Marycha35 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 He, he, supero babciocioteczka:) Brawo Selengo!!!!
Topi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='Selenga']"szefostwo" Koalicji ocenia, że spokojnie damy radę zebrać 150 000, a może nawet 200 000 :) zaczęliśmy zbierać podpisy w lutym chyba i przez te niecałe 3 miesiące zebrane zostało 84 044 podpisy - bez akcji promocyjnej, bez nagłaśniania w mediach po zarejestrowaniu Komitetu można zacząć ofensywę medialną a do zebrania zostało już tylko 15 956 podpisów (dzisiaj pewnie już będzie mniej, ale jeszcze nie mam komunikatu o aktualnym stanie, zwykle dostaję późnym wieczorem)[/QUOTE] O ... MAM CIĘ ;) Selenga. Dobrze, że się tu ujawniłaś bo własnie nie miałam kogo zapytać. Mam ok 60 podpisów na kilku "pozaczynanych" arkuszach. Nie wiedziałam czy takie można wysylać więc je przetrzymuje i staram się "dozbierać". Tylko mam problem bo arkusz z tabelą pobierałam ze strony "Koalicji" a on tam ewoluował nagłówkiem. Co teraz bo na "starych" arkuszach mam 30 podpisów - uzupełniać je dalej ? Będą ważne ?
Selenga Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 [quote name='Topi']O ... MAM CIĘ ;) Selenga. Dobrze, że się tu ujawniłaś bo własnie nie miałam kogo zapytać. Mam ok 60 podpisów na kilku "pozaczynanych" arkuszach. Nie wiedziałam czy takie można wysylać więc je przetrzymuje i staram się "dozbierać". Tylko mam problem bo arkusz z tabelą pobierałam ze strony "Koalicji" a on tam ewoluował nagłówkiem. Co teraz bo na "starych" arkuszach mam 30 podpisów - uzupełniać je dalej ? Będą ważne ?[/QUOTE] Będą ważne. Koalicja, a raczej prawnicy koalicji to sprawdzali i po dostawieniu pieczątki Komitetu wszystko będzie OK A mozna wysłać "pozaczynane" arkusze też :)
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 No i bardzo dobrze, to ździebko ich przybędzie:)
Selenga Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 No to wrzucę wam newsa ZANIM go podam na stronie :) Jest już zebranych [FONT=Arial][SIZE=2] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]93 816 podpisów, brakuje TYLKO [SIZE=4] [/SIZE][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=red][B]6 114 [/B][SIZE=2][COLOR=black]chyba tyle to zbierzemy do 12.07 :evil_lol:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE]
Marycha35 Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Wow, ale się cieszę!!!! HURAAAAAA!!!:):):) Serce roście, że walnę jak poeta;) Jest nadzieja dla braci mniejszych:) Ale odzew! A tylu było wątpiących, he he....
Topi Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='Selenga']No to wrzucę wam newsa ZANIM go podam na stronie :) Jest już zebranych [FONT=Arial][SIZE=2] [B][FONT=Times New Roman][SIZE=3]93 816 podpisów, brakuje TYLKO [SIZE=4] [/SIZE][/SIZE][/FONT][/B][/SIZE][/FONT][SIZE=4][COLOR=red][B]6 114 [/B][SIZE=2][COLOR=black]chyba tyle to zbierzemy do 12.07 :evil_lol:[/COLOR][/SIZE] [/COLOR][/SIZE][/QUOTE] E ... tam ... do 12.07 to zbierzemy jeszcze 106 114 podpisów.
Charly Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='Selenga']Od samego początku akcji :) Prowadzę stronę internetową koalicji, znam twórcę Koalicji czyli Grzegorza Lindenberga od wielu lat (był kiedyś moim szefem :) ) i współpracuję z nim też od samego początku czyli od pomysłu Koalicji. Dlatego jak dostałam info żeby informację wrzucić na stronę, to od razu zrobiłam banerek, no bo gdzie mam szukać sojuszników przy zbieraniu podpisów jak nie na dogomania.pl i miau.pl? I od dogomanii się zaczęło. Dopiero później Grzegorz uruchomił też facebooka. Nawet allegro kubusiowe się przysłużyło sprawie bo wysyłając zdjęcia darczyńcom informowałam o akcji - odzew był niesamowity, nawet osoby zasiadające na co dzień w samorządach gminnych się odezwały z deklaracjami zbierania podpisów. Biznesmeni, artyści - bardzo sympatyczne były maile od p. Martyny Jakubowicz, której ekipa+wolontariusze zbierali podpisy na koncertach. Pani Martyna kupiła też cegiełki dla Kuby. Jeśli Sejm uchwali tę ustawę, to będę mogła z dumą kiedyś wnukom mojej siostry opowiadać, że ich babciociotka maczała w tym palce ;)[/QUOTE] no ba! super babciaciotka:)
Marycha35 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Selengo oby udało się zmienić prawo w Polsce, bo to co się ostatnio dzieje to przerasta wszelkie wyobrażenia. Fala zagłodzeń owczarków niemieckich Na innym wątku walczy o życie 4-letnia sunia ON, która w momencie znalezienia ważyła 9 kg!!!!!!!!!!!! Przecież tak nie może być w cywilizowanym kraju, nie można dać przyzwolenie na takie postawy, zachowanie. Nie godzi się!!! Znalazł sposób jej właściciel na pozbycie się kłopotu, zagłodzić, bić, sunia ma uszkodzone oko. Jak mu się w tym pustym łbie taki pomysł urodził, dlaczego uznał, że może to zrobić, czemu nie bał się konsekwencji? Przecież to musiał być proces, nie doprowadzi się psa do takiego stanu w jeden dzień. Gdzie byli sąsiedzi? Trzymajcie mnie ludziki!!!!!!!!!!!! Trzeba przytulić się do psa, dogoterapia wskazana w takich chwilach:) Kubinku dla Ciebie buziale w schorowane ciałko! Ech....
kazik132 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Prawo na pewno trzeba zmienić,ale również potrzebna jest edukacja prozwierzęca tak ludzi na wsiach ajk rownież dzieci i młodzieży w szkołach. Samo egzekwowanie prawa to połowa sukcesu, jeśli nie zmieni się świadomość ludzi.Póki co, i z prawem i z edukacja, jesteśmy sto lat za Murzynami/nie obrażając oczywiście Murzynów;)
Marycha35 Posted April 25, 2011 Posted April 25, 2011 Hi, hi, fakt! A Kubulka miziamy po boczkach zdrowiejących i delikatnie psikamy wodą w pysio, a co, jak lany to lany:)
Tofikowa Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Są jakieś wiadomości na temat pieska który trafil na miejsce Kuby? Pani Ela chyba zajmowała się tą sprawą? W dzisiejszym Metrze pojawiła się informacja że jest już 100 tyś. podpisów.
Selenga Posted April 27, 2011 Author Posted April 27, 2011 O ile dobrze zrozumiałam, to ten pies był czyjś, miał właścicieli - czy facet go dostał czy kupił, czy pies się wybrał na spacer i facet go wziął - nie mam pojęcia. Z tego co wiem, psiak wrócił do swoich, a facet kombinuje dalej. Tylko, że teraz już wie, że jest pilnowany. Jeśli chodzi o podpisy to nieoficjalnie mogę potwierdzić - jest 100 tysięcy :) Podpisy są wstępnie sprawdzane czy niczego w nich nie brakuje i dopiero po sprawdzeniu będzie oficjalnie potwierdzone.
Marycha35 Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Uff, to supero wieści:) a tu ładna akcja: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206819-Chcesz-by%C4%87-chrzestnym-W-ko%C5%84cu-masz-szans%C4%99!-Bazar-dla-8-miu-bezimiennych-szczylk%C3%B3w[/url]
Selenga Posted May 1, 2011 Author Posted May 1, 2011 [B]Cioteczki wielbicielki Kubusia zapraszam do obejrzenia filmiku o Kubusiu (cała jego historia) pod adresem:[/B] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=21vyMyO8b3E[/URL] Lojalnie uprzedzam: bardzo drastyczne fragmenty, coś na nerwy potrzebne i chusteczka Przy okazji obejrzyjcie filmiki Jaszka - też straszna bida....
Marycha35 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Selengo Tobie jedna chusteczka wystarczyła?;) Ryczę i się śmieję, Kubulo kochany łasuch, Jaszko taki cudniś! Tylko bardzo mi brakuje info, że oprawca Kubusia złapany, właściciel z grzywną i bez prawa do trzymania zwierząt, a ta bida, następca Kubusia już uwolniony......:(:(:( A czy ktoś wie co się stało z tą sunią skatowaną przez pieprzonych właścicieli? Powieszona na gałęzi, bita konarem, wyrzucona potem do rowu. Ona przeżyła, pomogła jej lecznica jakaś, ale co dalej, znalazła domek????
Agata Balu Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Sunia przeżyła, ale nie widzi. Na razie jest w domu tymczasowym do czasu rozprawy z mordercami. Tu masz link do tematu suni: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/205620-Niedobita-Psotka-żyje!-Oprawcy-czekają-na-proces.-Podpisujecie-petycję[/URL]!!!
Marycha35 Posted May 1, 2011 Posted May 1, 2011 Dziękować, dziękować Dobra Kobieto:) Ludziki looknijcie tam, trzeba się pod petycją podpisać, muszą oprawcy suni ponieść karę! Podpiszcie proszę:) Edit: Ludziki a czy ten bidak, który został następcą Kubusia w spalonym kojcu cały czas tam siedzi, czy został dziadowi odebrany? Bo prawo zdaje się jest niestety po stronie tego pseudowłaścicela!
Marycha35 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 Jak rozsyłałam link do petycji suniaczka skatowanego trafiłam na wątek, gdzie ludziki mają bardzo podobna sytuację: zabrano sunię zagłodzoną, pobitą, prawie martwą. Jest w lecznicy, żyje, nabiera sił, niestety ma nowotwór i przerzuty, ale chce życ, walczy. Ludzie chcą napisać petycję, by zebrać podpisy, żeby właściciela pozwać. Jak to zrobić? Zgłosić najpierw na Policję, do TOZu ichniego? Co robić??? tu link do wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/206543-Zag%C5%82odzona-sunia-ON-wa%C5%BCy-9kg!-Jest-w-bardzo-ci%C4%99%C5%BCkim-stanie...-POMOCY!!!/page19[/url]
kazik132 Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='ANETTTA']czy KUbus ma juz jakis dom na oku ???[/QUOTE]A tak w ogóle to co u Kubusia słychać? Są jakieś nowe wieści?
pikola Posted May 3, 2011 Posted May 3, 2011 [quote name='kazik132']A tak w ogóle to co u Kubusia słychać? Są jakieś nowe wieści?[/QUOTE]Tez zapytam.Dobranoc Kubanku.
Recommended Posts