Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gosiara']Moja kicie zabrał brat sasiadki,której kicia uciekła i nawet przez tydzien jej nie szukała...:crazyeye:ten pan wział kotkę do siebie żeby była bezpieczna...[/QUOTE]

No to pan bardziej odpowiedzialny niż właścicielka, dobrze, że tak to rozegrał :)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gosiara']Tak dziś był z małą na szczepieniu i oddał mi kasę za odrobaczenie,odpchlenie;)[/QUOTE]

No to super :) dobrze, ze są jeszcze tacy ludzie :)

Posted (edited)

[quote name='halbina'][URL="https://plus.google.com/photos/109000158564661961238/albums/5799569467472439713?authkey=CNvc7PCf0a2njwE#photos/109000158564661961238/albums/5797432844397554465"]...[/URL]

raaaaaaaaaatuuuunkuuuuuuuuuuu[/QUOTE]

Halinka nam tutaj uporczywie wysyła dzień nauczyciela ;) chyba przez pomyłkę albo ja czegoś nie widzę... Jestem dziś u Ciebie pamiętaj :)

Edited by marra
Posted

W poniedziałek robiłam zdjęcia rozbawionemu stadku szczeniaków... wszystkie miały apetyt, bawiły się wesoło, nic nie zapowiadało tego, co stało się we wtorek... O świcie obudził mnie płacz jednego z maluszków, leżał i pojękiwał, kwilił... reszta rzuciła się na jedzonko, on nie... zaniepokoiło mnie to na tyle, że po konsultacji z naszym weterynarzem zdecydowaliśmy, że jak najszybciej trafić powinien pod opiekę specjalisty. I trafił. Niestety nie udało się mu pomóc, nastąpiła nagła niewydolność oddechowa i maluszek odszedł... Jestem porażona... Wykonane testy wykluczyły nosówkę, sekcja wykazała: jelita w normie, brak robaków, płuca z ogniskami zapalnymi, ale co dokładnie spowodowało te zmiany nie wiemy... najprawdopodobniej jakiś wirus lub bakteria, więc pozostałe maluchy też są zagrożone... z trwogą je obserwuję... ale one są rozbrykane i radosne, jedzą i świetnie funkcjonują. Proszę o wielkie kciuki, żeby tak zostało!
Dziś, w środę trzy maluszki czują się dobrze, ale kciuki nadal pożądane!

Posted (edited)

Dzieci przyjaciółmi Fundacji "Szara Przystań"
Poznałam panią Katarzynę Buras na kursie komputerowym. W ramach zajęć mieliśmy przedstawić prezentacje multimedialne na temat swoich pasji i okazało się, że nie tylko obie jesteśmy nauczycielkami, ale że obie kochamy zwierzęta. Moja prezentacja dotyczyła prowadzonego przeze mnie domu tymczasowego i działań fundacji. Jakież było moje zaskoczenie, kiedy już w wakacje odezwała się do mnie pani Katarzyna i uradowana przekazała mi wiadomość, że ma dla mnie niespodziankę. Okazało się, że pokazała swoim uczniom moją prezentację i poprosiła ich, żeby zamiast kwiatów na zakończenie roku szkolnego przyniesli jedzonko dla kociaków i psiaków fundacyjnych. Dzieci z klasy II b zareagowały bardzo emocjonalnie i wykazały się wielką empatią. Zebrały 175 zł., paczuszki z jedzeniem i puszki, a także całą stertę kocyków, posłanek, zabawek i smyczy. To wszystko przekazane zostało na moje ręce podczas lipcowej akcji w Arenie w Gliwicach. Dzięki temu darowi serca (pieniążkom) udało się zaszczepić podopiecznych mojego domu tymczasowego. Mnie osobiście najbardziej wzruszyły jednak dołączone kartki, w których każdy z uczniów pani Katarzyny opisał swoje uczucia do zwierząt i zwierzył się, jakie ma w domu zwierzątka. W ramach podziękowania stworzyłam kolejną prezentację adresowaną właśnie do uczniów klasy pani Katarzyny.
[URL]https://docs.google.com/presentation/d/1bOb4LiR0JKx3t-3zxsE-7UB2JEZM8h_2jELO_RqRVXc/edit[/URL]

Tuż po Dniu Edukacji Narodowej, nazywanym Dniem Nauczyciela, pani Katarzyna znów odezwała się do mnie. Tym razem zaprosiła mnie na spotkanie ze swoimi uczniami. Od razu przyjęłam zaproszenie i ze swoją dożycą - Inką odwiedziłam młodych zwierzolubów z SP nr 7 w Zabrzu. Nasz dom tymczasowy znów otrzymał wielkie wsparcie w postaci 200 zł. i darów rzeczowych. Inka spotkała się też z maluszkami z koła ekologicznego.
W imieniu fundacyjnych podopiecznych przebywających w moim domu tymczasowym oraz w imieniu samej fundacji i własnym najserdeczniej dziękuję wszystkim ofiarodawcom, czyli uczniom klasy III b SP nr 7 w Zabrzu. Szczególnie zaś dziękuję pani Katarzynie Buras za wspaniały pomysł i gratuluję jej efektów pracy pedagogicznej i wychowawczej!
Halina Binkowska
PS: Przyjaciół pozdrawiają moi rezydenci: Inka i Platon, Pomponia i Juruś oraz obecne "tymczasy", czyli koty: Znikotek, Armani, Fajka, Arlekinka, Cholonek i Silver oraz trzy siedmiotygodniowe szczeniaki
Zdjęcia ze spotkania z klasą III b SP nr 7 w Zabrzu (wychowaczyni: pani Katarzyna Buras): [URL]https://plus.google.com/u/0/109000158564661961238#photos/109000158564661961238/albums/5800249138487395345[/URL]

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

wysłałam na email fundacyjny, żeby szefowa wrzuciła na stronę fundacji na FB

Edited by halbina
Posted

Poszukiwany młody mikropies, płeć bez różnicy. Kraków
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/233689-Ma%C5%82ego-pieska-(nie-szczeni%C4%99)-lubi%C4%85cego-koty-szukamy-Krak%C3%B3w"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233689-Małego-pieska-(nie-szczenię)-lubiącego-koty-szukamy-Kraków[/URL]

Posted

Halbina super historia z tymi dzieciakami, cieszę się, że rośnie nam nowe pokolenie ludzi wrażliwych na krzywdę i los zwierząt. To bardzo budujące. Oby więcej takich akcji ! naprawdę popieram. Ukłony dla Pani Wychowawczyni Katarzyny Buras.
Trzymam kciuki za maluchy, oby było wszystko wporządku bo przecież mają fajne życie przed sobą :)

[quote name='Jara']Poszukiwany młody mikropies, płeć bez różnicy. Kraków
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/233689-Małego-pieska-(nie-szczenię)-lubiącego-koty-szukamy-Kraków[/URL][/QUOTE]

Proponuję zajrzeć do działu mikropsy :)

Posted

Słuchajcie potrzebuje pomocy dla rodezjana.
Szukam DT w Gliwicach, ale takiego gdzie jest kojec albo garaż, albo inne tego typu pomieszczenie. Bo do mieszkania on się nie nadaje, chyba ze ktoś będzie wiedział co robi i go przystosuje.
Psiur wymaga intensywnej pracy, dlatego szukam miejsca w Gliwicach, tak żebym mogła do niego dojeżdżać.
Wiem, sprawa beznadziejna, do tego pies ma zaawansowaną nużycę... ale może zdarzy się cud.

Posted

[quote name='sisay']Słuchajcie potrzebuje pomocy dla rodezjana.
Szukam DT w Gliwicach, ale takiego gdzie jest kojec albo garaż, albo inne tego typu pomieszczenie. Bo do mieszkania on się nie nadaje, chyba ze ktoś będzie wiedział co robi i go przystosuje.
Psiur wymaga intensywnej pracy, dlatego szukam miejsca w Gliwicach, tak żebym mogła do niego dojeżdżać.
Wiem, sprawa beznadziejna, do tego pies ma zaawansowaną nużycę... ale może zdarzy się cud.[/QUOTE]

latwo nie będzie, napisałam smsa do koleżanki z Gliwic- też psiary może coś poradzi.

Posted

KOchani zapraszam na bazarek dla naszych ogonów [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234064-Akcesoria-dla-psiaków-kociaków-koni-uopominki-idealne-na-prezent-dla-SZP-do-26-11-12?p=19862557#post19862557[/URL]

Wpadajcie, kupujcie, podnoście wąteczek :)

Posted

[quote name='marra']W ten weekend akcja :) kto będzie kogo nie będzie ??? Mnie nie będzie :([/QUOTE]

Ja będę na pewno w sobotę i być może w niedzielę a ze mną cztery kociaki i Fuks oczywiscie:)

Posted

To ja już z rana napiszę naszą cudowną nowinę bo nie wiem kiedy Majka tu zajrzy na dogo:) [B]Nasz wspaniały Fuksio ma domek !!!!:cunao::Cool!::Cool!::Cool!: wczoraj pojechał :) Trzymajcie za niego kciuki !!!! Fuks znalazł swoich ludzi na akcji adopcyjnej więc to jest bardzo budujące i przywraca sens takim wydarzeniom. [/B]