Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Mokka']Ja też mam pytanie - czy znów zostaniemy ostrzelani? :evil_lol:[/quote]

A tego to ja niestety nie wiem :) ale obawiam sie ze niebedzie zakazu strzelania na strzelnicy (nikt nie ma uprawnien zeby im tego zabronic) wiec cos tam moze byc slychac, ale tym razem ring zawodow bedzie w sporej odleglosci od strzelnyci wiec na pewno nie bedzie tak intensywnie ;)

• Replies 318
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fakt faktem to strzelanie dla wielu moze być klopotliwe. Na szczęście Salcia ma strzaly w głębokim poważaniu :p

Aniu, nie pozostaje nam nic innego jak w sobotę wyciągnąć strefówki i wziąć sie ostro do roboty :eviltong:

Posted

Zobaczymy co sie da w kwestii strzalow zrobic

Co do strefowek Aniu oczywscie jestem jak najbardziej za, ale mnie tym razemw sobote nie bedzie (chyba ?) ale strefowki prosze bardzo wyciagajcie :)

Posted

wiesz Aniu
to nawet nie chodzi o zawody (chociaż jak dla mnie to przede wszystkim:-( )
ale skoro ma być Międzynarodowa Wystawa Psów to chyba ZK powinien tu porozmawiać z właścicielami obiektu

na pewno spory odsetek wystawców miałby zastrzeżenia co do strzałów podczas oceny ich psa

Posted

Ola pewnie tak ale wtedy albo organizator albo wlasciciel obiektu musialby wyplacic odszkodowanie firmie za utracona mozliwosc zarobkowania. Ta strzelnica jest wlasnoscia prywatna i najwiecej sie na niej dzieje podczas weekendow wiec wchodzi w gre konflikt interesow.
A skoro nie mozna poradzic sobie nawet z zuzlem to co mowic o innych sytuacjach.

Posted

[quote name='Ania i Salma']To powiedz Marcinowi że nie mozemy się obijać, bo on chetny do przemęczania się to nie jest :eviltong:[/quote]

Wiesz Aniu ty tez bys pewnie nie byla jakbs na stadionei przebywala od 9.00 :) natomiast on tam sam nie jest, a wy z tego co zauwazylam tez jakos specjalnie do wyciagania sie nie palicie, a potem jest jeszcze tak ze trzeba to posprzatac do czego z reguly zostaja 2 osoby wiec daj Marcinowi sznase i sprobuj :)

Posted

[quote name='Ania i Salma']Fakt faktem to strzelanie dla wielu moze być klopotliwe. Na szczęście Salcia ma strzaly w głębokim poważaniu :p
[/quote]
Moje psy również, ale pamiętam, co się działo podczas IAL-u i już współczuję psomi właścicielom, gdyby sytuacja znów miała się powtórzyć.

Posted

[quote name='ARTEMIS1']Kochani wiadomosc z przed sekundy, jeszcze nie potwierdzona na 100 procent ale na 90% ze zerowki beda :multi: jutro powinnam juz wiedziec wszystko[/quote]

Super :multi:

Posted

[quote name='ARTEMIS1']Kochani wiadomosc z przed sekundy, jeszcze nie potwierdzona na 100 procent ale na 90% ze zerowki beda :multi: jutro powinnam juz wiedziec wszystko[/quote]
A wrzesień miał być taki spokojny :eviltong: , a tu... czyżbyśmy się miały szykować na kolejne zawody? :roll: :lol: :multi:

Posted

[quote name='ARTEMIS1']Zobaczymy co sie da w kwestii strzalow zrobic

[/quote]

Co prawda "my som ostrzelani";)
ale skoro w sobotę jest wystawa Miedzynarodowa to może jednak organizatorzy czyli ZkwP O/Wrocław ma wpływ na zaniechanie strzelania?:cool3:

Sorry za powtórkę, ale nie doczytałam poprzedników.... szybciej piszecie jak ja czytam ;)

Posted

No taaaak... Strzelanie, to chyba też sobie odpuścimy. Podczas ostatniej burzy mój pies zerwał rogza, a ze strzałami jest jeszcze gorzej niż z burzą:evil_lol: Nawet jak się z wiatrówki strzela to psy się chowają...:shake:

Posted

[quote name='OlaAB']wiesz Aniu
to nawet nie chodzi o zawody (chociaż jak dla mnie to przede wszystkim:-( )
ale skoro ma być Międzynarodowa Wystawa Psów to chyba ZK powinien tu porozmawiać z właścicielami obiektu

na pewno spory odsetek wystawców miałby zastrzeżenia co do strzałów podczas oceny ich psa[/quote]Olu, coś Ci powiem, odnośnie strzałów na wystawie... Właśnie startuję na francuską klubową wystawę owczarków belgijskich... Dlaczego o tym wspominam? Bo to największa wystawa OB, na którą zjeżdżają się setki begów, które jak wiadomo często mają problemy z reakcją na strzały... Ale to właśnie przy tej wystawie odbywają się zawody w 3 dyscyplinach, na których strzały są co chwila... i to nie takie, jak u nas, ale z rewolweru 9 mm... Uwierz mi, że huk jest jest z armaty (sędziowie często mają słuchawki na uszach), a mimo to rzut beretem obok znakjdują się ringi, na których odbywają się oceny eksterieró i nikt się tym jakoś nie przejmuje. Jeśli jakiś pies jest słaby psychichnie i będzie to widać w czasie oceny, to nawet dobrze :) Inaczej można by "zatuszować" tę niedoskonałość u potencjalnych psów hodowlanych. Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

Olu, doskonale Cię rozumiem, bo jak dobrze wiesz sam miałem psa, który panicznie bał się wystrzałów, ale rozumiem tez organizatów zawodów. Nie możemy wymagać od niego, aby zagwarantował nam ciszę, tym bardziej, że jak Ania mówiła, to prywatna strzelnica i ZKwP nie ma wpływu na to, co tam się w tym czasie dzieje. Inna kwestia, czy ZKwP powinien organizować samą wystawę w tak bliskim sąsiedztwie strzelnicy? Ale na to juz Ania i inni, którzy organizują owe zawody nie mieli zapewne wpływu.

Tak więc nie pozostaje mież nadziei, że odłosy z sąsiedztwa będą słabe... A swoja drogą, to można też poprosić speca od nagłośnienia na wystawie o jakąś odpowiednią muzyczkę... Proponuję grac głosno Ich Troje ;)

Posted

[quote name='Robull']Jeśli jakiś pies jest słaby psychichnie i będzie to widać w czasie oceny, to nawet dobrze :) Inaczej można by "zatuszować" tę niedoskonałość u potencjalnych psów hodowlanych. Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. [/quote]

no chyba, że będzie głuchy pies - to może wypaść lepiej niż "konkurencja":evil_lol: ([SIZE=1]to ma być dowcip[/SIZE];) )

wiesz to nawet nie jest kwestia tego, że psy sie będą bały strzałów (panika, ucieczka, szarpanie się na smyczy, itd...) co sam fakt, że naturalnym odruchem jak coś Ci huknie nad głową (za Tobą, itd) jest skulenie się na sekundę, rozglądanie się - gdzie? co?
co wydaje mi się, że nieco może utrudniać ocenę
co innego jeżeli kanonada jest cały czas, przyzwyczajasz się do ciągłego huku a co innego jeżeli jest cisza i nagle huknie

ps.
Blue będzie biegał przy strzałach więc moje obawy nie są o niego a Atos nie pojedzie do Wrocka

Posted

[B]Monika[/B] jak będą zerówki i jeszce Ania będzie jechać to ja muszę poważnie pomyśleć :cool3:

[B]Ania [/B]a czy ewentualnie przwidujesz nas w swoim autku? :razz:
[SIZE=1]Teraz pozostaje skombinować fundusze:shake: [/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]

Posted

ale super, moich rodziców nawet nie musiałam pytać, po prostu przyjęli do wiadomości że mnie zawożą na zawody :) :loveu:
Tylko kurcze przestraszyliście mnie tymi strzałami :shake:
Paula, ja juz żyje z przekonaniem, że się zobaczymy :)

Posted

[quote name='Robull']. Jeśli jakiś pies jest słaby psychichnie i będzie to widać w czasie oceny, to nawet dobrze :) Inaczej można by "zatuszować" tę niedoskonałość u potencjalnych psów hodowlanych. Tak więc nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. [/quote]

Robull , tyle że w Agility nie są potrzebne testy psychicze aby móc biegać z psem(przynajmniej ja nie znalazłam czegos takiego w regulaminie)
a stres zwiazany ze strzałami pies moze naprawdę cięzko odchorować

ja rozumiem ze strzelnica ma swoje prawa ale przecież tak naprawdę
to może dałoby radę poszukać lepszej lokalizacji na tak prestiżowe zawody
w końcu jest jeszcze trochę czasu

Posted

[quote name='Paskuda_Bandzior'][B]Ania [/B]a czy ewentualnie przwidujesz nas w swoim autku? :razz: [/quote]
Znowu? :cool3: ;) Zaklepanko na wyścigi? :evil_lol: Pytałam Asti i coś tam przez sen mruknęła (padnięta po wieczornym treningu :evil_lol: ), że może być, jak już tak są nakręceni na to agility, to niech już jadą. :eviltong:

[SIZE=1][quote name='Paskuda_Bandzior'] Teraz pozostaje skombinować fundusze:shake: [/quote][/SIZE]
Może jakaś praca? ;) :eviltong:

Posted

[quote name='ARTEMIS1']Wiesz Aniu ty tez bys pewnie nie byla jakbs na stadionei przebywala od 9.00 :) natomiast on tam sam nie jest, a wy z tego co zauwazylam tez jakos specjalnie do wyciagania sie nie palicie, a potem jest jeszcze tak ze trzeba to posprzatac do czego z reguly zostaja 2 osoby wiec daj Marcinowi sznase i sprobuj :)[/quote]
Ależ ja rozumiem ;) Co więcej zostanę w sobotę do końca :loveu:

Posted

Czy do ewentualnych zerowek beda dopuszczone psy mlodsze niz 18 miesiecy? Wiem, ze w Łacku nie bylo takiej mozliwosci, ale...moze cos sie da zrobic? Chociaz ja pewnie i tak nie pojade :(

Posted

[quote name='black&white']
ja rozumiem ze strzelnica ma swoje prawa ale przecież tak naprawdę
to może dałoby radę poszukać lepszej lokalizacji na tak prestiżowe zawody
w końcu jest jeszcze trochę czasu[/quote]

innego miejsca na pewno sienei da zalatwic bo oddzial sie na to nie zgodzi.
Ja nie mam na to wplywu wiec nie bede sie na ten temat wypowiadac bo i tak nic nie zrobie,a teren jest fajny bo wszystko na miejscu.
Co do stzrlnicy to rowniez nie mam na to wplywu a oddzialu raczej chyba nikt nie zmusi do tegoz eby placil odszkodowanie strzelnicy za to ze nie bedzie mogla prowadzic dzialalnosci w tym terminie, tym bardziej ze obikt strzelnicy i teren do niego przynalezny nie bedzie przez oddzial wynajety. Co do strzalow no to coz wy decydujecie o tym czy chcecie przyjechac na te zaowdy czy nie. Ja jeszcze raz powtarzam nei mam na to wplywu i nic w tek kwestii sie nie zmieni. Dyskusje nad tym uwazam za nieco bezcelowa chyba ze takie sobie gadanie ma to byc ;) Pozostaje nam jedyniemiec nadzieje ze akurat w tym dniu strzelac nie beda i tyle.