marra Posted February 9, 2011 Author Posted February 9, 2011 [quote name='halbina']Wieści o Miszy: Witam! Misza sobie bardzo dobrze radzi i myslę że powolutku zaczyna się oswajać z nowym otoczeniem. daje sie pare razy pogłaskać po głowie,pozwoli na krótkie wyczesanie futerka - zaczyna bawić się zabawkami. Z Erwinem toczy potyczki ale tez coraz częściej zastaje ich w dwójkę wylegujących się na dywanie. To bardzo dobrze wychowany kot, umie poczekać na jedzonko, korzystać z kuwety - naprawdę miałam dużo szczęścia, ze mogłam go adoptować. Jest ulubieńcem mojej młodszej córki i odwrotnie wydaje mi się że wpadła mu w oko - nawet juz razem zaczynają sypiać w jej łózku. Pozdrawiam Emilia Niestety nic nie trwa wiecznie i bessa adopcyjna się skończyła... Mam dwie koteczki: Suri i Pikselkę no i dwa szczeniaki: Cmoka i Florka... Na pewno dobrze by było, gdyby przynajmniej szczeniai miały już swoje domki... mają po dwa miesiące już... są przekochane! A o banerek zawsze warto poprosić! No to idę kogoś poprosić ;) Misza bądź szczęśliwy !! ;) Quote
marra Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Nie mogę znaleźć tego wątku z banerkami ;/ Quote
halbina Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 a nie było go na Miau?... Mam kopię Pampuszki... ale to nie ona... Quote
marra Posted February 14, 2011 Author Posted February 14, 2011 halbina napisał(a):a nie było go na Miau?... Mam kopię Pampuszki... ale to nie ona... Tu na dogo miałam taki fajny wątek zawsze prosiłam tam o banerki, no nic może jeszcze znajdę. Pokż Pampuszkę :) Quote
halbina Posted February 14, 2011 Posted February 14, 2011 ja tylko znajdę :P gdzieś się na razie melinuje... mam emaile dot. adopcji Florka do Świętochłowic i być może Pikselki do Katowic... zaciskamy kciuki i prosimy o więcej!!! i to najlepszych domków!!! Quote
marra Posted February 15, 2011 Author Posted February 15, 2011 halbina napisał(a):ja tylko znajdę :P gdzieś się na razie melinuje... mam emaile dot. adopcji Florka do Świętochłowic i być może Pikselki do Katowic... zaciskamy kciuki i prosimy o więcej!!! i to najlepszych domków!!! Tak :( i dla Liska też jeden :( trzyma kciuki !! Quote
halbina Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 jak tylko zrobi się ciut cieplej, umówimy się na sesję zdjęciową Liska... mam nowy czarodziejski aparat... takie zdjęcia robi: Pomponia! Quote
marra Posted February 16, 2011 Author Posted February 16, 2011 Florek i Pikselka mają dom :) jutro zedytuje wątek a Halbina napewno napisze szczegóły :) Quote
halbina Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Pikselka pojechała do domku bardzo przejętej debiutantki - pani Agnieszki z Katowic, pani ma jednak wsparcie doświadczonych kociarzy! Pikselka przestraszona i wycofana na razie. Trzeba jej czasu. Trzymamy kciuki za jej adaptację! Będzie teraz jedynaczką. Florka odwiozłam wczoraj do Świętochłowic, do domu pani Monii i jej rodziców. On już się tam czuje u siebie! A ja wyjeżdżam na dwudniowe szkolenie... do stolicy... Szczenior u Formicy, Pomponia po sterylce też. W domu zostają Suri - strasznie jej brakuje kociego towarzystwa... zamęcza mnie miłością... i psy: Inka i Platon. Wyjazd wczesnym świtem. Raczej sie nie położę, bo musze chałupę ogarnąć i przystosować na czas neiobecności. No i mogłabym zaspać. A muszę je jeszcze porządnie wyprowadzić. Wracam w sobotę w nocy, a w niedzielę pracuję od 8.00. Potem jeszcze odbieram Cmoka i Pomponię, a ok. 16.00 ma przyjechać ta pani po Cmoka i po mnie. Kombinuję, żeby potem odwiozła mnie do Chorzowa, to wzięłabym Suri do jej nowego domku, jej potencjalna pani już czeka. A z nią pies, kot i 10-letni syn. Jeśli wszystko się uda, w niedzielę wieczorem w domu będzie tylko jeden tymczasowicz: Pomponia. A! W sobotę i w niedzielę jest akcja fundacyjna w PH Platan, pamiętacie?... Mnie raczej nie będzie z powodów wyżej wymienionych... Ale zapraszamy wszystkich naszych sympatyków! Quote
Gosiara Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 Kurcze żeby mi ktoś wcześniej dał znać że jest akcja...Obiecałam jutro pomóc koleżance przy młodym koniu,wiesz zakładanie ogłowia,siodła itp.Nie mogę tego już odkręcić:( Quote
marra Posted February 18, 2011 Author Posted February 18, 2011 Gosiara napisał(a):Kurcze żeby mi ktoś wcześniej dał znać że jest akcja...Obiecałam jutro pomóc koleżance przy młodym koniu,wiesz zakładanie ogłowia,siodła itp.Nie mogę tego już odkręcić:( Może w niedziele Ci się uda :) Uważaj tam z młodziakiem ;) Quote
Gosiara Posted February 18, 2011 Posted February 18, 2011 No mlodziak 1 raz ogłowie i siodło na sobie będzie miał...3 lata i ogier,tyle ze 140 w kłębie..W niedziele będę,a Lisiu będzie? Quote
marra Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [FONT=Times New Roman]Pierwszy raz ogłowie i siodło i wszystko za jednym zamachem ???[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak Lisek Chytrusek będzie w niedzielę ;)[/FONT] Quote
phase Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 marra napisał(a):[FONT=Times New Roman]Pierwszy raz ogłowie i siodło i wszystko za jednym zamachem ???[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak Lisek Chytrusek będzie w niedzielę ;)[/FONT] A może uda się jakieś foteczki??. Proszę, proszę, proszęęęęęę. Quote
marra Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 [quote name='phase']A może uda się jakieś foteczki??. Proszę, proszę, proszęęęęęę. No niestety akcja się nie odbyła, ale jak jutro będzie to wezmę aparat ;) wkońcu tak pięknie prosisz ;) Quote
Gosiara Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 [quote name='marra'][FONT=Times New Roman]Pierwszy raz ogłowie i siodło i wszystko za jednym zamachem ???[/FONT] [FONT=Times New Roman]Tak Lisek Chytrusek będzie w niedzielę ;)[/FONT] Nie no coś Ty mam doświadczenie z młodziakami:)Ogłowie to już mu pół roku zakładam i siodło ale nie na raz raz to raz to;)Chodziło mi o to że pierwszy raz wyjdzie z tym poza stajnię;)Ale w końcu nic nie zakładałam,tylko wypuszczałam na padok,te dwa ogiery są straszne,ale to Ci opowiem osobiście,bo to wątek fundacyjny nie koński:)Jest jutro ta akcja na 100%?Ja mogę być tylko do 17h... Quote
Gosiara Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Przypominam, że w ten łikend 20.02 po raz kolejny organizujemy akcję adopcyjną w CH Platan w Zabrzu. Zapraszamy pomiędzy 15-19. Będzie można pooglądać naszych podopiecznych, zapoznać się z działalnością, a zapoznać z obywatelskim projektem ustawy o ochronie zwierząt i pod nim podpisać. Quote
phase Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Kurcze, czemu muszę tak daleko mieszkać... :( Quote
halbina Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 Taaaaa dam... Taaaaaa dam!!! Proszę państwa, podaję stan stadka na dziś wieczór: dożyca Ina, mix amstaff Platon i... pańcia... Cmok zamieszkał w Katowicach u pani Alicji i jej TZ. Do towarzystwa ma szczurzycę... Suri zamieszkała w Chorzowie z: piesiem, kocurkiem, kotką i gadem (owoceżerną jaszczurą...) oraz dziesięcioletnim Igorem i jego rodzicami, czyli tatą i mamą Aldoną. Suri bardzo się podoba, zwiedza, myszkuje, zaczepia swoje nowe stadko... Dwa naprawdę fajne domy! Pomponia zaś była dziś gwiazdą naszej akcji w PH Platan i ponoć już ustwaiła się oleja po nią... na razie jest u Formicy i jej TZ, do mnie ewentualnie przyjedzie jutro... Pomponia pewnie szybko znajdzie dom, za szybko... rozważałam zostawienie jej sobie... Naprawdę to kota w moim typie: prawie norweski leśny i na dodatek pingwinka... heh... Mamy więc wolny wieczór... poświęcimy go na wytulenie własnego stadka... i przemyślenia... Quote
marra Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 Bardzo się cieszę :) jak myślicie, edytować wątek i pisać kto znalazł domek czy poprostu usunąć fotki zwierzaków które dom znalazły ? żeby było miejsce na kojelne :) Quote
halbina Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 usuwaj zdjęcia, zostaw tylko krótką informację o zwierzaku i gdzie trafił. Quote
Recommended Posts