julita104 Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 No czas jeszcze jest - z tym spokojnie Tylko czasem cos moze sie np psuc tak jak u nas - mleczak sie zaczoł psuc to juz zdecydowanie pora zyby poszedl z pyszczaka precz :mad: Moze sie okaze ze juz czesc zebkow Twoje pociechy wymieniły a nie zauwazylas :P Quote
olimpiau Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Mój Axelek ma 3 podwójne kiełki jeden naszczęście wyleciał z naszą pomocą, boję się co bedzie dalej bo pozostałe siedzą bardzo mocno Staram się je rozruszac ale jak narazie nic:( Axel skończył 7 miesięcy myślę, że bedzie potrzebny zabieg Quote
Alex_i_Suzi Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 [FONT=Comic Sans MS]Alexowi w koncu wypadl zab :lol: :lol: :lol:[/FONT] Quote
Moniś Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 [quote name='Alex_i_Suzi'][FONT=Comic Sans MS]Alexowi w koncu wypadl zab :lol: :lol: :lol:[/FONT][/quote] :klacz: A my nadal walczymy z górnymi kiełkami :roll: i tymi za kiełkami.. :roll: Quote
Daga_i_Oskar Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 [COLOR=purple]Dziewczyny 3mam mocno kciuki aby Waszym pieskom wyleciały jak najszybciej i to najlepiej samodzielnie wszystkie mleczaki ;)[/COLOR] Quote
marlena924 Posted January 15, 2006 Posted January 15, 2006 Te kiełki są najgorsze. Ja też mocno życzę i trzymam kciuki o ząbki Waszych kochanych psiaków. Żyby oszczędzić Wam i pieskom tego stresu, który ja przeżyłam z moim Toffim (6 ząbków wyrywanych) :D Quote
Lilu Posted January 28, 2006 Posted January 28, 2006 Wiecie, nie myślałam że ząbkowanie to taki koszmar :evil_lol: . Pomimo że Lilu zęby wypadają same to po zmianie siekaczy zaczęła się prawdziwa "zębowa" jazda. Najpierw wyrosły trzonowce ale mleczne zostały (mimo że rozchwiane) i przeszkadzają niesamowicie. Podaję więc więcej suchej karmy i po każdym jedzeniu pies przez pół godziny mieli tymi zębiskami w gębie, prubuje pomagać sobie łapami, krew się leje -- istny koszmar. Więc łapię ją i z mężem wyciągamy jej te mleczaki. Kły wyszły już wszystkie ale jeszcze został jeden mleczny -- nieraz stoi sztorcem na bok ale siedzi mocno dlatego nie wyrywam -- czekamy. Poza tym psinie śmierdzi z pyska bo pod te mleczaki dostają się resztki jedzenia (tym bardziej powinno się je szybko pousuwać). Miałam wcześniej spanielka i ząbkowania wcale nie pamiętam. Poza tym nie wiedzałam że te zęby tak szybko rosną i w dodatku wszystkie na raz.:roll: Ale dzielnie to wszystko przetrwamy :lol: bo Liluszkę bardzo kochamy :loveu: . (ach, nie czuję gdy rymuję) Pozdrawiem Yorkomaniaków a szczególnie tych "ząbkujących". Quote
Moniś Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Ide jutro umówić się na zabieg :shake::shake::shake: Już na samą myśl się boje... :placz::placz: Quote
SwEet_LiLi Posted February 6, 2006 Posted February 6, 2006 Ciesze się że nie musiała LiLiunia przechodzić zabiegu ... Chociaz to ją omineło ... miała 4 mleczne kiełki ... Monis ... czymam kciuki .. Quote
Magda Posted February 7, 2006 Posted February 7, 2006 My takze trzymamy kciuki. Wszystko bedzie dobrze;);) Quote
Alex_i_Suzi Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 Dzisiaj zauwazylam, ze Alexowi wyrosl drugi kiel, mleczny jeszcze nie wypadl. Jutro jade do weterynarza :shake: Quote
madziulka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 mam to samo ,wczoraj zobaczyłam wyrastającego drugiego kła a mleczny kieł siedzi i ani myśli o wypadaniu-a z mordki zapaszek powalający :shake: Quote
madziulka Posted February 8, 2006 Posted February 8, 2006 czytając powyższe posty sama już nie wiem ,może jeszcze trochę poczekam ,gorzej z tym zapaszkiem :angryy: Quote
Moniś Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 A my w przyszłym tygodniu pozbędziemy się już tych mlecznych kiełków :angryy: Dziąsełka są podpuchnięte... :shake: Quote
madziulka Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 Dzisiejszy dzień przyniósł trochę zmian .Tiko pozbył się trzech ząbków (tych za kłami )jego ulubiona maskotka poszła do prania bo była cała w czerwonych plamach z jego pyszczka :crazyeye: Mam nadzieję że i te kły w końcu ruszą . Quote
Alex_i_Suzi Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Bylam u weterynarza z tymi klami, ale powiedzial , zeby poczekac jeszcze z miesiac z wyrywaniem. Quote
edi,feti,gusia Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie. Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka? Quote
marlena924 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [COLOR=darkorchid][B]Mojemu tez niezaciekawie pachniało z pyszczka jak tracił zębole...[/B][/COLOR] Quote
julita104 Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 [quote name='edi,feti,gusia']ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie. Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka?[/quote] u nas usuniecie mleczakow znacznie poprawiło oddech :-) usuwalismy zabki tez w wieku 7 miesiecy ale niestety jeden staly lekko sie wykrzywił :( Quote
edi,feti,gusia Posted February 10, 2006 Posted February 10, 2006 Moim rybkom nie zauwazyłam róznicy zeby innacezj pachniało:lol: chyba ze za zadko sie z nimi całuje:evil_lol: Quote
aj22 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [B]Frotka[/B] dzisiaj zgubiła pierwszy ząbek!!!:multi: Dolna jedyneczka poszła w zapomnienie, druga ledwo zipie,ale jeszcze się trzyma.Było troszkę krewki,ale w końcu to sie stało,bo już się bałam że troche późno....uff Oby tak dalej Kochaniutki scerbol hehehe Quote
SwEet_LiLi Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [img]http://img125.imageshack.us/img125/4633/img000862tp.jpg[/img] Kasandra i Jej Zębolki :loveu: WSZYSTKIE :evil_lol: Quote
madziulka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='edi,feti,gusia']ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie. Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka?[/qu Sorki że nie odpisałam od razu -przeoczyłam Twój post. Myślę że ten nieświeży oddech spowodowany był wymianą ząbków - kilku na raz ,dziąsełka krwawiły ,nie chciał jeść ,pił mało .Teraz jest w porządku ,zostały jeszcze te nieszczęsne kły i nawet się nie ruszają a już drugie w drodze:shake: Quote
Moniś Posted February 17, 2006 Posted February 17, 2006 W poniedziałek biegniemy na usuwanie ząbków. Wet miał pilny wyjazd i z tego wszystkiego nie zapytałam kiedy moge dać psiakowi ostatni posiłek? Nawet nie macie pojęcia jak się denerwuje.:shake::shake::shake: Quote
Recommended Posts