qeram Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Panca']o zesz...to niewiarygodne...a nie mozna naslac strazy miejskiej lub TOZu przeciez takie warunki do trzymania psa sa niedopuszczalne...[/QUOTE] Prześlijcie mi na PW adres gdzie jest ten pies, jeżeli nie bedzie za daleko od Warszawy to podjadę. Jeżdżę w Patrolu interwencyjnym i mogę faceta paragrafami i sądem postraszyć, ewentualnie nie tylko postraszyć. edit: Właśnie doczytałem że psiak jest dość daleko, ale moge pomóc w inny sposób. Prześlijcie mi zdjęcia w jakich warunkach żyje pies, czy ma wodę i jedzenie, a ja podpowiem na jakie paragrafy należy sie powołać. tłumacząc temu włascicielowi jego niestosowne zachowanie. Nie trzeba być w żadnej fundacji żeby psa odebrać. moze to zrobić każdy obywatel. Chociaz fundacji jest łatwiej.
Charly Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 czyta ktoś gościa niedzielnego...? "'Nic tak nie zajmuje ludzi jak zwierzęta' - odkrywa Franciszek Kucharczak w 'Gościu Niedzielnym'. Odkrywa z bólem, bo 'najmniejszymi ludźmi Jezusa są ci, którym brakuje ubrania, a nie sierści lub piór" (.....) „[COLOR=black][B]Za kogo uważamy zwierzęta, że zaczynamy mówić o jakichś ich prawach, jakby były wolne i odpowiedzialne".[/B][/COLOR] [URL]http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,Po_jedenaste__drecz.html[/URL] :(
olenka1987 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Charly']czyta ktoś gościa niedzielnego...? "'Nic tak nie zajmuje ludzi jak zwierzęta' - odkrywa Franciszek Kucharczak w 'Gościu Niedzielnym'. Odkrywa z bólem, bo 'najmniejszymi ludźmi Jezusa są ci, którym brakuje ubrania, a nie sierści lub piór" (.....) „[COLOR=black][B]Za kogo uważamy zwierzęta, że zaczynamy mówić o jakichś ich prawach, jakby były wolne i odpowiedzialne".[/B][/COLOR] [URL]http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,Po_jedenaste__drecz.html[/URL] :([/QUOTE] o rzesz.. taaa niech Kościół robi tak dalej a w ogóle przestane chodzic ;/
Marycha35 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 ludziki powiem tak i durnych ukochał Jezus więc wybaczmy;) a co do hasła na marynarce;) Kubinki naszej kochanej to właśnie tworzę:)
ewunian Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 Nałożyć ekskomunikę na franciszkanów :ban:(w końcu św. Franciszek gadał z wilkami [obłąkany szaleniec :stupid:] jak równy z równym)! Na pracowników i wolontariuszy w schroniskach! Będzie idealne :)
Charly Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 [quote name='Marycha35']ludziki powiem tak i durnych ukochał Jezus więc wybaczmy;) [/QUOTE] hihi co racja to racja:) [quote name='ewunian']Nałożyć ekskomunikę na franciszkanów :ban:(w końcu św. Franciszek gadał z wilkami [obłąkany szaleniec :stupid:] jak równy z równym)! Na pracowników i wolontariuszy w schroniskach! Będzie idealne :)[/QUOTE] karmił myszy i gołebie. Obłąkaniec totalny. Jestem za banem dla św. Franciszka.
Marycha35 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 banujemy dziada, do tego jeszcze Św. Roch, ten się za psami wstawiał, je ukochał. SKANDAL!!! ;)
ewunian Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 W internecie, na "szybko" znalazłam coś takiego - apokryf, tzw. "Biblia Jezusa". [url]http://www.jezus-wegetarianin.eko.org.pl/chrystus.htm[/url] [url]http://www.das-wort.com/polski/s007pl/s007pl.html[/url] Chyba to wydrukuję, i będę leciała cytatami każdemu moherowi, który zarzuci mi (tfu, znaczy, zatroszczy się o moje życie pośmiertne), że pomagam zwierzętom, a nie ludziom.... cóż... wg mnie Bóg osądzi każdego według jego własnych czynów....
Marycha35 Posted March 8, 2011 Posted March 8, 2011 a hasła na marynarę Kubinki: dzięki Wam nadal żyję kochane ludziki i chcą stawiać mi pomniki;), merdam, śpię i piję, dzięki Wam jeszcze sobie pożyję, łańcuch, ogień, buda, teraz miłości Waszej struga, ucichło me skomlenie, bo pomogliście szalenie, gorąco, boleśnie, źle było, dzięki Wam słońce mi zaświeciło:), Wasza miłość, troska i oddanie nakręca moje merdanie;) hi, pomóżcie, bo Norwidy i Słowackie w trumnach podskakują!!!
Merys Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='qeram']Prześlijcie mi na PW adres gdzie jest ten pies, jeżeli nie bedzie za daleko od Warszawy to podjadę. Jeżdżę w Patrolu interwencyjnym i mogę faceta paragrafami i sądem postraszyć, ewentualnie nie tylko postraszyć. edit: Właśnie doczytałem że psiak jest dość daleko, ale moge pomóc w inny sposób. Prześlijcie mi zdjęcia w jakich warunkach żyje pies, czy ma wodę i jedzenie, a ja podpowiem na jakie paragrafy należy sie powołać. tłumacząc temu włascicielowi jego niestosowne zachowanie. Nie trzeba być w żadnej fundacji żeby psa odebrać. moze to zrobić każdy obywatel. Chociaz fundacji jest łatwiej.[/QUOTE] Bardzo dobry pomysl.
Enigma79 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [QUOTE]"'Nic tak nie zajmuje ludzi jak zwierzęta' - odkrywa Franciszek Kucharczak w 'Gościu Niedzielnym'. Odkrywa z bólem, bo 'najmniejszymi ludźmi Jezusa są ci, którym brakuje ubrania, a nie sierści lub piór" (.....) „[COLOR=black][B]Za kogo uważamy zwierzęta, że zaczynamy mówić o jakichś ich prawach, jakby były wolne i odpowiedzialne".[/B][/COLOR] [URL="http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,Po_jedenaste__drecz.html"][COLOR=#4444ff][URL="http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,P...te__drecz.html"]http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,P...te__drecz.html[/COLOR][/URL][COLOR=#000000] [/COLOR][/URL][/QUOTE] Niech się ta instytucja (czyt.kościół) lepiej zajmie pedofilami w sutannach ! Nie cierpię tej hipokryzji i narzucania, co jest "dobre" (czyli dawanie na tacę i klepanie pacierza bez zrozumienia) a co złe (pomoc ! nieważne komu i w jaki sposób)...
fanta33 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 wystarczy ich opodatkować i zamkną im się te pijackie tłuste gęby! a co do Marychy35;) Twoja poezja jest już na 1 oby tak dalej;))))
Charly Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Marycha35']a hasła na marynarę Kubinki: dzięki Wam nadal żyję kochane ludziki i chcą stawiać mi pomniki;), merdam, śpię i piję, dzięki Wam jeszcze sobie pożyję, łańcuch, ogień, buda, teraz miłości Waszej struga, ucichło me skomlenie, bo pomogliście szalenie, gorąco, boleśnie, źle było, dzięki Wam słońce mi zaświeciło:), Wasza miłość, troska i oddanie nakręca moje merdanie;) hi, pomóżcie, bo Norwidy i Słowackie w trumnach podskakują!!![/QUOTE] Podskakują z radości, bo wierszyk piękny:)
Kerian Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Marycha35']a hasła na marynarę Kubinki: dzięki Wam nadal żyję kochane ludziki i chcą stawiać mi pomniki;), merdam, śpię i piję, dzięki Wam jeszcze sobie pożyję, łańcuch, ogień, buda, teraz miłości Waszej struga, ucichło me skomlenie, bo pomogliście szalenie, gorąco, boleśnie, źle było, dzięki Wam słońce mi zaświeciło:), Wasza miłość, troska i oddanie nakręca moje merdanie;) hi, pomóżcie, bo Norwidy i Słowackie w trumnach podskakują!!![/QUOTE] Ostatni wers po prostu mnie uwiódł :) A wracając do sprawy psinki, która zajęła miejsce Kuby: jeśli ktoś jeszcze nie powiadomił lokalnej tv, to ja chętnie opiszę im wszystko, tylko musiałabym mieć więcej detali, bo jakiś czas temu była mowa, że pies uciekł. Macie jego zdjęcie? Bo jak wygląda kojec, to wszyscy wiemy... :(
shirrrapeira Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Poczytałam, poczytajcie także komentarze odnośnie tego artykułu. Jak ja się cieszę, że jestem ateistką i nie chodzę do Kościoła, jak ja się cieszę, że dla mnie dużo ważniejsze są psy niż ludzie i to wcale nie prawda, że nie pomagam bliźnim w potrzebie, bo staram się w miarę możliwości, ale jak ktoś mi chce nakazać, że jakieś tam osoby mają być dla mnie ważniejsze niż mój pies, to lekko się wnerwiam, albo jak ktoś mi mówi, a nie lepiej pomagać dzieciom, osobom chorym, starszym? Nie dla mnie nie lepiej, bo [B]ja[/B] chcę pomagać zwierzętom i nikomu nic do tego. Wkurza mnie narzucanie przez księży i Kościół zdania komu należy pomagać, kogo należy cenić bardziej. Niestety ja cenię bardziej zwierzęta, ludzie zbyt wiele krzywdy mi zrobili bym ich ceniła i w mojej hierarchii na pierwszym miejscu jest zwierzę, długo długo nic i moi bliscy. I co komu do tego, a dobry katolik to taki co daje dużo na tace, prawda? Nie ważne, że potem tłucze żonę i znęca się nad zwierzętami, ważne że napycha kasę Kościołowi, dziękuję za taką wiarę, wolę być nie wierząca. Denerwują mnie ludzie, którzy uważają, że hierarchia tych, co lubią zwierzęta jest jakaś pokręcona, dziwna i wbrew Bogu, a co z Franciszkiem z Asyżu. Normalnie coś mnie trafia, szkoda że nie jestem facetem, bo tekst jaki by tu poszedł nie nadawałby się do zacytowania, a tak muszę się zachowywać.
Agata Balu Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='ewunian']W internecie, na "szybko" znalazłam coś takiego - apokryf, tzw. "Biblia Jezusa". [url]http://www.jezus-wegetarianin.eko.org.pl/chrystus.htm[/url] [url]http://www.das-wort.com/polski/s007pl/s007pl.html[/url] Chyba to wydrukuję, i będę leciała cytatami każdemu moherowi, który zarzuci mi (tfu, znaczy, zatroszczy się o moje życie pośmiertne), że pomagam zwierzętom, a nie ludziom.... cóż... wg mnie Bóg osądzi każdego według jego własnych czynów....[/QUOTE] Ewunian, przecież to co przytoczyłaś nie ma Imprimatur Kościoła Katolickiego. Kazdy "moher" powie ci, że jesteś schizmatyczką. Wszystkie religie wywodzace się z judaizmu a więc chrzescijaństwo z wszelkimi jego odmianami, oraz islam bazuja na tym, że TYLKO człowiek został stworzony na "obraz i podobieństwo Stwórcy" a "czynienie siebie ziemi poddaną" znaczy "mozesz zrobić z nia co chcesz" Tylko religie starsze od judaizmu: hinduizm i jego kontynuacja buddyzm, nie wynosza człowieka na piedestał i jednakowo szanują "każde życie". Zreszta tak tez było w pierwotnych religiach europejskich .... dokąd nie dotarło do Europy chrześcijaństwo. A dotarło do ogólu Europy dopiero w 5,6 wieku. Wcześniej, dopiero po upadku cesarstwa rzymskiego, dotarło do nielicznych państw i do miejskich grup inteligencji. Polska "odgórnie" przyjęła chrzescijaństwo w 9 wieku. I zaczęło się "czynienie ziemi poddaną"
Charly Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Powinni wprowadzic na dogo opcję taką jak na fb, gdzie można "polubić" np. wypowiedzi;) Tak czy siak Agata "lubię to" :)
Marycha35 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 hej ludziki dzięki za wyrozumiałość i dobre słowo, uwaga, tworzę dalej;) wkrótce próbki a o tego psiaka kolejnego u faceta powalczmy, szkoda, żeby go podobna krzywda spotkała, do cholery, gdzie jest prawo!!!
haliza Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 [quote name='Charly']czyta ktoś gościa niedzielnego...? "'Nic tak nie zajmuje ludzi jak zwierzęta' - odkrywa Franciszek Kucharczak w 'Gościu Niedzielnym'. Odkrywa z bólem, bo 'najmniejszymi ludźmi Jezusa są ci, którym brakuje ubrania, a nie sierści lub piór" (.....) „[COLOR=black][B]Za kogo uważamy zwierzęta, że zaczynamy mówić o jakichś ich prawach, jakby były wolne i odpowiedzialne".[/B][/COLOR] [URL="http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,Po_jedenaste__drecz.html"]http://wyborcza.pl/1,86116,9209274,Po_jedenaste__drecz.ht[/URL] :([/QUOTE] To jest katolicyzm po polsku :-( obłuda, obłuda i jeszcze raz obłuda :mad::cool3: - dziwić się że przy braku poszanowania życia zwierząt rośnie pokolenie nie szanujące żadnego życia :-(, jak to mówią- czym skorupka za młodu.........:shake:
paula1977 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Marycha Ty to masz normalnie talent!!! hehe :multi::multi:Problem jest z ubrankiem dla Kubulki bo nie mogę znaleźć takiego rozmiaru dużego:nerwy: ale napisałam do ludzi którzy szyją takie wynalazki i czekam na odp. co do napisu na nim to mam nadzieję że da się go jakoś umieścić, nadrukować, wszyć czy jak:chainsaw:., bo szkoda by było Twojej twórczości:laugh2_2:
Hermiona Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Ale klerykalnie... albo raczej antyklerykalnie się tu zrobiło! My również podczas organizowania pomocy dla legnickiego schroniska spotkałyśmy się z nieukrywaną wrogością ze strony pewnego faceta w czerni (pierwszego i ostatniego). Smutna jest ta doktryna i tak sobie myślę, że Bóg (o ile istnieje) nie ma z tym nic wspólnego. Jeśli człowiek świadomie popełnia okrucieństwo wobec słabszej od siebie istoty, to Bóg nie chcąc lub nie mogąc nic z tym zrobić, raczej logiczne jest, że nie może mieć pretensji do ludzi, za to, że pochylają się nad cierpieniem. Takie pretensje może mieć tylko inny - sfrustrowany i nieszczęśliwy człowiek... Całość tego dzieła jest bardzo ciekawa, bo GW zrobiła jedynie coś w rodzaju wyciągu z tego pseudohumanistycznego bełkotu, więc wklejam: [URL]http://goscniedzielny.wiara.pl/index.php?grupa=6&art=1299348007&dzi=1104798052&katg=[/URL] Myślę, że najlepiej będzie jak każdy będzie pilnował swojego światopoglądu i wartości, bo jak ktoś wyżej napisał, można równie dobrze zająć się pedofilami albo biznesmenami w sutannach i zrobi się znacznie bardziej nieprzyjemnie w tej dyskusji. Pozdrawiam wszystkich wyznawców poglądów św. Franciszka i św. Rocha !!! :multi:
Hermiona Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 P.S. Jeśli ktoś z Was oglądał znakomity polski film Jana Jakuba Kolskiego pt. Jasminum - jest tam brat (zakonnik), który codziennie podnosi do góry małe prosiaczki pokazując im niebo i słońce (bo same przecież z racji swojej anatomii nie są w stanie podnieść głowy), a inny opiekuje się malutkimi kaczuszkami w swojej celi - to chyba jacyś debile i dewianci!!! Na pewno już dawno czyszczą kopyta Lucyferowi!
ewunian Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 zależy to też od księdza, na jakiego się trafi. Zawsze byłam wierząca, udzielałam się w przykościelnym zgromadzeniu młodzieży itp., z księżmi miałam dość ciepłe stosunki. Komuś pies zginął - można zawiesić ogłoszenie w gablocie... Kot ganiał po kościele - za nim dzieci - "widzicie - zwierzęta także chwalą Boga na swój sposób", podczas wakacji, parę lat temu to nawet kazanie przerwał - dlaczego? - jakiś mały ptak obijał się o okno - wikary kazał ministrantom okno otworzyć, :) Nawet proboszcz miał sprawę w kurii, bo bez ich wiedzy podczas pasterki zrobił zbiórkę na najpilniejsze potrzeby dla rodziny, której tuż przed Wigilią spłonęła stodoła z paszą dla zwierząt, wbudowaną budą dla psa i klatkami z królikami. (pies został uratowany, króle za TM) Podejście społeczne do tego typu spraw, jak ta z Kubusiem zależy od wychowania i mentalności ludzkiej. Oraz od otoczenia - ludzie czasami nie chcą publicznie wyrażać swoich uczuć...
arabiansaneta Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 W każdej grupie społecznej są ludzie i ludziska, a forum służące ratowaniu zwierząt nie musi przy okazji służyć obrażaniu czyichś uczuć religijnych.
Marycha35 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 Święte, nomen omem, słowa, ale tu chyba nikt obrażony nie mógł się poczuć. Zero jadu, tylko opinie. Jasmnium uwielbiam, braciszkowie są kochani tam, a już ten od prosiaczków i kaczki najkochańszy:) Ja niestety nigdy nie spotkałam mądrego księdza, ale to na pewno nie jest powód, by twierdzić, że takowych nie ma:) Paula dziękuję Ci za uznanie mej twórczości;), nieśmiało się prężę.....i prężę....;) a oto kolejne wypociny: tyle ludków cudnych mi pomaga, że się stałem Jakub merdający Powaga;)
Recommended Posts