Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wklejam z postu rozl. nr 18 str.1

NOWY "ROZDZIAŁ" BREGO U ZAKLINACZY od 04.VI., zbieramy na karmę
Yuki 10zł (wpłacone 16.VI.)
Kizimizi 30zł (wpłacone 08.VII.)
Asia&Ginger 30zł (wpłacone 06.VII.)
Marta0731 20zł (wpłacone)
Kasiafiona 30zł (wpłacone 16.VII.)
Monika083 10zł

Bazarek Kora78/Kizimizi - 187,50 (wplacone 12.VII)

Wysłane Zaklinaczom 19.VII. - 200zł za VI i VII

Posted

Rozmawialam z P.Gosią
U Brego wszystko w porządku. Nie wiem dokładnie co to za metody millana, bo nie mam czasu o tym czytać, ale psu się żadna krzywda nie dzieje, zna swoje miejsce, nie ma nadmiaru "laickiej" miłości, ma mozliwość się wybiegać i zaspokoić swoje "tropiące" instynkty, ma okreslone zasady do których się stosuje i jest wszystko OK
Zdaniem P.Gosi (gdybysmy nie znały wszystkich problemów z poprzednich dt czy ds), to pies idealny, wesoły, energiczny, chetny do pracy. My niestety patrzymy przez pryzmat poprzednich niepowodzeń, a tu sie okazuje że wystarczy wiedzieć (i stosować) odpowiednie zachowania

Raz była sytuacja, że Pani niechcący nadepnęła na łapę, pies już chciał zareagować agresją, ale został "ugryziony przez Panią"... W sensie złożona "w szczękę" dłoń, która uszczypnęła psa. Pies odpuścił
W ten sam dzień drugi raz takie samo zajście - pies tylko spojrzał
Czyli działa....???
Jak dla mnie, biorąc pod uwagę ciężką sytuacje Brega - trafił IDEALNIE. I nie sądzę, zebym się miala kiedyś tych słów wstydzić

Posted

hahaaaaaaaaa, ja bym swojej nie próbowala "ugryzc", bo to jest konfrontacja. ostatni raz jak spróbowalam za obrozé kolezanké z kanapy sprowadzic, to mialam zébiska w nadgarstku i co chcialam réké wyszarpnác- zaciskala mocniej ;o myslalam ze stracé réké! bylo to z 6 lat temu a blizné mam do dzis. ale wiécej ugryzien nie mialam odkád kolezanké kuszé smakami zeby zeszla z kanapy :>

a takie ma wásiory piratka:

Posted

marta0731 napisał(a):
Widocznie Brego nie taki straszny jak go malują :D
Albo ma już respekt

Wąsiory boskie :D:D:D

może i nie jest, ale jeśli teraz jest w idealnym DT to teraz trzeba będzie mu idealnego DS znaleźć a to już nie jest takie łatwe jak wiecie niestety

Posted

no wlasnie te jej smieszne wáski urosly jej dopiero po sterylizacji rok temu. burza hormonów i voila! mam kobieté z wásami w domu :>>> bokobrody tez ma takie tycienkie dluzsze kilka wlosków oraz bródké kilka ;ppppp

Posted

[quote name='greatmadwomen']może i nie jest, ale jeśli teraz jest w idealnym DT to teraz trzeba będzie mu idealnego DS znaleźć a to już nie jest takie łatwe jak wiecie niestety

Nie bedzie łatwo, od poczatku z Brego nie jest łatwo
Ale teraz przynajmniej wiemy, jakie metody stosować ma przyszły ds, mamy konkrety. Da się z nim żyć bez lęku, przy odpowiednim zachowaniu
Trzeba znaleźć mądrego chętnego do pracy z psem a nie chętnego na przytulankę..............

Posted

kizi,masz jakies wiesci? rozumiem,ze nie?
ja juz 2-3 tyg temu w rozmowie tel mialam obiecany tekst do ogloszen. mial isc do Ciebie na maila. nie ma wciaz????

Posted

Emilia Ty się lepiej przyznaj, że te wąchy to Ci się omsknęły przy naklejaniu :evil_lol: Wąchy i właścicielka SUPER :loveu: , że też przegapiłem wcześniej.

Musimy nauczyć Bregulca pisać i cześć - będzie sam sprawozdawał.

Posted

kizimizi napisał(a):
ok. zapomnialam tylko wspomniec, ze wizyta odbedzie sie za okolo 2 tyg. z powodu remontu

od to juz tydzien minal. Zaraz wysle PM z zpaytaniem o ta wizyte

Posted

yuki napisał(a):
Ja osobiście jestem przeciwniczką Cesara Milana. Mam nadzieję, że obecny DT nie bierze sobie wszystkich jego rad do serca.

Dookreśl powód bycia przeciwniczką Milana, a raczej Jego metod, bo chyba o to Tobie chodzi - ale nie wiem, więc pytam.

Posted

Pies Wolny napisał(a):
Emilia Ty się lepiej przyznaj, że te wąchy to Ci się omsknęły przy naklejaniu :evil_lol: Wąchy i właścicielka SUPER :loveu: , że też przegapiłem wcześniej.

Musimy nauczyć Bregulca pisać i cześć - będzie sam sprawozdawał.

hehe, te wáchy to znak firmowy mojej piratki :diabloti: czasem mi przez nie zezuje, bo to dla niej tez nowosc - kobiecie nagle wyrasta dodatkowe owlosienie, to ogromna zmiana :evil_lol:

Tez codziennie zagládam co u Brega, nie znam siéna szkoleniach, ja tylko od rozpuszczania psów jestem. Tak czy siak - jak Breg bédzie wygládal i zachowywal sié na szczésliwego, to mnie urzádza.

Posted

[quote name='emilia2280']hehe, te wáchy to znak firmowy mojej piratki :diabloti: czasem mi przez nie zezuje, bo to dla niej tez nowosc - kobiecie nagle wyrasta dodatkowe owlosienie, to ogromna zmiana :evil_lol:

Tez codziennie zagládam co u Brega, nie znam siéna szkoleniach, ja tylko od rozpuszczania psów jestem. Tak czy siak - jak Breg bédzie wygládal i zachowywal sié na szczésliwego, to mnie urzádza.
Tak jest ! i lata mi to czy Jan czy Milan to sprawi, byle skutecznie !
Wąchy są bomba ! ja bym nawet zastrzegł ten wzór w stosownym urzędzie, żeby nikt nie małpował.

Posted

Uważam, że do swoich metod wplata za dużo TD, której sami twórcy się wyparli. Podsyłam link, pod którym są informacje z którymi się zgadzam. Nie twierdzę, że wszystko co robi ten człowiek jest złe, ale w życiu bym mu nie oddała psa do szkolenia. Wrył mi się obraz jednego z odcinków, w którym na siłę dosłownie na siłę ciągnie oszalałego do granic możliwości bernardyna po schodach. Pies zapiera się wszystkimi czterema łapami,ma obłęd w oczach idt., ale dla Millana nie ma to znaczenia, dla niego jest to sposób na pokonanie jego strachu przed schodami. Powalanie psów na ziemię, przyciskanie do ścian, ziemi, nagminne używanie dławików,dla mnie to droga na skróty.On po prostu łamie psy, nie buduje z nimi więzi. Dziwne, że większość filmów z jego metodami została usunięta z youtube, a szkoda...W moim odczuciu Millan nie rozumie psów. Przykre jest to, że wielu ludzi nie mając pojęcia o wychowaniu psów agresywnych zaczyna używać jego metod. Bomba z opóźnionym zapalnikiem. Nie wszczynajmy tutaj dyskusji, bo to nie miejsce na temat Cesara. Aha i żeby nie było jakiś niedomówień, nie twierdzę, że obecni opiekunowie robią jakąś krzywdę Bregowi.

Tu ciekawy artykuł:

http://dominikaknossalla.blogspot.com/2010/08/ave-caesar.html

I dyskusja na dogo:

http://www.dogomania.pl/threads/196049-quot-Zaklinacz-ps%C3%B3w-quot-Cesar-Milan

Posted

[quote name='yuki']Uważam, że do swoich metod wplata za dużo TD, której sami twórcy się wyparli. Podsyłam link, pod którym są informacje z którymi się zgadzam. Nie twierdzę, że wszystko co robi ten człowiek jest złe, ale w życiu bym mu nie oddała psa do szkolenia. Wrył mi się obraz jednego z odcinków, w którym na siłę dosłownie na siłę ciągnie oszalałego do granic możliwości bernardyna po schodach. Pies zapiera się wszystkimi czterema łapami,ma obłęd w oczach idt., ale dla Millana nie ma to znaczenia, dla niego jest to sposób na pokonanie jego strachu przed schodami. Powalanie psów na ziemię, przyciskanie do ścian, ziemi, nagminne używanie dławików..................... Aha i żeby nie było jakiś niedomówień, nie twierdzę, że obecni opiekunowie robią jakąś krzywdę Bregowi.

Tu ciekawy artykuł:

http://dominikaknossalla.blogspot.com/2010/08/ave-caesar.html

I dyskusja na dogo:

http://www.dogomania.pl/threads/196049-quot-Zaklinacz-ps%C3%B3w-quot-Cesar-Milan
No dobra, widzę, że odrobiłaś lekcje. Ok. 'Łamanie' psów to .....nie jest moja metoda. Najważniejsze to co wytłuszczone. Proponuję w interesie Brega póki co, do wizyty, nie podnosić jakichkolwiek potencjalnych, niesprawdzalnych zarzutów. Dzięki.

Posted

Nie bardzo rozumiem, co to znaczy że odrobiłam lekcje. Jakaś ironia, czy sobie nadinterpretuję ? Niczego nie zarzucam, wyraziłam swoją opinię na temat metod Millana, nic więcej. Wychodzę z założenia, że nikt nie oddałby Brega do złego DT i tego się trzymam.