Betta Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 to ja zapraszam na bazarek dla SzP ....trwa do 30.I ..podnosic prosze Quote
Gosiara Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Śliczna ta pingwinka...:oops:Bardzo mi kogoś przypomina... Quote
halbina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Imię:Misza Urodzony: 2007/2008 Płeć: Kot Umaszczenie: błękitny pręgowany szczepienie - tak kastracja - tak http://picasaweb.google.pl/halbinac/Misza# Misza jest kotem dostojnym i ceni sobie spokój. Toleruje inne zwierzęta, ale ich nie potrzebuje. Wobec człowieka jest nienachalny, ale po kilka głasków chętnie przychodzi. Lubi ciepełko i zaciszne miejsca, z których może obserwować otoczenie. Preferuje jedzonko miękkie, mięsko, puszeczki. Idealnie korzysta z kuwety. Kastrowany, odrobaczony, zaszczepiony. Ma książeczkę zdrowia. Jest pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu. Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki Wzór umowy adopcyjnej: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy Misza zamieszkał u teściowej pana Piotra, który dał dom Liptonowi (obecnie Luckowi) w Gliwicach. Do towarzystwa będzie miał kilkuletniego młodego kocurka Erwina. Trzymamy kciuki za aklimatyzację i dogadanie się z rezydentem! Quote
halbina Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Dziś zawiozłam taksóweczką do jego domku Dudusia. Rodzina składa się z rodziców i czworga dzieci w różnym wieku. Nawet najmłodszy Przemuś, taki coś z trzyipółletni, no może czteroletni okazał się być bardzo zwierzolubny i od razu przyniósl pieskowi miskę z jedzonkiem i zabawkę pluszową, podkreślił też, że to jego pies i z wyraźną ulgą pożegnał mnie, kiedy po godzinie wychodziłam bez psiak pod pachą... Państwo przejęci, kupili już maluchowi wyprawkę ciut za duże szelki i suchą acanę, mają zaprzyjaźnioną sąsiadkę, która ich odwiedza z minisznaucerką taką nie całkiem z rodowodem, ale widać, że pani nieźle się orientuje. Wizyta przeprowadzona, szczeniak zaopiekowany, umowa podpisana. Został, o dziwo! Cmok, który miał dwa fajne domki do wyboru... na razie cisza... ale ponoć pani już adoptowała bokserka, pan z Biskupic zamilkł, a może i dzwonił, ale ja w ferie, to różnie funkcjonuję, środę np przespałam po południu... ktoś dzwonił 10 razy... na sms potem z mojej strony już odzewu brak... Wysłałam jeszcze emaile i sms-y do ludzi, którrzy wypełnili ankiety na akcji, może któryś się odezwie... dwa domy były chętne na niego... Został też czekoladowy Florek, mam dla niego dom w Biskupicach, ale chcę potwierdzenia jeszcze. Byłabym szczęśliwa, gdyby wszystkie maluchy znalazły domy w ten weekend. Proszę o dobrą energię i pozytywne myśli... kciuki! Quote
phase Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Prześliczna... http://lh3.ggpht.com/_YKO_sEkl3Mw/TOWcMqZbBzI/AAAAAAAACao/LfqRTlrtHhY/s512/PB180016.JPG :kciuki: Zaciskam, oby więcej i jak najwięcej dobrych wieści.... Quote
marra Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 Betta napisał(a):to ja zapraszam na bazarek dla SzP ....trwa do 30.I ..podnosic prosze A gdzie ten bazarek ?? phase napisał(a):Prześliczna... http://lh3.ggpht.com/_YKO_sEkl3Mw/TOWcMqZbBzI/AAAAAAAACao/LfqRTlrtHhY/s512/PB180016.JPG :kciuki: Zaciskam, oby więcej i jak najwięcej dobrych wieści.... Misza to kocur :D Duduś trzymaj się w nowym domku, a za resztę trzymam kciuki ;) Quote
phase Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 O Bosz !!!! Jaki wstyd !!! :oops: Ostatnio na innym forum jedna dziewczyna też pomyliła pieska z suczką, więc nie jestem jedna. :evil_lol: Quote
MartynaP Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 marra napisał(a):A gdzie ten bazarek ?? tutaj :) http://www.dogomania.pl/threads/200508-Super-NOWE-książki-dla-dzieciaków-poznających-świat-!!-na-Szarą-Przystań-do-30.01-lt-lt Quote
marra Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 phase napisał(a):O Bosz !!!! Jaki wstyd !!! :oops: Ostatnio na innym forum jedna dziewczyna też pomyliła pieska z suczką, więc nie jestem jedna. :evil_lol: Nie martw się, ostatnio zareklamowałam na PB naszego kocura Griszę jako kotkę :D:D Quote
halbina Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Misza i Grisza to imiona rosyjskie... Okazuje się, że dziś, kiedy rosyjski nie jest obowiązkowy, są już mylące... Florek i Cmok (chłopaki!) szukają domków nadal. Florek jest najmniejszy, Cmok największy z piątki. Quote
marra Posted January 31, 2011 Author Posted January 31, 2011 [quote name='halbina']Misza i Grisza to imiona rosyjskie... Okazuje się, że dziś, kiedy rosyjski nie jest obowiązkowy, są już mylące... Florek i Cmok (chłopaki!) szukają domków nadal. Florek jest najmniejszy, Cmok największy z piątki.[/QUOTE] A ja się uczyłam rosyjskiego :D i Miszę znam ale Griszę już mniej :D Zaraz będę edytować wątek, wczoraj chciałam tyle rzeczy porobic ale kopmuter zrobił bunt, i zakończył pracę przedwcześnie ;/ Quote
marra Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 Odwiedzających i podrzucających braK :( Quote
phase Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Ja zaglądam , ale nie piszę ... Jednak jestem. ;) Quote
marra Posted February 4, 2011 Author Posted February 4, 2011 [quote name='phase']Ja zaglądam , ale nie piszę ... Jednak jestem. ;)[/QUOTE] Bardzo fajnie :) to prosimy czasem podnieść :) Quote
phase Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 [quote name='marra']Bardzo fajnie :) to prosimy czasem podnieść :)[/QUOTE] Tak jest !. :) Wzięłabym do mojej sygnatury wątek , ale już mam duży podpis... Quote
halbina Posted February 4, 2011 Posted February 4, 2011 Kciuki za jutro, proszę... a napiszę, jak się uda! Quote
halbina Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Halo, tęsknicie? poznajecie? Oto MM, pięknota, która była u mnie na dt, znalazła domek u pana Arka i jego żony, w Zabrzu: Quote
halbina Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 MM jest koteczką ukochaną i rozpieszczaną. Jest ulubienicą pańcia, ale i pani chciała miziaka, więc podjęto decyzję o dokoceniu i zwrócono się do mnie z pytaniem o kota - towarzysza dla MM. Zawiozłam więc państwu Griszę (to ten za lodówką...) Quote
halbina Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Koty się obserwują, MM osaczyła przybysza i kontroluje wzrokiem, Grisza zajął strategiczną pozycję i udaje, że nic go nie rusza... Grisza, podobnie jak MM, jest supermiziakiem i gadułą... Kciuki za dokocenie! Quote
phase Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Cudeńka z nich ! Jakie dwa czarnule , hehe. :):) https://lh4.googleusercontent.com/_YKO_sEkl3Mw/TU1xP1Zr7DI/AAAAAAAAE-k/mH8yrqo21FY/s512/DSC_0005.JPG Quote
marra Posted February 7, 2011 Author Posted February 7, 2011 Jaka niespodzianka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo się cieszę :D:D:D:D już bięgnę edytować wątek i na pb zmienić wpis :) a MM to piękna kotka :) widziałam na własne oczy ;) a możeby kogoś poprosić o banerek hym ? Quote
halbina Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Wieści o Miszy: Witam! Misza sobie bardzo dobrze radzi i myslę że powolutku zaczyna się oswajać z nowym otoczeniem. daje sie pare razy pogłaskać po głowie,pozwoli na krótkie wyczesanie futerka - zaczyna bawić się zabawkami. Z Erwinem toczy potyczki ale tez coraz częściej zastaje ich w dwójkę wylegujących się na dywanie. To bardzo dobrze wychowany kot, umie poczekać na jedzonko, korzystać z kuwety - naprawdę miałam dużo szczęścia, ze mogłam go adoptować. Jest ulubieńcem mojej młodszej córki i odwrotnie wydaje mi się że wpadła mu w oko - nawet juz razem zaczynają sypiać w jej łózku. Pozdrawiam Emilia Niestety nic nie trwa wiecznie i bessa adopcyjna się skończyła... Mam dwie koteczki: Suri i Pikselkę no i dwa szczeniaki: Cmoka i Florka... Na pewno dobrze by było, gdyby przynajmniej szczeniai miały już swoje domki... mają po dwa miesiące już... są przekochane! A o banerek zawsze warto poprosić! Quote
Recommended Posts