masuimi33 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='marta9494']Dziewczyny,oglądałyscie już Kubę?Ten kot,a rzczej ta kotka, jest w tej chwili najlepsą koleżanka Kuby:)Szczeniak Yoras już "wyszedł"do domu.Wyobraźcie sobie,że pani doktor karmi Kube z ręki.No i akurat w porze karmienia kicia też tam była.Kuba pieknie zareagował,do kota nie miał żadnych "ale"...Ale z to kot do Kuby ,jak najbardziej:)Kuba jest w kołnierzu i jak pani doktor go karmi,to ta karma wpada mu do kołnierza...Jak kicia zobaczyła jedzenie,nie bacząc,że jedzenie znajduje sie kilka centymetrów od zębów Kuby,wskoczyła mu do tego kołnierza i zaczęła wyżerać to,co Kubie z japy wypadało.Pani doktor zamarła,Kuba tylko łypnął,a kotka zaczęła spozywać dodatkowy posiłek:)Nie obiecuję,ale może pani doktor uchwyci w aparacie takie wspólne karmienie:)[/QUOTE] ale dobrze słyszeć takie wiadomości;D cudownie;D niedługo domki bedą sie biły o Kubulka
Selenga Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 [quote name='irenaka']Oczywiście, że Dogomania nie jest organem kontrolnym, ale jest forum publicznym na którym obowiązuje regulamin i ogłaszając apel o pomoc każda Fundacja musi go brać po uwagę. Jest to również w interesie samej Fundacji i jej dobrego imienia. Na mój rozum;), to ten wątek został wykorzystany przez nie jedną z nas do rozsiania informacji o Kubie z prośbą o pomoc finansową. Ile z Was umieściło link do tego wątku na FB? [/QUOTE] Zgadzam się z Tobą, że w interesie Fundacji jest przejrzystość finansowa (i nie tylko finansowa zresztą). Co prawda to chyba nie fundacja poprosiła o pomoc na dogomanii. Ja na allegro linku do wątku na dogo nie podawałam, bo i po co? Wygrzebanie w naszych dyskusjach informacji o stanie zdrowia Kuby to zajęcie dla bardzo cierpliwego człowieka. I ja i p.Ela mamy pełną świadomość, że z osobami kupującymi na allegro musimy się rozliczyć i że tak na prawdę nie wystarczy wysłanie zdjęć (zwłaszcza, że większość kupujących wcale ich nie chce, wszyscy wiedzą, że to ściema). Szczególnie ja mam taką świadomość, bo część pieniędzy wpływa na moje konto i uważam, że muszę kupującym przekazać dowód wpłacenia tych pieniędzy na konto Fundacji. Ale nie wmawiajcie mi proszę, że ja czy fundacja mamy obowiązek podać na dogomanii listę osób, które kupiły zdjęcia Kuby na allegro tylko dlatego, że zrobiłam kilka aukcji po przeczytaniu tutaj apelu o pomoc. Co prawda ja taka listę mam - z imieniem, nazwiskiem, adresem, telefonem i adresem mailowym (ustawa o ochronie danych osobowych się kłania). Na dodatek zaznaczyłam w aukcjach, żeby podawać w przelewie, że wpłaca allegrowicz. A co mają zrobić osoby, które podały apel na FB i nie mają bladego pojęcia kto wpłacił i jak się nazywa? Jak fundacja ma zidentyfikować, że ta wpłata jest od osoby z FB? Czym innym jest rozsianie informacji a czym innym zbieranie pieniędzy. Na dogomanii są osoby, które bombardowały media żeby się sprawą zajęły - czy z tego powodu mamy tu zamieszczać listę wpłat od osób, które zobaczyły apel w telewizji???? Można zasugerować p.Eli żeby na stronie Fundacji zamieścili listę wszystkich osób, które wpłaciły jakiekolwiek pieniądze i niech sobie zainteresowani tam siebie znajdą. Ale z naszej strony to może być tylko propozycja - nikt z nas nie wie jakimi siłami informatycznymi Fundacja dysponuje i czy będzie miał kto wklepać te tysiące nazwisk do internetu (z allegro jest ponad 800).
Salo Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 A może ktoś wie ile ci weterynarze chcą za leczenie tego psa? Wie ktoś ? Bo chyba dla siebie też coś tych pieniędzy skubną (?). Mnie tylko to najbardziej nurtuje jeśli chodzi o finanse związane z tym psem.
Enigma79 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Obejrzałam film z Kubą w roli głównej.On jest strasznie wychudzony :( Właściciel naprawdę powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności...
marta9494 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Ten biedak Kuba nawet sobie nie zdaje sprawy jaką rewolucję wywołał:)
Marycha35 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 To prawda, powinien mieć swój pomnik:), jak ten wierny piesek z Krakowa, który nie miał w życiu szczęścia...ech. A podpisy to ja zacznę zbierać na marszu 13 lutego! Będzie tego trochę pewnie:)
Dana i Muszkieterowie Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 [quote name='Zofija']Napiszcie proszę na jakim programie był Kubuś i co z tymi zwyrodnialcami????[/QUOTE] [quote name='marta9494'][URL]http://www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/fakty-program-informacyjny/wideo/28012011/3880657[/URL][/QUOTE] [B]Zofija[/B], czy o to chodziło? Biedny Kubuś, taki chudziutki, nie miał łatwego życia:-(.
Salo Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Pewna osoba na nk pod zdjęciem Kuby napisała: "czytałam właśnie w naszej gazecie że z pieskiem jest źle ma obrażenia wewnętrzne i lekarze w klinice we Wrocławiu dają mu szanse przeżycia na 30% " . Czy to prawda ??
marta9494 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Absolutnie nie!Kuba miał powikłania wewnętrzne i wtedy właśnie stracił apetyt,ale już jest po kryzysie.
Marycha35 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 nie sądzę, że jest źle, na stronie nie ma takiej info, a ostanie wieści z wczoraj [URL]http://www.fundacjamrunio.org/[/URL]
Salo Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Gut, gut. Ona to napisała dzisiaj, więc myślałam, że to aktualna wiadomość :).
Panca Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 obejrzalam film z Kuba i jestem absolutnie do lez wzruszona jaki z niego dzileny pacjent i za razem kumpel slicznego kocurka:)widac ze psina dostal nowe zycie i bedzie o nie walczyl!tak trzymac!!!
memory Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Jest nowa wplata na PayPal. Tym milsza, że ta Pani przysłała pieniążki dla Kubusia po raz drugi :) 50,00 zł - Alina S --------- [B]4.512,61[/B] - aktualna kwota z PayPal, przekazana na konto Fundacji Mrunio
Zofija Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='dana'][B]Zofija[/B], czy o to chodziło? Biedny Kubuś, taki chudziutki, nie miał łatwego życia:-(.[/QUOTE] taaaaaaaaaaaaaaaaaa. Dziękuję Ci Kochana kobieto. Myślałam, ze nikt mi już nie odpowie:). Dobrze by było jakby Kuba poleciał też w uwadze.
marta9494 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dziewczyny!Napisała do mnie pani Joanna Sarapata,pisałam wam już ,że chce przeznaczyć swój obraz lub szkic na Kubę?Teraz tylko problem tkwi w tym,ze trzeba się skontaktować z jakąś galerią i ona tam ten obraz prześle.Macie jakieś pomysły?
Olena84 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='marta9494']Dziewczyny!Napisała do mnie pani Joanna Sarapata,pisałam wam już ,że chce przeznaczyć swój obraz lub szkic na Kubę?Teraz tylko problem tkwi w tym,ze trzeba się skontaktować z jakąś galerią i ona tam ten obraz prześle.Macie jakieś pomysły?[/QUOTE] A skad ona jest?
Marycha35 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Dziewczynki a może zorganizować aukcję tego obrazu lub szkicu. Jeśli Autorka wyrazi zgodę:) Można by podkreślić, że to darowizna, a kasiora potrzebna na opatrunki, lekarstwa dla Kuby, bidaka ukochanego. Jak myślicie?
Selenga Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 [quote name='marta9494']Dziewczyny!Napisała do mnie pani Joanna Sarapata,pisałam wam już ,że chce przeznaczyć swój obraz lub szkic na Kubę?Teraz tylko problem tkwi w tym,ze trzeba się skontaktować z jakąś galerią i ona tam ten obraz prześle.Macie jakieś pomysły?[/QUOTE] [B]Rozwiązanie A:[/B] Pani Joanna podarowuje obraz Fundacji i wystawiamy go na allegro - nie mam pojęcia jaka jest szansa na sprzedanie, pewnie lepiej by poszło jakby się dało zrobić aukcję charytatywną, ale Fundacja musiałaby miec swoje konto na allegro i musiałaby wystapic o status aukcji charytatywnych, jesli by Fundacja była zainteresowana, to ja się tym mogę zająć, ale formalności trwają ok. miesiąca [B]Rozwiązanie B:[/B] Znajdujemy galerię, która podjęłaby się sprzedaży obrazu, a pieniądze przekazałaby Fundacji zamiast p. Joannie. Mogę porozmawiać z siostrzenicą, ona i jej TZ sa historykami sztuki i maja sporo kontaktów z galeriami, zwłaszcza w Warszawie
marta9494 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 [quote name='Selenga'][B]Rozwiązanie A:[/B] Pani Joanna podarowuje obraz Fundacji i wystawiamy go na allegro - nie mam pojęcia jaka jest szansa na sprzedanie, pewnie lepiej by poszło jakby się dało zrobić aukcję charytatywną, ale Fundacja musiałaby miec swoje konto na allegro i musiałaby wystapic o status aukcji charytatywnych, jesli by Fundacja była zainteresowana, to ja się tym mogę zająć, ale formalności trwają ok. miesiąca [B]Rozwiązanie B:[/B] Znajdujemy galerię, która podjęłaby się sprzedaży obrazu, a pieniądze przekazałaby Fundacji zamiast p. Joannie. Mogę porozmawiać z siostrzenicą, ona i jej TZ sa historykami sztuki i maja sporo kontaktów z galeriami, zwłaszcza w Warszawie[/QUOTE]Dzieki Selenga,zapytaj koniecznie:) [quote name='Olena84']A skad ona jest?[/QUOTE]Ona jest w tej chwili w Warszawie i napisała mi ,że spróbuje tam pogadać z Galerią.Ale pisałateże mozna by pogadać z galerią we Wrocku,bo tam jest blizej Kuby i ona bez problemu tam obraz wysle.
marta9494 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Najprawdopodobniej juz jutro szkic pani Joanny przeznaczony dla Kuby będzie można zobaczyć na jej stronie :)
Tofikowa Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 Kilkadziesiąt minut temu w dwójkowej Panoramie pokazywali Kubę, nie widziałam początku i nie wiem czy zdjęcia były aktualne czy sprzed kilku dni? Kubus był pokazany razem ze swoim kumplem kotkiem:)
Recommended Posts