Jump to content
Dogomania

Psy uratowane przed schronem w swoich domach :) został dług- bardzo proszę o pomoc...

Recommended Posts

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie koleżanka , że pod milanówkiem na polach mieszka w norze wykopanej w ziemi mała jamniczka szorstkowłosa, jej całkiem dziki ok 5 m-czny szczeniak a do tego jeszcze owczarkowaty pies, który ma liczne rany.
Sunia i pies podchodza do ludzi, wyciągnęła im chyba z 50 kleszczy.
Szczeniak jak tylko zobaczy człowieka ucieka do nory.:-(.
Owczarkowaty potrzebuje pomocy weta.
Nie wiem gdzie te wszystkie psy pomieści i za co :-(

Jakby tego było mało, wieczorem wyszła na pocztę i znalazła błąkającą sie między samochodami sukę w typie ON. Suka jest na puławskiej 509 w lecznicy. Będzie dizś miała badania i jeżeli nie jest wysterylizowana to chcę to zrobić.
Kasy brak.

Zachlastać się można.

Posted

Farcikowi kończy sie karma mamy jeszcze na 3 dni mniej więcej. On jest cały czas chudy mimo, że zjada duże porcje i to bardzo kalorycznej karmy dla szczeniąt Hillsa.... może mieć problemy z przyswajaniem.
W czasie Świąt byliśmy z Farcikiem na spacerze na konstancińskiej ścieżce zdrowia, ludzie zwracali na niego uwagę i komplementowali, a on był trochę wystraszony ale pod koniec spaceru nabrał trochę pewności siebie.
Do samochodu niestety musiałam go włożyć na siłę... ale będziemy ćwiczyć.

Posted

mmd napisał(a):
Może trzeba pomajstrować - różne miasta, inne zdjęcia, nowy tekst...

Z nim to jeszcze jest nieźle, bo są jakies zapytania, dużo wyświetleń. Zobaczymy jeszcze.

Posted

Może i się komus zgubiła, ale jak doswiadczenie pokazuje, nawet piekne młode donki nie są szukane (lub sa tak nie umiejętnie) że i tak muszą szukac nowych domów.
W jakim ona jest wieku? Wyglada na młodą.

Posted

Faktycznie chyba lepiej mu zmienić imię na potrzeby ogłoszeń, bo on zna tylko imie Chudy i na nie reaguje.
Chudy polubił jazdę samochodem, po otwarciu wewnętrznej furtki pędzi do samochodu i wskakuje do klatki, mieszczą sie w niej razem z Gajką :lol: .

Posted

Planujemy z Beatką zabrać Farta w niedzielę na Pola Mokotowskie, na Dzień ziemi. Pochodzimy z nim trochę, może komuś się spodoba. On ładniejszy na żywo.

Mam nadzieję, ze pogoda dopisze, bo jak nie to załamka :(

Posted

[quote name='mysza 1']Planujemy z Beatką zabrać Farta w niedzielę na Pola Mokotowskie, na Dzień ziemi. Pochodzimy z nim trochę, może komuś się spodoba. On ładniejszy na żywo.

Mam nadzieję, ze pogoda dopisze, bo jak nie to załamka :([/QUOTE

Oby mu sie poszczęściło... on jeszcze bardzo bojaźliwy jest , będzie się miotał tak , że szeleczki na tę okoliczność konieczne. Pogoda ma być super !
Chudy źle zniósł zmianę karmy, kupale były brzydkie mimo, ze mieszałam z poprzednią
karmą. Juz czwarty dzień je 100% Boscha i kupa troche lepsza ale za to ogromna /a
raczej ogromne 3-4 kupy/ , a on dalej bardzo chudy :placz:.
Wczoraj jego wielki kumpel Brutus pojechał do domku , został mu tylko Misio.