Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No czas jeszcze jest - z tym spokojnie
Tylko czasem cos moze sie np psuc tak jak u nas - mleczak sie zaczoł psuc to juz zdecydowanie pora zyby poszedl z pyszczaka precz :mad:

Moze sie okaze ze juz czesc zebkow Twoje pociechy wymieniły a nie zauwazylas :P

• Replies 253
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Axelek ma 3 podwójne kiełki jeden naszczęście wyleciał z naszą pomocą, boję się co bedzie dalej bo pozostałe siedzą bardzo mocno
Staram się je rozruszac ale jak narazie nic:(
Axel skończył 7 miesięcy myślę, że bedzie potrzebny zabieg

Posted

[quote name='Alex_i_Suzi'][FONT=Comic Sans MS]Alexowi w koncu wypadl zab :lol: :lol: :lol:[/FONT][/quote]

:klacz:

A my nadal walczymy z górnymi kiełkami :roll: i tymi za kiełkami.. :roll:

Posted

Te kiełki są najgorsze. Ja też mocno życzę i trzymam kciuki o ząbki Waszych kochanych psiaków. Żyby oszczędzić Wam i pieskom tego stresu, który ja przeżyłam z moim Toffim (6 ząbków wyrywanych) :D

• 2 weeks later...
Posted

Wiecie, nie myślałam że ząbkowanie to taki koszmar :evil_lol: .
Pomimo że Lilu zęby wypadają same to po zmianie siekaczy zaczęła się prawdziwa "zębowa" jazda. Najpierw wyrosły trzonowce ale mleczne zostały (mimo że rozchwiane) i przeszkadzają niesamowicie. Podaję więc więcej suchej karmy i po każdym jedzeniu pies przez pół godziny mieli tymi zębiskami w gębie, prubuje pomagać sobie łapami, krew się leje -- istny koszmar. Więc łapię ją i z mężem wyciągamy jej te mleczaki. Kły wyszły już wszystkie ale jeszcze został jeden mleczny -- nieraz stoi sztorcem na bok ale siedzi mocno dlatego nie wyrywam -- czekamy. Poza tym psinie śmierdzi z pyska bo pod te mleczaki dostają się resztki jedzenia (tym bardziej powinno się je szybko pousuwać).
Miałam wcześniej spanielka i ząbkowania wcale nie pamiętam.
Poza tym nie wiedzałam że te zęby tak szybko rosną i w dodatku wszystkie na raz.:roll:
Ale dzielnie to wszystko przetrwamy :lol: bo Liluszkę bardzo kochamy :loveu: .
(ach, nie czuję gdy rymuję)
Pozdrawiem Yorkomaniaków a szczególnie tych "ząbkujących".

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiejszy dzień przyniósł trochę zmian .Tiko pozbył się trzech ząbków (tych za kłami )jego ulubiona maskotka poszła do prania bo była cała w czerwonych plamach z jego pyszczka :crazyeye: Mam nadzieję że i te kły w końcu ruszą .

Posted

ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie.
Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka?

Posted

[quote name='edi,feti,gusia']ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie.
Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka?[/quote]

u nas usuniecie mleczakow znacznie poprawiło oddech :-)
usuwalismy zabki tez w wieku 7 miesiecy ale niestety jeden staly lekko sie wykrzywił :(

Posted

[B]Frotka[/B] dzisiaj zgubiła pierwszy ząbek!!!:multi:
Dolna jedyneczka poszła w zapomnienie, druga ledwo zipie,ale jeszcze się trzyma.Było troszkę krewki,ale w końcu to sie stało,bo już się bałam że troche późno....uff Oby tak dalej
Kochaniutki scerbol hehehe

Posted

[quote name='edi,feti,gusia']ja mojej Miamce w zeszłym tygodniu zafundowałam wizyte u weta i miała usuwane 3 kły,ma 7 miesiecy.W naszym przypadku nie było sensu dłuzej czekac,bo zalezy mi na poprawnym zgryzie u suni.Pozatym jeden kieł rózł Jej w podniebienie i zachamował sie jego zwrost.Teraz juz sie nastawił i pieknie rosnie.
Madziulka,czemu Twojemu pieseczkowi brzydko pachnie z pyszczka?[/qu

Sorki że nie odpisałam od razu -przeoczyłam Twój post.
Myślę że ten nieświeży oddech spowodowany był wymianą ząbków - kilku na raz ,dziąsełka krwawiły ,nie chciał jeść ,pił mało .Teraz jest w porządku ,zostały jeszcze te nieszczęsne kły i nawet się nie ruszają a już drugie w drodze:shake:

Posted

W poniedziałek biegniemy na usuwanie ząbków.
Wet miał pilny wyjazd i z tego wszystkiego nie zapytałam kiedy moge dać psiakowi ostatni posiłek?
Nawet nie macie pojęcia jak się denerwuje.:shake::shake::shake: