Jump to content
Dogomania

Wątek zbiorczy Fundacji Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań" !!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Imię:Misza
Urodzony: 2007/2008
Umaszczenie: błękitny pręgowany
szczepienie - tak
kastracja - tak

http://picasaweb.google.pl/halbinac/Misza#
Misza jest kotem dostojnym i ceni sobie spokój. Toleruje inne zwierzęta, ale ich nie potrzebuje. Wobec człowieka jest nienachalny, ale po kilka głasków chętnie przychodzi. Lubi ciepełko i zaciszne miejsca, z których może obserwować otoczenie.
Preferuje jedzonko miękkie, mięsko, puszeczki. Idealnie korzysta z kuwety. Kastrowany, odrobaczony, zaszczepiony. Ma książeczkę zdrowia.
Jest pod opieką fundacji "Szara Przystań" w Zabrzu.
Warunki adopcji: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=warunki
Wzór umowy adopcyjnej: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=umowy
Misza zamieszkał u teściowej pana Piotra, który dał dom Liptonowi (obecnie Luckowi) w Gliwicach. Do towarzystwa będzie miał kilkuletniego młodego kocurka Erwina.
Trzymamy kciuki za aklimatyzację i dogadanie się z rezydentem!

Posted

Dziś zawiozłam taksóweczką do jego domku Dudusia. Rodzina składa się z rodziców i czworga dzieci w różnym wieku. Nawet najmłodszy Przemuś, taki coś z trzyipółletni, no może czteroletni okazał się być bardzo zwierzolubny i od razu przyniósl pieskowi miskę z jedzonkiem i zabawkę pluszową, podkreślił też, że to jego pies i z wyraźną ulgą pożegnał mnie, kiedy po godzinie wychodziłam bez psiak pod pachą... Państwo przejęci, kupili już maluchowi wyprawkę ciut za duże szelki i suchą acanę, mają zaprzyjaźnioną sąsiadkę, która ich odwiedza z minisznaucerką taką nie całkiem z rodowodem, ale widać, że pani nieźle się orientuje. Wizyta przeprowadzona, szczeniak zaopiekowany, umowa podpisana.

Został, o dziwo! Cmok, który miał dwa fajne domki do wyboru... na razie cisza... ale ponoć pani już adoptowała bokserka, pan z Biskupic zamilkł, a może i dzwonił, ale ja w ferie, to różnie funkcjonuję, środę np przespałam po południu... ktoś dzwonił 10 razy... na sms potem z mojej strony już odzewu brak... Wysłałam jeszcze emaile i sms-y do ludzi, którrzy wypełnili ankiety na akcji, może któryś się odezwie... dwa domy były chętne na niego...

Został też czekoladowy Florek, mam dla niego dom w Biskupicach, ale chcę potwierdzenia jeszcze.

Byłabym szczęśliwa, gdyby wszystkie maluchy znalazły domy w ten weekend. Proszę o dobrą energię i pozytywne myśli... kciuki!

Posted

phase napisał(a):
O Bosz !!!! Jaki wstyd !!! :oops: Ostatnio na innym forum jedna dziewczyna też pomyliła pieska z suczką, więc nie jestem jedna. :evil_lol:

Nie martw się, ostatnio zareklamowałam na PB naszego kocura Griszę jako kotkę :D:D

Posted

Misza i Grisza to imiona rosyjskie... Okazuje się, że dziś, kiedy rosyjski nie jest obowiązkowy, są już mylące...

Florek i Cmok (chłopaki!) szukają domków nadal. Florek jest najmniejszy, Cmok największy z piątki.

Posted

[quote name='halbina']Misza i Grisza to imiona rosyjskie... Okazuje się, że dziś, kiedy rosyjski nie jest obowiązkowy, są już mylące...

Florek i Cmok (chłopaki!) szukają domków nadal. Florek jest najmniejszy, Cmok największy z piątki.[/QUOTE]

A ja się uczyłam rosyjskiego :D i Miszę znam ale Griszę już mniej :D
Zaraz będę edytować wątek, wczoraj chciałam tyle rzeczy porobic ale kopmuter zrobił bunt, i zakończył pracę przedwcześnie ;/

Posted

[quote name='marra']Bardzo fajnie :) to prosimy czasem podnieść :)[/QUOTE]

Tak jest !. :)
Wzięłabym do mojej sygnatury wątek , ale już mam duży podpis...

Posted

MM jest koteczką ukochaną i rozpieszczaną. Jest ulubienicą pańcia, ale i pani chciała miziaka, więc podjęto decyzję o dokoceniu i zwrócono się do mnie z pytaniem o kota - towarzysza dla MM. Zawiozłam więc państwu Griszę (to ten za lodówką...)

Posted

Koty się obserwują, MM osaczyła przybysza i kontroluje wzrokiem, Grisza zajął strategiczną pozycję i udaje, że nic go nie rusza...

Grisza, podobnie jak MM, jest supermiziakiem i gadułą... Kciuki za dokocenie!

Posted

Jaka niespodzianka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo się cieszę :D:D:D:D już bięgnę edytować wątek i na pb zmienić wpis :) a MM to piękna kotka :) widziałam na własne oczy ;) a możeby kogoś poprosić o banerek hym ?

Posted

Wieści o Miszy:
Witam!

Misza sobie bardzo dobrze radzi i myslę że powolutku zaczyna się oswajać z nowym otoczeniem. daje sie pare razy pogłaskać po głowie,pozwoli na krótkie wyczesanie futerka - zaczyna bawić się zabawkami.
Z Erwinem toczy potyczki ale tez coraz częściej zastaje ich w dwójkę wylegujących się na dywanie.
To bardzo dobrze wychowany kot, umie poczekać na jedzonko, korzystać z kuwety - naprawdę miałam dużo szczęścia, ze mogłam go adoptować.
Jest ulubieńcem mojej młodszej córki i odwrotnie wydaje mi się że wpadła mu w oko - nawet juz razem zaczynają sypiać w jej łózku.
Pozdrawiam
Emilia

Niestety nic nie trwa wiecznie i bessa adopcyjna się skończyła... Mam dwie koteczki: Suri i Pikselkę no i dwa szczeniaki: Cmoka i Florka... Na pewno dobrze by było, gdyby przynajmniej szczeniai miały już swoje domki... mają po dwa miesiące już... są przekochane!

A o banerek zawsze warto poprosić!