, która chce Fido... Szczerze mówiąc bardzo bym chciała (wraz z moim Synkiem) zaopiekować się nim, a moje obawy rzeczywiście dotyczą jedynie jego kontaktów z kotkami. A z Fido zakochaliśmy się od pierwszego wejrzenia, ma przesympatyczną mordkę i naprawdę żal patrzeć jak mu smutno w schronisku... A w ogóle to ciekawi mnie, jaki były jego wcześniejsze losy?

Miło nam, że Pani wypatrzyła Fidunia, oby chłopak zdał test na kotki.

Posted

witam wszystkich serdecznie,

mam spore doswiadcznie wlasne z kotkami i pieskami..... i to w roznych kolejnosciach (adopcyjnych)

jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby nie wyszlo. czasen trwa to przyzwyczajanie troche dluzej....i zwierzatkom trzeba dac czas zeby sie poznaly i zaakceptowaly....

sluze eventualnie rada albo doswiadczeniem, jakby princess chciala....

duzo zalezy od tego, w jakich warunkach dojdzie do pierwszego spotkania i od reakcji ludzkich..... bo i kot i pies beda w stressie....

miloscia i cierpliwoscia doprowadzilam do tego ze moj terrier zaczal kotom matkowac..... ( naturalnie inne, "obce" koty to juz inna para kaloszy)

Posted

No i jak na złość. ;/ Przez cały rok szkolny ani razu nie opuściłam szkoły, a teraz się rozchorowałam. ;/ I do schroniska dzisiaj nie pójdę, więc tym samym nie sprawdzę Fido na kotki. :( Ech... Muszę się szybko wyleczyć.

Posted

Dzisiaj i tak nie uda się już sprawdzić. :( Bo pani Ola jest z rana, a potem po południu jest nowa pani, której jeszcze nie znam... Ale postaram się zrobić wszystko, żeby jutro do schroniska pójść. :)

Posted

Widzieliśmy z Fido kotka. Fido chciał za nim iść, ale nie zaczął warczeć ani szczekać. Co prawda nie było bezpośredniego kontaktu z kotkiem, bo kociak uciekł, ale myślę, że będzie ok! :) No i mam cudowną wiadomość! Włocławskie cioteczki szykujcie się na wizytę w domu u princess, która zdecydowała się na adopcję Fido! :) Zależy nam wszystkim na czasie, także proszę was o szybką pomoc. I pokazuję kilka zdjęć Fido z dzisiejszego spacerku.Jakość do niczego, ale są. :)

[IMG]http://img28.imageshack.us/img28/4634/zdjcie2149.jpg[/IMG]
[IMG]http://img138.imageshack.us/img138/4756/zdjcie2152.jpg[/IMG]
[IMG]http://img600.imageshack.us/img600/2995/zdjcie2153.jpg[/IMG]