masuimi33 Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 dodam żeby było łatwiej nas znaleźć;)))) będziemy w koszulkach z napisem MRUNIO :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='UBOCZE']No i jeszcze doręczą artykuł z "Forda Porannego" albo "Volkswagena Wieczornego". Strach się bać..:evil_lol:[/QUOTE] Podczas gdy "Południowe Audi" bedzie stało w cieniu z jego elokwentnym włascicielem w środku.
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='masuimi33']dodam żeby było łatwiej nas znaleźć;)))) będziemy w koszulkach z napisem MRUNIO :diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Podobno nikogo z Fundacji nie ma na wątku.
Felka z Bagien Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='fanta33']niektórych informacji o Mruniu nie ma ani na fb ani na str MRUNIA, niestety Mrunio ma mnóstwo podopiecznych ostatnio- chociażby 12 suczek z Klembowa do adopcji, Thomas (w typie goldena) z Klembowa, ponadto Jonek, sławetna Września i walka z burmistrzem o życie setek psów, walka z dziadem byłym właścicielem Kuby, sunia wyrzucona w szpitalu w worek do spalenia(z poważnymi obrażeniami czaszki) te psiory które wymieniłaś Selengo, owczarzyca z Warszawy, która walzy z rakiem i tysiąc innych spraw. Mrunio niczym się nie przejmuje i robi swoje;)))) Czasem zwyczajnie nie ma głowy, by to gdzieś zamieszczać. Martula jeszcze jakoś koordynuje Kubulowe i Jonkowe akcje. Masuimi33 jeździ w pilnych sprawach Mrunia, zarówno w transportach adopcyjnych, jak i w Sejmie na czytaniu sławetnej nowelizacji, bo oczywiście Mrunio ma swój wkład również w to. Powstała nowa stronka Mrunia, miłosników Kuby Jonka i innych zapraszam na nią, co prawda jest dopiero w fazie uzupełniania, ale niedługo ruszy pełną parą. Pani Ela czasem po prostu nie śpi by cokolwiek miało ręce i nogi. Wkrótce też wątek adopcyjny westów, który założyła Masuimi33 i mnóstwo westowych cioteczek, będzie miało swoją zakładkę na Mruniu;))) Cieszę się Selenga, że się nie poddałaś, mimo tych "złych" ludzi. Mam nadzieję, że wkrótce zakończysz wątek wklejając foty Kuby z jego nowym domkowym gronem;) zakończy się maraton kłótni i pretensji;) trzymajcie się dziewczyny;) buźka również od mojej siostry Masuimi33:p siedzi akurat obok;) całuski PS urzekło mnie zdanie z żabami;) Mrunio chyba na razie nie miało takiej interwencji;) ale któż to wie;) może pękniecie ze śmiechu, ale moja siostra jak wychodzi z psami deszczową porą zbiera z chodnika ślimaki i wrzuca je na trawę, by ich ktoś nie rozdeptał;D w sumie jak to powiedział Poseł Suski w Sejmie pies to też człowiek;))))), więc cóż ślimak też nie???;D;P[/QUOTE] To jest chyba wystarczający dowód na to,że były osoby z Mrunia na wątku!Co ty na to Selengo?
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 a skąd niby Selenga miała wiedzieć, że jestem przedstawicielem Fundacji??:crazyeye: to tak jak... "mieć pretensje do garbatego, że dzieci ma proste...":evil_lol: Ja- a nie Fanta33 jestem przedstawicielem Fundacji na okręg warszawski(czasem się rozszerzam do innych miejscowości z mazowieckiego), więc zajmuję się bidami z tego okręgu, ale wybaczcie odkąd Fanta33 (która była założycielem wątku wraz z Martą) zakończyły prowadzić wątek, Selenga zdobywa informacje o Kubuniu i przekazuje Wam,tyle co ma bezpośrednio od Pani Eli Odkąd wątek nabrał roszczeniowego charakteru i priorytetem były rozliczenia a nie Kuba, głównie wykrzyczane przez zbanowane dziś osoby, Fanta33, ja i Martula nie prowadzimy wątku informacyjnego-robi to dalej Selenga.(podziwiam!!) użerając się z [B]niektórymi [/B]sfrustrowanymi osobami, które nadal destrukcyjnie wpływają na wątek. Na szczęście Maupa4 czujnym okiem usunęła amentia inutilis. [B]Odkąd "wywalono" stąd Martę i Fantę33 nie macie aktualnych informacji i bardzo na bieżąco.[/B] [U][B]Od tamtej pory [/B][/U]Marta i ja wspieramy Mrunio całym sercem. Ale już nie tu. Bo trudno tutaj mówic o pomaganiu komukolwiek. Skupiłysmy się na niesieniu pomocy poza dogomanią. Bo jakbyśmy miały zakładać każdemu zwierzakowi tutaj wątek na dogomanii, to nie starczyło by czasu na pomoc, przez uczestniczenia bezpłciowych i bezproduktywnych dyskusjach, a tak to mamy czas i chęc i nikt nas nie demotywuje, wręcz na facebooku zwolennicy Kuby i innych podopiecznych Fundacji Mrunio są z nami nadal;), bo dogomania a przepraszam-niektórzy dogomaniacy skutecznie "wypędzili" ich stąd. Marta prowadzi wątek Kuby i Jonka na facebooku, gdzie zainteresowanych serdecznie zapraszamy, a ja zajmuję się innymi podopiecznymi Fundacji-jak już wspomniałam na [B]okreg warszawski.[/B] Kuba nie jest w moim okręgu,wiec jak to słusznie robi Selenga zdobywa informacje kontaktując się z Panią Elżbietą. [B]Nie mam obowiązku cokolwiek tu pisać , bo informacje o Kubie są tam gdzie być powinny[/B], tym bardziej [B][COLOR=red]mamy sporo podopiecznych i każdy z nich jest dla nas równie ważny jak Kuba- nie ma gorszego i lepszego, ważnego i mniej ważnego, sukcesywnie pomagamy zwierzakom, bez względu na ich medialność.[/COLOR][/B] pozdrawiam w imieniu Fundacji Mrunio i zapraszam 18 sierpnia ;)
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='masuimi33']a skąd niby Selenga miała wiedzieć, że jestem przedstawicielem Fundacji??:crazyeye: to tak jak... "mieć pretensje do garbatego, że dzieci ma proste...":evil_lol: Ja- a nie Fanta33 jestem przedstawicielem Fundacji na okręg warszawski(czasem się rozszerzam do innych miejscowości z mazowieckiego), więc zajmuję się bidami z tego okręgu, ale wybaczcie odkąd Fanta33 (która była założycielem wątku wraz z Martą) zakończyły prowadzić wątek, Selenga zdobywa informacje o Kubuniu i przekazuje Wam,tyle co ma bezpośrednio od Pani Eli Odkąd wątek nabrał roszczeniowego charakteru i priorytetem były rozliczenia a nie Kuba, głównie wykrzyczane przez zbanowane dziś osoby, Fanta33, ja i Martula nie prowadzimy wątku informacyjnego-robi to dalej Selenga.(podziwiam!!) użerając się z [B]niektórymi [/B]sfrustrowanymi osobami, które nadal destrukcyjnie wpływają na wątek. Na szczęście Maupa4 czujnym okiem usunęła amentia inutilis. [B]Odkąd "wywalono" stąd Martę i Fantę33 nie macie aktualnych informacji i bardzo na bieżąco.[/B] [U][B]Od tamtej pory [/B][/U]Marta i ja wspieramy Mrunio całym sercem. Ale już nie tu. Bo trudno tutaj mówic o pomaganiu komukolwiek. Skupiłysmy się na niesieniu pomocy poza dogomanią. Bo jakbyśmy miały zakładać każdemu zwierzakowi tutaj wątek na dogomanii, to nie starczyło by czasu na pomoc, przez uczestniczenia bezpłciowych i bezproduktywnych dyskusjach, a tak to mamy czas i chęc i nikt nas nie demotywuje, wręcz na facebooku zwolennicy Kuby i innych podopiecznych Fundacji Mrunio są z nami nadal;), bo dogomania a przepraszam-niektórzy dogomaniacy skutecznie "wypędzili" ich stąd. Marta prowadzi wątek Kuby i Jonka na facebooku, gdzie zainteresowanych serdecznie zapraszamy, a ja zajmuję się innymi podopiecznymi Fundacji-jak już wspomniałam na [B]okreg warszawski.[/B] Kuba nie jest w moim okręgu,wiec jak to słusznie robi Selenga zdobywa informacje kontaktując się z Panią Elżbietą. [B]Nie mam obowiązku cokolwiek tu pisać , bo informacje o Kubie są tam gdzie być powinny[/B], tym bardziej [B][COLOR=red]mamy sporo podopiecznych i każdy z nich jest dla nas równie ważny jak Kuba- nie ma gorszego i lepszego, ważnego i mniej ważnego, sukcesywnie pomagamy zwierzakom, bez względu na ich medialność.[/COLOR][/B] pozdrawiam w imieniu Fundacji Mrunio i zapraszam 18 sierpnia ;)[/QUOTE] Właśnie to cały czas powtarzam. Cały ten wątek jest [B]amentia inutilis.[/B] ******************************* I dodam, że nie jestem sfrustrowana tylko posiadam takie dawno zapomniane cechy jak: uszciwość i prostolinijność.
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 czasem nawet trudno to napisać;) UCZCIWOŚĆ,prawda??? proponuję podjąć działania prawne jak wcześniej wspomniała jakaś cioteczka. Tylko sugeruję poradzić się wyedukowanego adwokata, gdyż mogą cię zgnieść koszty postępowania sądowego w przypadku przegranej. Mrunio jest uczciwą Fundacją i nie musi nikomu tu nic udowadniać wśród tylu oszczerstw-bo znajdzie się zawsze ktoś kto ma robale i nadpobudliwość werbalną i przyczepi się do tego [I][B]"że Mrunio ponosi odpowiedzialność za [I]trzęsienia ziemi[/I], gradobicia i [I]koklusz[/I]" My wiemy, że jesteśmy w porządku, [/B][/I]jesli chcesz domniemywać nieuczciwości-droga prawna dla każdego obywatela jest otwarta;)Proponuję Topi najpierw też zacząć od siebie, bo są tu podstawy do wszczęcia postępowania o zniesławienie, ale wiesz - to jest to o czym pisałam- [B]my wolimy zająć ten czas na pomoc niż na takie bezproduktywne dyskusje jak ta.[/B]..pamiętaj w obu przypadkach koszty padną na stronę przegraną. Czy warto tracić pieniądze na koszty sądowe i ewentualne odszkodowanie??? Chyba lepiej wpłacić na dzieci skoro drażni cię pomaganie zwierzakom i sposób w jaki egzystują pro-zwierzęce organizacje.Na razie jest to zgodne z prawem i tak działamy.Jeśli chcesz to zmienić proponuję się zająć zmianą ustaw. Uważam, że dalsza dyskusja zabierze mój cenny czas, który wolę poświęcić adopcjom i pomocy. Selengo powodzenia.[I] pozdrawiam [/I]
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Topi']Właśnie to cały czas powtarzam. Cały ten wątek jest [B]amentia inutilis.[/B] ******************************* I dodam, że nie jestem sfrustrowana tylko posiadam takie dawno zapomniane cechy jak: uszciwość i prostolinijność.[/QUOTE] Moim zdaniem dziwna to uczciwość polegająca na klepaniu w nieskończoność napastliwych, nic niewnoszących postów przy jednoczesnym stwierdzeniu, że na prawne dochodzenie do prawdy i zainteresowanie sprawą mediów nie ma się czasu... A szkoda. W akcję ratowania Kuby zaangażowane były też osoby publiczne, takie jak Rosiewicz, Steczkowska, Krupa. Jeśli uważa się, że tak wiele rzeczy było nie w porządku, pisze się pozew do sądu, maile do redakcji (akurat to nie zajmuje wiele czasu). Temat byłby dla dziennikarzy chwytliwy. Droga znacznie lepsza niż groteskowe straszenie (przepraszam: informowanie) o oklejaniu kartkami ze sprawą Kuby... swego samochodu. Sądzę, że wiele osób jest uczciwych, jednak nie każdy czuje potrzebę obnoszenia się z tą zaletą. Na marginesie, Masuimi: jestem wujaszkiem...:evil_lol:
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 ouups;) najmocniej przepraszam wujaszku. Przyznam, że te fo pa zdarza mi się po raz kolejny. Jeszcze raz przepraszam wujaszku...a w ogóle szok kurcze, mężczyzn tu u nas bardzo mało;( a szkoda, jak jest dużo kobiet, szczególnie kłótliwych, to doskonałym lekarstwem jest "obecność" faceta w takim razie i Ciebie pozdrawiam wujaszku;) i zapraszam 18 sierpnia;)
julia57 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='masuimi33']ouups;) najmocniej przepraszam wujaszku. Przyznam, że [COLOR=red][U][B]te fo pa[/B][/U][/COLOR] zdarza mi się po raz kolejny. Jeszcze raz przepraszam wujaszku...a w ogóle szok kurcze, mężczyzn tu u nas bardzo mało;( a szkoda, jak jest dużo kobiet, szczególnie kłótliwych, to doskonałym lekarstwem jest "obecność" faceta w takim razie i Ciebie pozdrawiam wujaszku;) i zapraszam 18 sierpnia;)[/QUOTE] Przepraszam, że co?:o Chyba [COLOR=#CC0000][/COLOR][URL="http://www.google.com/search?hl=pl&client=firefox-a&hs=Ck5&rls=org.mozilla:pl:official&biw=1024&bih=407&sa=X&ei=WxRBTpGoEtCh-QaBrMGuCQ&ved=0CBUQBSgA&q=faux+pax&spell=1"][B][I]faux[/I][/B] [B][I]pax[/I][/B][/URL] ? Tu sporo obcego języka jak widzę, ale żeby takie byki sadzić, to wstyd niebywały. Ciekawi mnie bardzo, że niby nie masz czasu na pierdoły ale piszesz posty elaboraty, których czytać się nie chce, a i czytasz regularnie i systematycznie. Skąd na to czas? Tak wspólczujesz bardzo Selendze. Zamiast współczuć,to jako przedstawicielka tak poczytnej i uczciwej fundacji Mrunio,napisałabyś informacje o Kubusiu i na Selengę nikt by nie napadał. No, chyba, że i u Was w fundacji jakoś nie idzie dobrze przekaz informacji? Bo na to teraz wygląda. Siedzisz tu, czytasz, piszesz, odpowiadasz, a o Kubusiu- ZERO wiadomości. Normalne jaja jak berety!!@@@@@
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Strasznie zdenerwowała Was ta wzmianka o mojej uczciwości. ********************************************* "uderz w stół a nożyce się odezwą" .... dlaczego wszyscy odsyłacie mnie na "drogę prawną" ? Nigdzie nie napisałam, że Fundacja jest "nieuczciwa". Napisałam, że "nie jest godna zaufania" - bo nie jest i nie mam czasu Wam tego wyjaśniać. Skoro nie rozumiecie słowa pisanego to ja Wam tego rysować nie bedę. **************************************** masuimi33 , skoro jesteś przedstawicielem Fundacji to może zamiast wypisywania tych elaboratów (zgadzam się z przedmówczynią) powiesz nam co u Kubusia. UBOCZE poczytaj swoje posty nafaszerowane wątpliwej jakości "nibyhumorem", pomyśl i zobacz kto tu jest napastliwy. julia 67, dziekuję - o to mi chodziło. **********************************************************
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 W koło Macieju. Z tego, co wiem, dziennikarze też zajmują się kwestią wiarygodności, zwłaszcza przy tak głośnych sprawach. O!!! Pomocnica zbanowana.
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='UBOCZE']W koło Macieju. [/QUOTE] No właśnie. "W koło Macieju" ... a o bohaterze wątku ciągle NIC. [quote name='UBOCZE']O!!! Pomocnica zbanowana.[/QUOTE] Pozostawię bez komentarza bo czytałam regulamin forum.
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Topi'] UBOCZE poczytaj swoje posty nafaszerowane wątpliwej jakości "nibyhumorem", pomyśl i zobacz kto tu jest napastliwy. [/QUOTE] Wcześniej pisałaś, że na drogę prawną nie masz czasu. Teraz z kolei piszesz, że nie zarzucasz Fundacji nieuczciwości, więc jak w końcu jest? I nadal nie pojmuję, dlaczego nie próbujesz wykorzystać w tej sprawie drogi medialnej. Zaręczam Ci, że w tym, co teraz napisałem, nie ma odrobiny napastliwości.
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='UBOCZE']Wcześniej pisałaś, że na drogę prawną nie masz czasu. Teraz z kolei piszesz, że nie zarzucasz Fundacji nieuczciwości, więc jak w końcu jest? I nadal nie pojmuję, dlaczego nie próbujesz wykorzystać w tej sprawie drogi medialnej. Zaręczam Ci, że w tym, co teraz napisałem, nie ma odrobiny napastliwości.[/QUOTE] Ty też najpierw uznałeś mój pomysł z szybą samochodu za dobry a potem zaraz go wyśmiałeś. (pod jakim wpływem ?) Ale to tylko tak na marginesie. ********************************************************************* Jestem osobą starą. Mam za sobą wiele doświadczeń, które być może Tobie są obce a dotyczą "rozdmuchiwania" (nazwijmy to delikatnie) "spraw". Na przykład - i abstrahuję tu od "sprawy" Kubusia - czy wiesz ile czasu potrzeba na napisanie dobrego pozwu sądowego ? ********************************************** Nie trudnię się donosicielstwem. Jeżeli występuję przeciwko komuś to mam dowody i robię to jawnie. Nie mam czasu na "grzebanie" ale mam intuicję. I Nie mam zaufania do instytucji które [B][U]ujawniają się okresowo[/U] ;).[/B] ****** [B]Moja prośba,[/B] Czytaj ze zrozumieniem i nie odpowiadaj emocjonalnie.
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 julia =kazik ;-) kolejny profil;-)))) Ubocze :) odpowiem za Topi...na pytanko..."[I]dlaczego nie próbujesz wykorzystać w tej sprawie drogi medialnej"[/I]-ponieważ jest chyba na tyle jeszcze trzeźwa i w miarę rozsądna, że wie że na jakiejkolwiek drodze jest na przegranej. Topi [U]nie jest pewna[/U] czy Fundacja jest, bądź nie jest uczciwa, porażka sporo by ją kosztowała kasy na drodze sądowej i zarówno medialnej, żaden normalny dziennikarz czy pismak nie zajmie stanowiska, zanim nie upewni się czy nie narusza znamion wykroczenia bądź przestępstwa (na przykład zniesławienia), no ale tacy "porywczy" i bezmyślni ludzie z mediów też się zdarzają, dlatego słyszymy o sławetnych odszkodowaniach za popełnione fo pa (kazik) czy podważanie czyjejś wiarygodności. Topi: Nie wiem co u Kubusia w [B]TEJ[/B] chwili, wiem, że jest w dobrych rękach i pod stałą opieką Kliniki;) [B]mi to wystarczy[/B], a po resztę zapraszam na fb do Marty- jak w każdej organizacji każdy ma swoje obowiązki, i swoich podopiecznych, których nadzoruje, Tak działają Fundacje i Inne stowarzyszenia pro-zwierzęce. Jest niemożliwym nadzorowanie wszystkich pupili przez jedną osoba, [U]a MRUNIO ma ich kilkadziesiąt[/U];) mnie od Kuby dzieli jakieś 400km i nie mam ciśnienia, żeby Pani Ela mi zdawała codziennie relacje czy mu odrósł jeden włos czy nie, mam potrzebę, to wchodzę tam gdzie są aktualne informacje lub dzwonię do Pani Eli, co ty też Topi uczynić możesz i nikt cię nie zje;) ani nie ugryzie, nawet za twoje wcześniejsze uwagi, za to mogę ci napisać co u innych podopiecznych z mojego okręgu ;) tych co na przykład wysłałam do adopcji do Pani Eli, w tej sprawie kontaktuję się, bo to mój psi interes;) Jesteśmy sprawnie działającą Fundacją, jeśli chcesz pomóc wolontariat mile widziany;) Topi nie ujawniamy się okresowo, o czym wie ten kto zna działania Fundacji na bieżąco. Tu nie mamy potrzeby zakładania wszystkim psom wątków, naprawdę działamy sprawnie, ale nie koniecznie na łamach dogomanii ze względu na to co mogliśmy zobaczyć wcześniej do czego zdolni są inni(nie mówię o Tobie Topi broń Boże) roszczeniowi i obłudni ludzie którzy sieja zamęt Mogę potwierdzić, że Selenga jest osobą wiarygodną i ma RZECZYWIŚCIE kontakt z Panią Elą i i z własnej nieprzymuszonej woli, jako zwykły człowiek nie związany z Fundacją , ma chęć przedstawienia Wam informacji o Kubusiu, co może zrobić każdy z was, tyle, że jej się CHCE zadzwonić i napisać tutaj, czy znaleźć na innym forum i wkleić tutaj, a innym się nie chce (przeważnie tym co najwięcej "szczekają"-za przeproszeniem) Do Pani Eli numer jest oficjalny, proszę dzwonić i pytać o Kubę, ten wątek nie jest głównym, powstaje strona MRUNIA na której wszystko będzie szybciej niż na innych portalach i forach. PS.: żeby napisać dobry pozew to najlepiej trzeba mieć dowody;) a nie opierać się na pomówieniach, jak się ma dowody(też w zależności na co i jak długi jest okres przestępczego działania oskarżanej strony) to idzie szybko-bo podaje się FAKTY, a jesli ma się pomówienia, niesprawdzone plotki, można pisać esej nawet i miesiącami;) trzeba również wziąć pod uwagę, że strona może zawsze wytoczyć proces równoległy;) wtedy umarł w butach, jeśli ma się tylko pomówienia, a w dodatku jak wchodzą w to media uhh współczuję przegranej stronie;)
Topi Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Bedę śledzić wątek, ale kończę te dyskusje bo niczego nie wnoszą. Selenga, Tobie życzę zdrowia i dystansu.
julia37 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='Topi']Strasznie zdenerwowała Was ta wzmianka o mojej uczciwości. ********************************************* "uderz w stół a nożyce się odezwą" .... dlaczego wszyscy odsyłacie mnie na "drogę prawną" ? Nigdzie nie napisałam, że Fundacja jest "nieuczciwa". Napisałam, że "nie jest godna zaufania" - bo nie jest i nie mam czasu Wam tego wyjaśniać. Skoro nie rozumiecie słowa pisanego to ja Wam tego rysować nie bedę. **************************************** masuimi33 , skoro jesteś przedstawicielem Fundacji to może zamiast wypisywania tych elaboratów (zgadzam się z przedmówczynią) powiesz nam co u Kubusia. UBOCZE poczytaj swoje posty nafaszerowane wątpliwej jakości "nibyhumorem", pomyśl i zobacz kto tu jest napastliwy. julia 67, dziekuję - o to mi chodziło. **********************************************************[/QUOTE]Haha. Masz rację. Twoje posty Topi bardzo wkurzają tu co poniektórych, bo piszesz prawde. Inni, którzy myślą podobnie są be, a kazik to juz w ogóle troll nad trolle! Urzędnik Maupa czyha na trolla kazika dzien i noc, ale kurna troll kazik ma uropik;), poza tym to stary kryminalista jest, więc nie taka prosta sprawa:D [quote name='UBOCZE']W koło Macieju. Z tego, co wiem, dziennikarze też zajmują się kwestią wiarygodności, zwłaszcza przy tak głośnych sprawach. O!!! Pomocnica zbanowana.[/QUOTE]Pomocnica? Pewnie nawet wujaszku pomyślales, że julia to Topi w kolejnym wcieleniu.Tu więcej takich jest i było jak pamiętam, tyle, ze cicho siedzą, albo zbanowane "forever". Widzę , że na rękę Wam bany,i zamknięcie buziaków tym, co myślą podobnie-czyli inaczej nić Wy, bo Ci co wrócili po banach, już tu nie piszą, nie chcą banów więcej. Kazikowi jednak bany wiszą koło noska, bo kontakty dzięki wujaszkowi UBOCZE złapał ze swoimi psiakami i ma wszystko na mailach:D Więc się może bawić, bo na wątku i tak nic się nie dzieje, co jest z psem związane a maupa czuwa tylko nad trollem kazikiem nie nad postami dotyczącymi psa Kubusia. Więc co mi tam?Zawsze to jakieś urozmaicenie jest:D [quote name='Topi']No właśnie. "W koło Macieju" ... a o bohaterze wątku ciągle NIC. Pozostawię bez komentarza bo czytałam regulamin forum.[/QUOTE]No włąśnie. O Bohaterze wątku nic, nic, nic...........................i tak do końca....nic, nic nic...bo po co??????????????? [quote name='UBOCZE']Wcześniej pisałaś, że na drogę prawną nie masz czasu. Teraz z kolei piszesz, że nie zarzucasz Fundacji nieuczciwości, więc jak w końcu jest? I nadal nie pojmuję, dlaczego nie próbujesz wykorzystać w tej sprawie drogi medialnej. Zaręczam Ci, że w tym, co teraz napisałem, nie ma odrobiny napastliwości.[/QUOTE]Wujaszku, ja mam jednak inne zdanie odnośnie tej napastliwości. [quote name='masuimi33']julia =kazik ;) kolejny profil;))))[/QUOTE]O! masuimi33 znowu na wątku Kubusia? Myślałam, że pomagasz psom w realu. A Ty czuwasz razem z maupa widzę, ale o Kubusiu ciągle nic nam nie napiszesz.Bo dzieli Cię 400 km. NO fakt!!1To odległośc nie do pokonania w dzisiejszych czasach. Jak dzwonisz do Pani Eluni, to zapytaj od razu o Kubusia, co? Ułatwisz sprawę Selendze, któa czeka już PNAD MIESIĄC NA INFORMACJĘ I ZDJĘCIA. Obiecane na dodatek! Zmowa milczenia? Nie, to tylko zabawa w kotka i myszke. A mialo nikogo na wątku z Mrunia nie być, a tu a ku-ku! Jest! I co z tego, że jest?
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Kazik, przecież żaden problem znaleźć wątek psiaka na dogomanii. Wystarczy wpisać w google "dogomania" i imię psiaka. Ewentualnie jeszcze nazwę miejscowości. Jeśli kiedykolwiek psiaka na dogo zgubisz, skorzystaj z tej opcji... Masz prawo do swojego zdania...
julia37 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 No maupo! Dawaj. Gdzie jestes? Trolla spoko tez zbanowałaś, bo to kazik,w kolejnym wcieleniu, który śmiał się odezwać u swoich psiaków? Już i tak wszyscy wiedzą po co tu jesteś i jaki cel spełniasz. Daalej, pokazuj swoje oblicze. Zenada maupo, żenada!
julia37 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='UBOCZE']Kazik, przecież żaden problem znaleźć wątek psiaka na dogomanii. Wystarczy wpisać w google "dogomania" i imię psiaka. Ewentualnie jeszcze nazwę miejscowości. Jeśli kiedykolwiek psiaka na dogo zgubisz, skorzystaj z tej opcji... Masz prawo do swojego zdania...[/QUOTE]WUjaszku, problem w tym,że wszystkich imion nie zdążyłąm zapamiętać. Pomogłeś mi jednak bardzo i te psiaki, które chciałam, już mam. Byłąm na wątku, ytłumaczyłąm się tam dlaczego znikam i maupa dala mi bana, jako kryminaliście dogo. Na inne wątki wchodzic nie bedę. Muszę zadbac o te psiaki, ktorym zdązylam pomoc obiecać. Dogomania niestety nie jest forum pomocowym dla psiakow. To jakaś farsa jest, więc tak ją traktuję. Nie mam wyjścia? a moze mam a nie chcę.
irenaka Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='masuimi33']a J[B]a- a nie Fanta33 jestem przedstawicielem Fundacji na okręg warszawski(czasem się rozszerzam do innych miejscowości z mazowieckiego), więc zajmuję się bidami z tego okręgu[/B], ale wybaczcie odkąd Fanta33 (która była założycielem wątku wraz z Martą) zakończyły prowadzić wątek, Selenga zdobywa informacje o Kubuniu i przekazuje Wam,tyle co ma bezpośrednio od Pani Eli B] [B]pozdrawiam w imieniu Fundacji Mrunio[/B] i zapraszam 18 sierpnia ;)[/QUOTE] Niezmiernie się cieszę:), że w końcu mamy przedstawiciela Fundacji Mrunio na wątku Kuby!! Czy jako przedstawiciel Fundacji możesz nam napisać co dzieje się z psami z Kamieńca? Nie mamy informacji o Kubie, ale może dowiemy się co dalej z tymi psami się dzieje? Na Waszej stronie temat się urywa: Psy z Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim latami czekały na ratunek. Od 1992 r. do U. Gminy, Policji, Prokuratury, Inspekcji Weterynaryjnej, U. Wojewódzkiego a nawet do Władz Centralnych, wpływały regularnie doniesienia o potwornych warunkach w jakich trzymane były psy na Zamku w Kamieńcu Ząbkowickim. Mimo licznych interwencji dzierżawca zamku, W. Sobiech psy głodził i nie zapewniał im opieki. Raport urzędu gminy z 2002 roku podawał, że na Zamku było 50 psów. W 2007 roku naliczono ich około 25. Mimo, że psy stale się rozmnażały; liczba ich nie rosła lecz malała ... Dopiero kontrola 2 października 2007 potwierdziła po raz pierwszy zasadność wcześniejszych doniesień. Moje obserwacje: „To co zobaczyłam na Zamku 2 października br. było niewyobrażalne. Kilkanaście żywych szkieletów snuło się po ciemnym, brudnym i cuchnącym pomieszczeniu. Odór mocznika był tak silny, że piekło w oczy i utrudniało oddychanie. Oprócz skrajnego wychudzenia, psy miały różnorakie problemy skórne i ślady pogryzień. Nigdzie nie było śladu wody ani pożywienia. Szok nie do opisania przeżyłam w momencie, gdy zobaczyłam scenę walki psów o świeże odchody. W czasie naszego pobytu w tym pomieszczeniu odbyły się dwie takie walki. „Psy nie stoją w fekaliach” powiedział policjant „X” do prasy. Mój komentarz był taki: owszem nie stoją bo fekalia zjadają natychmiast. Widząc straszne zamieszanie z powodu walki o odchody dzierżawca postawił skrzynkę transportową, na którą rzuciła się grupa najsilniejszych psich szkieletów. Skrzynka mogła być tylko częściowo wypełniona bo od połowy wysokości ma otwory. Psy pochłonęły zawartość skrzynki w mgnieniu oka bardzo głośno mlaskając. Zapytałam czy one jedzą czy piją. Odpowiedział mi spokojnym głosem, cyt: „jedno i drugie”. Pozostałe psy nie dostały nic. Policjant „X” powiedział później, że psy te pochodzą z bliskich krzyżówek i w związku z tym są takie chude. Nie trzeba być ani weterynarzem ani genetykiem aby uznać, że tego typu wypowiedź to kompletna bzdura !!! Pozostawiliśmy ten istny obóz koncentracyjny „za folią” i wyszliśmy z zamku. Zgodnie z Ustawą o Ochronie Zwierząt psy powinny były być natychmiast zabrane.” Przez wiele miesięcy Fundacja Mrunio i TOZ Wrocław walczyła z Wójtem Gminy Kamieniec Ząbkowicki o wydanie decyzji o odbiorze psów właścicielowi; mimo że wszystkie kolejne kontrole na Zamku potwierdziły nasze zarzuty. Wydanie decyzji o odebraniu zwierząt maltretowanych, na podstawie wniosku organizacji społecznej; Wójtom, Burmistrzom lub Prezydentom normalnie funkcjonujących gmin zabiera to maksymalnie 3 dni. W przypadku Wójta Kamieniec Ząbkowicki trwało to aż 16 miesięcy !!! W międzyczasie złożyliśmy doniesienie do Prokuratury w sprawie znęcania się nad psami przez właściciela. W grudniu 2008 r. rozpoczął się proces w tej sprawie przed Sądem Rejonowym w Ząbkowicach Śląskich. Wyrok skazujący zapadł w styczniu 2010 i uprawomocnił się 28 kwietnia 2010 na mocy postanowienia Sądu Apelacyjnego w Świdnicy"
UBOCZE Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 [quote name='julia37']WUjaszku, problem w tym,że wszystkich imion nie zdążyłąm zapamiętać. Pomogłeś mi jednak bardzo i te psiaki, które chciałam, już mam. Byłąm na wątku, ytłumaczyłąm się tam dlaczego znikam i maupa dala mi bana, jako kryminaliście dogo. Na inne wątki wchodzic nie bedę. Muszę zadbac o te psiaki, ktorym zdązylam pomoc obiecać. Dogomania niestety nie jest forum pomocowym dla psiakow. To jakaś farsa jest, więc tak ją traktuję. Nie mam wyjścia? a moze mam a nie chcę.[/QUOTE] Tu się z Tobą nie zgodzę. Gdyby nie dogomania, nie znałabyś tych psiaków, którym chcesz pomóc. A że w necie fora mają swój regulamin egzekwowany przez moderatorów? Taka, i chyba słuszna, specyfika netowych forów.
masuimi33 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Irenaka psy z kamieńca nie są w moim okręgu;) a to nie jest ich watek...widzę że szybko otrząsnęłaś się z długiego bana i znowu kusisz los;) pozdrawiam wypowiedziałam się w temacie przekazywania informacji z Mrunia ode mnie i tyle;) pa
Recommended Posts